Anavaşya (Karadenize çıkış) başlamak üzereyken.

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. leventturksoy

leventturksoy levent

Favori Kamış:
    Daiwa Procaster 4.20 surf daiwa crosscast 2.74 spin
    Favori Makine:
    Daiwa Crosscast S 5000 Daiwa Procaster 2500 A spin
    merhaba arkadasım avcılar dolumtesisleri 2 ci platform ordan istavrit cıkıyor
    bende avcılar karayollarında oturuyorum bu rapor gunceldir 1.2 gunluktur
    eyer sizin icin bir mahsuru yoksa avlanmaya gelebilirim sizinle avcılar bolgesini iyi bilirim ayrıca yakıt ucretlerinede katkıda bulunabilirim. iyi avlar

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Anavaşya yolundaki istavritlerin ekserisi yumurtalı.

Kim kendine sınır koyabilir pek bilmesem de av için dönüşü beklemek lazımdır derim.

3. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Nuri

Sana ve sevgi duyduğum malum.

Kerelerce ifadede ettim.

Ancak son zamanlarda konularıma hep menfi ifadelerle yaklaşmaktasın.

Bu durum beni ziyadesiyle üzmektedir.

Seni seven ve sayan bir abini daha fazla üzmemelisin.Onun yazdıklarına hep bir yanlış durum varmı diye yaklaşmamalısın.

Sen bilge bir kişisin,benim sana akıl verecek bir durumum olmasada,maalesef neticede sana bu şekilde yazmak durumunda kaldım.

Sevgiler

4. hiko55

hiko55 tanju yaşar dinçer

Favori Makine:
    Shimano symetre FI 4000
    Selamun aleykum Nuri ağabey.
    Fuzuli nin şiir de dediği gibi ''Sussam gönül razı değil , söylesem tesiri yok'' modundasın sanki anladığım.
    Ben onlarcasını memleketimden çevremden tanırım ki, çeşitli boy da iğnelerle bezeli, kimi 10 lu kimi 20 li ( bazen tüy bazen ipten ) çaparalarını aylar öncesinden hazırlayıp bu anavaşya zamanının gelmesini beklerler.Halende bekliyorlar..
    Çok değil 6-7 yıl öncesine kadar bende bu bekleyenler grubundandım.
    Bende bekler senin de dediğin gibi o havyarlı istavritleri çatır çatır yakalardım.( tadı hiç de güzel değil ama )
    Fikir bile yürütmezdim bu konuda , içlerinden çıkan bu şeyleri çocukluğumdan hatırlardım. Mezgit lerin içinden de kocaman kocaman çıkar bizde afiyetle yerdik.
    Pek de severdim, lezzetli hemde çok lezzetli gelirlerdi bana.
    Velhasıl kelam o 15-20 günlük hızlı süreçte ne kadar çok istavrit yakalarsam o kadar çok balıkçıyım derdim.
    Şimdi Vedat bey in açtığı ''Anavaşya (Karadenize çıkış) başlamak üzereyken.'' isimli konu ,konuyu okuyan arkadaşlarımız için kesinlikle büyük fırsat büyük tüyo.
    Bu fırsatı değerlendirmekte de lazımdır ve değerlendirilecektir eminim ki.
    Ama nasıl !!
    Birileri bu tüyoyu belki de eski beni aratmayacak kadar hırsla iştahla saldırarak değerlendirecek devam edecek.
    Birileri de şimdiki beni kıskandıracak hızda bu havyarlı balıkları avlamaktan vazgeçecek.( Çünkü ben cahillik yaptım kalın kafam geç dank etti. )
    Bundan sonrası yine bize insanoğluna kalmış....İnşallah 2. grup çoğunlukta olur.....

5. orcun67

orcun67 orçun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
    Ben hep bu mevsimleri hep balık tutma düşüncesiyle beklerim. Kaç ay önceden hazırladım takımlarımı. Dediğiz gibi balıklarda yumurta olabilir ama amatör bir balıkçı olarak onu bekle bunu bekle hiç bi zaman balık tutamayız çünkü bizim burda bi başlar istavrit palamut lüfer familyası sonra kısa sürede biter ve sonra balık yüzü göremeyiz en azından kıyı balıkçılığında bu fırsatı da değerlendiremezsek hiç amatör balıkçılık yapamıcaz demektir. Tabiki denizi kurutacak kadar tutmuyoruz ama bir günde 20 kilo balık tutan oltacı arkadaşlar var bunlar yanlış ama zevkini çıkartacak kadarda avlanmanın sakıncası olmadığını düşünüyorum.

6. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Kıyıdan oltayla balık avlamanın balık popülasyonunu etkileyeceğini söyleyenlere ya da söylemeye çalışanlara tebessüm ederek cevap veriyorum :)

7. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Nuri Abi İstavrit haziranın sonuna doğru havyara girip Ağustosun ikinci yarısına doğru havyar dökmeyi bitiriyor..

8. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Ozan kardeşim, her konuya bu linki atmış malzemelerini soruyorsun, adamın balık avı raporuna bile bunu koymuşsun.
    Malzemeler bölümünde açarsın bir konu sorarsın insanlara, böyle alakasız yerlerden müspet bir yanıt alman zor...

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Doğrucu Davut oluşum, henüz konunun başında “İri istavrit maalesef yumurtalı olacaktır. Daha hassas düşünenler isterlerse katılmayabilirler bu furyaya.” diye dikkat çektiğiniz önemli uyarınıza, eksik-gedik de olsa bir çift lafla destek çıkmış olma gayemdi.

Ha, baltayı taşa mı vurdum, hiç olmasa sen de hem baltayı hem taşı yüreğime vurma. Dışlamak yerine, ufkumu açacak öğretilerinize muhtaç olduğumu bilemediniz mi? Bu yolda gözümü sana çevirdiğimi hissetmiyorsanız, 2 yaşında bir çocuğun onun kucağındayken saçını-sakalını yolup yüzünü de tırmalayabileceğini bir baba olarak yaşamadıysanız, artık ne desem?

Böyle yapma ki Seninle çapraz düştüğünü sandığın tutumumdan birileri kendi değirmenine su devşirmesin. Sana olan sevgimi bölüp parçalama lütfen ne olur. Ne olur hasisin ve harisin kucağına atma.

Sevgili üstadım konularına yazarken ağzımı açar hale gelmekten korkar oldum. Bilmiyorum ki artık çok yaşa, var ol diyip kenardan mı bakayım? Her ifademe tenkitti, menfiydi diye hüküm veriyor olmanız nasıl da kahredici. İyi niyetim apaçık ortada iken ve üstelik bu cesaretimi, her daim şahsıma olan sevgi ve yöneliminizden alabileceğime olan inancımla ortaya koyabilirimin eminliğinde yazmışken…

10. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Tamam Nuri istediğin gibi yazabilirsin,alınmam,senin gibisi nerde varki,değerini bilirim,hissederim. :)

Sevgiler

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Aleyküm selam dostum. Muhabbetle kal, saygı ile.;)

12. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol sevgili Cemil,değer bulupta okumanız benim için mutluluk verici olmuştur.

Sevgimle kal

13. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Berkan

Güzel yorumlarına çok sevindim.

Hep dedim ya gayem,sizlere layık olabilme gayesidir.

Sevgimle kal

14. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli Ağabeyim

Müspet yorumun beni çok sevindirmiş sana olan saygımı katlamıştır.

Sevgi ve saygımı sunuyorum

15. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Yavuz

Bu sıralarda İstavrit sürüleri kanal tabir ettiğimiz,derindeki Marmaradan Karadenize dğru akan dip akıntısında bulunmaktadırar.

Burada avcılar onlarca iğneli takımlar kullanarak avlanırlar(profesyoneller).

İsternirse takımını tarifte ederim ancak lüzum yoktur,biz amatörüz.

Burada kullanılan iğne büyüklüğü 8 yada 9 No iğnedir beyazda olabilir siyahta.

İğneye beyaz tüy bağlanır aralarına biriki kat sim ilave edilir.

İstavrit oldum olası beyaz tüyü sever zaten.

İğne köstekleri balığın yoğunluğuyla orantılı olarak kısa yada uzun tutulur.

Yoğun balıkta uzuna gerek yoktur.Aksi hallerde uzun köstekli uzun aralıklı takımlar kullanılır.

Bir avcıda birden fazla hazır takım bağlanmış bulunmalıdır.Duruma göre uzun yada kısa kösteklisi kullanılır.

Sevgimle kal

16. Ferruh

Ferruh Ferruh Alışır

Favori Kamış:
    Italcanna Futura 150-190 gr atarlı surf kamış
    Favori Makine:
    Saragosa 8000 F Shimano Daiwa Saltiga 5500 Daiwa Emblemz 5500 A
    En İyi Avı:
    Palamut 450 gr
    Çok önem arzeden bilgileri bizlerden hiç bir zaman esirgemediniz şahsıma düşen teşekkürü eder, sizelerden aldığım ragot raglou tekniği ile 3 yıl önce avladığım levrtekleri asla unutmuyorum.Deneysel yada tatbikata açık yapınızda öğreti öneri paylaşımlarınız şahsım adına kelimesi noktası ile aklımdadır. Herzaman sağlıkla gülerek kalınız üstadım.bilgi akılda kaldıkça değil paylaşıldıkça önem arzeder :)

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Ferruh

Aktardığım tecrübelerimin değer bulunup,denenip netice alınıp birde ifade edilmesi beni çok sevindirmektedir.

Bu gayretim halende sürmektedirelim ayağım tuttukcada sürmeye devam edecektir.

Sevgimle kal

18. nidya78

nidya78 Aydın

Klavyene sağlık.Yine döktürmüşsün Vedat Abi.

19. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    İlgine teşekkürler sevgili Aydın

20. orcun67

orcun67 orçun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
    Burada kullanılan iğne büyüklüğü 8 yada 9 No iğnedir beyazda olabilir siyahta.

İğneye beyaz tüy bağlanır aralarına biriki kat sim ilave edilir.

İstavrit oldum olası beyaz tüyü sever zaten.

İğne köstekleri balığın yoğunluğuyla orantılı olarak kısa yada uzun tutulur.

Yoğun balıkta uzuna gerek yoktur.Aksi hallerde uzun köstekli uzun aralıklı takımlar kullanılır.

Bir avcıda birden fazla hazır takım bağlanmış bulunmalıdır.Duruma göre uzun yada kısa kösteklisi kullanılır.

Vedat Abi

Verdiğin bilgiler altın değerinde mümkün olduğunca tecrübelirden faydalanmaya çalışıyoruz.
    Az balık olduğu zaman uzun köstekli, uzun aralıklı takımlar sahilde beni çok uğraştırıyor. Sürekli dolaşma yapıyor acaba florocarbon misina kullanarak misina kalınlığını arttırsam dolaşma problemi azalır mı ? Yada başaka bi yöntem deneyebilir miyim ? Bilgi alabilirsem çok sevinirim.

Bu arada kıyıdan levrek avı yazılarınızı hep okudum inşallah bu sene ilk raporumu yazarım levrek için.

Çok teşekkürler...