7 Ocak Çeşme Organizasyonu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında yalcinicli tarafından paylaşıldı.

1. sentha

sentha

Favori Kamış:
    el oltası zıpkın
    En İyi Avı:
    henuz tutulmamis olandir
    atlama mutluuu, dikkat...burak gayet iyi biliyor neyin ne oldugunu, baksana. ilk organizasyonda sessiz sakin, "ben bilmem bu isleri" seklinde takiliyodu, dunkunden sonra iyiden iyiye acildi adamim, bizle dalgasini gecmeye bile basladi :)

2. Sende yazdığıma iyibak ne yazıyor orda..:D :D
    Geldiği gibi denize iade diyor.
    Yani hiçbir şekilde telef olmuyor anlıyacağın. Yakala Bırak, Yakala bırak

3. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mercan-Ağırlığı mühim değil,ben onun gelişini sevdim...
    Aman Onur abi ne dalgası,haddime mi:)
    şaka mahiyetinde,yoksa sizin yanınızda ben hala bilmem bu işleri:)

4. Ama Namıkçım sende işi bilmiyorsun
    Yakaladığın Hanos, Mercan gibi balıklar dipten geldikleri için ağızlarında hava kesesi oluşur. Bu keseyi bir bıçak yada olta iğnesi ile patlattın mı rahatlıkla geldiği yere giderler ve yaşamlarına devam ederler.. :)

5. Allah allahh
    Nedense verdiğin linkte kuzuların sessizliği filmi çıkıyor...:D :D

6. 96 ncı sayfada da banlama teknikleri vardı hatırlatırım...:D :D

7. sentha

sentha

Favori Kamış:
    el oltası zıpkın
    En İyi Avı:
    henuz tutulmamis olandir
    haddine burakcigim, haddine,
    denizlerin kurali bu, tutan tutamayanla istedigi gibi dalgasini gecer. babam yasindaki adamla demeyecegim, direkt babamla bile dalga geciyorum ben o tutamayip da ben tuttugum zaman:D
    ben de cok biliyorum diye dolasmiyorum ya ortalikta, geldi mi tutuyoruz, gelmedi mi hazirim her turlu dalga muamelesine:)

8. Iskarmoz

Iskarmoz

Favori Kamış:
    Her cins Olta
    En İyi Avı:
    1988 Dalyanköy Levrek 4.7 kg
    Arkadaşlar, ben 1975 yılından beri bu bölgede balık avlarım. Dün avlandığımız bölgeler ilk nokta hariç gerçekten çok iyi balık yapan bölgelerdir. Eşek adası yakınları, sadece Mercan Boğazı hariç bol bol hanos ve otbalığı yatakları ile doludur. Biraz da gopes ve izmarit yapar. Mercan boğazı da 70 m lik derinlikleri ile demir atıp çekmeye müsait değildir.. Küçük tekne ile bile orada demir atılmaz akış yapılır..Tekne ile görüştüğümde de belirtmiştim, hiç bir zaman Eşek Adası'nı arkasına veya kıyısına gitmekten bahsetmedim. Avlanma bölgesi Dalyanköy, Eşek Adası, Mercan Boğazı, Ilıca arasında kalan bölge olacak ve gündoğumu- günbatımı arasında avlanılacak demiştim. Kaptan da yer değiştirme isteklerimizi kırmadı, tam 5 kere yer değiştirdik. Balık yeteri kadar tutulmadıysa, bunu avdan sonra tekneye ve yer seçimine değil, içinde bulunduğumuz mevsime bağlamak daha doğru olur. Bu günlerde herkes balığın olmamasından şikayetçi zaten..
    Tekne 22 m olmasına rağmen dünkü organizasyonumuzda avlanmada fazla bir sıkıntı yaşanmamıştır. Tekne personeli başta kaptan olmak üzere efendi ve saygılı insanlardı. Çıkan yemekler , taze 2 çeşit ızgara neredeyse limitsiz idi.. Bütün bunların gün boyu bize kişi başı 20 ytl ye malolduğunu da düşünürsek bunun şimdiye kadar yaptığımız fiyat-aktivite açısından en başarılı organizasyon olduğunu söylememiz sanırım yanlış olmaz.
    Ama ben de bundan sonra sizler tarafından yapılacak daha başarılı ve bol balıklı organizasyonlara ismimi yazdırmayı sabırsızlıkla bekleyecek, sonuç ne olursa olsun asla hiçbir şeyden şikayetçi olmayacağım..
    Saygılarımla ..

9. beta izmir

beta izmir

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kolyoz,Gopez,Mercan ve DOSTLUK

(sonuç ne olursa olsun asla hiçbir şeyden şikayetçi olmayacağım..)Tabiki şikayetçi olmazsın abi her avda en az 150-200gr mercan,çipura çekerseniz olmazsınız....:D :D :D

Yok yok var bunun bir formülü ama söylenmiyorr...:rolleyes: :p

10. Merhaba

Cihangir komutanımın dünkü çabalarına çok ama çok teşekkür ederim herkes adına.Bizzat yakın avlandığım için kendisiyle şahit oldum.Gerçekten kerterizler için çok çaba sarfetti.Söyleyecek fazla bir şey yok.Tebrik edip alkışlamak lazım derim ben...

11. Ama ben de bundan sonra sizler tarafından yapılacak daha başarılı ve bol balıklı organizasyonlara ismimi yazdırmayı sabırsızlıkla bekleyecek, sonuç ne olursa olsun asla hiçbir şeyden şikayetçi olmayacağım..
    Saygılarımla ..

cihangir ağabey,
    sanırım bir yanlış anlama var.. kendi namıma konuşuyorum ben hiç bir şeyden şikayetçi deyilim.. aksine kırmızıda geçmeye değer bir gündü.. sevgiyle kalın..

12. Bişi sorabilirmiyim?

Birsen yenge anket mevzusu vardı noldu?Serviste konuşulan.?

13. beta izmir

beta izmir

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:

En kısa zamanda bilgilendiriliceksiniz...:)

14. bekliyoruz

Heyecanla bekliyoruz birsen yenge.Böyle anketle başlayan şeyler güzel bitiyor burda.Yani bol bol anket yapalım:)hani organizasyon falan....:)

15. LockMan

LockMan

Favori Kamış:
    Olta

Cihangir abi acıklamasını yaptı ya dün
    Sülünezlerin ortasını kullanıyormuş hahahahah

16. beta izmir

beta izmir

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Madem biliyodun sen niye hanostan başka balık alamadın?Hanos kralı seniii....:D :D :D

17. oltacı35

oltacı35

cihangir abicim organizasyon için açılan topic te 164 kişi yazmış ama hiç halinden şikayet eden yok.kendi payıma ben uzun zamandır böyle güzel bir gün geçirmedim .ayrıca biz oraya mutlaka kilolarca balık tutmak için gitmedikki.dostluk ve arkadaşlık bağlarımızı güçlendirmek ve ayrıca sosyal çevremizi genişletmek yeni yüzler edinmek için gittik.öteki türlü alırdık balıkçıdan balığımızı evde paşa paşa otururduk.

sözün özü sanırım sen yanlış anladın veya arkadaşta söylemek istediğini tam anlamıyla ifade edemedi.

saygı bizden.

18. sentha

sentha

Favori Kamış:
    el oltası zıpkın
    En İyi Avı:
    henuz tutulmamis olandir
    komutanim,
    n@mik hocam birebir benim dusunduklerimi ifade etmis. ben de dunku avi aramizda olmayan bir arkadasimiza anlatirken aynen su ifadeleri kullandim:

"...bizimki bile bile lades zaten,

bir, o kadar kisi toparlanip servisle cesmeye gidene kadar sabah suyu kacacakti o kesin
    iki, o kadar adam gumbur gumbur gurultu yaparken teknede, bi kac karis arayla olta atarken balik zor olacakti onu biliyordum, diger arkadaslar da biliyordu zaten, o da kesin"

"...av 2-3 kisiden fazla olunca olmuyor, 4 bile fazla. sen istedigin kadar gorunmesin diye fc misina, bilmem ne kullan, asagisi surekli hareket halinde bir misina ve kursun ormani seklindeyken balik meraklanip bir geliyor, o arada kismetin varsa tuttun tuttun, yoksa ortami gorur gormez vinnn. zaten o gordugun mercanlarin hemen hepsi de motor stop edip de asagi oltalar indigi anda gelen ilk baliklar, arkasi yok hic. bir mercan, arkasindan bir tane daha, zaten cift geziyor bu hayvanlar bilirsin, ama geri kalan balik direkt uzaklasiyor. sonra hanostu, karagozdu ugras dur.

dun gittigimiz yerlerde cipura varmiydi bilemiyorum ama eger vardiysa da, oyle urkutucu bir ortamda asla durmayacak kadar icguduleri kuvvetli bir balik cipura biliyorum, o yuzden kolay kolay oltaya gelmiyor meret. tutamamis olmamiz kesinlikle sanssizlik degil. "

organizasyon tamamen klas bir organizasyondu cihangir hocam. servis organizasyonundan tekne secimine, yemeklerden muhabbete...insanin esiyle, cocuguyla birlikte rahat rahat katilabilecegi, tam bir gun boyunca eglenebilecegi, guleryuzle donebilecegi cok fazla bir sosyal ortam olusmuyor kolay kolay.

avlaklar konusunda diyebilecegim pek birsey yok. siz 1975'ten beri cikarmissiniz, ben hayatimda ilk defa dun ciktim cesme civarinda ava. bilgi sahibi arkadaslar da diledigini soyleyebilir bence, bunu bir sikayet olarak almaniz sizin artik hepimizin cok iyi bildigi ve size olan sevgi ve saygimizin olusmasinda onemli bir yeri olan hassasiyetinizdendir diye dusunuyorum. ama gittigimiz avlaklar en buyuk balik yatagi bile olsa kendi fikrimce, yukarida ifade ettigim seylerden dolayi cok fevkalade bir av olmasi beklenemezdi ki zaten. ha, olur da gecen organizasyondaki gibi trofe bir-iki balik alinsaydi sansimiza olurdu o da.

yaka kartlarimiza kadar ince ince her noktayi dusunmussunuz, kalkip sirf bu organizasyon icin cesmeye kadar gidip tekneyi, kaptani ayarlamissiniz, sikayet soz konusu olabilir mi? benim aklimda sadece hava kararana kadar avda olacagimiz bilgisi kalmisti, kararmadan limana donmemiz gerektigini ogrenince sasirdim sadece o kadar, ama daha onceki bir mesajimda erken donmenin de nasil isime geldigini anlatmistim:)

bence yoktu ama eger dunku organizasyonda ters giden, yolunda olmayan birseyler olsaydi bile bu konunun muhattabi zaten siz degilsiniz ki. siz organizasyon komitesindeydiniz, yani duzenleme...siz gerekli duzenlemeleri uzerinize dusenden fazlasiyla yapmissiniz, ne sikayetimiz olabilir ki? sadece ve sadece bir kere daha tesekkur etmek duser bize boyle basarili bir organizasyonun gerceklesmesinde onemli bir rol oynadiginiz icin.

bir sonraki organizasyonumuzun duzenleme komitesindeki ilk isim gene siz olacaksiniz, bundan kacisiniz yok:)

19. sentha

sentha

Favori Kamış:
    el oltası zıpkın
    En İyi Avı:
    henuz tutulmamis olandir
    bir sey daha eklemek istiyorum komutanim,

daha basarili ve bol balikli kavramlari birbirlerinden tamamen bagimsiz iki sey bence boyle bir organizasyon soz konusu oldugunda. dun cok ama gercekten cok basarili bir organizasyon vardi, bol balik yoktu... ki bu da dunun guzelligini ve organizasyonun basarisini golgeleyebilecek birsey degil ki:)

20. LockMan

LockMan

Favori Kamış:
    Olta
    Akşam Ahmet abi benim yakaladığım Mercan'nın resmini koysun burayada gör o zaman başka ne yakalamışım

Birde şunu yazayım
    Bugün buradaki esnaf arkadaşlara dünkü yaşadıklarımızı anlattım ve herkez bir dahaki sefere bizde gelelim dediler bende YEMEZZZZZ dedim :D
    Valla sabah kalktığımda çene kemiklerim ağrıyordu dün çok güldük , çok güzel bir hafta sonuydu herşey süperdi bazıları benim Hanos'larımı kıskansalarda önemli değil :p