Alabalıklar ve Sazan

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında DjKaLpSiZ tarafından paylaşıldı.

1. DjKaLpSiZ

DjKaLpSiZ Furkan Karaaslan

Favori Kamış:
    remixon,dip oltası
    Favori Makine:
    dam sel modul 60
    En İyi Avı:
    turna 3,5 kg dalak 2 kg sudak 1 kg
    teşekkürler abicim niceleri sizlere olsun.selamlar:)

2. estergon_44

estergon_44 mahmıt

Favori Kamış:
    LINEAFFE 5-CURVE 4,20CM
    tebrikler furkancım.ellerinize sağlık...

3. kayrayeka

kayrayeka fatih

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    albastar
    En İyi Avı:
    yayın 25 kg
    rasgele topram valllla bızde gıdıyoz ama bısey alamdık söyle kayda alınacak bahcecıkte cok yaladım ama yamuladsa kısmetım yok galıba insalllah bırgun ras gelırız mutlaha han civara gıdıyosun yamulada ben hacı mollada yım genelde ora mekan olarak cok gusel tavsıye ederım genelde mıllet kuşcuda yakalıyo ama kısmet meseledı ben bahcecıkte bır gıtmeye oltamla 30 yane herbırı 1 kg uzerıydı ama oranın işini bitirdiler ağlarla 6 -10 km ag gere gere anasını alatılar barajda sımdı turna bıle cıkmıyo ne yazıkkı sıra oraya gelmıs duyduguma göre 20-100 km ağ gerdılerını duydum yazık ya angel olamay calısın balık zevkınızı kımseye böldurmeyın bünyan

4. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Fatih kardeş, şu yazıyı Türkçe yazsan da bizlerde anlasak olmaz mı?

5. simendifer

simendifer Sennur

Fatih bey,

Forumda düzgün Türkçe kullanımına dikkat ediyoruz. Mesajlarınızı daha anlaşılır bir şekilde yazarsanız seviniriz.

Bahçecik konusuna gelince, bir günde 1 kg üzeri balıklardan tek başınıza 30 tane yakalayabiliyorsanız, ağcılara gerek kalmadan bir süre sonra zaten kendiniz bitirirmişsiniz oradaki balıkları. Sizin gibi 10 kişi gitse ve 30 tane balık yakalasa, anaç balıklardan 300 tanesi gitti ve yumurta bırakamayacak demektir zaten. Ağ kullanımı başka bir tartışma konusu ama bana sorarsanız, bu konuda yakınması gereken en son kişilerden biri de sizsiniz gibi geliyor.

Bir kişi gidip de tek başına 30 tane balık yakalayamasın diye de, biz amatörlere limitler konulmuştur. Lütfen bu konuda bilgi edinmek adına bu linkte yazılanları inceleyiniz. Herhangi bir yerinde anlamadığınız bir şey olursa da (biraz karışık gelebilir) lütfen sorun, tüm arkadaşlarımız bu konuda size yardımcı olacaktır.

6. kötübalıkcı

kötübalıkcı Nevzat TANRIKULU

Favori Kamış:
    starmax length:2.40m sections:6 casting weıght:40-80 g
    Favori Makine:
    Albacore-JP 1000
    En İyi Avı:
    4.65 kilo 65cm tatlısu kefali -- 2,5kg aynalı sazan
    SEVGİLİ FURKAN KARDEŞİM HEYECANINIZI PAYLAŞIYORUM LAKİN AŞAĞIDA EKLEDİĞİM 2/2 SİRKÜLERDEKİ ZAMAN YASAKLARINA UYARSAK TORUNLARIMIZDA BU GÜZEL ÜLKEMİZİN İÇ SULARINDA BALIK TUTMA ŞANSINA SAHİP OLABİLİRLER
    YANLIŞ OKUMADIYSAM 28/02/2010 DA YAYINLADIĞINIZA GÖRE BİR ÖNCEKİ GÜN AVLANMIŞSINIZ BUDA SANIRIM YASAK DÖNEME DENK DÜŞER

YASAKLARA UYALIM-UYMAYANLARI UYARALIM

Çizelge-4 İçsu Balıkları

Türler Latince adı Boy Limiti
    (en az) Miktar Limiti (en fazla)**** Kapalı sezon
    Doğal alabalık (Bütün türler) 20 cm. 3 adet 01 Ekim-31 Mart
    Gökkuşağı alabalığı O. mykiss Yok 10 adet *
    Sazan C. carpio 30 cm. 10 adet **
    Kadife Tinca tinca 22 cm. 10 adet **
    Sudak S. lucioperca 22 cm 10 adet 15 Mart - 30 Nisan
    Tatlısu levreği P. fluviatilis 18 cm. kg 15 Mart - 30 Nisan
    Tatlısu kefali Leuciscus cephalus 20 cm. kg ***
    Şiraz Capoeta.sp 20 cm. kg **
    Turna Esox lucius 40 cm. 10 adet 15 Aralık-31 Mart
    Yayın Silurus glanis 70 cm. 1 adet **
    Diğer türler ====- Yok kg **

% 5 küçük boylara izin verilir. Adet cinsinden limit verilen türlerde kg cinsinden limitlere bakılmaz. Kg cinsinden limit verilen türlerde, avlanılan tür tek veya karışık olsun 5 kg’ı geçemez.

* Orman içi sularda doğal türlerle aynı kapalı sezon uygulanır. Bunun dışındaki iç sularda kapalı sezon yoktur.

**Bu türlere ilişkin zaman yasağında, Çizelge-5’deki il grupları için verilen yasak dönemler uygulanır.

*** Orman içi sular hariç akarsularda kapalı sezonu yoktur. Akarsular dışındaki iç sularda çizelge- 5’teki yasak dönemler uygulanır.

**** Adet miktarı her türün ayrı ayrı avlanabileceği miktar olmayıp, gün içinde avlanabilecek toplam balık sayısıdır. Adet sınırlamasına tabi birden fazla türün avlandığı durumda, avlanılan balıklar tek tür gibi kabul edilir. Bu durumda avlanılan toplam balık adeti 10’u geçemez.

Adet ve Kg sınırlamasına tabi türlerin karışık olarak avlandığı durumunda ise, adet sınırlamasına tabi türün avlanabileceği adetten az olması halinde, avlanılan tüm balıklar için kg sınırlaması esas alınır.

7. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Nevzat Bey,

Furkan kardeşimizin avında 2 tür balık var, birisi gökkuşağı alabalığı diğeri de sazan. Arkadaşı Kayseri'de ikamet ediyor ve Yamula Barajında avlanmış. Avı yapılan türler için sizinde hassasiyet gösterip paylaştığınız tabloya baktığımızda gökkuşağı alabalıkları için orman içi sular hariç kapalı sezonunun olmadığını ve yalnızca orman içi sularda doğal alabalıklarla aynı zamanda kapalı sezonu olduğunu görüyoruz. Yamula Barajı orman içi sular değil ve yine aynı şekilde sazan içinde Kayseri ili yasakları 1 Nisan-1 Temmuz arasıdır.

Bu durumda arkadaşın yaptığı av tarihi itibari ile de yanılmıyorsam yasak dönemde değil, siz acaba yanılıyor olabilir misiniz bu konuda? :)

Selamlar..

8. coşkun helvacıoğlu

coşkun helvacıoğlu coşkun

selam arkadaşlar ben yeniyim

9. coşkun helvacıoğlu

balık tutmak benim en büyük tutkumdur

10. coşkun helvacıoğlu

tatlı suda yılan balığı avı yapan varmı

11. DjKaLpSiZ

DjKaLpSiZ Furkan Karaaslan

Favori Kamış:
    remixon,dip oltası
    Favori Makine:
    dam sel modul 60
    En İyi Avı:
    turna 3,5 kg dalak 2 kg sudak 1 kg
    teşekkürler Rıfat abicim bende öyle biliyodum ama yinede diger arkadaşlarımız için uyarı niteliginde olmuş olur

12. av.adilalper

av.adilalper Adil Alper

çok güzel av olmuş. Avın tarihini öğrenebilirmiyim. Bu sene sazan erken mi geldi diyecem ama sazan da bir tane sanırım. Ankaradayım. Balık avına çıkmak için sabırsızlanıyorum. normalde 20 nisanı beklerim ama bu sene nisan başında gidilir sanırım. Paylaşım. için teşekür ederim. bu arada yeni üye oldum.

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php

Adil merhaba, aramıza hoşgeldiniz. Şimdiden rastgelsin, tadında avlara inşallah.

Ankara için 15 Mart-15 Haziran arasında, Kayseri için ise 1 Nisan-1 Temmuz tarihleri arasında sazan avı sezonu kapalı olduğundan dikkat etmemiz gerekiyor. Kısaca bu tarihler arasında olta atmıyoruz. Hatırlatmış olayım.

Biz amatör balıkçıları av yeri ve dolayısıyla av zamanı itibariyle de sınırlayan bir takım kuralların bulunduğunu ve bunları göz ardı etmememiz gerektiği konusunu ve daha birçok detayı yukarıdaki linkten de inceleyebilirsiniz.

Selamlarımla.:)

14. av.adilalper

av.adilalper Adil Alper

çok güzel av olmuş. Paylaşım için teşekürler. Ne zaman balığa çıktığınızı öğrenebilirmiyim. Ben sazan avı için genelde 20 nisan'ı beklerim. Ama bu sene sezon erken açıldı sanırım. Rastgele.

15. av.adilalper

av.adilalper Adil Alper

aynı mesajı birdaha yazdım yanlışlıkla. Biliyorum bu sezonda yumurtlama dönemi balıkların. ama nisan sonunda sazan yumurtlamayı keser. Zaten mayıs ayına kadar balık yumurta döneminde olduğu için eti de lezzetli olmaz. Hem bu sebeple hemde üremelerine engel olmamak için tututuğum balığı tekrar salıyorum. Tutmuyorum desem yalan olur :)
    Ama sadece bu dönemde . Sora affetmem yerim :).
    Cevap için teşekürler. Ama bizler önce bir kişinin 20-30 olta ile avlanmasına engel olmak zorundayız sanırım. Yönetmelik var ama uyan yok. Dinamit kullananlardan bahsetmek bile istemiyorum.
    Arkadaş amacınız etse dinamite vereceğininz para ile gidin balık alın. niye öldürüyorsunuz küçücük yavruları.
    Çok uzattım sanırım. İyi günler.

16. bozkırlı42

bozkırlı42 vedat

çok güzel av olmuş tebrikler