Alabalık avı geri salma

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında harunzengin tarafından paylaşıldı.

  1. Tuggin

    Tuggin Tuğgin USTA

    Mesajlar:
    525
    Şehir:
    Ankara
    Sevgili Vedat abi Ve Tarık abi

    2 gündür buradan yaptıgınız diyalokları okuyorum.Tenis macını seyreder gibiyim :) kafam bir Tarık abiye gidiyor bir Vedat abiye o kadar lezzetlisiniz

    İkinizinde engin bilgilerinizden yararlanıyoruz ,ögreniyoruz

    Sadace araya girip şunu söylemek istedim Vedat abiyi daha anlaşılır kılmak icin
    "Ne bileyim gönlüm Gökalanında bazı koruma ve kollama tedbirlerini hak etmesi yönünde " diyor bilimsel referanslardan yola cıkmıyor .......

    Tarık abi yanlış anlaşılmasın sizin söylediklerinize de katılıyorum .
    Vedat abi 100 ala da hakikaten fazla olmuş :)
     
  2. Tarık ERSAL

    Tarık ERSAL Tarık ERSAL

    Yaş:
    64
    Mesajlar:
    624
    Şehir:
    ANKARA
    En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))

    Tuğgin kardeşim,

    Avın ele geçinceye kadar yaşattığı aksiyon olarak keyfi ve avın et olarak lezzeti dendiğinde benim içinde gökala ağır basar.

    Şöyle ki; Gökala avlayanlar çok iyi bilir. İğneye yakalandığı an mücadele etmeye başlar. Taklalar, saltolar atar. Hiç bir zaman kolayına teslim olmaz. Hatta bazen arkadan akıntı alır da su üzeri olursa ağzındaki yapay yemi bile savurup atar. Bu aksiyonu doğal alada pek göremezsiniz.

    Ayrıca yavruyken çiftlikten ayrılıp, doğal beslenen gökala eti pembeleşir, hatta kavun içi bir renge bürünür ki ben bu etin diriliğini ve lezzetini doğal aladan üstün bulurum.

    Bu bence üstün gördüğüm özellikler tabii ki görecelidir ve doğal alanın adı üzerinde doğallığını, el değmemişliğini, o muhteşem renk ve formunu, hele de daha şüpheci olup, zor et verir özelliğini gölgeleyemez.

    Bence durum böyle ama doğal türlerimizin üzerinde oluşan gökala baskısı denince işler değişiyor. :)
    O baskı sade gök ala baskısı olsaydı.:rolleyes:

    Bizim ülkemizdeki doğal ala türlerimizin tüm dünya oltacıları tarafından imrenilen hatta kıskanılan en büyük özelliği insan eli değmemiş olmalarıydı.
    Umarım insan eliyle yapılan takviyeler anaçların alındığı kaynaklara yapılır.
    Umarım son yıllarda yapılan doğal ala üretimleri ve aşılamalar sonucu türlerin saflığına zarar gelmez.
     
  3. harunzengin

    harunzengin harun

    Mesajlar:
    65
    Şehir:
    erzincan
    Tüm üstadlara değerli bilgi, paylaşım ve yorumlarından dolayı teşekkür ederim..

    Eski bir sazancı olmama rağmen Erzincanda alabalıkla kaynaştıktan sonra sazan takımları iyice paslandı. TAbi Erzinanda güzel bir sazan avalağı bulmak mümkün değil.

    Bilimin temeli bilgidir. Bilgi toplama tekniklerinden biri de gözlemdir. Son 2 yılını alabalık avlamayla geçirmiş biri olarak benim gözlemlerim bilimsel bir niteliği var mı bilmem ama şunu kesinliklte söyleyebilirim ki özellikle baraj göllerinde gökalanın, Sevgili Vedat Abinin de belirttiği gibi, ana vatanlarından daha iri boyutlara ulaşabilmesinin nedeninin özellikle sazan ve türlerinin yavrularının ana besin kaynağı olmasıdır. Gökalanın aynı baskıyı kırmızı benekli üzerinde kurduğuna dair kesin bir gözlemim yoktur fakat bulunduğu ortamda kendir türü dair kendinden küçük balıları avladığından eminim.

    Teşekkürler..