valla mersini anlamış değilim ben, bende epey yer gezdim, evet yakalayabilenler var ama ben anlamış değilim bu bölgeyi yani...
Gece olursa beyaz veya parlak gümüş renklerini tercih edebilirsin. Ortam aydınlıksa (ay veya lamba) elindekiler yeterli olacaktır...
Teşekkür ederim, tavsiyelerinizi dikkate alacağım, bunları gece de deneyebilirim diye düşünüyorum ama strikepro nun hologramlı beyaz sahtesi var zaten, olmadı onu denerim...
Merhaba . .. Eğer ki bir terbiyesizlik yapmışsam affedin ..Çok şey biliyorum derken küstahca bir anlamda kullanmadım. Sadece mehmet abi 13 yaşında olduğuma inanmadı bende anlattım ve sanırım hala inanmıyor .. mutlaka benim gibi olanlar vardır .. niye hiç birşey bilmediğimi kabul etmemi istediğinizi anlayamadım ama öle kabul etmemi istiyorsanız ederim .. tabiki birçok şey bilmiyorum .. zaten bu foruma üye olma sebebimde bu..
benim fayu ve fpgh ın 15-20 ye yakın sarıkanat almışlığı var ben levrek için almıştım gittiğim merada insanlar sarıkanat için yemli atıyorlardı bende atçek yapacaktım, ilk gün yarım saat içinde peş peşe her attığımda balık geldi sonra bir hafta kadar denedim eğer balık varsa mutlaka iş yapıyor ama levrekte siftahı yok hala
abi senin gibi üstadlardan olur almak önemli benim için, inşallah rapor açmak nasib olur diyorum ve hafta sonu ilk denemeleri yapacağımı bildiriyorum inşallah...
kardeş bölge balıklarının yem olarak seçtiği balık şekillerinin önemli olduğunu düşünüyorum, bu bölge bölge değişiyor tahminimce, en azından şimdiye kadarki okumalarımda bunu gözlemledim.
yokarıdaki mesinanın linkini bilen varmı, fiyatını merak ettim. birde rapala düğümü atabiliyor muyuz? rapala düğümünde sorun çıkarıyor mu?
usta değilim ama .. levrekte pek yakalamış değilim 4-5 tane yakaladım hayatım boyunca hepsinide forumda orta hızda sarın diyorlardı öyle yaptım .. atıyorum denize cup diye düşüyor.. yavaş yavaş 1-2 metre sarıp orta hıza geçiyorum .. arada aksiyon veriyorum .. sonra 5-6 metre kala sahtemi çok azcık yavaşlatıyorum bazende hızlandırıyorum yani sorunuz cevabı bence ... orta hız ..
Kullandığınız sahteye, suyun durumuna, avlanma saatinize göre değişir. Gece yavaş sarın. Gündüz sahte kıyıya yaklaştıkça yavaşlayın. Detaylarda var ama genel olarak bunlar.
hocam linki http://www.caglarav.com/pinfo.asp?pid=317 bu misinaya rapala düğümü atabiliyoruzdur diye tahmin ediyorum, tanıdığım her zaman malzeme aldığım yerin tavsiyesi üzerine aldım, problem çıkarmaması lazım, tabi bunu net olarak denediğimde yani muhtemelen hafta sonu göreceğim...
Balık varsa iş yapacak diye bir şey yok. Tepili balık olur, iş yapmaz mı yapmaz. Sarıkanat ne yiyeceğini bilmeyen bir balık, onu almak için pek bir şey gerekmiyor. Ölçütünüz o olmasın.
Levrekte sarma hızı diye bir şey olmaz. Zira levrekte sahte atılıp dümdüz sarılıp gelinmez. Sahtenin sürekli bir hareket yapması, sağa sol atlaması, su üstünde şıpırdaması vs. gerekir. Bu da bir an dur, biraz yavaş, bir an hızlı, bir an orta hız vs. demektir.