Afyonda sabah günesinde çay keyfi

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Gercekbalikcilar tarafından paylaşıldı.

1. Gercekbalikcilar

Gercekbalikcilar Eyup Ünal

Favori Makine:
    daiwa/schimano
    En İyi Avı:
    40/ 180
    Türkiyeye tatile geldim. Gelir gelmez arkadaşlarla
    Afyonda Gebecelere Balık avına gittmeye karar verdik .Cumartesi gecesi saat iki de yola çıktık.
    Gebeceler barajına geldigimizde nerde güzel avlanabiliriz diye etrafa bakınmaya başladık.Araba yolu biraz baraja uzak olduğu için yayan etrafa bakalım dedik. Biraz bakındıktan sonra arkadaşin biri iyi bir yer buldu bize doğru koşarken karanlıkta takılıp düştü eee gecenin saat ikisinde görüş mesafesi biraz daralıyor .:D .Hemen oraya yerleştik oltalarımızı hemen attık ve beklemeye başladık.Sabaha kadar bir tane balık yakalayabildik büyüklüyünü sormayın çünkü benim icin çok küçük bir balıktı. Güneşin doguşuyla birlikte güzel bır çay keyfi yaptık.

Türkiyenin de güzelliyi burda şu çay keyfi balık yakalayamamanın üzüntüsünü alıyor.
    Yerimizi değiştirip bir daha denemeye karar verdik ben böylece Türkiyedeki ilk balıgımı avlama şansını yakaladım .
    Ama ne yazıkki balık çok küçüktü ben de hemen geri saldım .
    Çünkü benim amacım o kücücük balıgı yemek değil büyük balık yakalayıp balık tutmanın zevkine varabilmek.Ben Türkıyedeki tüm arkadaslara bunu tavsiye ediyorum kücük balıkları lütfen laf olsun diye tutmasınlar cünkü benim gördügüm kadarıyla bazı insanlar buna hic önem vermiyor sırf adı balık tuttum demek için o kücücük balıkları geri salmıyorlar.File file balık yakalıyorlar artı triviri diye birsey var (kaleş balıkcılık) bununla balık yakalamak yasak olduğu halde bunu hiç ömensemeden bununla balık yakalıyorlar.Ayrıca cok daha önemli bir konuda etrafımıza verdiğimiz zarar cöplerimizi toplamasını bile bilmiyoruz.Bunlar gercekten çok üzücü inşallah biraz daha insanlarımız bu konulara önem verir.

Haaa bıde sunu ilave edeyim balık yakalayamadıgımız icin balıkcıdan balık satın aldık çünkü izni zor kopartık millet evde balık bekliyordu.İşte anlayın erkeliye laf getirtmeyelim dedik.

Saldıgım balık

Son düzenleme: 23 Temmuz 2007
  2. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Hoş geldin vatan topraklarına Eyup kardeş ee burda oradaki gibi balıklar bekleme .Ama güzel bir muhabbet ortamı olmuş tebrikler.Sen bu balığı al götür oralarda büyüsün garip, burda zor hayat onun için :D

3. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish

[​IMG][/QUOTE]

Ne diyeyim sana :D ,Supersin Eyup. :) Hosgeldin memlekete. Darisi benim basima...:rolleyes: Turkiyede ki ilk balikciligini tebrik eder, keyifli tatiller dilerim.

Tanerden haber yok son zamanlarda.:confused: O ne yapiyor?...

4. Gercekbalikcilar

Favori Makine:
    daiwa/schimano
    En İyi Avı:
    40/ 180
    Hüseyin abi ne yazıki ayrıdlık ben 4 haftalıgına tatile geldim.

Artı bu aralar cok çalışıyor.

Son düzenleme: 23 Temmuz 2007
  5. OTTOMAN

OTTOMAN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kilo aynalı sazan :(
    eyüp bey kardeşim güzel bir gün geçirmişsiniz ve amatör balıkcılığın gereğini yapmışsınız saygı duyuyor tebrik ediyorum.
    bende gecenlerde gebecelerden boş döndüm ama birkaç kendini bilmezin sizin attığınız balığın onlarcasını eve götürdüğünü gördüm ve çok üzüldüm

6. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Hoşgeldiniz öncelikle vatana...Allah daha güzel avlar nasip etsin sizlre..

7. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    ya işte böle yurt dışında balık tutmaya benzemez buralar sizi artistler sizi:D şaka bi yanada anla halimizi işte üstat:D

8. West_1979

West_1979 Mustafa KARATAŞ

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ANKARA TEAM
    Hoş geldiniz Vatana
    tebrikler tatildede boş durulmayacak galiba siz rastgele gerçi sizin geldiğiniz yerlere benzemez fazla ama tutulan balıklar açısından yinede keyif alırsınız umarım.;) :)

9. tamirci

tamirci

Favori Kamış:
    makaralı olta,kamış...
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 9 kilo
    afyon'da sansın yok...

bence artık zorlama afyon'un göllerinden sana çay,çorbadan başka bişi çıkmaz:D

herkese slm...düğünde görüşmek üzere.......................
    Adem-Hakan Durak Kardeşler :D

10. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Durak kardesler

Lutfen profil bolumune tiklayarak imza ayarlarinizi yaparmisiniz. Imzanizda, isim soy ad (istenirse), nereden katilindigi, dogum tarihi, kan gurubu bilgilerinizi vermeyi lutfen unutmayin. Bir problemle karsilasirsaniz Eyup ve bizim yardimalrimizi istemekten cekinmeyin.Bir de tanisalim bolumunde bir konu acarak kendinizi ve balikciliginizi ifade ederseniz sizlere tum uyelerimiz sicakbir hosgeldin deme firsati elde edeceklerdir.

Ailemize hos geldiniz der, saygilar sunarim.

11. Gercekbalikcilar

Favori Makine:
    daiwa/schimano
    En İyi Avı:
    40/ 180

Adem daha tatil uzun elbete türkiyede şans güleçek.:)

Imza ayarlarını ekle beceremesen bana alo de.

12. tamirci

tamirci

Favori Kamış:
    makaralı olta,kamış...
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 9 kilo
    slm

bol balıklı bir göl buldun mu enişte oglan
    imza ayarlarını yaptım umarım olmustur
    kına yakmaya en kısa zamanda afyonda görüşürüz

13. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    abi türkiyeye gelince balıklarda ufalmış:D
    ama yinede paylaşımınız için teşekkürler:)

14. xDJx

xDJx Mehmet Kundak

Favori Kamış:
    Oltalarım
    En İyi Avı:
    El oltası ile Turna 7kg. sazan 6kg. yayın 7kg.Yılanbalığı 2.65kg.Alabalık 1.12kg.
    Gümüş azmanı isteyenler Şuhut Selevir barajını denesinler gerçi suda Seydiler (gebeceler diye yanlış bildiğiniz) barajındaki o yeşil pis yosundan çoğalmış ama milyonlarca gümüş ve çinsazanı denilen illet balık suyun üzerinde yüzüyor her olta atışınızda illaki geliyor.Oltanızdan mantar zevkini verir.Haa unutmadan şansınıza iri sazan yada tek tükte olsa levrekte yakalama şansınız var ama dip atmayın derim su iyice çekmiş kerevit sepetlerine takarsınız.
    rast gelsin.

15. Gercekbalikcilar

Favori Makine:
    daiwa/schimano
    En İyi Avı:
    40/ 180
    Mehmet abi yardımların için çok tesekür ederim.
    Zamanım olursa bir de oraya avlanmaja gideyim.

16. xDJx

xDJx Mehmet Kundak

Favori Kamış:
    Oltalarım
    En İyi Avı:
    El oltası ile Turna 7kg. sazan 6kg. yayın 7kg.Yılanbalığı 2.65kg.Alabalık 1.12kg.
    Dün Akharımda Örenler Barajındaydık Biraderle 2 yeğenide alıp Cumartesi sabaha karşı saat 4 gibi gittik, yerimizi ayarladık 6 tane küspeli takım atıp 1 er tanede el oltasıyla beklemeye başladık gün ışımaya başladı 3-5 tane tatlısu kefali aldık saat 07:45 te ilk zil çaldı bir tane 2 kg civarı Aynalı sazan takılmış çıkardık hapse koyup tekrar yemi düzeltip attık ama saat 11.15 e kadar tık yok yine arada tek tük kefaller takılıyor bu arada yeğenin elindeki olta hızla çekildi suya hemen kardeşim müdahale etti kamış U şeklini aldı kepçe hazır çekti kenara amaaa ne görelim belki 4-5 kg gelecek koca bir kaplumbağa iğneyi ağzından itinayla çıkarttık ve geri iadesini yaptık 10 dk sonra 2ci Aynalı ilkinin takıldığı oltayı ziyarete gelmiş eh onuda aldık aşağı yukarı aynı kilo ve boyda.
    Sonrası göl süt liman sıcak bastırdı kenarda dolaşmaya başladım ama keşke dolaşmasaydım az ileride kenarda bir tırıvırı ve içinde tam 4 tane kefal kurumuş, az daha ilerde suda taşların arasında bir tane daha tırıvırı am bu kez içinde bir kerevit bir kefal kefal ölü kerevit canlı belliki balık yakalanınca onu yemeye gelip düşmüş o tuzağa düzgünce kurtardım kereviti kovaya koyup eve getirdim akvaryumda yüzüyor şimdi.
    Sonra etrafa baktım bir kaç kişide tırıvırı var yanlarına gidip 4 tane ölü kefallli o tıtvırıyı gösterdim işte sizin avcılığınızın sonucu bu diyerek onlarla avlanmamalarını öğütledim hemen sudan çekip oracıkta parçaladılar kurşunlarını aldılar ortaya toplayıp yaktılar ağ parçalarını ve çantalarındaki yenilerinide tabi çok hoşuma gitti onları çay içmeye davet ettim yarım saat oturup sohbet ettik sonra biz toplandık saat 14 suları barajı terkettik Pazar günümüzün hasılatı 2 aynalı 9 kefal ve 1 kerevit ile 7 tane avcıya tırıvırı illetinin zararlarını öğretmek oldu mutluyduk o huzur ve yorgunlukla bu sabah 06.30 a kadar uyumuşum :)

17. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Konu olmasi gereken bir yorum. Fotograflari var mi bilmiyorum. Ancak engin yureginizi herkesin gormesini isterdim. Muthis bir is basarmissiniz. O arkadaslara
    umarim sitemizden de bahsetmissinizdir.

Saygilar sunarim.

18. Gercekbalikcilar

Favori Makine:
    daiwa/schimano
    En İyi Avı:
    40/ 180
    Mehmet abi slm avın çok güzel geçmiş tebrikler darısı bizim başımıza:) ve o arkadaşları uyarman çok güzel bir davranış bir de arkadaşların resimlerini koysaydın çok süper olacakmış.

19. xDJx

xDJx Mehmet Kundak

Favori Kamış:
    Oltalarım
    En İyi Avı:
    Valla onu çok istiyorduk eşyaların çokluğundan fotoğraf makinası evde kalmış malesef ama tekrar gidişe mutlaka resimler olacak emin olun.

20. KaTLiaM

KaTLiaM

Favori Kamış:
    sadece makaralı mantarlı olta.
    En İyi Avı:
    3kg aynalı
    yok mu abicim aynalıı....