Ağustos Piyangosu Gökkuşakları

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında balli tarafından paylaşıldı.

1. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Yem sorduğuna göre inşallah bu güzelliklere ulaşabileceğin avlaklara yakınsındır diye umuyorum İlyascan.:)

Göllerde yemli av için artık neredeyse klasikleşen hamur kullandık. Tarifi birçok paylaşımda ifade edildi. Kısaca; 1 su bardağı alabalık pelet yemine 4 yumurtayı kırıp 6-7 saat beklettikten sonra, kaşık veya bir çatallla eziver. 2 su bardağı buğday unu, çeşitli renkte göz kararı sim, 4 küçük paket vanilya. Yoğur babam yoğur, iflahı/n sökülünceye kadar.:D

Bazı değerli kardeşlerimiz tarz olarak sahte yemi benimseyip - döner kaşık, rapala/kandırıcı/sahte, cleo/kastmaster kaşık - önerseler de yemli avın yeri de kendine özeldir. Bu avımızda mepps'in muhtelif döner kaşıklarını, strike pronun kurbağasını, çeşitli marka prizma/oval kaşıklarını da kullandık ama gelen giden olmadı. Yemliyi de gerek şamandıralı sistemle ve gerekse dipoltası şeklinde pekala kullanabilirsin.

Oldu olacak küçükte bir tüyo vereyim: Yeterli derinlik bulununca -ki en az 3+ metre- pelet yemle de yemleme yapmak.:thumb:

2. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Nasıl olduysa bu raporu görememişim.Yine klasik bir Nuri abi raporu olmuş, bizede her zaman ki gibi tekrara düşmek kalıyor.
    Tebrikler Nuri abi, gerek fotolarla, gerek anlatım ve gökkuşakları ile çok keyifli bir av yapmışsınız, daha iyileride rastgelsin, saygı ve sevgilerimizle, Erzuruma selamlar...:)

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Selam ve saygılar bizden İbocan, çok teşekkür ederim.

Sevgili Roy'un konusunda son seferine dair izlenimlerini okudum. Üzüldüm ancak bir açıdan da her denemenin kişiye kazandırdıkları mutlaka vardır diye düşünüp senin adına kendimi teselli ettim. Yaklaşık ifade ile ( tam hatırlayamadım) "yenildin mi? Olabilir ancak bir dahaki sefer daha güzel yenil" anlayışını ben de hayatımın şekillendiren anlayışları arasında başköşede tutarım. Hem, balıkta olmak var mı? İşte en büyük vuslat, en büyük zafer. Bazılarınca bu anlayış züğürt tesellisi sayılsa da, inan bana başıyla sonuyla hepsi bunun içindedir. Yer zaman, imkan denk gelince anında o eşsiz doğum gerçekleşir. Sen de şaşırırsın, ben de.;) :p

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Alabalık avı denince, özellikle göllerde alabalık avı; Samsun hep önde gelir. Samsun'un alabalıkları; misli, menedi yoktur bu topraklarda. Bu sevdanın yolcuları hayatta hiç olmazsa bir kez o toramanlardan birini kucağına almak, dokunmak-seyretmek ister. Şimdiden Ekim ayına rastgelir diyelim inşallah. Gönlünce Leventcim.:) ;)

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bir başka uzak diyarın naif çocuğu, teşekkür ederim.

Şenol, gelmez misin bu taraflara? Ardahan'ın nadide mücevherleriyle hasbihal edeceğin günleri dilerim tez zamanda.;)

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Daha güzelleri siz sevgili kardeşlerime olur inşallah Fatihcan. Gönlünce, tadında ve bereketiyle.:)

7. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    bu ağustos sıcağında böyle güzel balıklar harikasınız vallahi:)

göl manzarasıda süpermiş her daim livarınız dolu gönlünüz hoş olsun nuricim:)

8. okyar5

okyar5 okyar kahraman

Favori Kamış:
    D.A.M ve Remixon kamış
    En İyi Avı:
    120 cm yayın ve 45 cm dağ alabalığı
    Tebrikler Nuri Abim.Muharrem Hocama selamlar..

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Her cümlene ayrı-ayrı mukabelede bulunayım:;)

Kırkbirkere maaşallah da sana olsun sevgili Volkan. Ben çok bekledim ancak demek sen de bekliyordun? İyi, muradına ermişsindir artık.:D 9 balığın hepsini görme şansımız kalmadı gubani, zira 3'ünü anca fotoğrafladım. Alt tarafta livar içerisinde 2 balık daha var ancak belli belirsiz göründüğünden onlar sayılmaz sanırım. Çok balık görmenin nasıl bir esprisi var gerçi o da ayrı konu? Balıkları paylaştık ancak katıp paylaşmadık.:p Herkesin avladığı kendine. Belki garip gelecek ama bu abin 5 balık avladı, 4 adette hocamız. Demek ki bazen ben de sayı olarak fazla avlayabiliyormuşum.:eek:

Atçekle gayet iyi sonuç aldık. Usta'nın kucağındaki 5 kg'lik trofeyi görmedin zaar.:cool: Bu nasıl sorudur yahu, açıkladık ya konuda. Eh işte böyle gözucuyla okursan bilineni de sorarsın. Senin işin Temel'in işine dönmüş bir nevi. "Ula Cemal, haçan sizin geçen sene ölen it duraymidur da? Ula uşağm madem bileysun öldüğuni, niçin soraysun? Heç, gonuşuk olsun da.!" demiş.

Evet nasip oldu mu gelir Hint'ten Yemen'den, olmayınca ne gelir elden. Ama sen benimle boy ölçüşme abicim. "Bana rakibini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim" anlayışıyla bakarsak, kılavuzu-karga olanın durumundan sen kaybedersin. Bilmem anlatabildim mi?:D :p

Gideceğim günü bilmesen de senin en ekstra dualarını her daim ensemde:eek: -pardon, gönlümde - hissediyorum. Onun için zaten bir başka geçti avımız. Kısır günler gönülalan gökkuşlarla son buldu sayende. İyi ki varsın canım benim.:)

Sizlere de inşallah en güzelleri, en nadideleri rastgelsin. ;)

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Üzülmekte-imrenmekte haklısın Gözüm, seni gayet iyi anlıyorum.:eek: Üzüntün üzüntümdür, dilerim en yakın zamanda gönlündeki güzellerle vuslata erersin. Bazıları makbul saymasa da dualarım seninle. İnşallah hasret gidereceğin nice alabalık avlarına kardeşim.;) :)

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Yüreğinden taşan o coşkun ve sevgi dolu sözleri duymadım, hissetmedim mi sanıyorsun? İki kelimen dünya değer, canıma kan katan şu iki kelimen. Sağolasın azizim, saygı ve sevgim o koca gönlüne.;)

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Oruç ağız, kiremitte alabalık adamı bozar Üstadım. Tehlikeli zamanlara dikkat etmeli.:D :p

Aleyküm selam. Hocaya selamını geldiğinde iletirim veya görüşürsek telden. Şuan Trabzon'da kendisi. Eş-dost ziyaretiyle meşgul. Bu arada beni de öksüz bıraktı ya, canı sağolsun tabi. Kapandık kaldık, kafa dengi bir kimse bulamayınca bir süre balık malık hayal oldu haliyle.:eek:

Teşekkür ederim, sevgiyle ve sağlıcakla muhterem abim.:)

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ne diyeyim tam kitabın ortasından konuşmuşsunuz kardeşler. Beni ellemeyin arkadaş, balıkta bana sakın dokunmayın. Bilin ki; söylediklerimden ve de olacaklardan mesul değilim. Anammış, babammış farketmez her kim o anda ve o ana "kast ederse" hiç kimse için iyi olmaz. Olmamıştır da nitekim, aman sakın.;) ;)

:p :laughing:

Birlikte olta atma düşüncesi bile müjdelerin hasıdır benim için. İnşallah kardeşim, inşallah bu dünya hayatında bir kerecikte olsa o eşsiz anları yaşamayı yüce mevlamdan dilerim. Ya şu nur cemaline bakmak bile dünyalar değerken... Hüseyin, dostum ihya ediyorsun.;)

14. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    abi sen var ya hayırlı sağlıklı uzun ömürlü sevdiklerinle
    huzurlu balıklı sağlıklı bir ömür süresin

ahrazı bile anlarsın sen

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Yerine gitmedin sanırım.;)

İmkanın varsa al beni, götüreyim seni. İzinliyim biliyorsun.:D :p

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Hatırlarsan en son gittiğimizde 30 dan fazla ve neredeyse aynı boyda balık gelmişti oltalara. Tamamını da salmıştık. Onların bakiyesi, büyümüşler diye düşünüyorum.

Ama vuruşlar hiç alabalık vuruşu gibi değil. Sanki gümüş balığı yemi ağzına almış da dolandırıyor gibi. Oysa bekirler daha hırçın ve delice saldırıyorlar. Kaşıkla zaten hiç denk gelmedi.

;) ;)

17. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sağolasın Musticiğim.:)

Trofe demişken; varsın kaçırayım ama şöyle bir 3 kg. civarı bir paşa gelse oltaya hiç fena olmaz. Şimdilik gözüm bunda, fazlasına yürek dayanmaz herhal.

18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Teveccühün, yönelimin bi bahadır dostum.

Sevgi ve saygılar bizden.;)

19. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Harika ortamdaki başarılı avınızı tebrik ederim.

Sevgiler

20. 33022

33022

Değerli Abi'm;
    Ne yazık bu yaz sezonunun yoğun çalışma temposunda,sanalda bile balık avlarından uzak kaldım, fırsat bulup okudukça raporlarla teselli buluyorum, ancak verdiğim sözleri tutan biri olarak, en kısa zamanda ki, Eylül ayının ikinci hafta sonu bir mani olmazsa diye düşünüyorum, hoş muhabbetinize kabul ederseniz misafir olmak istiyorum.
    İnşallah kısa bayram tatilinde memleketim Zonguldak'ta muhtelif alabalık avlaklarını ziyaretle antrenman yapma fırsatı bulacağım:)Malum sizin hızınıza yetişmek mümkün değil, arayı kapatmak lazım.
    Muharrem Hocama saygılarımı iletirsen sevinirim, en kısa zamanda görüşmek üzere.