Ah Levrek Ahhhh....

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Valla bende anlamadım Roy :confused: Halbuki yolda giderken 3 Kulhuvallahi, 1 Elham bile okudum. Bi uğursuzluk, nasipsizlik var ama :)

Gerçekten güzel oldu levrek. TRT de bi usta tarif etmişti yapılışını. Eskiden de tuzda levrek yapardık ama içine bişey koymazdık. İçine konulan malzemelerle bi başka oluyo... :D

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr

İnşallah Aykutcum. Avlak bayağı geniş. Karşı kıyıdan bişey çıkmamıştı. Tümsek varya karşıda, geçen sefer oradan çalışmıştık. Bu kıyı daha bir verimli gibi.

Kıyıları ben taramasamda emin ol tarayan epey çok. :)

O burunlara da gidilebiliyor ve daha önce pek çok kez gittim. Bazen çok iyi balıklar yakalayanlar oluyor. Burun dar gibi çıkmış foto da ama öyle değil, bulunduğum set en dar yeri akarsuyun. :)

Sevgilerimle...:)

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim...

Ah keşkeeee :D

Emre, Kadir abiye verdiğim cevapta nasıl yaptığımı anlattım. Tuz kaçmamış içine çok güzel olmuş, tavsiye ederim... :)

Teşekkürler temenniniz için. İnşaallah...

4. ahmett

ahmett ahmet

Favori Kamış:
    Cormoran Black Bull Fighter 2.70 - Okuma V System 2.70
    Favori Makine:
    Cormoran Corcast Supermatch 8 Pi- Okuma TrioS 30
    En İyi Avı:
    Yayın 1.82 m. 57 kg.- Levrek 6.7kg.
    Tek balık da olsa yeter. Bazen başkasının balıkla cebelleşmesini izlemek tutmaktan daha zevkli oluyor.
    Tuzda levrek ben de yemedim bugüne kadar. Tarifine göre denemek gerek diye düşünüyorum.
    15 tatilin gelmesini iple çekiyorum. 17 gün boyu Dikili sahillerinde gece gündüz demeden cirit atacağım. Sanırım sen de yakın bölgelere gidiyorsundur?

5. 29519

29519

Abi sana tavsiye 3 sar 2 bekle 1 sar 10 bekle gibi aksiyon vermektense at ileriye sonrada çok yavaş hiç aksiyon filan vermeden sar bence kafi gelecektir.

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bence yakalarsan denemelisin tuzda levreği. Tarifini de burda yazdım. (Önceki mesajlarda)

Dikili'ye de gittiğimiz oluyor. Dikili de avlanacaksan eğer umarım 15 tatilde lodos olur.

Lodos olunca atçekçilerin büyük bir kısmı Dikili'ye gider. Lodos takımı dedikleri bir takımları vardır. (Tarif istersen yazarım)
    Mamun alıp, yemli atarlar ve beklerler. Bu c.tesi lodos takımlarıyla Dikili'den 8 tane kiloluk levrek alındığını duydum, gündüz.

Lodos varsa gece gündüz farketmez balık alınır. Lodos ve çalkantı olmazsa liman içini denersiniz. :)

7. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Vay Volkan kardeşim. Tebrikler en azından akrabana :) Ben de cumartesi sabah çıktım Güzelbahçe'ye gittim, saat 05.00 civarı. Tık yok. Bi tane Discovery marka rapalamı da taktırdım. Ezandan sonra İnciraltı mevkine geçtim. saat 09.00' a kadar orda da denedim gene tık yoktu :( Kısmet nasip.

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim. Bence de öyle yapmalı. Benim gibi aksiyon verdiren yok zaten :) Su üstü atan da yok :)

Strike Pro Mavi, Yeşil ve yavaş sarım. :) (Klasik atçekçi stili) Balığı da tutuyolar ama :)

9. FLATRON BJK

FLATRON BJK Mehmet

Favori Kamış:
    Carmoron
    Favori Makine:
    Ryobi
    Darısı senin başına Volkan. Senden de trofelik raporlar bekliyoruz. Anlatım ve vermiş olduğun tarif için teşekkürler. RASGELE

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Alpercim. En azından yedim :) Bende 24,30 dan sabah 08:30 a kadar çalıştım. 3 tek sigara molası verdim. :)
    Oynak falan da vardı, arkasına sağına soluna atıyorum çekiyorum. Yapışmıyorum namussuz. :)

Nasip işte levrek kaynasa da atlamadı mı atlamıyor. Kısmet başka bir zamana herhalde... :)

Sende baya baya standart gidiyorsun atçeke. :)

Rastgelsin kardeşim. Umarım yakalarsın da patlatırsın bi rapor. :thumb:

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Mehmet.

12. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sizlerle beraber olmak beni her geçen gün daha da mutlu ediyor,:) avladığım balıkların hikayelerini sizlerle paylaşıyorum, sizlerin yaptığınız avları sanki ben yapmış gibi seviniyorum.:) :) :)
    Sevgili Volkan kardeşim bu avının hikayesini biraz daha uzatsan valla roman olacak ben normal olarak çok okumasını sevmem ama bu yazın beni çok etkiledi gerçekten çok zevk aldım.:) acaba neden diye kendi kendime sordum ve bu yazının çok yalın bir halde edebiyattan çok uzak, çok tabi bir halde olduğuna inandım acaba haklımıyım!........Tam bir balıkçı yazısı.:) :) :)
    ellerine sağlık tebrikler ve afiyet olsun, sevgiler hoşça kal.:) :) :)

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Mehmet, raporu beğenmene sevindim...:)

14. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    eee hep karavana olacak değil ya... :)

olsun ha abin ha sen ne farkeder... oda bizim abimiz sayılır... tebrikler olsun...

balık kefali bile sindirip, keyfini süremeden avlamışsınız... işte bu olmamış hihi

pes etmek yok kardeşim.. ben eminim ki çok güzel avlara imza atacaksın biraz istikrar ve sabrın arkası gelecektir... :thumb:

15. ahmett

ahmett ahmet

Favori Kamış:
    Cormoran Black Bull Fighter 2.70 - Okuma V System 2.70
    Favori Makine:
    Cormoran Corcast Supermatch 8 Pi- Okuma TrioS 30
    En İyi Avı:
    Yayın 1.82 m. 57 kg.- Levrek 6.7kg.
    Levreği pek çok kez yakaladım ( Levreği diyorum çünkü ispendek ve palazları ben de pek çok arkadaşın yaptığı geri salarım. ) ama nedendir bilmem hiç tuzda yapmak aklıma gelmedi. Sanki çok meşakkatli gibi geliyor. Genelde ya mangalda ya da fırında yaparız.. Ama bu kez tuzda deneyeceğim mutlaka.
    Yemli bırakma ile bir kez yakaladım levreği o da hiç haz vermedi. Dalan sahte bile zevk vermiyor. Sürekli su üstü avlanırım. Sadece Dikili ile sınırlı kalmam tabi, Gün içerisinde Denizköy, Çandarlı hatta Aliağa' ya bile gittiğim olur. Bu kadar süre denizden ayrı kalınca insan kavuştuğunda ne yapacağını şaşırıyor...:)

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Senin beğenmene çok sevindim Orhan amca. Bence de biraz uzun oldu ama av raporu yazarken ne duygularla ava gittiğimi avda neler yaşadığımı, neler hissettiğimi en yalın ve tabi haliyle aktarmaya çalışıyorum.

Tespitinde haklısın. :) Bende böyle raporlar okumak istiyorum. Duygular, düşünceler, neyi neden yaptığını bir avcının yansıtması lazım bence. Yakalayamasa bile. :)

Benim birçok balıksız av raporumu görmüşsündür. Av demek balık demek değil bence. Ava çıkmak, kendi başına raporlanmayı hak ediyor. Sonuç bazen başarısız olsa da av avdır. :)

Hem böyle yaparsak neden başarısız olunduğunu tartışabilir kendimizi geliştirebiliriz. Fotolarla veya videolarla da desteklenirse ava çıkamayan birçok arkadaşa belli bir hazzı yaşatmak ta güzel bir duygu.

Ellerinden öperim....:)

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Caner, tabi ki pes etmedim. Fırsat buldukça denemeye devam... :)

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Başka mekanlara gitme şansın varsa mutlaka yakalarsın. Yazdığın yerlerden hepsinden az veya çok levrek duyumları aldım.

Cevabına baktım da bende kime akıl veriyorum dedim :laughing:

Rastgelsin diyelim ve susalım:D

19. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    askıda kalabilen özellikli sahteler ile dur kalk yapabilirsin,onlar daha başarlı yüzer dipde,çektiğin yönteme göre,
    onlarda çok dalan tipler,takdırırsın orda,

bana göre takıldığın mekanda su üstü sahte güzel çalışır,
    yeterki aksiyonu güzel ver:)

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Abi su üstü sahteler için özel kamış ve makina almam lazım.

Okumanın kamışları sert aksiyonlu sanırım. Okuma Alumina düşünüyorum ama denemeden almam.
    Makina için yine okuma trio s30 düşünüyorum. Deviri yüksek diye.

Misina da en az 0,30 luk sarmayı planlıyorum.