ve umut abicim eğer istersen bu hafta sonuna kadar ben tekrar gidicem akü şarj cihazımıda aldım işallah güzelce akümü şarj edip tekrar çıkıcam haliyle aküyü bitirdik 2 günde sana şöle detaylıca bi video çekip gönderebilirim nasıl oldugunu bilgilenmen açısından yada kafanda bi fikir oluşması açısından.
evet aslinda Onurun aldigi bot gibi bisey bulmak lazim. ama bot için daha erken. aslinda kafamdaki plan 310 fiber botu 45 lbs elektrikli ile takim yapmak zira 4 zamanli 15 ile 310 birbirini sevmedi....burasi içinde 15 lige 360 bot alindimi en ideal çözüm olacak sanirim
eger zahmet vermezse çok makbule geçer hem benim hemde diger niyetli arkadaslar için. (bu arada mobil sitede alinti neden yapamiyorum, ayrica klasik siteyede geçemiyorum mesajlarim biraz alakasiz görünürse kusura bakmayin)
bakalim bi risk alacam sonuçta birkaç sezon dayansa bile kâr....bence limitlerinde kulanilirlarsa elektrikli motorlar gerek ilk yatirim maliyetleri, gerem kullanimdaki ekonomiklikleri, gereksede çevrecilikleri vede sessizlikleri ile vede en tabiki hafiflikleri ile denizciler için nimet
umut abi fiber tabanı uygun fiyata bana ver böylece kendine bir 3.60 alır kullanırsın. ben de o fiber tabana 25 hp takar gezerim umut abi 2.00 civarı ahşap taban bot aldınmı tamamdır. yazlıkta şişirip indirmene bile gerek kalmaz denize taşıyıp geri getirirsin. 20 25 kg ağırlıkları oluyor tam şişince. ona 400 liraya elektrikli motor alacağına sıfır çin malı 2 hp motorlar var 800 lira civarı. onlardan alıp kullanmalısın derim. nedeni de oldum olası elektrikli motoru gözüm kesmiyor.
su an bana 2x300 merc verseler aklim genede elektriklide kalacak (fazlami salladik ne saka bi yana neredeyse sifir motor sesiyle suyun siriltisini vede botun altina vuran suyun sesini dinlemeye taktim kafayi....hem daha evveldende bahsettigim gibi istanbulda o kadar güzel göller varki....onlarida gezmek için zaten lazim olacak elektrikli. bu arada senin 4bg i yotube da seyrettim 270 botun arkasinda; inan 4 bg demezsin. üstelik bu en eskilerdendi, gazi yekeden diil kafadaki bir koldan veriyorsun. yazin yanimizdan yavas geçte dalga yapma biz bu yaz huzurlu ve yavas takilcaz; belki bir ayligina barinaga birakirim yaz sonuna dogru
bu hafta sonu hava güzel olursa ve akü şarj cihazım aküyü şarj ederse aldık bakalım bişey işallah bizi kazıklamamışlardır hafta sonu buraya çok güzel bi video çıkartırım herşeyiyle tüm ilgilenen arkadaşlara,abilerimizede klavuz olur.
heheh evet umut abi aynen öyle. gazı koldan vermiyorsun motorun kafasından veriyorsun. evinrude-johnson yani omc neden öyle birşey yapmış bilmiyorum ama 1975 e kadarki 4 hp ler 6 hp görünüşünde ve normal motorlar gibi koldan gazlı. fakat 80 lerde ürettikleri neden bilinmez malzemesi motor dışında tamamen plastik ve hafif..ayrıca gazı motor üstünden veriyorsun. o internetteki bahsettiğin sitede görebilirsin 1980's evinrude 4 hp diye yazarsan çıkar sanırım. bende ilk gördüğümden ahanda 70 lerden motor alıyoruz dedim ama sonra araştırdım hakikaten 80 lerde üretilmiş. internetten de bakabilirsin..hatta bir motor gördüm 4 hp johnson 1972 model koldan gazlı..benim motoru da internette 1981 diye gördüm. evinrude johnson yani omc grup neden böyle birşey yapmış açıkcası bilmiyorum. sanırım hafif olsun diye tamamen plastikten ürettiler. ve bakımı basit olsun diye de koldan gazlı yapmamışlardır. motorun gücünü beğendinmi yoksa espri mi yaptın tam anlayamadım açıkcası bu motordan şahsen pek birşey beklemiyorum daha deneme fırsatım olmadı
bence güzel gidiyordu. senin botta tek kisi ile dahada hizli gidersin ama birkaç kisi oldunuzmu bot gömülebilir. bu arada hondanin 2 bgligi doksanli yillarin ortalarinda bile kafadan gaz yapiyordu yanlis hatirlamiyorsam mamafi videoda çok hizli görünüyordu ama gerçek anlamda test edince anlayacaksin en iyi
umut abi benim çekincem tek kişi ile takla atma riski. botum çok küçük olduğundan motor ve bot kombinasyonuna alışana kadar iki kişi binmeyi düşünüyorum. sen ne tavsiye edersin? tek kişi mi iki kişi mi tecrübe etmeliyim?
ayrıca biri benim 1000 liranın altında malettiğim takımın aynısını 2000 liraya satıyor. tek fark sanırım motor yeni yada ben öyle zannediyorum. daha önce 3.8 hp johnson duymamıştım. buyrun ilan http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-bot-brig-200-3-8-johnson-2008/detay
Bilgide hata var. 55 LBS 26KG 45 LBS 22 KG 33LBS 16 KG İtme gücüne sahiptir. Elektrikli motorların tuzlu suya dayanıklılığı konusunda en önemli malzeme keçeleridir. Tuzlu suya dayanıklı keçeler çok uzun yıllar denizlerde kullanılabilir. Bunun dışında kabloları ve motor kaplaması da tuzlu suya dayanıklı malzemeden imal ediliyor. Asla tatlı su için üretilen bir motoru tuzlu suda kullanmayın. İkinci sene yazlığa gittiğinizde motorun çalışmadığını göreceğinizi garanti edebilirim. Çünkü tatlısu keçesi bozulur ve motorun içi pas tutar. garanti kapsamı dışındadır. Aldığınz yerin bişey olmaz laflarına itibar etmeyin. Elektrikli motorlarda çok ama çok önemli bir konu asla su dışında çalıştırılmaması gerektiğidir. Kuru kuruya çalışan milin etrafındaki koruma keçesi bozulur ve suya girdiğinde motor içine su almaya başlar. Elektrikli motor konusunda bir kaç marka motor kullanan biri olarak yerli üretim STİNGER motorlarını tavsiye ederim. Hem tatlı hem de tuzlu su konusunda güvenli bir markadır. Arıza durumunda firma her türlü yardımı gösteriyor.
evet gene basa döndük....yapacak bisey yok, bir sezondan fazla dayanamiyosada o para verilmez. neyse herkese tekrar tesekkürler. zamaninda uyari içinde tesekkürler Ramazan Usta bu arada Onur, eger takla korkun varsa bencede bi süre 2 kisi dene zira senin motor bota büyük sayilabilir; gerçekten 4bg gibi gitmiyordu belki eski makinalarda cc hacmi daha fazla olabilir. hatirlarmisiniz Gülsen Bubikoglunun bir filmi vardi karadenizli bir kiz motor almaya niyetleniyordu; 5bg johnson un kafa 25lik kadardi)))
son olarak tekrardan hepsiburada.com a baktm evet itme degerleri dogru, inanilmaz agirliklar gerçekten. ama sanirim av esnasinda tekneyi sürükleme hizinda götürme kastedilmis....motorlar teflon kapli oldugundan tuzlu sudada kullanilabilir diyorlar ama bilemiyorum artik. eger tuzlu suda kullanimida garanti altina aliyorlarsa denenebilir genede sanki....
umut abi o filmi hatırlıyorum duvara motorun fotograflarını falan asıyordu ama ne hikmetse fotograflar birbirini tutmuyordu. duvarda hem içten takma hemde dıştan takma motorlar vardı. ayrıca motoru bakmaya gittiğinde johnson motora baktığını da hatırlıyorum 60 ların bir kasaydı. hatta o film 1970 lerin ortalarında yapılmış. fakat baktığı motor 60 ların kasaydı. sonra araştırdım yanlış araştırmış da olabilirim fakat baktım johnson evinrude europen models diye motor da çıkartıyor yani benim motor 1977 den sonra amerikada var.. fakat avrupaya 1980 lerde geliyor..80 lere kadar öyle bir uygulama yaptığı kanaatindeyim. sonrasında 80 lerin sonunda 90 ların başında ise çıkan motorlar birebir bizim ülkemize gelmiş. yanlış bilgi de vermiş olmamak adına konuşuyorum sonra yazdıklarım yanlış anlaşılmasın
yalniz filmin en enteresan tarafi, kiz 2 yil para biriktirmis bide üstüne dedesi meyhanesini satiyor 5 bg motor için
bi arkadasimda vardi o 5bg motordan.5 bgdi ama çekisi baya kuvvetliydi. sonra satmisti arkadas o motoru yaklasik 6 yil kadar önce 60 tlye....
evet gülşen bubikoğlunun dedesini nubar terziyan oynuyordu kürek çekmekten elleri nasır tutuyordu vs dedesi üzülüyordu meyhaneyi de satıyorlardı karadenizliydiler eski filmlerin tadı da ayrı güzel ayrıca malkoçoğlu 5 kişiyi döver dalga geçeriz allahın amerikalı rambosu okla rus helikopterini indirir ne filmdi be diye izeriz...bu da ayrı bir paradoks o motorun 1968 70 modeli vardı 18 hp servis bakımlı. 18 hp kısa şaft birbuçuk sene önce 550 civarına verdiler. tepeden tırnağa parçaları değiştirilmişti. satan kişi masraf ettiğim parayı isterim o kadar demişti. birde geçen sene 18 hp evinrude vardı 1970 model uzun şaft 500 liraya sattılar. evinrude serviste satıldı. evinrude 18 hp yi denedim çok performanslıydı ve canavar gibi çalışıyordu. bu örnekler eski motorlara 500 liradan fazla verilmez tezimizi sanırım ıspatlıyor
Hepsi burda da Flower 45 lbs bilgileri ÖZELLİKLER İtme Gücü : 45LBS 5 İleri 3 Geri Vites Şaft Uzunluğu :85 CM Net Ağırlık: 7,2 KG Önerilen Akü Amper : 65A ve üzeri 12 Volt Akü ile çalışmaktadır 2 Kanatlı Pervane Akü ve şarj aleti dahil değildir Elektrikli motorlar daha durgun sularda ve göl de kullanmak amaçlıdır.Benzinli motorlar gibi sürat yapmamaktadırlar Amperi yüksek bir akü kullanıldığında daha da uzun süreli bir kullanım sağlar 1. viteste 2,2 mil,5.viteste 5,3 mil hız yapabilmektedir. 1 viteste 6,3 saat ,5. viteste 1,8 saat akü kullanım süresi vardır. Taşıma kapasitesi (şişme bot+kişi+motor ağırlığı) 1200 kg dir Dışı teflon kaplı olmasından dolayı deniz suyuna dayanıklıdır.Dalgasız durgun denizlerde kullanılabilmektedir. Garanti süresi 24 ay Güney Kore de üretilmiştir Bunu yazan adamlar sahtekarmı yoksa cehalet içindemi bilemiyorum. Ama ben sana şöyle açıklayayayım sende düşün biraz. Taşıma kapasitesi (şişme bot+kişi+motor ağırlığı) 1200 kg dir yazmışlar. Şimdi 1 LBS 454 gram güç demektir. Yani lbs kiloya göre yaklaşık yarı yarıyadır. Şimdi üstte 45 lbs yazan bir değer nasıl oluyorda 1200 kg ye çıkıyor??? 45 LBS bu hesaba göre 20 KG itme gücü ya verir yada vermez. 1200KG NEREDE??? Yada şöyle düşün 1200kg ağılıklı bir bot diyelim böyle bir bot en az 12 15 kişi arası alan bir bottur ki bu da devasa askeri hücum botlara denk gelir. Sence bu hücumbotları üstünde 15 kişi varken bu motor yerinden 1mm oynatabilirmi??? Tekne olarak bu ağırlık yaklaşık 6-8 m bir tekneye isabet eder. Bu motor böyle bir tekneyi ittirebilirmi? Şimdi daha iyi anlaman için söylüyorum. 45 lbs yani 20 kg itme gücü demek sen beline kadar suya girdin geçtin botun arkasına, başladın ittirmeye. 20 kg bir bidonu yerden kaldırırmışçasına (teşbihte hata olmasın) bir güç harcayarak ittirdiğin zaman bot ne kadar ileri gidebiliyorsa motor takıldığında da o kadar ileri gidebilir. Şimdi sen dev bir askeri hücum bota 15 kişi varken yada 7 m bir tekneyi arkasına geçip ileri 20 kg güç garcayarak ittirebilirmisin??? 20 yi geçtim bütün gücünle ittirsen yerinden oynatabilirmisin??? Denizde kullanıma gelince daha önce söylediğim gibi teflon kaplaması falan hikaye. Keçeleri ve kabloları tuzlu su için mi imal edilmiş??? Hayır. O zaman sen kullanırsan ne olur? Adam üst satırda göl için kullanımı uygundur yazmış. Sanki sanki biri malı satabilmek için alt satıra da tuzlu suya uygundur ibaresini eklemiş gibi görünmüyormu??? Bu motoru karadenizde kullanırsan tuzluluk düşük olduğu için 2 sene idare edebilir. Bu da garanti süresinin dolması demek. Egede Akdenizde biraz da çok kullanırsan ikinci sene % 80 çalışmaz ama sen ikinci sene yazlıktan getirirken motoru servise getirmeye üşenirsin. Diyelim ki getirdin servis sana tuzlusu kapsamında değil diyerek geri gönderir. Tabi servisi varsa. Hepsi burdada öyle yazıyor diye dava açman lazım ülkemizde kim bu davaları 2-3 sene uğraşıp takip ediyor? Avukat ve mahkeme masrafı ne tutacak??? Yani enayi yerine böyle konulan bir millet daha varmıdır Bunları yazanlar sahtekarlık yapıyormu yapmıyormu cevabını size bırakıyorum. Kullanma ve hız değerlerine gelince Yazan hızlar süreler hangi aküyle test edilmiş ??? Hangi botda test edilmiş ??? Test edilmişmi adam evinde oturmuşdamı yazmış. Belli değil. Diyelimki gerçekten test edildi. Ne malum test eden 200 amper bir akü kullanıp kullanmadığı yada 1.5 m lik minik bir botla 45 kilo bir adam koyarak hız testini yapmadığı??? yani ciddiyettten uzak yanıltıcı ifadeler bunlar. MİLLETİM İÇİN ŞOK GÜZEL HAREKETLER BUNLAR DİYORUM VE SÖZÜMÜ KESİYORUM.
benimde aklima gelen seyler aslinda. bugün son bir kere daha aradim, distribitör firma tuzlu suya garanti veriyormus ama ya bu arada iflasini isterse....bide enteresan olay kimse distribitör firmanin numarasini vermiyor nedense....zira aradigim sitelerden birinde müthis bir iddiada bulundular,tuzlu sudan kaynaklanan ariza durumunda direk yenisini veriyorlarmis.....haklisiniz benimde içime pek sinmiyo. esasinda ben 4 sezon idare etsin raziydim...zira 300 tl ye buldum, akü zaten var, sarj cihazi zaten araba için alinacak....ama 1 sezon için degmez sanirim. tekrar ve son kez herkese tesekkürler napalim kismet diilmis.... ulasimi çok rahat güzel bir göl kesfedersem alirim o zaman denizde benzinliye devam....