Alo 174

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında obsession tarafından paylaşıldı.

1. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    :thumb: :thumb: :thumb:

2. obsession

obsession Selçuk

Şikayet duyuru şeklinde yayına alınmıştır ;

http://www.balikavi.net/forum/announcement.php?f=8

Bölge bölge kontrollere devam edip alınan sonuçları bu başlık altında sizlerle paylaşmaya devam edicem. Sizlerden tek ricam konuyla ilgili sonuç alana kadar hergün (sonuç alana kadar) aynı şikayet metnini mail ve telefon yoluyla yapmanız olacak... Destek vereceğinizi umuyorum.

3. turna

turna

Benim 174 şikayetim 1,5 ay oldu, bana numara verdiler inter. takip edin diye, takip ediyorum hala cevaplanamamış, ben kime güveneceğim 174 tarım bakanlığına ait şikayett hattı, yok olmadı vali, yok olmadı bakanlık, yok artık işini gücünü bırak bunlarla uğraş, galiba bazı kişilere fena dokundu gibime geldi.

4. obsession

obsession Selçuk

Ben bu şikayeti 4 günde sonuçlandırdım. Yapmanız gerekenler ;

- Şikayet metnini, sonuçlanana kadar hergün 1 kere mail yoluyla göndermek
    - Alo 174ü arayıp aynı şikayeti günde 1 kere telefonda söylemek

Max : 3 dkk

5. obsession

obsession Selçuk

Güncel güncel

6. obsession

obsession Selçuk

Güncel güncel

7. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Selçuk kardeşim, bu çabanı ve azmini takdir etmemek mümkün değil:thumb: Bence mücadalen, vermek istediğin mesaj amacına ulaşmıştır. 174'ün ne anlama geldiği takip edenler tarafından algılanmıştır.Artık sadece ayda bir kez bile "yavru balık satanları bu numaraya şikayet edebilirsiniz" deseniz, bu konuyu unutturmamış olabilirsiniz:thumb:

8. obsession

obsession Selçuk

İsa abi saol teşekkür ederim. :) Hergün yeni bir kişi keşfediyor siteyi görülmesi Gerekiyor diye düşünüyorum.

9. obsession

obsession Selçuk

Güncel Güncel

10. seyyah38

seyyah38 Hamza Doğan

Başvurunuzu iyi yaparsanız sonuç alınıyor arkadaşlar. Bende başvurmuştum bugün cevap geldi. Şöyleki sadece tek birime değil, başvuru yaptığınız birimin bağlı olduğu bakanlığın en üst kademesine yada ilgili en üst kademedeki kişilerede gönderirseniz mecburen işlem yapıyorlar.

Kime: bilgiedinme@kayseritarim.gov.tr,
    Kimden: M**** Ş**** (m*****@hotmail.com)
    Gönderme tarihi: 31 Ekim 2011 Pazartesi 14:16:44
    Kime: bilgiedinme@kayseritarim.gov.tr
    Bilgi: nahit*****@tarim.gov.tr; senay*****@tarim.gov.tr

Sayın Tarım İl Müdürlüğü Yetkilisi;

Sizinde daha iyi bildiğiniz gibi Lüfer Balığı cinsi balıkların yavru veya üreme olgunluğuna erişmemiş olan boylarının avcılığı ve satışı yasaktır. Fakat ilimizdeki balıkçılarda adıgeçen Lüfer Balığı cinsi balıkların yeni tebliğe göre Defneyaprağı, Çinekop ve Sarıkanat tabir edilen yavru yada üreme olgunluğuna erişmemiş olan boylarının satışı açık ve sergilenerek yapılmaktadır. Avcılığını konumunuz gereği denetleyemediğiniz bu balık cinsinin yasak olan boylarının satışını elbetteki denetleyebilir ve engelleyebilirsiniz. Bu konuda yaptığınız bir çalışma varmıdır yada çalışma yapılacakmıdır. Gelecekte çocuklarımızında bu balık cinsini görebilmeleri ve gıda olarak tüketebilmeleri açısından bu konuyu önemsiyor ve sizinde önemsemenizi temenni ediyorum.
    Konu ile ilgili bilgi vermenizi bekliyor iyi günler diliyorum.

Saygılarımla
    M**** Ş****
    Kayseri

Gelen Cevap

Sayın M**** Ş****
    İlgi:31.10.2011 tarihli bilgi edinme başvurunuz.

İlgi bilgi edinme başvurunuz incelenmiş olup;ilimizde balıkçılık denetimleri rutin olarak devam etmektedir.Son iki ay içersinde su ürünleri ile ilgili yirmi adet iş yeri denetlenmiş olup,yedi farklı kişiye cezai işlem yapılmıştır.

Bilgilerinize rica ederim.
    İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü
    Bilgi Edinme Birimi

Gelen cevap bu şekilde ama gelin görünki hala tezgahlarda Çinekop ve Defneyaprağı kasa kasa. Nasıl denetlenmiş ve nasıl ceza uygulanmış anlamadım. Yada cezalar caydırıcı değil, ikisinden biri.

11. ssozkan

ssozkan Serkan Özkan

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 4.25, Ryobi Kaiyoku 4.20, Okuma V System 2.70 10-40 gr.
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast Surf Z5000, Ryobi Proskyer Nose Power, Ryobi Exucima 8000VI, Daiwa Crossfire 4000X
    En İyi Avı:
    Boşver karıştırma orasını.
    Pazar günleri pazarımız var balıkçılarda utanmadan ufacık çinekopları satıyor. Alo 174 ten yeni haberim oldu. Şimdi arıycam bakalım inşallah pazar günü tezgahlarda çinekop olmaz.
    İşin gerçeği balık halinde bu uygulamayı yapmaları lazım. Onlarda halden alıyor sonuçta.

12. obsession

obsession Selçuk

Güncel güncel

13. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Geçen gün Kadıköy Balık Pazarında bütün tezgahlarda Çinekop bile olamamış Yapraklar satılıyordu. Üşenmedim Akmar Pasajının oradaki Zabıta Kulübesine yürüdüm. Olan biteni anlattım.

Tarım ve Köy işlerine şikayet etmem gerektiğini söylediler. Onlar adam yolluyormuş ve Zabıta da onlara eşlik ederek cezai işlem uyguluyorlarmış.

Yasayı anlattım. Buna göre yetkilerinin olduğunu söyledim. Bunun üstüne oradakilerden biri geçen ay kendi başlarına ceza kestiklerini ve başlarının önce Emniyet sonra da Tarım ve Köy işleriyle belaya girdiğini ve bütün Zabıta Amirliklerine bununla ilgili bildiri geldiğini anlattı.

Teşekkür ederek 174'ü aradım. Tek tek şikayet etmek gerekiyormuş firma adlarıyla birlikte. Herkes satıyor, yetkili bir dolaşmayla görebilir dememe rağmen olmuyormuş. Bende pazara dönerek tek tek isimleri yazdım ve eve gelip tek tek hepsini şikayet ettim.

Havanda su dövüyormuş hissine kapılıyorum ne yazık ki!

:(

14. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda
    Somut örnekler görürsem desteklerim demiştim , sözümde durdum . Sizden sonra 174 ü tekrar deneyeyim dedim ve dün Mersin Çetinkaya'yı satılan 10 cm lik çinekop yavrularından dolayı şikayet ettim . İnşallah bir önceki sefer gibi olmaz . Umutla sonucu bekliyorum .

Beklemeye bekliyorum da internet sorgusunda ihbarımın daha işleme konulmadığı yazıyor . Dün satıyorlardı , bugün hala işleme konmamış . Yarın o balığı , satılmasa bile tezgahtan kaldırırlar zaten . Birşeyler eksik ya , hayırlısı ...

15. obsession

obsession Selçuk

Şikayetinizi sonuçlanana kadar hergün telefon ve mail yoluyla bildirin sonuç aldığınızı göreceksiniz.

16. obsession

obsession Selçuk

Sanırım bundan dolayı sonuç aldık. En azından bu uygulamanın işe yaraması umutlandırıyor bizi

17. kocaelimerkez

kocaelimerkez Aziz

En İyi Avı:
    2 kg luk bir sazan
    Türkiyede bu konuda etkin denetimin gerçekleşmesi için en az 20 sene geçmesi gerekiyor.En basiti yaşadığım ili örnek vereyim.Av yasağı zamanında herkes ava çıkar ve genelde avcıları yakalayan da Jandarma olur.Avcıların bulunduğu alana gelen Jandarma ile Avcılar arasında da genelde böyle bir konuşma geçer;

Astsubay: Napıyosunuz kardeşim orda??!!!
    Avcı: Komutanım balık..
    Astsubay: Ne balığı lan?!!!Yasak var bilmiyormusunuz?
    Avcı:Komutanım biz de bu vatanın evladıyız,iki üç balık tuttuk hatamız,günahımız neyse hazıtız
    Astsubay:Bakayım şu balıklara ( göz kararı seçiverir )

* Not bu arada Jandarma ekibi şahsın ikametgahı dahil herşeyini araştırmıştır.

Avcı:Komutanım paket yapayım isterseniz?
    Komutan:Tamam

Avcı komutana pakette güzel bir balık verir ve Komutan da tamam sen devam et ama ateş falan yakma diyerek olay yerini işlem yapmadan terk eder.

İşte Türkiyede bu tip memur zihniyeti olduğu sürece güzelim balıkların başına daha çok iş gelir.Bu arada Jandarma sadece yaşadığım bir örnektir.Diğer Devlet kurumlarının çoğu da aynen böyle davranıyor.

18. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda

Abicim sonuç alacaz da neye yarayacak ... Bugünde baktım , yine işleme alınmamış... O balıklar tezgahtan kalktıktan sonra alınan sonuç , kurbağa öldükten sonra akmaya başlayan dere gibi olur .....

Balık tezgahtan kalktı , başvuru daha işleme alınacak ... Şimdi başvurunuzu işleme aldık , o işletmeyi teftişe gidiyoruz deseler ne yazar ... ALAN ALDI-SATAN SATTI-YENDİ-BİTTİ-KÜL OLDU ... Neye kesecekler cezayı ??? Ortada balık yok....

Üç beş gün sonra bana , ''başvurunuzu değerlendirdik , yasal işlem yapıldı'' diye cevap verseler sen inanacakmısın???

19. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))

Mustafa bey,

Halen sizi anlayamıyorum.
    Daha önceki bir mesajınızda;

Demiştiniz.

Sizin aradığınızda ALO 174 hattına çıkan kişi size bunları söylemiş ve siz de ALO 174 den ümidinizi kesmişsiniz.

Bunu anladım. :thumb:

Ama her fırsatta kimse aramasın ya da arasanız ne olur, sizi kandırıyorlar anlamında müdahil olmanızı anlayamıyorum.

Üstelik o hattı arayıp, sonuç alanlar varken bunu neden yapıyorsunuz?

SONUÇ FARKLI OLABİLİYOR. Ama siz saygı duymuyorsunuz gibi görünüyor.

20. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))
    http://www.alo174.gov.tr/ linkini tıklayınca göreceğiniz gibi bu hattın bir de web sayfası mevcut.

""Gıdaya ilişkin her türlü şikayet veya talebi Türkiye'nin her yerinden 174'ü çevirerek çağrı merkezine bildirebilirsiniz.""
    Dendiği gibi;

""Bu hatta gelen çağrılar kayıt altına alınarak veri tabanı oluşturulacaktır. Böylece ülkemize ait gıda risk haritası çıkarılacak, buna göre eylem planı hazırlanacaktır."" da denmiş.

Yani ne kadar çok boy limiti ihlali konulu ihbar olursa, o eylem planındaki yer daha geniş olacak anlamı çıkar mı? BENCE çıkar. :) En azından dikkat çeker ve bu konudaki ihtiyaç açığa çıkar.

Olmaz demeyelim.
    Belki de mesela ALO 199 (attım) hattı sadece su ürünlerini koruma amaçlı olarak kullanıma sunulur.

Ayrıca bu webde şikayetin iletildiğinde size verilen başvuru numarası ve kimlik numaranız ile sonuç arayacağınız Başvuru Sorgulama Ekranı da mevcut.

Aslında her webi inceleyenin göreceği gibi amaç farklı.

Ana sayfadaki slogan bile bu hattın amacının GIDA GÜVENİLİRLİĞİ olduğunu anlatmakta. Ama DEFNE YAPRAĞI ve ÇİNEKOP GÜVENLİĞİ için de kullanıldığında sonuç alınıyorsa BENCE aramaya devam etmekte fayda var.