Anadolu Yakası Kıyı Raporları

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında Cenani tarafından paylaşıldı.

1. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    **** abi o yuzden nokta atısı yapıyorum bir yer kesfettim ordan alıyorum sürekli :)

2. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Dün Kartal sahilede uğradım saat 09:00 civarı, biraz rüzgarlı ve dalgalıydı bir türlü midyelere uzanamadım, en sonunda arabadan kepçeyi getirip kepçeyi kayalara sürterek biraz aldım ama orta boylardı iki sefer izmarit demesi yapıp toplayıp geri döndüm.

3. kartallımurat

kartallımurat murat

Arkadaşlar midyeyle uğraşmayın boru kurdunu çok seviyor hele birde tazeyze kartalda ve maltepede bulabilirsiniz haftanın 2 3 günü geliyor 2 gün ömrü oluyor zaten bir paket alsanız o avda tükeniyor ben köstekleri biraz uzun bağlıyorum 15 cm kadar iğneler şiddetle tavsiyemdir (WMC 12 no. çaparaz) beden 18mm köstek 15mm den 3 köstek olsa yeter yok illa midye kullanıcam ben derseniz bir karton parçasının üstüne güzelce suyunu akıtarak ayıklandıktan sonra en az 1.5 saat kurusun öyle takın iğneye.

4. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Sabah erken saatlerde boğazdaydım, ilk saatlerde sadece 3-5 kişi varken yapılan rapala denemeleri herkes için sonuçsuz kaldı. Sonra kalabalığın artması ve herkesin çapari açması üzerine ben de çapariye geçtim istavritler çok bol gelmese de 1-2 bazen 3 lü geliyordu. Bir kilo civarında istavrit aldıktan sonra avı sonlandırdım.
    Bir ara istavritler yarım gelmeye başlayınca hemen rapalaya dönenler oldu ama istavrit bunca bolken rapalaya dönüp bakmaz diye denemedim bile, ve öylede oldu rapalacılar eli boş dündü diyebilirim. Sadece azimle rapala çalışan bir genç 3-4 parça çinekop sınırında dişli aldı, boylar tatmin edici boyda değildi.

5. frenist

frenist Cihan Kalafat

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.28 - Okuma Trio-Rex 4.25 telesurf
    Favori Makine:
    Okuma Trio 65a - Okuma Bluehawk
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Ne taraftaydiniz?

6. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    İkinci köprünün de kuzey tarafı...

7. zayta

zayta selman

Favori Kamış:
    lineaeffe spider surf 420cm,OKUMA v system 2.40
    Favori Makine:
    Ryobi naxo surf makine,shimano nexave 4000 fc
    En İyi Avı:
    1 adet lüfer 670 gr,karagöz
    buradaki sessizlik hayra alamet değil,millet çatır çatır spinle lüfer alıyor,burada 1 ay sonra paylaşırlar

8. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Sorma Selman abi,
    Sözüm burada paylaşım yapanlara değil ama sanki herkes sadece almak ama asla vermemek için burada. Bilgi bencilliği hat safhada.... Sadece burayı okuyan derki balık malık yok, her yer kuru der ama, öyle değil; yeri geliyor Anadolu sahillerinden istavritte oluyor, sarıkanatta, izmaritte... Boğazı hiç demiyorum zaten....

9. süha günay

süha günay süha günay

Pendik askeri iskelede lüfer için spin denemeleri yapılıyordu biraz once, ama tutan görmedim

10. kadircan12345

kadircan12345 kadircan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE SURF CAST 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER AV-65b makina
    En İyi Avı:
    40cm lüfer / 5KG İSTAVRİT
    pendik moda arası yokmu rapor . söz dolasıyor ama burda rapor göremıyoruz eskiden boyle değildi tutan raporlardı

11. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Yarım saat önce oradan geçiyorken durup baktım tutan yok, atışlar ümitsizdi.

12. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Kadircan tutan tutuyor, ama paylaşmıyor bilgi vermiyor... Burası sanki fonksiyonunu kaybetti. Ara ara o bölgede izmaritte var, istavritte. Son bir hafta Sarıkanat/çinekop dememedim alanda görmedim. Ama duyumlarına göre yer yer oluyormuş.

13. süha günay

süha günay süha günay

BURADAN başka yere kayma var, orası muhakkak.
    istavrit kıyıdan pek görmedim ama, izmarit var. Dragos ile kartal arası muhtelif istasyonlarda gayet güzel av veriyor.

14. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    :thumb: kayma devam ediyor....

15. kadircan12345

kadircan12345 kadircan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE SURF CAST 4.20
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    evet izmarit ve mezgit boy gösteriyor o bölgelerde . bende buaksam 22:30 - 00:00 arası kızkulesi önünde spin çalıştım ama sonuc alamadım malesef . bir ara spin icin organızasyon düzenlesek güzel olur . herkese rastgele

16. süha günay

süha günay süha günay

Evet spin organizasyonu güzel olabilir.
    Benim de bir spin takımım var ama hiç kullanmadım.

17. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Katılmaya çalışırım...

18. kadircan12345

kadircan12345 kadircan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE SURF CAST 4.20
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bu hafta ici veya önümüzdeki haftasonu yapılabilir merayı ortak görüsüp ayarlayabiliriz

19. süha günay

süha günay süha günay

benim için uygundur, mutlaka katılmaya çalışırım.

20. kadircan12345

kadircan12345 kadircan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE SURF CAST 4.20
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    herkesin uygun olduğu bir aksam güzel olur mesela cuma aksamı kartal tarafına gidilebilir. isteyen yemli bekler isteyen spin calısır :)