Bana kalırsa harika fikir, bu işi en iyi onlar bilir ve çözüm için de en iyi çözüm onlardan gelebilir ve bizlerin de fikirleriyle olgunlaşır. Aslında keşke bu konularla ilgili bir sempozyum düzenlense ne güzel olurdu...Sorunlar ve çözümleri tartışılırdı...
Bu konu ile ilgili Sayın İsmail Atalay bey ile görüşmütük birlikte neler yapılabilir diye sağolsun tekrar kendisine konu ile ilgili mail attım. Sayın başkan , sizle daha öncede mailleştik ve size gerçekten ayrıca ilginiz için teşekkür ederim Bu troller ile ilgili doğal resif alanları ve Trollerin zararının minimize edilmesi konusunda neler yapılacağı konusunda diğer forum sitelerinde Devamlı fikir alışverişi yapmaktayız. http://www.edremittv.com/news/454.html İlgili habere okadar sevindim ki inanın anlatamam bu uygulamayı neden bizler yapamıyoruz diye de bir o kadar üzüldüğümü de belirtmek isterim. İşin özü biz ne yapabiliriz bu uygulamayı Antalya’ da Mersinde Adana da yapabilmek yaptırabilmek için. Şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim. Kendisi İsmail ATALAY Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı Türkiye Sportif Olta Balıkçılığı ve Su Hayatını Koruma Derneği Başkanı Uşak Valiliği İnsan Hakları İl Kurulu Üyesi YABAN TV Yönetim Kurulu Danışmanı __________________ Erkan Sarısaltık - Antalya 1982
akdeniz insanında ki özellikle antalyada benim gördüğüm.halkında nerdeyse hiç deniz ve balık kültürü yok ne yazıkki.üç beş balık lokantası var onlarda turistlerle dolup taşıyor.ama ne hikmetse kaleiçi nin o ufacık limanına devasa trol tekneleri demir atıyor...
Ben bir Antalyalı olarak sonradan Antalyalı olanlar için dediğine katılıyorum dostum Antalya en çok göç alan illerimizden olması sebebi ile şuan doğa kirliği ,hava kirliliği ve ses kirliği tehditi altında .Bir başka Antalya olmayacak emin olabiliriz.
+1111111111111111111111111111111111111111111111111111 antalyanın yerlisi olarak söylemek gerekirse antalyaya ne zaman troll gırgır girdi o gün balık bitti zaten kıyılarda balık yok zaten eskisi gibi ara ara gider kontrol ederim kıyı öldü acik da ölü 10 kere jige gidiyorlar anca harami balık avlıyorlar oda nadir rezillik diz boyu kontrol yok yasak yok aynen adamlar yavrudan cıkan balığı hemen baragadi ile avliyorlar, şerefsizler 2 kuruş para kazanicaklar onuda gidip bitiyorlar adamın asabını bozuyorlar bir zevkimiz var onunda içine ettiler ac köpekler
İklim değişikliği ile meydana gelen istilacıların oluşturduğu sorunlara karşı istilacının menşeinin bulunduğu bölgedeki besin zinciri incelenip o bölgelerde besin zincirinin oturtulması gerekli bir konudur. Besleyici tuzların az bulunduğu Akdeniz ekosistemi, mikrobiyolojik ayrışmanın, bu açıdan zengin olan Karadenize oranla daha yavaş olmaktadır. Karadenizi besleyen ırmak ve nehirler, denize besleyici tuzlar taşırlar. Bu besleyicilik miktarının artışı mikrobiyolojik ayrışmayı hızlandırmak suretiyle besin zincirinin aktivitesini artırır ve denizin balık üretme kapasitesini artırır. Akdeniz ve Egeyi bu oranda besleyen nehirler azdır. Bu yüzden Akdenizde balık azdır. Akdeniz en fazla petrol kirlenmesine uğramış deniz bölgesidir. Buna neden olan şey, bağlı bulunduğu kirlenmeden ziyade Besleyici tuzların az oluşundan dolayı atıkların mikrobiyolojik çevrimin çok daha yavaş olması ve buna bağlı olarak da denizin balık üretme kapasitesinin zayıf olması ile açıklanabilir. Bu yüzden Akdeniz ve Egede çevrimin yavaş olduğu içindir ki, kirlenme konusunda bu denizlere çok daha fazla dikkat etmek gerekir. Ancak şu bir gerçek ki, besleyici tuz faktöründen dolayı Akdeniz hiçbir zaman Karadeniz kadar verimli olamaz. Akdeniz ve Egede balığı artırmak için yapılacak şey, alüvyon ovalarından toplanacak topraktan yapılan bol sulu çamurun; akıntı rejimlerinden uzak bölgelerde tekneler vasıtasıyla bahar ve yaz dönemlerini kapsayacak şekilde denize uygun konsantrasyonlarda süreğen bir şekilde verilmesidir. i
Kanka bankacılık yaptığım dönemlerde inan türkiyenin yarısından fazlasını hele ki karadenizin tamamını gezdim.Sana şunu söyleyim ki doğası Antalya gibi çeşitli bir memleket yok.Sana tamamen katılıyorum başka Antalya ne yazıkki memleketimizde yok.Trabzon Rize Artvin bile bukadar renkli değil.hem gölgede 40 derece iken hava ki su sıcaklığı aynı paralelde olmasına ramen maksimum 15 derecede yaşayan alabalığı da yakalamak sadece Antalya'da mümkün.Keşke hal yoluna girse inan o sarı suyun boğa çayının düden suyunun hali içimi acıtıyo banghead