Ala Sevda

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında point.shot tarafından paylaşıldı.

1. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Kardeşim senin hassasiyetinden zerre kadar tereddütümüz yoktur.
    Sayende Anadolu'muzun bu güzelliği balıkavi.net de tanınmış oldu.

Ama bu bölgenin talan ediliyor olması çok acı. Biliyorsun turna ve gökkuşağı zaten sarıkızlarımızı baskı altına almış durumda. Dilerim aklı selim hakim olur ve bu nadide tür korunur.

2. yamac6

yamac6 Mahmut

Favori Kamış:
    spro passion 5-25 gram atarlı
    Favori Makine:
    spro passion rd730
    En İyi Avı:
    Doğal Alabalık 40-45 cm civarı
    Daha önce bu balıklardan rıfatla birlikte yakalamış ve hatta limit üstü olanları da tekrar suya salmıştık. Bu kadar nadir bir tür olduğunu bilmiyorduk ve iyi ki diyorum geri bırakmışız:)
    Bundan sonrasında da o balıklardan limit üstü ya da altı fark etmez hepsini yakaladıktan sonra dikkatlice çıkarıp geri bırakmalıyız diye düşünüyorum. Zaten bu arada tutacağımız gökkuşağı alabalıklarıyla da bu türün baskı altından kurtulmasını da bir nebze de olsa sağlamış oluruz. Biz ekip olarak her zaman yasadışı av yapanları engellemek için gerekeni yerine getirmeye çalışıyoruz hatta gerekirse jandarma karakoluna kadar gidip jandarmayı da yanımıza larak gerekli işlemlerin yapılmasını sağlıyoruz.
    Umarım bu türü koruyabilir çocuklarımıza miras olarak bırakabiliriz.
    Sağlıcakla kalın.

3. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Rıfat
    Hakikatende Sinan Kardeşim avcılığının yanısıra eşi bulunmaz iyilikte bir insandır.
    Benimde gördüğüm en tutkulu alabalık avcısıdır.Hatta öyleki kendisine alabalık şeklinde yüzük yaptırmış takmaktadır.Evine gittiğimde buzadolabından aylardır yemeğe kıyamadığı donmuş alabalıklar göstermiştir.Benimle tanışmasıda takriben altı sene evvel bu yönde olmuştur.Bende yemeğe kıyamadığım iki alabalığı tam sekiz sene sakladım.Sivriceye gelirkende onlara mezar yaptım.Bunu öğrenen Sinan benimle irtibata gecmiş ve yakın arkadaş olmuşuzdur.
    Buralara gelebilirsen cok memnun olurum.Benimde oralara gelme ihtimalim elbette vardır.Zaten son bir sefer Doğu Anadolu alabalık seferi yapmak istemekteyim.Yoksa gözlerim acık giderim.
    Sevgiyle kal

4. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Vedat abi o yemeğe kıyamadığınız ve yıllarca sakladığınız alalarınızı yine bir yazınızda okumuş ve bu nasıl bir gönül bağıdır böyle demiştim. Yakalamış olduğum bu alayı şifa niyetine diyerek iki küçük kızıma yedirme niyetindeyim. Aksi takdirde sanırım benimde buzluğumda uzun müddet kalacak bir alam olurdu. Bu arada ekibimdeki arkadaşlarımdan birisi tesadüf eseri Panther Martin Spinnerlardan çıkardı. Yakından inceleme fırsatım oldu. Ancak şu varki bu balığı avlarken akıntı yukarı mepsi çekmek nerdeyse hiç sonuç vermiyor. Muhakkak akıntının aşağısında durarak ve mepsi akışla birlikte kendimize doğru çekerek avlandık. P.Martin spinnerlarsa bu konuda yapısı gereği dönüş yapamadı ve çok katkı sağlamadı bize. Benim bu alayı aldığım meps üç numara bir mepsti. Ama gün boyu kullandım ve o bahsettiğim saldığımız ufak parmak alalar bile bu üç numaraya düştü. Boylarına bakmadan bu kadar saldırganca ve hızla mepse atılmaları ise benim hayranlık duygumu perçinliyor. Emin olun yolumu nasıl etsem de size düşürsem diye düşünüyor ve kısmeti yaratması için Allah'a dua ediyorum. Selamlar..

5. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Rıfat
    Meppsle alabalık avı taktikleri adlı bir yazı yazmalıyım aslında.
    Alabalık sende gözlemlemiş olabilirsin.Yönünü gelen akıntıya karşı döner ve avını bekler.Suya düşmüş herhangibir kanatlı yada kanatsız böceklerde onun avı olur.Ayrıca pek tabii olarak bilirki,beklediği avı arkasından doğru,akıntıya ters olarak gelmeyecektir.Onun bu icgüdüsel tavrına karşılık avcı şayet,meppsini akıntının tersine doğru cekerse alabalık ona atlamayacak aksine korkabilecektirde.
    Bu bakımdan avınızda meppsi suyun akıntısına doğru atınız,mümkünse aşağı kısımlardan üstlere doğru avlanınız,arada capraz ve karşı kıyı atışlarıda yapabilirsiniz.
    Sevgiyle kal

6. kızıl sakal

kızıl sakal ibrahim

güzel balık abim eline sağlık

7. Rifat kardes eline emegine saglik paylasim icin tesekkürler.Sonraki avlarinda bol sanslar,rast gele.