Amatöre yardım lütfen..

Konu, 'Tanışalım' kısmında Selen34 tarafından paylaşıldı.

1. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Hanımefendi merhaba,, öncelikle yukarda bahsettiğiniz rakkam çok fazla ve sizi gereksiz malzeme almanız konusunda uyarmak isterim..işe yeni başlıyanlar ihtiyacı olan malzemeleri alarak yavaş yavaş tecrübe kazandıkça olta kutusunu doldurur..gereksiz malzeme almayınız..

Siz hanımlar balıgı balık oldugu ve hobi oldugu için tutarsınız.. buna eminim.. zira erkek milletinde bazıları karın doyurmak için avlanır..çok rastladık..

arkadaşlar bazı tavsiyelerde bulunmuş benim size söylemek istediğim bir iki farklı şey , bu işi yaparken olmıyacagını biliyorum ama diger üyeler okusun diye yazıyorum ..''Hırs'' olmayacak.. çok balık - büyük balık - gibi hırslar her insanın yolunu başka şekilde kesebilir..hırs yapıp teklikeli kayalıklardan olta atmak - tehlikeli havalarda tekne ile açılmak risk almak amatörün işi olmamalı..en basit avcılık sistemlerinden başlayınız..devamı gelecektir..

şansınız açık - oltanız dolu olsun..
    Saygılar

2. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Merhaba,
    1000 Lira bütce ayırmak başlangıç için gereksiz, çünkü alacağınız kamışı makineyi kontrol etmek zor olabilir. Mebla arttıkca ağırlık ve kabiliyette artıyor.
    Muvaffak ve Tevfik abilerimiz zaten olması gereken konusunda fazlası ile bilgi vermiş. 150- 200 liraya alacağınız bir takım ile çok çok zevk alırsınız.

3. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Muvaffak bey merhabalar. Nasılsınız.
    Selen hanıma onerilerimi yazarken, hanımın sosyo ekonomik yapısını tahmin ettigim icin genis yelpazeli secenekleri bir iki makinada giderebilecekleri turden tercihde bulundum. Olayı sadece bogazda avlanmanın yanı sıra, yaz tatillerini, Alanya 'yı, Bodrum'u gozonune alarak degerledirme yaptım. Kayalıklar derken de hic bir zaman ucurum kıyısı gibi degilde, ailece piknik yapılabilecek yerler gibi dusunerek yazmıstım.
    Nacizane onerilerimin bu sekilde algılanmasını arzu eder, saygılarımı iletirim. Tevfik.

4. zafer42

zafer42 zafer semih

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    remixson
    En İyi Avı:
    sazan 2 kğ
    hoş geldiniz hayırlı olsun mühim bir hastalığa yakalanmışsınız kurtulma ümidiniz de yok ayrıca :))) şaka bir tarafa allah yardımcınız olsun avınız daim balıklar iri olsun saygılarımla

5. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Sevgili Tevfik seni senin gibi anlıyorum merak etme kardeşim ,;) :)

benimde ifadelerim ki bu düşünce tarzı , yanlış hatırlamıyorsam , oltacı dergisinde ilk sayıda yazmıştım..genel anlamda dır.. zaten her keze her an verdiğim nasihattir..rahat ol ,:)

Ayrıca takib ettiğim kadarı ile üyelere en çok yardımcı olan, birşeyler aktarmak isteyen kişilerden birisin.. kutlarım..:)

6. simendifer

simendifer Sennur

Selen hanım merhaba, aramıza hoşgeldiniz. :)

Balık tutmaya güzel bir yerde başlamışsınız. Ki bu hobi kolay kolay kendinden vazgeçirmeyen bir hobi iken, üstüne bir de masal gibi bir başlangıç varsa, ayrılmanız neredeyse imkansız olur.

Bayan olduğunuz için balık tutamadığınızı sanmıyorum. Sadece, Eminönü gibi yanlış bir yerde avlanmaya çalışmışsınız, o kadar. Çünkü oralarda genellikle müdavimler vardır ve aralarında pek kimseyi istemezler. Üstelik çok kalabalıktır. Kalabalıkta balık tutma deneyiminiz yoksa "hem bilmiyor, hem de kadın başına buralarda balık tutup bizleri de rahatsız ediyor" zihniyetiyle ne yardımcı olurlar, ne de sizi orada görmek isterler. Burada da Eminönü'nde avlanan arkadaşlarımız var ama buradaki arkadaşlardan farklı olarak oradaki müdavimler, bizlerden ayrı bir dünyada yaşıyorlar malesef. :)

Eskiden ben de giderdim Eminönü, Sarayburnu, Arnavutköy gibi kalabalık yerlere ama kalabalıkla avlanmaya alışkın olduğumdan sorun yaşamıyordum. Sonraları yoruldum tıkış tıkış yerlerde olta atmaktan. Keyif için balığa gidip, binbir hengamenin içine dalmak akıl karı gelmiyor artık. O nedenle size de tavsiye etmem. Bu hem sizi, hem de eşinizi rahatsız edecektir. Daha sakin yerleri ya da yine sakin bulduğunuz yerlerde gece avlarını tercih edin derim (sabaha kadar avlanmak zorunda değilsiniz. Mesela 7-8 gibi, çaparicilerin dağıldığı yerlerde, siz de o saatte oltanızı suyla buluşturabilir ve yemli av yapabilirsiniz. 3-4 saat size o keyfi yaşatır.) Arada bir eşinizle şehir dışı kaçamağı da güzel olur. Ayrıca güzel akarsuları takip ederek ya da göl kenarında tatlısu avları da yapabilirsiniz.

Önder arkadaşımızın önerisini de es geçmeyin derim. Kendisini ve şeker eşi Işıl arkadaşımızı tanırım, birlikte keyifli avlar yapabilirsiniz. Zaten zamanla başka sakin avlaklar, oralarda neler avlayabileceğiniz ve hangi malzemeleri kullanabileceğiniz konusunda da daha fazla bilgi edineceksinizdir.

Arkadaşlarımız da belirtmiş gerçi ama bence de başlangıç için 1000 TL biraz abartılı olur. Şimdilik, sizi balık avına daha iyi alıştıracak, 3 mt civarında, atar aralığı ortalarda (50-150 gr gibi), sizi fazla yormaması için hafif bir kamış ve buna uygun 45'lik bir makine işinizi görecektir. Eşiniz de 100-200 gr atarlı bir kamışla, 50 ya da 60'lık bir makine alabilir. Mümkün mertebe aynı malzemeleri almamaya gayret edin, ki elinizde çeşit olsun. Değişerek de kullanabilirsiniz, nasılsa malzemeler aynı evde. ;)

Forumu taradım demişsiniz. Bu sizin için iyi bir şey, çünkü burada öğrenebileceğiniz çok şey var. Netice itibari ile aynı sizin gibi arkadaşlarımızın soruları ve bilenlerin cevaplarıyla oluştu bu konular. O nedenle mümkün olduğunca faydalanmaya bakın derim.

Takıldığınız, merak ettiğiniz bir şey olursa bizler yine buralardayız. Çok fazla bayan balıkçı olmasına rağmen, forum ortamlarında pek azına rastlıyoruz ne yazık ki. Dilerim hemen kaçacak biri değilsinizdir ve aramızdaki paylaşımlarınız daimi olur. :)

Keyifli paylaşımlar dilerim,

Rast gelsin...

Son düzenleme: 31 Mayıs 2011
  7. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    İyi dilekleriniz icin tesekkurler Muvaffak bey.

8. Selen34

Selen34 Selen

Yavaş yavaş öğreneceğiz artık.Genel olarak şu 1000 TL olayına takılmış herkes :) Ben en yüksek o kadar ayırabilirim derken kamış makine bot yelek takım çantası suni yem canlı yem vs vs hesaplayıp en fazla gidecek parayı bulup bu butceyı cıkarmıstım :) sonucta 2 kişiyiz 500TL bana 500ü eşime gider zaten :) ama dediğiniz gibi en başta yüksek meblalara gerek yok :) Sayın adminim saolun yorumunuz için.Gerçekten muhteşem bir forum ve birçok üstad yardımcı oluyor.Hepinize çok teşekkür ederiz.
    Yavaş yavaş teorik kısmını çözüyorum(sayenizde) balık avının :) pratiğe dökmek için can atıyorum.

Buarada Muvaffak abi dediklerini çok iyi anlıyorum.Benim öyle hırslarım hiç olmadı şahsen :) 6 saat oturup yanımdakiler kovasını doldururken 1 gümüş bile çekemediğimi bilirim :)
    Balık nasıl olsa kısmet işi.Kısmetimizde varsa o gün birşeyler mutlaka olur.Olmazsa da zorlamam.Yorumun için teşekkürler abi.

Aranıza katılmaktan çok mutluyum gerçekten.Sanki uzun zamandır buranın üyesi gibi hissediyorum kendimi..

9. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Güzel.. :) iyi bir başlangıç..:) herşey dahada güzel olacak merak etmeyin :)

10. Selen34

Selen34 Selen

inşallah olur abi :) kartalda av malzemeleri satan biryer varmı bilen biri yazarsa sevinirim.internetten alışveriş yerine satıcıyla birebir konuşup ürünü görerek almak mantıklı diyor eşim.
    bakalım artık bu h.sonu umarım yeni takımlarımıza kavuşuruz :)

11. omeryucee

omeryucee ömer yüce

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surf
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast X5000
    En İyi Avı:
    İstavrit :) + 2 sarıkanat+4 sarıkanat + 4 sarıkanat daha-tek seferde 4 PALAMUT :)
    Hoş geldiniz öncelikle, takım taklavat konusunda bende yeni başladım tecrübe edinmeye çalışıyorum ama tarabya tarafları hem çok kalabalık olmuyor hemde balık tutmaya gelen birçok aile var kimsede rahatsız etmiyor bilginiz olsun, fakat bebek tarafında insanlar sırt sırta nasıl yapıyorlar anlayamadım:confused:

12. Selen34

Selen34 Selen

Valla bebekte hiç düşünmedim bile.. Tarabya biraz uzak kalıyor bana o yüzden kartal-maltepe-bostancı sahil boyunu düşünüyorum.. Bugün bayağı balık tutan gördüm.Buarada sizde hoşgeldiniz :)

Tevfik abi bir kamış gördüm nette ama fiyatı ucuz olunca sanki dandik olacak gibi bir his var içimde.Eşim iyi birşeye benziyor bunada bakalım diyor.
    http://www.avmarketi.com/asp/product/5007/Lineaeffe-baia-grande-kamis-4-20
    bilgisi olan varmıdır acaba? bana göre dandik birşey ama ne bileyim.Rengi hoş ama :D

13. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    Güvencem ve hemen onun sırasında başka bir av bayisi daha var. Yer olarak da Otobüs ve minibüs son duraklarının yukarısında, sırmalı kebap'ın hemen yanındaki benzincinin karşısında. O iki yere bakabilirsiniz. Ama çeşit olarak Üsküdar hattı daha zengin. Vakit bulursanız Üsküdara gidin derim. Ergin balıkçılık, Cengiz balıkçılık ve kısık balıkçılık çeşit olarak çok fazla şey sunmakta.

Bu arada sevgili Şennur iyi düşüncelerin ve referansın için çok teşekkür ederim. Bizler, hayat telaşından dolayı pek görüşemesek de sizlerle; seninle aynı hisleri paylaşıyoruz:). Işılın selamı var.

14. Selen34

Selen34 Selen

Teşekkürler Önder Bey :) Hala kamış ve makine seçemedim aklım karıştı o kadar çeşit var ki :) Artık dükkanlara gidince bulacağım heralde :) Eşinize de selamlar buarada :) Hayırlı akşamlar..

15. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Selen Hn.Merhabalar.

Benden size bir abi tavsiyesi. İlk baslangıcınızda makinalarınız saglam olsun. ( Arabanın motoru ve karoserisi gibi dusunun)
    Kamıslar gelir gecer. Bazı on deneyim ve tecrubelerden sonra edineceginiz portfoyle, idealinizde olusan kamısı, o zaman alın. Simdilik, ucuz ama kaliteli olan kamıslar sizi bir hayli idare edecektir. Dandik dediginiz marka Lineaeffe. O da İtalya'da bir ekol markadır.Bilmenizi isterim. Bakın ben size daha da ucuz olanlarının linklerini vereyim.

http://www.avmarketi.com/asp/product/9607/Lineaeffe-allaround-carbon-kamis-80-150g-300m
    http://www.avmarketi.com/asp/product/7240/Lineaeffe-allaround-carbon-kamis-100-200g-350m
    http://www.avmarketi.com/asp/product/7239/Lineaeffe-allaround-carbon-kamis-80-150g-350m
    http://www.avmarketi.com/asp/product/5558/Lineaeffe-s-curve-surf-kamis-3-90

Baslangıc olarak 4.linkte ki urun esiniz icin, 1. linkteki urun sizin icin uygun olacagını sanırım. ( Gerci pempe degil ama kırmızı hihi hihi )
    Cengiz balıkcılık Tr.Distributorudur. Orada ki arkadaslarımız da islerinin piri calısanlardır. Tum ictenlikleriyle ellerinden gelen ilgiyi gostereceklerdir. Fiyatlarda da % 25- 30 avantaj saglarsınız.
    Ama en son seceneginiz mutlaka bir Shimano olmalıdır. Cunki, Shimano kullanmak bir ayrıcalıktır. Hersey gonlunuzce olsun. Ha unuttum. Bir tanede kucuk boy 1000 lik bir makina alıp sandıga koyup saklarsanız iyi olur. Kesinlikle lazım olacaktır.:p :p :p

16. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    Ben teşekkür ederim. Kafanızın karışması gayet normaldir 2. spin takımımı alırken öldüm öldüm dirildim ama kafamdaki yerine dükkandakini aldım yine:). S-curve kamışı ben de kullanıyorum 4.20 m 150 gr'a kadar atarı var elimdekinin. Yemli avlarda biraz sağır benimki ama tavsiye edilen kamışın atar değeri 80 gr olduğu için tam bizim buraların suyuna göre. Ama ben bu kamışın 3,60'lık olanına da sahibim daha önce de tavsiye etmiştim. Gerçekten çok hafif ve güzel bir kamıştır. Makina olarak da bu link başlangıç için çok ideal ve hafif bir ikili olacaktır.
    Bu arada Şennurun dediklerine harfiyen katılıyorum. İlk başlarda o taraflara gitmek, daha başlamadan işi bırakmanıza bile sebep olabilir.

17. OMMG

OMMG OKAN

Sörf,kıyıdan kullanmak için...
    http://www.balikmarketim.com/?urun-47606-OKUMA-COMPRESSA-420-cm-100-200-gr-KAMIS.html

Makina olarak,hem kıyıdan boğazda,tekneden yemli ve jigging hatta hafif-orta ağırlıkta sırtı gibi farklı disiplinlerde kullanabileceğiniz ve sizi üzmeyecek...
    http://www.balikmarketim.com/?urun-29254-OKUMA-RAW-65-OLTA-MAKiNESi.html

Ve yine tekneden yemli av,jigging ve yine hafif-orta ağırlıkta sırtıda kullanabileceğiniz kamış olarakta...
    http://www.balikmarketim.com/?urun-47617-OKUMA-SiMiLAN-JiGGiNG-50-160-gr==43010-.html

Tavsiye edebilirim.Fiyatları sizi aldatmasın,eşinize ve kendinize olmak üzere iki takım alacağınız için sıkı bir pazarlıkla ve yerinden belirtmiş olduğunuz bütçeye uygun olarak çok amaçlı takımlar kurmuş olursunuz.Bu arada bu ürünlerin distribütörü de Cengiz Balıkçılık tır :) ....

18. Selen34

Selen34 Selen

Tevfik abi şimdi saçma olacak ama bu kadar kamışın arasındaki fark nedir :) Yani bakıyorum renkleri desenleri dışında hepsi birbirine benziyor :) Şimdi bu atar nedir? ne kadar atar gereklidir? Kamışın boyu avı ne kadar etkiler? Birde bu porselen di karbon du kamışta neye yarar :D Gerçekten cehaletim çıktı ortaya iyice :) Ben şekline bakıp almıştım 2 oltamıda :) Birini marketten cok ucuza rengi güzel diye almıştım yıllar önce. Birini de karaköyde bir satıcı tavsiye etmişti ancak çok ağırdı kollarım kopuyordu 1 hft kullandım en fazla.
    Kusura bakma abi böyle sorularla sıkıyorum senide ama idare et :D

19. Selen34

Selen34 Selen

Zaten mümkünse çok ağır olmayan bir makine istiyorum.Cengiz balıkçılığın yeri tam olarak nerde şimdi? ve pazar günleri açıkmıdır acaba? Üsküdar denmiş ama ben beşiktaştan eşimde izmitten buraya geldik 2 ay oldu daha tam çözemedik bu yakayı :)

20. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Levrek
    Üsküdara giden otobüse binip son durakta inin. Metro inşaatının yanındaki yoldan devam edin. İlerde bir sokak göreceksiniz ve sokağın içerisinde kokoreççiler. O sokaktan girip sağa doğru devam edin ilerde solda göreceksiniz dükkanı. Pazar günleri de açık orası. Hatta eşim bursaya giderse ben de uğrayacağım oraya sabahtan. Mesajımdaki sağırlık terimi de; Balık yeme vurduğu zaman ben kıyıdan göremiyorum. Balığın darbelerini kamış emiyor demek. Ancak +100 gr kurşun ağırlıklarında ne olur bilmiyorum. Ben en fazla 75'lık kurşun ağırlığı kullandım yemli avlarda.