Allah uzun ömürler versın amcama..ne kadar güsel bir örnek bizlere..yalnız mustafa abi biraz daha bşyler yazsaydım amca hkkında ..merak ettık*
Bu kadar azicik mi anlatilir. Buyrun doga sever amca, iste resmi. Sen de biraktigi izlenimler nedir. Ne yapar balikla arasi nasildir, doga severligine nasil vakif oldun, bahsetsene biraz. Resim mukemmel...
tekrardan Selamün Aleyküm dediğim gibi bu amcamızın adı Ahmet kendisini ilk olarak 2 yıl önce Büyükyayla barajında tanımıştım 75 yaşında 50 yıllık balıkçı diyebiliriz kardeşi Mehmet abi ile birlikte her zaman balığa gider araba kullanmayı bilmediği halde balığa gitmek için araba aldı bizlerden rica ediyor müsait oldukça onları götürüyoruz ,ben kendisine Ahmet dede diyorum bana kızıyor,boyu yaklaşık 1.50 cm kilosu 40-45 civarında 8 metre uzunluğunda fiber kamışlarla avlanıyor tabiatı ile bu kamışlar ona göre hem uzun hem de ağır suya attığı zaman bazen kendiside arkasından suya giriyor bizde çıkarıyoruz işte avlakta köşesine çekiliyor ve avlanıyor daha ne diyeyim Allah başımızdan eksik etmesin (rastgele)
aleyküm selam.. amcamız gerçekten eski balıkçılardanmış..ne demek ya..tam 50 yıl Rabbim daha çok ömür versin.daha cok balık tutsun böyle amcalarla tanışmak isterim..sohbet etmek isterim
Hüseyin Alp ARSLAN beyefendi Hüseyin bey ta Yeni Zelanda aukland dan yazıyorsunuz orası buraya uçakla bile 15 saat ten az değildir merak ediyorum biraz kendinizden bahsetseniz mesela burada nerelisiniz mesleğiniz ne kaç yıldır oralardasınız birde bildiğim kadarı ile oralar tropikal iklim yani hep sıcak rutubetli muson yağmurları olmalı değilmi uyum sorunu oldumu merakımı mazur görün ama sitedeki pek çok kişi sizin gizeminizi merak ediyor
Ayagimi bastigim yerde belki on cesit Huseyin Alp var. Sizlerle balikci olanini paylasiyorum. Cunku o aslim ve ruhumdur... Geriye kalan Huseyinler'se Van'da dogup, istanbul'da buyumus,yuksek okul mezunu, (Marmara Isletme), iki erkek cocuk babasi ve halen bir este israrli bir kocadir.Asil meslegimi birakali yillar oldu. Yildirim gibi bir bulasikci, iyi bir boyaci, essiz bir garsonumdur.12 yildir bu ulkedeyim.Hayatta para kazanmasini cok iyi bilip, para meslegim oldugu halde nedendir bilmem hic bir zaman sevemedim o garabeti, ancak Allah'a(CC) sukur ihtiyacim oldugu kadar her zaman bulmayi becerdim, simdi Yeni Zelandalilara baklava yapan bir isletmem var. Esimle calistiriyoruz. Gayet mutevazi,gosterissiz, ve yapayalniz bir hayatimiz var. Cocuklarimiz herseyimiz... Okumayi,yazmayi insanin yasam seruvenini, dinleri,felsefeyi, edebiyati, sanati severim.Kendimi kesfederek insani kesfetmek, yasamin her aninin bir baska bakis acisindan yakalanabilecegini bilmek ve merak karekterimin temelidir. Ulkeme ve beni ben yapan her seye bagimli ve saygiliyimdir.Ancak hic bir seye tutsak degilimdir. En buyuk algilayisimsa her seyin basinda ve sonunda,aslinda bir hic oldugumu bilmektir.... Umarim bu kadar yeterlidir degerli arkadasim.Saglicakla kalin.Ilginiz icin tesekkur ederim.
Hüseyin bey çok güzel yazmışsınız demekki sizinle çok ortak tarafımız varmış,mesela baklava siz yapıyorsunuz bende yemeye bayılıyorum,aslında birazda Yeni Zelanda,dan bahsetseydiniz iyi olurdu desem çok şeymi istemiş olurum teşekkür ederim görüşmek üzere
amcamıza allah uzun ömürler versin hey maşşallah mustafa abi yine çok kullandığım kelimeyide kullandım sanırsam
http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=11761 Yeni Zelanda icin buraya bir tikla. Cok sey bulacaksin...
ahmet dedeme bak be ne balıklar tutmuştur kim bilir aslında ahmet dedemle 30 40 yıl öncesine gidip onun anılarını dinlemeyi çok isterdim
allah uzun ömürler versin usta balıkçı amcamıza, onun engin bilgilerinden yararlanmak !.. çok şanslısınız