acil yardım motor 1 dakika çalışıp duruyor.

Konu, 'Motorlar' kısmında onur1872 tarafından paylaşıldı.

1. onur1872

onur1872

tamamdır. senin 2 hp motorun markası nedir? ayrıca motora yapılan işlemleri tek tek yazarsan nasıl yapıldıklarını ve neden yapıldıklarını detaylı anlatırsan memnun olurum.

2. umutoz35

umutoz35 Umut Özden

Favori Kamış:
    Kaşık,Sahte yem, El Oltası
    En İyi Avı:
    300-400 gr kopez 3 tane:)
    Bakım & Kısmi Rektifiye

Onur kusura bakma gec oldu biraz , baya yoğunum bu aralar proje vs.
    Motorun Markası Evinrude, 2HP modelide Model: 1979

Şikayetlerim:
    1) Motorun acayip çalışma zorluğu çekmesi(5-10) çekiş,
    2) Kompresyon kaybı maximum seviyedeydi.
    3)Anormal benzin tüketimi.
    4)Az atan soğutma suyu.
    5)Aşırı ısınma.
    6)Denize salınan yağ miktarı gözle görülür seviyede olması (yanmadan atılan benzinin işareti)
    7)En son dalgalı havada zorlanmadan stop etti bidaha çalıştıramadım.
    ======================================================================-
    Yapılan işlemler;
    1) Tüm motor komple parçalara ayrıldı.
    2)Silindirdeki aşınma ve çizilmelere karşı honlama denilen işlem yapıldı.(Silindir yüzeyini pürüzsüz yapma). (Sanayide).
    3)Aşırı benzin tüketiminin ve kompresyon kaybının, en büyük sebebi olarak segmanların aşırı yıpranması olduğu söylendi. -> Pistona uygun olarak sanayide 2 tane halka şeklinde segman kestirildi ve pistona özel bir makasla oturtuldu.
    4)Krank mili özel bir gres yağıyla yağlandı, pistonla bağlantı noktaları vs elden geçti.
    5)Piston yenisi mumkun olmadığı için geçici cozum etek acma denilen olay yapıldı.(Tam mantığını bilmiyorum sanırım honlanan silindire uydurmak için yapıldı, milimetrik olarak alt kısmından dışa makinayla açıldı).
    6)Karbiratördeki kauçuklar(conta) eskidiği için yeniden kauçuk kestirildi sanayide. Karbürator hava kompresörü ile temizlendi.
    7)Soğutma suyunun az akması sorunu: impellar aşırı yıpranmış, suyu silindire taşıyan boru tıkanmış. -> impeller cıkma uyduruldu. Boru basınclı hava ve kimyasalla temizlendi.
    8)En son tüm hareketli parçalar yağlandı, kuyruk yağı değişti(90 lık yağ).
    Karbüratör ayarlandı.
    ====================================================================
    Sonuç:
    1)Daha kolay çalıştırma.
    2)Hissedilir kompresyon artışı (parmakla buji yuvasından test).
    3)Inanılmaz benzin tasarrufu %50 diyebilirm. Depo 1.2 lt ordan olctum.
    4)Yeterli su atışı, devirdaim.
    Hayata donen motor..
    ====================================================================
    Iste Onur kardeşim tüm olaylar bunlar umarım sana yardımcı olmustur motorlarımz yakın modeller.Her asamada izledim, tek tek bilgi aldım, 3-4 günde halletti usta sağolsun. Eski motorla ugrasmak çok zor, ama benim için eglenceliydi çünki mekanik konular hep ilgimi çekmiştir. Bir kere hariç hiç denizde bırakmadı epey bi sırtı çektim :) Pm attım.

Son düzenleme: 12 Temmuz 2010
  3. onur1872

onur1872

umut çok güzel olmuş ellerine sağlık.

motor halen sendemi? kullanıyormusun? ustadan ustaya değişiyor. burada bu yaptırdıklarını yaptırmaya kalksam herhalde 300 400 lira alacaklardır. 200 liraya yaptırabilsem direk bir 25lik alır onu hayata döndürürdüm.

4. muresli

muresli MISTAN BAYER

Selamun aleykum,
    Kiymetli arkadasim topigi okudum.Sen motoru ne kadar taniyorsun bilmiyorum.Karburatoru ne kadar sokuyorsun?Karburatorun hemen bas kisminda karburatoru sokmeden ulasabilecegin Hava -benzin karisim`i icin cok sivri uclu saridan yapilmis bir mil var.Mesela onu sokuyormusun?O motorun benzin yag karisimi 1/40 tir bunu tam uyguluyormusun.Cok az calisip stop ediyormus belkide devir daim suyu gelmeye zaman bulamiyordur.Pervanenin arka tarafindaki su emis delikleri var orayida kontrol et.Benim gorusum senin motorunun calismama sebebi motora benzin girisi yok.Eger benzin ayar civatasini bozmamis isen karburatorun jiklesine baktigin yerde yanlarda yaklasik 4mm.capinda iki tane delik olacak,oralardan hava bas,eger ayarini bozmadi isen calisir.Ikinci olarak motoru daha once calistirdiginda gaz ayar kolu en sag taraflarda calisiyor idiyse biraz isin zor olabilir,cunki segmanlar.Bu motorda kompresor olup olmadigini anliyamazsin,selamlar.