Sevgili üstadlar bir hobim olsun istedim.Böylece hayatın sitresinden birazda olsun uzaklaşayım istedim.Ama bir olta takımı alıcam acaip sitrese girdim.Allah rızası için yardım edin.Bana bir tane olta takımı önerin.Şu takımla başla deyin.Yoksa ben kafayı yicem burada.Ben tatlı suda sazan avlamak istiyorum.Deniz oltamı sonra alırım.Bana sazan için bir olta takımı önerin lütfen.maksimum 50-60 ytl arasında olabilir.Bazısı sazana uzun kamış olur diyor bazısı kısa kamış diyor.bazısı 100gr atar olsa olur diyor bazısı 150 gr dan aşağı olmaz diyor.misina 0,40 diyen var 0,30 diyen var herkes bir şey söylüyor.Aslında kendi kendime öğreneyim diyordum ama baktım gördümkü yardım almadan birşey omucak.Herkese saygılar ve sevgiler.
makine ve kamış almak isteyenlere yardımcı olan arkadaş şu an için izinde ama yakında döner sanada güzel tavsiyelerde bulunur
Anlaşılan o ki tırnağın varsa başını kaşı.Herkese teşekkürler.Siteyi uzaktan takip etsem daha iyi olucak kanatindeyim.Saygılar
namıııık kıs kıs güleceğine yardımcı olsana arkadaşa kardeş ilk başlarda şöyle ucuz yollu bişeyler al kendine pratik yap biraz sonra kendine daha düzgün makineler alırsın benim tavsiyem bu olur sana
Ben siteyi az çok çözdüm.Yardım eden herkese çok teşekkürler.Yardım etmeyenlerinde canı sağolsun.Saygılar.
dur be ya kızma hemen abiler takılıyo sana ama böylede olmazki biz şimdi nasıl yardım edelimki sana neyi bilip bilmediğini bilmiyoruz bence denizle başla serüvene çünkü tatlı su avı meşakatli iştir tabi bana göre org ları takip et kısa zamanda bi tane yapılır katıl onlara takım konusuna gelince boş vaktimizde buluşalım gider alırız bişeyler cumartesi olur mesela
Canım kardeşim bu kadar sıkıntı yapılacak bir durum olmadığından üstadlar biraz uğraşmış seninle 50-60 ytl mi var gir bi mağazaya kıyıdan avlanacağına göre 3 mt civarı sağlam bi kamış al, kalanıylada seni yarı yolda bırakmayacak bir makina ve 30'luk bir misina tamam hatta ne avı yapacağını söylersen bu malzemeleri alacağın malzemeci sana bir takım bağlayarak hediye edecektir Bu kadar,, kasma kendini Ayrıca sorularının tüm cevapları sitede forumlarda mevcut. Haşim abide ara beni beraber gidelim demiş daha ne olsun be güzel kardeşim
Öncelikle hoşgeldin aramıza. Sana Sazan avı ile ilgili birkaç fikir verebilirim. (Kendi Çapımda ) Öncelikle avlanacağın bölge hakkında bilgi edinmek çok önemli. Burada ki Sazanların büyüklüğü, seçeceğin takımı belirlemekte büyük rol oynamaktadır. Örnek olarak avlanacağımız bölgede 1 - 3 Kg arası ağırlıklarda Sazan var. Buna ve 60 - 70 YTL bütçeye göre; Kamış : Çok kaliteli olması önemli değil. 3.5 - 4 M arası, minimum 100gr atarlı birşey işini görecektir. Genelde büyük balığı, kıyıya kepçe ile aldığın zaman, kamışın kaldırma gücü pekte önemli değildir. (15 YTL) Makina : Orta kararlı, en az 3 bilyeli, arkadan kalamalı bir makina sana yeterli olacaktır. (25 YTL) Misina : 0.30 mm veya 0.35 mm kalınlıkta, kamuflajlı, çok fazla gam yapmayan, yumuşak ve balığın kafa darbesine karşın tedbirini almış orta kalite bir misina yeterli olacaktır. Piyasada 600 M veya 1000 M bobinlerde satılanları vardır. Ekonomik olur. (20 YTL) Tabi verdiğim bu fiyatlar üç aşşağı beş yukarı değişebilir. Takımlar : Forumda sazan avında kullanılan iğneler, bu iğneleri bağlama teknikleri, Avlanma teknikleri ve yem - yemleme çeşitleri mevcut. Çizilmiş şekiller ve güzel tarifler var. Örnek olarak; Sazan için iğne seçimi : http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=12516 Kullanılan Takımlar , Teknikler ve Yemler : http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=8111 Kullandığım Takımlar : CORMORAN EUROCOR BROCHET KAMIŞ 350CM SILVERSTAR MAKİNA ULTRA 70 0,30 ASSO UNIVERSAL BOBİN MİSİNA 1000mt (açık yeşil ve kahverengi tonlarda ebruli) PROCARP STIFF D-RIG SAZAN KÖSTEK (Resimdeki benzer takımı ben kendim yapıyorum.) ULTRABITE 20 MM YÜZEN TOP YEM - SARI, SAZAN ULTRABITE MISIR - TURUNCU, SAZAN Saygılar
Hoşgeldin dostum.İlk yapacağın iş namığın dediği gibi pahalıya kaçmadan bi mağzaya gidip 10-15 ytl lik bir takım almak.Hani şu içinde misina olta kamış makina vs hepbiri olanlardan.Onunla tut tutacağın balıkları.Balık nasıl çeker nasıl ağırlıkbasar vs öğrenmek için. Namık abinin gene dediği gibi bir süre sonra bir bakarsın depoda bir kaç milyarı tutacak bir malzeme stoğu oluyor.En geç on sene sonra bu böyle hakikatenSadece sahtelerin 250-300 yetale olduğunu göreceksin
Dediğim gibi ali senin söylediğin makina ucuz ama son derece kaliteli.Yukarıda arkadaşın tavsiye ettiği makina ilk başlamak için ideal.Ama uzun süre kullanmak isterse özelden yazdığın daha iyi.
Teşekkür ederim Burak.Yardımların için minnettarım.Yardım eden herkese çok teşekkürler.Herkese saygılar sevgiler.Bol balıklı avlar diliyorum.Rasgele...
Denizde çipura ve levrek avında tatlı suda sazan avında kullanmak için bu takımı alıcam;alba star delta 60 ve 1453 captain bosphorus 400cm 120-200 atar kamış.Yorumlarınız varsa buyurun...