Altın Vuruş :)

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında i_levent tarafından paylaşıldı.

1. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    “öncelikle hiç bir şey bilmediğini kabul et.”
    Ki, bilmediğinden de bihaber ol. Ki, bir halt olasın.

Hiçbir şey değil, belki birçok şey dersen? Amenna, hepimize lazım.

Uluorta “safsata” sözünü lakırdayıp bir halt olduğunu sanıyorsan;
    Tek şey biliyorsun.
    .

2. i_levent

i_levent İlhami Levent

En İyi Avı:
    1,5 kg karakulak (minekop)
    tek bildiğim şey bilmediğimi bildiğimdir diyerek konuya nokta babından bir cümle de ben sarfedeyim.:D he bu arada dostlar mersinli dostlardan sahteler hakkında pek yorum gelmedi, sanırım 1 tane mersinli arkadaş yorum yaptı sadece, halbuki mersinli dostların fikirleri de önemli benim için...???

3. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Teşekkür ederim nuri abi şimdi anladım ..:)

4. oz-ser

oz-ser özkan

Gelibolu da diye genelleme yapmanız düşündürücü? Memleketim de küçükten büyüğe herkes balık avcılığını öğretecek kapasitededir. Hele ki beceriksiz diye genel bir ortam da itham da bulunmanız sizin kişiliğiniz ile orantılı sanırım. Nisan ayın da torik, haziran ayın da lüfer, mart ayın da palamut, yakalanmayacağı gibi yaz aylarında da at-çek avı ile levrek avlanması mevsim itibari ile herhalde zordur. Yemli levrek avı için buyrun gelin ben sizi götüreyim. Plastik dediğiniz aletle şayet GES i kastediyorsanız, bırakın Türkiyeyi çoğu dünya sularında bile testi yapılmıştır. Aslında uzatmanın anlamı da yok dedim ya genelleme yapmanız bir Gelibolulu olarak şahsımı fazlasıyla üzdü. Burası bildiklerimizi paylaşacağımız bilmediklerimizi öğreneceğimiz bir platform dolayısı ile herkes bırakın yazdıklarını noktalama işaretlerine bile dikkat etmek zorunda! Tüm oltacı arkadaşlara rasgele.

5. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    ben hala tutamadığım için yorum yapmayacağım

6. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    şu nippon ghost kullanan var mı? fc değil deyilmi? sert olmasın, çok yumuşak olmasın

7. i_levent

i_levent İlhami Levent

En İyi Avı:
    ben geçenlerde denedim, biraz sert gibi geldiği kullandığım diğer misinalara göre, ama atışta misinanın boşalımı hoşuma gitti, sağlamlık yönünden de güzel, ben beğendim açıkçası...

8. i_levent

i_levent İlhami Levent

En İyi Avı:
    burda benim paylaştığım sahtelerle birlikte bi çok sahte denediğini düşünüyorum, ama tutamadın demek, çok iyi moral oldu bu banghead :laughing: şaka bi yana sağlık olsun denemeye devam, açıkçası çalışan ve çoluk çocuk sahibi insanlar olduğumuz için her zaman balığa gitme şansımız olmuyor, onun için de doğru yer, doğru zaman ve doğru ekipman kombinasyonunu denk getiremiyoruz, veya gittiğimiz bölgede hakkatten balık olmuyor. kısmet bakalım...

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Değil.

Hiç bir şey bilmiyorum demekle, bir şeyler biliyorum demek arasında çoook büyük bir nüans vardır.

Zira insanlar hep biliyoruz sandıkları şeyler yüzünden kaybetmiştir. Herkes "ben biliyom, bak bunu pek iyi biliyom, dünya dümdüz, tepsi gibi ,altında bir balık ve öküz var" derken, sence ne düşünüyordu?

Hiç bir şey bilmiyorsanız, doğru yoldasınız. bir şeyler bildiğinizi sanıyorsanız, cehaletin batağında debelenir durursunuz.

Safsatanın ne olduğu da bellidir. Temel mantık üzerine aristo'dan bugüne bir sürü şeyi hatmekte zorlanacaklarda mesela :

http://www.fallacyfiles.org/

veya biraz daha dar kapsamlı olsada:

http://www.safsatakilavuzu.com

burlardan safsata neymiş, en değilmiş öğrenebilir elbette.

10. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Maxrap fb 13 cm aldım süper birşey atarken ok gibi gidiyor yüzüşüde güzel :) salına salına geliyor .. sabah kullanıyorum

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İlahi Serdar, farkında mısın "sanmak" diyorsun?

Bilmek, velevki az birşey de olsa bilmektir. Bilmediğini bilmekte bir bilmektir ancak sanmak dersen o zaman işin rengi değişir.

Azlık çokluk gibi kavramlar nispettir sadece. Bilme eksenli olmasıdır önemli olan. Sanmak başka birşeydir, bilgi değildir. Cehalete yakın olansa az dahi olsa bilgi değil, sanıdır.

Hiçbirşey bilmemek muhaldir. İddası, zırvadır. Zırva ise tevil götürmez.

12. cenkgul1976

cenkgul1976 cenk

Favori Kamış:
    okuma cedros pro jig
    Favori Makine:
    okuma salina 2 10000
    ege yaşına ve bilgine ben gereken saygının gösterilmediğine inanıyorum !!!! beyler kaçtaneniz 13 yada 14 yaşındayken bu çocuğun bilgisine sahiptiniz bırakın da bu konuda haklı olarak övünsün ;) bu genç arkadaşımızın bilgisine sahip olmayan bu formda onlarca kişi var .... hepsini geçtim egenin verdiği bilgilerde en ufak bir hata yok siz çok bilen egeye ukalalık yapan arkadaşlarla egeyi balığa göndersek inanıyorum ki ege birçoğunuza fark atar o yüzden bu genç arkadaşımızı ezerek kendi egolarınızı tatmin etmeye çalışmayın !!!! Bu arada çok usta ve değerli bir okadar da ukala avcı arkadaşlara duyrulur 21 aralık 2013 de izmir mordoğanda levrek tutma yarışmazı düzenlenecektir formlarda bu şekilde atıp tutmak kolay buyrun mordoğana ne kadar iyi bir atıcı tutucu olduğunuzu gösterin sanaldaki becerilerinizi değil gerçek becerilerinizi ve bilginizi görelim :laughing: :thumb: reeling

13. timursen89422

timursen89422 timur

usta güzel diyosunda , anlam veremediğim bişey var:) rapalayla onlarca balık almışlığım var gündüz dediğin gibi aksiyon tamamda gece durum bayağı değişiyor gibi:) çünkü gece aldığım balıkların çoğunu kağnı hızıyla çekerken aldım .yanımda aksiyon yaptıran onca insanın arasından:) buna da bir yorum yaparsanız sevinirim sebebi hikmetini merak ettim:)

14. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Abi mesajı şimdi gördüm . Valla teşekkür ederim .Ama geçen 2 sene önce yazdığım yazıyı şimdi okuyunca açıksacası utandım . Şu levrek yarışması hakkında biraz daha bilgi verebilirmisiniz ona göre malzemelerimi foçadan alıp katılmayı düşünüyorum . .***.

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Benim mesajlarımdan ne diye alıntı yaptın Cenk?:)

16. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Yarismaya katiliyorum , forumdan katilacakklarla tanismak dilegiyle mordoganda gorusuruz . ...