Altınkaya sazan avımız

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında KARAYEL55 tarafından paylaşıldı.

1. eyüp özdemir

eyüp özdemir eyupozdemir

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 7kg
    arkadaşlar
    tutulan balıkların standart altı olmadıkları belli olmakla beraber, Altınkaya barajının eski yıllarına göre çok küçük olarak nitelendiriyorum. uzun yıllar Altınkaya barajına 200 km yol giderek avlanıyorduk (1998 den beri) artık çok nadir yılda bir yada iki kez gidiyoruz. bizim amacımız büyük balıktı. büyük balık vurmayınca ara vermeye karar verdik.
    Şunu da belirteyim yasak zamanı ağlarla tonlarca balık yakalandığını duyuyorduk. Önce buna tedbir alınmalıydı.
    Saygılar

2. sinekci-fly

sinekci-fly kasım tazegüney

Büyük balık vuruşu azalınca avlağı terketme yerine büyük balık azalışına neden olan sebepler hakkında sizlerde kişisel olarak.ilgili kurumlara birer dilekçe yazsaydınız inanki birşeyler değişebilirdi.

3. barakuda55

barakuda55 mustafa

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    albastaradmiral
    En İyi Avı:
    sazan15kg,sudak 3.5kg.,mercan 550gr.,yayın 4 kg.
    Ya aslını sorarsanız benim sitemim de o kaçak avlananlara hemşehrimide kırdım boşyere tek hataları küspe takımla avlanmaları idi kendisinden özür diliyorum gerçekten onların yakaladıklarını yakalamak bile büyük beceri istiyor artık.şikayetmi kime daha önce formda açmıştım sırf olta balıkçılığını öldürmek için yapmadıklarını bırakmadılar kooparatif olduğu için rant meselesi anlayacağınız kaya balığı bile saldılar yemleri yemesi için daha önceleri sazan sudak ve yayını gümüşle avlardık haliyle oltaya balık takınca büyük balıklar gelirdi şimdi ise taktığınız balıklar dakkasında kaya balıkları tarafından bitiriliyor.Orada yapılan kaçak avcılığı en ince detayına kadar biliyorum arkadaşlar jandarma üzerine düşeni bence fazlası ile yapıyor ancak altınkaya hem çok büyük hemde arazi yapısı ile kenarı dağlık ormanlık olduğu için müdahale birçok yerde sadece sudan yapılabiliyor.Böylece kaçak avcılar yumurtlama döneminde gece tonlarca sazanı katlediyor birde çoğu yerinde telefon çekmediği için kimse zamanında yetkililere bildiremiyor.Neden kendiniz müdahale etmiyorsunuz diye sorarsanız birinde kaçak keklik avlayan birini ikaz etdim adam resmen tehdit etti yani daha ciddi boyutlarada gidebilir.Ya ölcen ya öldürecen zaten o işi yapan cahil insan cahillede sohbet olmaz.

4. sinekci-fly

sinekci-fly kasım tazegüney

Bireysel müdahallelerde malesef bu tatsız durumların olması mümkün.Sizleri cok iyi anlıyorum.
    Yerel Amatör Olta balıkcı dernekleri çoğalırsa o zaman kurumsal olarak bu işlerin daha kolay çözüleceğine inanıyorum.

5. jakabo55

jakabo55

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    1.9 kg Turna
    birader katliam yapmışsınız sizi eşekle kınıyorum,vezirköprüde biz bunları canlı yem olarak kullanıyorduk.yazık sizin gi,bi balıkçıya olmaz olsun sizin gibisi,sizin yüzünüzden balık kalmadı avlakta ,ayrıca o sırıtan mavi montlu arkadaşı da kınıyorum :))) ,kardeşim benim şaka bir yana,paylaşımın için teşekkürler allah şansınızı daim etsin...

6. yayıncı

yayıncı

offff çok olmuş bu yaaa bvende bu sene çok güzel sarı sazanlar aldım 6 5 kg lik ama ikitane aldıkdan sonra bıraktım bence bukadarı biraz çok olmuş bir daha yapmamanız temennilerim le bol avlar diyede dilekde bulunmuyorum size