Mavi izmarit var mı bilmiyorum ama, ben de oraya yakın bölgede 1 kg kadar tuttum, sudan çıkarken maviydiler. Sonra ufak bi lodos fırtınası koptu. Sandalcilar bayağı panik yaptılar.
Merhaba arkadaşlar, c.tesi sabah saat 05:00'te Kartal Koçtaş'ın karşısında balığa gittim,yarım saatte yarım kilo kadar istavrit ve yarım kilo kadar mezgit aldım.Mezgit için son defa yemli attım ve çekerken yosun çekiyorum sandım(ağırlıktan dolayı) fakat güzel bir iskorpit denk geldi.Bu iskorpitle beraber avımı noktaladım.Herkese güzel avlar...
samet bey tebrikler güzel av olmuş mezgirtlerin boyları nasıldı ? izmarite denedinizmi ? birde istarvit saat kaç gibi yapıyordu bende aksilik olmazsa yarın gitmeyi düşünüyorum saygılar . . .
Merhaba, teşekkür ederim..Mezgitlerin boyu fena değildi, daha doğrusu iri olanda vardı küçük olanda...Ama şu bir gerçek, avlandığım mera mezgit kaynıyor diyebilirim. İstavrite gelince sabah tam saat 5:00 da avlaktaydım.Ilk atıştan itibaren 3lü ve 4lü şekilde istavrit aldım.Fakat kıyıdaki istavritlerin %70i kıraça.İstavrit avı pek keyif vermiyor ancak yemli mezgit avından keyif alacağınız düşüncesindeyim.. Yarın sabah yine aynı saatlerde avlakta olacağım belki denk geliriz Hakan Bey... Şimdiden size rast gelsin...
Merhaba, bugün 4 5 gibi çengelköye istavrit için gitmeyi düşünüyorum,aceba son durum nedir bilginiz var mı? Son bi kaç günün raporunu verebilirmisiniz.hayırlı günler.
Cumartesi 16:00 - 17:00 Çubuklu sıfıra yakın istavrit, Kuleli sıfırdan biraz daha fazla istavrit ama yosun bol. Akşam olup güneş batarken spin takımın tam sırası gelmişken eve dönmem gerekti dişli deneyemedim. Ama günün ilginç olayı akşam üzeri sanırım oltayı daha ilk defa eline almış bir bayan ve ona öğretmeye çalışan bir genç. Daha ilk atışı ve geri sarıyor... Genç çocuğun hiç umudu yok ki yanındakilerle muhabbete dalmıştı bile ama ben olta ucunun nasıl oynadığını görüyorum. Ve şok!!! belkide 30-35cm lik bir balık. Çıkar çıkmaz yere düştü nasıl ele alacaklarını bilemediler. Gidip baktığımda çapari ile iri boyutta kefal aldığını gördüm.
Dün kulelideydim.Sabah gün doğmadan spin çalışanlar vardı lakin balık yoktu.surf takımla 3 parça dişli aldım.Silikonla iri istavrit alınıyordu.
Pazar sabahı Ezan sonrası Rahmanlardan 3 arkadaş sandala çıktık.... Bu mevsimde genelde berketli bir yer. 3 saatlik bir süre içinde 5-6 kilo arası İstavrit ve sardalya yakaladık Kıraçalar suya iade edildi geneli çok iriydi.
İki akşamdır sahilyolu civarı gece çaparisine gidiyorum. Seçerek ortalama yarım kilo istavrit alıp dönüyorum. Balık tutması bir kenara, en azından televizyon karşısında esir olmuyorum. Bir de eşkina tutanlar var ama, eşkinalar izmaritten biraz büyük gibi geldi bana.
cumartesi öğlen bunaldık gittk kücükyalıya istavrit civarda geçiş yaparken denk gelirse alıyorsun. 20-30 tane anca yakaladık. ama iriydi istavritler. 1-2 haftaya şenlik başlar tahminimce.