Acemi Bayan İçin Makine

Konu, 'Makineler' kısmında KANLIKAYA tarafından paylaşıldı.

1. efsanay

efsanay Gül

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spirit Surf 3.60
    Favori Makine:
    Okuma Safina Noir FD-SFR 40
  2. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A

Kamış malzeme olarak fena değil ancak İstanbul Boğazı için kullanım alanı oldukça kısıtlı.. Zargana topu atabilirsiniz, İzmaritte de kullanılır ancak İstavrit veya sardalya gibi balıklarda ağır kurşunla uzağa atış yapamayacağınızdan ve bu sebeple sürekli etraftaki oltalarla karışacağından tam bir kabus haline gelebilir..

Ben İstanbul boğazı haricinde, plajların olduğu veya mendireklere yakın alanlarda yemli takım avcılığı yapacam diyorsanız o zaman gayet verimli bir seçim olacaktır..

Son düzenleme: 9 Ağustos 2011
  3. OMMG

OMMG OKAN

Saydığınız balıkları ve hatta daha büyüklerini bu makina ile alabilirsiniz,sorun olmaz ama bizim Ege de yaptığımız türden atçek için biraz ağır kalabilir.Konu boğaz olunca iş biraz değişiyor, orada kullanılan ekipmanlar farklı olduğu için yanlış bir yorum yapmayayım,ama eminim orada avlanan arkadaşlarımız yardımcı olacaktır.Bu arada kamış fena gözükmüyor...

4. efsanay

efsanay Gül

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    kamışa mı iyi dediniz makinaya mı anlamadım :) boğaza gidemem pek,bizim avcılar sahili veya b.çekmece sahilinde ya da gölde kullanmak için desem daha sağlıklı bilgi verirsiniz sanırım :)
    alayımmı bu kamışla makinayı? ne dersiniz ?

5. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Kamış Gürpınara doğru olan set için yemli avlarda, özellikle mırmırda veya mezgitte gayet kullanışlı duruyor ancak o pembe makina o kamış için büyük gelir..

Benim tavsiyem, kullanacağınız kamışın boyu 3.60 dan düşük olmaması ve gövdesinin mümkün olduğunca ince olmasıdır..

Avcılar sahilini bilmiyorum ancak minimum 3.60 lık kamış + okuma'nın pembe makinası Büyükçekmece Gürpınar sahili ve Büyükçekmece gölü için uygundur.. Ancak görünen hedefiniz daha çok yemli takım avcılığı olacağı için kamışın gövdesinin özellikle de uç kısmının ince olmasını gerektiriyor..

6. efsanay

efsanay Gül

Favori Kamış:
    Favori Makine:
  7. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    o kalın gövdeli..

bunu incelemenizi öneririm..

http://www.avmarketi.com/asp/product/14656/Lineaeffe-spirit-surf-kamis-3-60m

okumanın 55 lik pembe makinası ile iyi bir ikili olacaktır..

8. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    alper linkini ekliyemiyorum ama sen google dan yazarsan çıkar okuma calynn CY55 okumanın bayanlara özel çıkardığı şeker pembesi bir makina fiyat 75 TL gibi ama biraz araştırma ve pazarlıkla dahada uygun alınabilir sanırım

URL=http://www.yukle.tc][​IMG][/URL]

Son düzenleme: 9 Ağustos 2011
  9. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB

Engin kardeşim merhaba,

Mesajını okurken favori kamışlarınız dikkatimi çekti. 2008 serisi kamışlar. İyi avlarda kullanman dileklerimi iletirim.
    O serinin 10000- 270 veya 300 lüğünü aramama rağmen bulma şansım olmadı. Hatta bu konuda forumlara konu bile açtım, kullanan bilen varmı diye ? Sonuç alamadım. Araştırma şansınız olabilirmi ? aldığınız yerden. AX-TE 10000 - 270, 300, 330 arası.

Şimdiden teşekkür ederim.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=38895

10. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    tevfik abi bakayım yanlış hatırlamıyorsam 8000 lik vardı sadece 3.30 ama 4000 lik 3.30 ve 3.00 mt boyları vardı ben şahsen bu kamışlardan inaılmaz memnunum özellikle 8000 lik olanı çok iyi ve güçlü iş çıkışı uğrar bakarım yoksa bile belki getirme şansı olabilir mesaj atarım sana olumlu olursa

11. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat
    Gül Hanım Deniz Bey'in yukarıda yapmış olduğu öneri bence çok iyi.Bu kamış hassas,hafif ve kaliteli bir kamış.Makineyle bence çok iyi uyum sağlar ve avlanırken yormaz.

12. OMMG

OMMG OKAN

Gül Hanım, sizin linklediğiniz kamış yerine arkadaşımızın tavsiye ettiği kamış ile almayı düşündüğünüz makina güzel bir ikili olacaktır...

Son düzenleme: 10 Ağustos 2011
  13. efsanay

efsanay Gül

Favori Kamış:
    Favori Makine:

Deniz sağolsun çok yardımcı oldu ve o pembe makinaya benim için gitti baktı,maalesef o makine kamışa uygun değilmiş bizde okuma atomic tarzı bişey almaya karar verdik...Kamış spirit surf 3,90 olacak,siparişimi bugün yarın vereceğim,ilginiz için teşekkürler sick reeling

14. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Uygun olmayan ''Atomic'' modeli.. Karışıklık olmasın..

Pembe okuma modeli spirit surfe uygundur..

Daha hesaplı bir makina düşünüyorsanız ''Okuma Compressa 50'' gayet uygun olacaktır..

15. efsanay

efsanay Gül

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    bana niye siz diyosun hala ya :D tamam yanlış anlamışım pardon,öbürüne bakacağım ben ''Okuma Compressa 50'' ye..sağol yardımların için ;)

16. OMMG

OMMG OKAN

Ben de tam nasıl Calynn uygun olmaz da Atomic uygun olur diye soracaktım :) :)

17. efsanay

efsanay Gül

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    İşte işi bilmeyince böyle karıştırıyor insan elmayla armutu :D:D

18. OMMG

OMMG OKAN

:D :D :D :D :D

19. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Ben de bugün Okuma'da şu indirim zamanında alınabilecek ne var ne yok diye bakınırken gördüm Calynn modelini.
    http://www.avmarketi.com/asp/product/11712/Okuma-Calynn-CY55-makine

Hanım görünce bayıldı tabii, almak farz oldu :D

Ama CY-55 modelini ağır ve biraz yavaş gördüm kıyıdan at-çek için. CY-40 hatta CY-30 modeli daha uygun olur gibi. Sitede de o model yok.

Sonuç olarak, tatlı bir dille bu modelin çok kullanışlı olmayacağını o minik elleri için daha hafif modellerden birini beklememizin daha uygun olacağına ikna etmeyi başardım. :D

Yalnız baitcasting modeli çok tatlı duruyo o ne öyle utanmasam kendime alıcam :p