abicim dikkatini çekermi bilmiyorum ama ben senin istediğin tarzda hem itme gücüde yüksek bir urun buldum hemde tuzlu suda kullanım için fiyatıda çok çok çok aşağılarda bi ürün daha önceden görseydim buunu alırdım kesinlikle bi incelemende fayda var http://www.tekneyatmalzemeleri.net/?urun-detay_33422_Isca_66_lbs_Elektrikli_Motor___Tuzlu_Su_.html
evet benimde dikkatimi çekmisti 45lbs olanin tuzlu su versiyonu varsa vede istanbulda servis sorunu yoksa sahane olur. bu arada ben baktigimda eski fiyattan satiliyordu sayende indirimli fiyatini gördüm çok saol....hayirlisi umarim bu sefer olur
bunu alıcak kadar bütçem olsaydı ki ben toplam herşeyiyle takımımı 700 liraya getirdim. bot motor akü şarj aleti falan filan bunu tercih ederdim alırdım 66 libre olmasıda güzel bişey 45 libre ile tek kişi belirgin bi hzı var buda tatmin eder diye düşünüyorum. dediğiniz gibi hayırlısı olsun zaten hayırlı ise allah bi şekilde kısmet eder onu
66lbs için 60ah aküm ufak gelebilir diye endiseliyim bide garanti konusu kafami kurcaliyor. bi mesaj yolladim bakalim cevaba göre hareket edecem. flover sayfasi kapandi zira almayi düsündügüm siteden mesaj geldi, orijinal kutudan garanti belgesi çikmiyormus....2010 yilinda nasil garantisiz mal satiyolarsa.... sonuç olarak servis sorunu olmazsa iscayi alicam; büyük çaptada senin sayende olacak tekrardan tesekkürler, hafta sonu içinde iyi eglenceler bol keyifli seyirler....
beyler selamlar. bu haftasonu istanbulda denize çıkabilirmiyiz ne dersiniz? umut abi sen ne diyorsun? meteoroloji dairesine göre deniz suyu sıcaklığı yüzeyde 9 derece. yani demek oluyor ki malum yağmur da yağdı istanbul denizleri buz gibi.. ayrıca cumartesi bir ara rüzgar çıkacak (15:00 18:00 arası) pazar ise hava sıcaklığı istanbul denizlerinde 26 derece. ne yapalım ne edelim..o gün gelse balkondan bakıp havayı bizzat okur çıkarız yada çıkmayız derdim ama şimdi insan çıkılır şeklinde iyi yorumlar duymak istiyor bence haftasonu hava durumu bugüne bakılırsa pek iyi olmayacak denize de çıkamayacağız gibi geliyor. tabi cumartesine 2 gün var ne olur ne biter bilemeyiz.
biliyorum motoru bir an önce denemek istiyorsun. hatta ben bile merak etmeye basladim nasil gidecegini gerçekten enteresan bir takim oldu. havanin durumundan ziyade denizin durumu çok önem arzediyor özelliklede o boy bir botta....ama herseye ragmen her zamanki güzergahinda sorun yasayacagini sanmiyorum. bi sorun oldumu istedigin yerden karaya çikarsin zaten hadi bakalim iyi eglenceler. resimde koy mümkünse....
evet. geçen sene önceki takımımla dalgada da denize çıkmıştım gerçi o bot 3 metreydi. şimdiki bot 2 metre. ilk dalgada denizin dibini boylamak da var. hava rüzgarlı olduğunda marmarada deniz soloğan dediğimiz dalgaları yapıyor. kesik kesik küçük dalgalardan bahsediyorum. ne olacağı belli olmaz. dediğim gibi tek kişi ile takla atma riski de olabilir. o nedenle ilk deneyimimi sütliman havada yapmak istiyorum ama kısmet bakalım. şimdilik bir aksilik olmazsa cumartesi denizdeyim.
hava bu hafta sonu gayet güzelmiş bende çıkıcağım için dört gözle takip ediyorum alternatif olarak eger çok uykucu değilsen sabah saatlerindede çıkabilirsin ? istanbulun o kısımlarını bilmem ama burda mudanya burgazda 11 12 ye kadar istisnai bi durum yoksa pek şiddetli dalga çıkmaz. foto ve video bekliyorum bende ilerki zamanlar için belki yararı olur
saat 8 buçuk gibi uyandım fakat en erken 1 gibi çıkabilirim. hava biraz esiyor rüzgar var fakat yinede şansımı denemeyi düşünüyorum. normalde bot büyük olsa sorun değil fakat bu takımın huyunu suyunu bilmediğim için biraz çekiniyorum. video çekebilirmiyim bilmiyorum fakat fotografları eklerim. daha önceki botumun (3 metre 6 hp) forumda videosu olması lazım istersen onlara bakabilirsin. video çekerim sanırım. siteye yüklerim. ben de merakımı gidermek için sabırsızlıkla dakika sayıyorum.
http://video.google.com/videoplay?docid=7313067450828472264# bu benim eski takımımla 2009 nisan ayında çektiğim video. iki kişi sürat en fazla 7 mil civarı. videonun büyük bölümünde yarım gaz gidiyoruz. ayrıca deniz düz gibi görünsede dalga vardı. nisan ayının akşam saatleri dalga başlamıştı. video kalitesinin kötü olduğundan ve botun süratinden dalgalar belli olmuyor. hava da kapalı ve akşam saatleriydi.
selam arkadaşlar vallla videoyu izledim içim giitti diyebilirim. yenisinde kazasız belasız binmen umuduyla
egemen bey selamlar. en son motor almıştınız sizin deneme imkanınız oldumu? fotograf video vs varsa ekleyebilirmisiniz? bugün 1-2 gibi gitmeyi düşünüyorum yeni videoları da eklerim.
henüz gidemedim onur bey bugün aksam üstü ve yarın deneyeceğim. eksiklerimi tamamladım hazırlıklarımı yaptım kısmetse asıl denemeyi yarın yapacağım.fotoğrafları videoyuda çekebilirsem paylaşıma sunacağım kalın sağlıcakla
Merhaba Arkadaşlar; İki gün önce CAİS 300 cm Izgara Tabanlı Fishing Bot ve Isca 66 lbs Elektrikli Motor ( Tuzlu Su) motor aldıgımı yazmıştım. Son anda botumu CAİS 300 cm Ahşap Tabanlı D Burun Şişme Bot olarak değiştirdim. Yeni bir kullanıcı olarak bot ve motor yeterli gibi gözüküyordu !!! Fakat elektrikli motor u aldıgıma bin pişman oldum. 120 amper akü ile , yolda kaldım. Bana akünün 4 - 5 saat gideceği söylenmişti. 4. ve 5. viteste 35- 40 dk gittikten sonra akünün seviyesi bir anda % 30 lara düştü,( ilk defa aküyü kullandım ) kısa süre sonrada gitmemeye başladı. Allah razı olsun, yanımızdan geçen bir tekne bizi kurtardı ve karaya çekti. Kısa sürede değiştirip benzinli bir bot almayı düşünüyorum. Bu konuda hangi marka ve hangi güçte bir motor tavsiye edersiniz. Genelde 2 kişi balığa çıkmayı düşünüyoruz , lütfen yardım ederken bu konuda deneyimsiz olduğumu unutmayın. İLk tecrübem hüsranla bitti, inşallah bir dahaki sefere böyle olmaz. Saygılar,
Şu yazdıklarınız , denizde (özellikle , ''kuvvetli'' rüzgar ve dalga olması muhtemel bi ortamda) ''bu tip elektrikli motor kullanmak isteyen arkadaşlarımıza ders niteliğinde !!!. Yamaha FMHS 9.9 , iki zamanlı veya Honda dört zamanlı bir motor tavsiye ederim, geçmiş olsun.