Alaya doyduk...

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında aslan_kral tarafından paylaşıldı.

1. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Öncelikle avı tebrik edeyim. Tek bir yerli ırkı kırmadan, yerli ırk alabalık avından alınabilecek kadar zevk aldığınıza eminim.

Renge gelince; "abovvvvv" diyorum.

Bu balığın 5 nesildir burada doğup büyüdüğünü iddia edebilirim.

Nedenleri daha önce uzunca tartışılmıştı.

"Sırtı su rengi yandan bakınca çakıl taşı desenli"

Yukarıdaki deyim artık iyice kesinleşmiş olan yerli ırk gökkuşağı alabalığımızı ifade ediyor.

2. ONDER38

ONDER38 ÖNDER

tebrik ederim çok güzel av olmuş

3. okyar5

okyar5 okyar kahraman

Favori Kamış:
    D.A.M ve Remixon kamış
    En İyi Avı:
    120 cm yayın ve 45 cm dağ alabalığı
    tebrikler

Yakup Hocam artık bu alabalıkların kendi kendilerine çoğalabildiklerini kesin olarak söyleyebilirmiyiz?

4. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Kesinlikle söyleyebiliriz ben hayretler içerisinde kaldım ama balıklarda havyar vardı...Arkadaşlar ufak olanların tamamını zaten attım yeterince balık tutmuştuk zaten...Ama aldığım balıkların en ufağında da havyar çıktı...Gözalıcı renklere de bakınca kendi kendilerine çoğalabildiklerini söyleyebilirim rahatlıkla...Mahmut abi bana da özelden atarmısın nereymiş burası 5 km. yürüdük diyorum tamamen şans eseri bulduk biz burayı...El değmemiş kimsenin bilmediği bilemeyeceği bir yer diyorum başka bir şey demiyorum

5. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Ayrıca limit mimit diyen arkadaşlara avımızın iki gün sürdüğünü ve iki kişi olduğumuzu belirtmek isterim...2 KİŞİ 2 gün adam başı 10 balıktan 40 balık eder biz 40 tane yakalamadık zaten...

6. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Tebrikler güze av...

7. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Yukarıda fikrimi belirttim, gözüm yumuk söylerim, her türlü iddia ederim.
    Üremesi bir şey değil, benim derelerimde olduğu gibi bu derde de populasyon özel renk ve desen sahibi olmuş.
    Hiç bir çiftlikte bu desende gökkuşağı alabalığı görmedim. Ama doğal olarak ürediği uzun süredir yerleştiği derede böyle güzel bir desen kazanıyor.

8. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Balıklardaki yanlardaki mor renkler gökkuşağı alabalığının üreme döneminde aldığı formdur..Yakup abiye katılıyorum çakıl daşı desenler uzun zamandır o derede olduğunun bir göstergesi dere yapı ve debi bakımından akdeniz derelerine yakın özellikler sergiliyor ürediği kesin....

9. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Bilirkişi abilerim tek çektiğim ince uzun anatomik yapıya sahip balığı yorumlarmısınız...Ben daha önce böyle bir alabalık görmedim...

10. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Bilir kişi mi :)))))))))))) ben mi :) Sen çok yaşa... Allah da seni güldürsün. Bir de o derede üç alabalık ben yakalasam, keyfime diyecek olmaz dı.

O balık;
    Çok güzel bir erkek, tek çkilen balıkların çoğu erkek de, o belki önceden toslaştığı bir olta, belki parazit belki de başka nedenle zayıf kalmış,

ama daha büyük ihtimalle; mekanın horozu o balık. Alabalıklarda gölün ve derenin bir efendisi oluyor, zayıf ama güçlü, tek kuyruk darbesinde 5 metre öteye fırlıyor. Ufakları hizaya getiriyor, kendine mekan tutuyor, gireni şamarlıyor. BU o horozlardan biri de olabilir.

Alabalıkçılıkta çok kabul gören temel noktalardan biri "anayı babayı sal, sana yarın bir sürü yavru versin" şeklindedir.

Sen babayı tavaya aldın, ama diğer balıklardan gördüğüm kadarıyla baba adayı çok.

11. yamac6

yamac6 Mahmut

Favori Kamış:
    spro passion 5-25 gram atarlı
    Favori Makine:
    spro passion rd730
    En İyi Avı:
    Doğal Alabalık 40-45 cm civarı
    Kubilaycım özelden mesaj attım:) senin orayı ilk defa görmüş olman oranın daha önce bilinmediği ve avlanılmadığı anlamına gelmez değil mi güzel kardeşim:) Kayseri ve niğde çevresinde balıkçıların girmediği avlanmadığı su kalmamıştır. Ama keşke sen bu konuda haklı olabilsen ve el değmemiş yerler çevremizde hala kalmış olabilseydi.

Son düzenleme: 22 Haziran 2009
  12. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Abi o zaman desene yüzüklerin efendisini yakalamışız biz

13. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Mahmut abi iddia ediyorum benim bu balıkları yakaladığım yer el değmemiş bi yer...Abi yeri deşifre etmemek için resmini almadım...Bu çektiğim yerler otlaklar meralar...Genel bir bakış anlayacağın...

14. yamac6

yamac6 Mahmut

Favori Kamış:
    spro passion 5-25 gram atarlı
    Favori Makine:
    spro passion rd730
    En İyi Avı:
    Doğal Alabalık 40-45 cm civarı
    :) Tamam sevgili kardeşim sen öyle diyorsan öyledir. Neticede o avı yapan sensin. İnşallah bir gün hep beraber gitmek kısmet olur tüm ekibe. Sağlıcakla kal...
    Bu raporların devamını her hafta başında istiyoruz artık.

15. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Rıza abi sirküler konusundaki hassasiyetiniz gayet yerinde ancak sanırım konudaki avın anlatım nedeniyle iki günlük bir av olduğunu sizde benim gibi ilk başta anlayamadınız, ayrıca gökala limiti boy sınırlaması olmaksızın günlük 10 adet..

Konunun açılmasının ardından Kubilay bana ulaşarak resimlerin görünmediğini söylediğinde daha sabahki görüntüleme sayısı 3 idi. O yüzden resimleri düzenlerken ilk görenlerden biriyim. Ve ben toplu ala resimlerini iki defa sayıp sayıyı 25 görünce Kubilay'a kızdım, o da birebir bu avın ilk gününde 5 adet, yatılı kalınmasının ardından 2.günde 20 adet olmak üzere (10+10 2 kişi) avı bitirdikleri bilgisini verdi. Buna rağmen konunun eleştiriye açık olabileceğini belirttim. Bana gelen özel mesajlara da burda aleni şekilde yazdıklarımı özetleyerek tekrar ettim.

Buraya kadar yapılan avın mevcut tebliğdeki sınırlara uygunluğunu anlattım. Benim mesajlarımdan sonra da arkadaşlarımız ve alabalık konusunda forumumuzda daima bilgilerine başvuranlarda görüş belirtmişler. Hala burada bir aksilik varsa yine görüşelim.

Ancak ortada usulsüz bir durum varsa konuyla ilgili durumu ünlem işaretine tıklayak bütün moderatör ve admin arkadaşlara iletmek, ya da özelden mesaj atarak sorma yerine tanımadığınız beni gayrikanuni işleri kitabına sokan, iş kendi arkadaşları olunca herşeyi mübahlaştıran biri konumuna koydunuz. Öyle biri değilim, alabalık başta olmak üzere bütün türlerin önemine hassasiyet gösteren bir arkadaşınızım. Arzu ederseniz eğer açmış olduğum konulara da şöyle bir bakarsınız.

Ben kendi adıma size kızmıyorum sadece işaret edildiği bir kişi değilim.

16. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Balıklar o kadar güzel renklere sahip ki, gökkuşağı alabalığı olduğu ilk bakışta kimsenin aklına gelmez.

Barajlarda tutulan gökkuşağı alabalıklarında saymaktan çoktan vaz geçtim, artık böyle güzel renklere bürünmüş derede yaşayan koca kuyruklu olanları yasa izin verdiğince avlayalım (10 det gün) tamam;
    Ama (kişisel fikrim) raporlarken az ketum olalım. İki kişiyse, iki günü hesaba katmaksızın 5-10 güzel balığın resmini koymayla yetinelim.

Son düzenleme: 22 Haziran 2009
  17. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Yakup abi bizim forumda en çok konuştuğumuz konuların başında zaten raporların içinin doldurulması gelmiyor mu? Neyi nasıl tuttuk, saldık.. Ne hissettik, balık ne yaptı vs.vs.vs. Bu tür paylaşımların sunulmasında da insanlar daha güzelini zamanla öğreniyor. Tezgah üstünde balık resmi yerine eğer avlakta çekilmiş resimlerin sayısında artış varsa bu güzel bir gelişme. Zamanla toplamda daha da belirgin olacak bu inşallah. Hatta en güzel rapor puanlaması yapalım. Belirli bir müddet içinde yayınlanan raporlara forum üyeleri tarafından sayısal puan verilsin. Bunu bir düşünelim bakalım..

18. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Sevgili Rıfat;
    Ayın avı, şeref kürsüsü, her yol denendi aslında :)
    İri balık, arkadaşın avı daha çok puan aldı. Korumacı fikriyattaki dostlar zaten kafalarında o puanı veriyordur.
    Detaylı incelenmeden ve tebliğ incelenmeden yapılan eleştiriler açısından; İşiniz zor, tekrar tekrar aynı konuları izah etmek zorundasınız. Ama moderatör olarak bizlerden farkınız bu :) (Nasıl da kaçıyorum:))
    Her tartışmaya açık başlık yeni şeyler öğrenmek isteyen bir kaç kişinin çok işine yarıyor.
    İşinizi güzel yapıyorsunuz, ekibiniz eskisine göre çok daha güçlü ve çok daha bilinçli. Ortak amaç ve hedef iyi konmuş ve kollanıyor.

19. balıkçı rıza

balıkçı rıza rıza yiğit

balığa doyduk

Sevgili Rıfat

bu konudaki hassasiyetimi sana özelden yazacağım ,Sevgilerimle