An Bah, Ahan

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında balli tarafından paylaşıldı.

1. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    :D :D

Yandan çarklı bir şeydi evet. Çekim açısını dibine iyice yanaşıp ayarlayınca şahlandı birden.

Gönlünce nice güzellikler sizlerle olsun inşallah.;) :)

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Soğuk/sıcak kimin umurunda, yeter ki gitmeye bir yol bulalım. Defalarca ocak başında çorap-eldiven yakmışlığım olmuştur. Kamış kilitlenir kapanmaz, misina yüzüklere yapışır sağılmaz, şamandıra tutunmuştur bir yere üfle, ısıt ki çözülsün. Parmaklar yapışıp kalır makine koluna ama orada olmak var ya işte odur bizi yeniden türlü cefalara düçar eden şey.

Ne demiş şair? Kimine kavun yedirdin, kimine kelek.:p

Umut; umut hem her şeydir, hem hiç bir şey. Başı ve sonu belirsiz bir hengâmede salınıp durur gönül. Ya nasip.

Aretciğim, varolasın gözüm.;)

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    "Meyhane mukassi görünür taşradan amma
    Bir başka ferah, bir başka letâfet var içinde"

Seve seve o sözcülüğü üstlenirim ama bu sefer durum kritik biraz. Esasoğlan henüz konuyu görmedi. Biraz önce yokladım kendisini, anca yarın bakma imkanı bulabilecekmiş.

Yarın ya herro oluuur, ya merro. Şu an kelle koltuktayım sevgili hocam.:D

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Uyy, imanum!

Çok teşekkür ederim Farukcan, nice güzellikler siz sevgili kardeşlerime olsun.;)

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Artık çok geçti zira oltalar açılmış, yemleme yapılıp sabırla olta başında bekleme durumundayken durum belli etti kendini. Aslında taşla/kayayla tuz-buz edecekti "o mesajı" ancak ben engel oldum sevgili müdürümüze. İyi mi ettim yoksa kötü mü hala karar verebilmiş değilim.:eek:

:p :p

Bizlerin sazan avları hele de bu mevsimde tamamen zorunluluktan kaynaklanıyor. Gidecek başka yerimiz yok sevgili Timur. Yöremizde donmayan tek avlak burası olduğundan, el mecbur seferlerimiz de buraya oluyor. Dediğiniz gibi Yurt genelinde kışın sazan avı tamamen duruyor. Sadece sazan da değil, tatlısu avlarının neredeyse hiç örneğine şahit olamıyoruz. Diğer bölgelerdeki amatör balıkçı kardeşlerimizden kış avı ne görülmüş ne de duyulmuş şimdiye değin. Oysa kışın en çetininin hüküm sürdüğü Erzurum yerine daha ılıman bölgelerden bu tür aktiviteler bekliyor insan. Belki bu paylaşımlar bazı şeyleri tetikler, başkalarından da güzel raporlar okuma imkanı buluruz diye umut ediyorum.

Canına sağlık kıymetli kardeşim. Gönlündekine rastgelsin en güzelleri.;)

6. yhy

yhy Yahya

Yine keyifle okudum, gölün,tabiatın, ekibin, ortamın ve ekibin güzelliğine birde senin harika anlatımın eklenince raporun tadı ayrı güzel oluyor,eline sağlık Nuri kardeşim..

7. Lookman

Lookman Lokman

Favori Kamış:
    Albastar 3233 Galaxy
    Favori Makine:
    Shimano Sahara
    En İyi Avı:
    Çipura, 1.5 Kg
    Avda olan avda kalır prensibi ihlal edilmiş gördüğüm kadarıyla:) Sana hiç kıyabilirmiyim Nuri baba? Sen bizim ağabeyimizsin..

Benim kütük Tortum ama o ilahi işaretten sonra Horasan nüfüsüna kaydolmayı düşünüyorummrsparkle

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Tüm güzellikler sizlerle olsun Yahya ağabey, çok teşekkür ederim.:)

Avları anlamlı kılan en önemli unsur şüphesiz ki o ava katılan dostlarımızın varlığıdır. Hamdolsun ki kendimi şanslı sayıyorum bu açıdan. Canlarım, gözağrılarımdır kendileri.

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Evet, sözün bittiği noktadayız.

Engin yüreğinin sıcaklığını esirgemedin saygıdeğer abicim. İhya oldum, sağolasın. Balık avından ziyade gönüllerimize attığımız oltaların "trofe dostluklar"a denk gelmesinin eşi/menendi yok gözümde.

Bunda siz güzel insanların payı büyük.;) ;)

Canlarım;

ekibimizin haylaz çocuğu, stres topumuz, neş'emiz İsmail. Ağırbaşlı Ahmet abimiz, ustalığı ve tecrübesiyle her dem yaslandığımız sağlam çınar. Ana kucağı yüreğinden şefkat ve serinlik duyumsadığımız gül yüzlü İliceli Ehmet. Ve tabi ki Muharrem hocamız, başımızın tacı. Birlikteliğimizin merkezi, dert kârımız...

10. talip yeşiltepe

talip yeşiltepe talip yeşiltepe

:))) çok güzelll..tebrikler oralarda olmak bile yeter balıkavını sevene

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    "Oralar" yani buralar insanın her an hipotermiyle burun buruna geldiği yerler olsa da; can bulunca cananı, bayram yeridir de.

Sevgili Talip teşekkür ederim, daha güzel günleri siz sevgili kardeşlerime dilerim. İnşallah gönlünüzce avlar nasip olur.:)

12. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Nuri abi eline diline yüreğine sağlık :) Ne güzel bir rapor açmışsın, kendimi okurken şener şen filmlerinde hissettim iyi mi :)

Normalde av raporları kısmında sadece deniz av raporlarına giriyordum, tatlı su bölümüne bakmıyordum ama bundan sonra tatlı suya da giriş yapacağız anlaşılan senin raporları okumak ve gülümsemek için :)

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Çok teşekkür ederim sevgili Yasin. Beğenin mutlu etmiştir bu kardeşini, varolasın gözüm.:)

Tatlısu avlarının da kendine has tadı var. Sadece okumakla kalmayıp bir de o dünyadan da güzel lezzetler tatmanı dilerim. İmkan-fırsat olur inşallah.

14. fztyasin

fztyasin yasin özkan

İnşallah abim, bi ara memlekete gittiğimde sazan avına niyetlenmiştim de hatta tatlı su bölümünde konu bile açmıştım :) tuzlu sucu arkadaşlar gelip de konuyu yine denize çevirmişlerdi, benim de imkanım olmamıştı zaten gitmeye. Ama eskiden israil sazanı avlamışlığım var, dereden kaya altından elimde çorapla balık alıp dışarı atmışlığımda var ama çok hatırlamak istediğim günler değil o günler. Çünkü o zamanlar ne forumla tanışmıştım ne limit bilirdim. Balık mı balık diyebakardım sadece :(

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sevgili hocam,

Aynı süreci hemen herkes yaşamıştır. "Balık mı balık" anlayışının yıkılmasında forumların büyük katkısı olmuştur hepimize. Hala buralarda oluşumuz da bir nevi bu serüvenin devam ettiğinin göstergesidir bana göre. Balık ve balıkçılık nihayeti olmayan her gün bilgi dağarcığımıza bir şeyleri katmayı gerekli kılan bir olgu. Zevkli ve keyifli de aynı zaman da.

Ömrümüzün sonuna değin sağlık ve afiyette balık ve balıkavı ile hemhal olalım inşallah. Bu dünyada yaşanılası en güzel şeylerden.:)