Afyonkarahisar Akharım 02/09/2007

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında aes_gencfb tarafından paylaşıldı.

1. 03ufuk

03ufuk

Favori Kamış:
    Elektirk borusundan külah atar (dürbünlü)
    En İyi Avı:
    Çalışmalar devam ediyor.
    Mehmet abi sitemlerinde yerden göğe kadar haklı Afyon'da bütün bu aç gözlü avlara şahidiz,salı günü 3-4 saatliğine akharıma gittim ve de akharıma ilk defa gidişimdi hiç yer yok bi tane amca ya rica ettim dedim ki amca 30 adet oltandan 5 adedini kaldırda 3-4 saat hava alıp gidecez dedim olmaz yeğen dedi amca jandarmayı aramayayım boşu boşuna, kaldırıver dedim, istersen cumhurbaşkanını ara dedi, aradım jandarmayı hüdai jandarma karakolundan astsubay bilmemkim ne dese beğenirsiniz; akşam akşam geliriz lakin herkesi kaldırırız sende tutamassın balık dedi, dedim tamam sen gel bende tutmayayım ama fazla oltası olanları gör dedim, kardeşim jandarmayı böyle işler için meşgul etmeyin dedi.Sorarım şimdi size ben kalksam bu yaşlı adamla münakaşa etsem o da sinirlense bende sinirlensem bende cahil bir adam olsam çeksem silahı,bıçağı ya da aynısını o bana yapsa bunun neresi insanlık neresi kanun,neresi avcılık gelin siz hesap edin; kaldı ki insanların sabaha kadar bekleyip nöbet devreder gibi yerlerini başka arkadaşlarına devretmeleri(tapulu galiba) ve olta sayısında en ufak bir oynama yapmamalarıda cabası

Sayılarımla
    Mehmet abinin dediği gibi yine de Rastgele

2. aes_gencfb

aes_gencfb

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    6,5kg Aynalı Sazan
    abi valla çok haklısın dediklerinde ama bizim milletimiz anlamıyor işte geçen hafta gördüm karşımda bi grup oturuyordu saydım tamı tamına 35 tane makaralı atmış. bi şey de diyemiyorsun bişey desen hadi bakalım al başına belayı. 2 hafta önce su ürünlerinden hergün gelip kontrol ediyorlarmış ama şimdi ne gelen var ne giden..

saygılarımla abi

3. aes_gencfb

aes_gencfb

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    6,5kg Aynalı Sazan

Mehmet abi sitemlerinde çok çok haklı hemde aynı olay benimde başıma geldi geçen hafta bi yer bulduk adam tekbaşına oturuyor sağına soluna 10 taneden fazla dip sallamış biz dedik adama şu oltalarından 3-4 tanesini çekte bizde atalım bi köşeye adam yok dedi benim arkadaşlarım gelecek ben onlara yer devredecem herneyse sonradan adama jandarma falan deyince aldı 4 tane oltasınıda bizde birer tane olta atabildik. işte ne yapacaksın abi böyle ölürmüsün öldürürmüsün...

saygılarımla abi

4. RUNO

RUNO onur ABACIK

Favori Kamış:
    Virax palermo
    Favori Makine:
    alfa 60
    En İyi Avı:
    sazan 9 kilo
    çapalı veya karakuyu turna

sirkülerde serbest görünüyor bilginiz varmı?çapalı veya karakuyu gölü (turna)

Son düzenleme: 6 Eylül 2007
  5. troster

troster İLHAN

Favori Kamış:
    lineaaffe 15 kilos
    Favori Makine:
    okuma rav2, okuma salina 10000
    En İyi Avı:
    lüfer,istavrit.turna v.s..
    güzel av tebrikler..şansınız bol olsun;)

6. xDJx

xDJx Mehmet Kundak

Favori Kamış:
    Oltalarım
    En İyi Avı:
    El oltası ile Turna 7kg. sazan 6kg. yayın 7kg.Yılanbalığı 2.65kg.Alabalık 1.12kg.
    Dostum karakuyu sazlığı 2 yıllığına Turna için amatör balık avına serbest bırakıldı ama tavsiye etmem zira göle girmek için ne kayık var ne kayıkçı:eek: Hadi bir kaç banyo küveti kadar tek kişilik kayık var adamları ikna ettin girdin bu kezde bakir olduğundan ne olta atıp çeke bilecek ayna var nede aynada balık:confused: zira balıklar genelde su içinde seyrek olarak ama kaşık atılamayacak sıklıkta sazlarla kaplı olan bölgelerde.Ancak orada avlanma tekniği 5-7 metrelik düz kamışa 3 metre kalın misina ve ucuna bir üçlü çapa bağlanarak onun ucunada ya kurbağa ya balık veya tavuk bağırsağı takılarak yerel halkın değimiyle cop cop yaparak tutulıyor:eek: Kenardan ise asla at çek yapılamaz kapalı alan:cool: Botla girenleri ise köylüler sıkıştırıyorlar yani anlayacağın 3-5 balık için değmez onca zahmete diyeceğim,ama sen bilirsin:rolleyes: Ayrıca göl içinde söylenene göre kanuna aykırı yasadışı bir takım işlerde yapılıyormuş o nedenle gelen gidene pek sıcak bakmıyor yöre halkı:confused:

7. RUNO

RUNO onur ABACIK

Favori Kamış:
    Virax palermo
    Favori Makine:
    alfa 60
    En İyi Avı:
    sazan 9 kilo
    çapalı turna

ilğine teşşekkür edrim köylüler derebeylik yapıyorlar çünkü kendileri pinter ağla avlıyorlar

8. xDJx

xDJx Mehmet Kundak

Favori Kamış:
    Oltalarım
    En İyi Avı:
    El oltası ile Turna 7kg. sazan 6kg. yayın 7kg.Yılanbalığı 2.65kg.Alabalık 1.12kg.
    Dün Dinar tarafında işim vardı Karakuyuyada uğradım oradaki köylülerlede konuştum biraz kesinlikle karar almışlar saatine 100ytl de verseler avcı gezdirmeyeceğiz diyorlar.Balığın avlanma saati değil ama hadi oltada yok zaten şöyle bir 15 dk. içeriye girip dolaşalım dedim birine onu dahi kabul etmediler.Botla girilebilir belki ama o da biraz cesaret ister gibime geliyor benim gözüm yemez şahsen:) Tesisteki havuzdan 4 tane alabalık satın aldım tanesini 1.75ytl den evime döndüm,2 si pembe kanatlı sarı renkliydi çok uğraştım canlı getirmek için ama biri yoldaöldü diğeride Afyona gelince bırktığım akvaryumda 1 saat sonra öldü eh bizede akşama onları kızartmak düştü;)

9. fuat44

fuat44 fuat

Favori Kamış:
    Albastar ,Ron Thomson 240cm
    Favori Makine:
    Abu Garcia40.OKUMA AVENGER AV-30 MAKİNE
    En İyi Avı:
    sazan 10 kg,alabalık 3kg
    güzel av olmuş tebrikler:)