Anavaşya (Karadenize çıkış) başlamak üzereyken.

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Orcun

Hiçbirkimse ince takımın avcılığına birşey diyemez.Ancak çabucak deforme olması,dolaşması elbette dezavantajlarıdır.

Köstek aralıklarını açık yapmak kaydıyla köstek boylarını kısaltabilirsin.

FC misina kullanmak sorunu,biraz daha kalın kullanılabilme ve FC'lerin daha sert misinalar olması açılarından bir miktar çözer.

Levreklerin ilkbahar göçü b ir miktar av vererek yakında başlayacaktır.İnşallah yakalarsın.

Sevgiler

2. Yenerbey31

Yenerbey31 Levent AKSOY

Favori Kamış:
    Seytan oltasi
    Vedat abi sen benim icin her zaman ornek aldigim bir avci ve ustadsin.Her ne kadar caparili ve istanbulda avlanmasamda hatta tatli suda avlanmasamda butun yazilarini buyuk bir heyecan ve zevkle okuyorum.Cok tesekkur ederim eger birgun bogazda avlanmak nasip olursa bu tecrubelerinden faydalanacagim.

Bodrumdan Selamlar:)

3. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Hakımdaki kanaat ve yorumların beni çok sevindirmiştir sevgili Levent,sağolasın.

Hep derim çabam sizlere layık olma çabasıdır.

Kavgam ise yanlış,eksik dolayısıyla fayda yerine,zarar veren yorumlar,davranışlardır.

Sevgimle kal

4. veyselcirakoglu

veyselcirakoglu Veysel Çırakoğlu

Sevgili Vedat abi verdiğin bilgiler muhteşem inşallah istavrit avlamayı düşünenler için faydalı olur.Yaptığınız avlara,verdiğiniz bilgilere ve şahsınıza karşı olan saygım sonsuz lakin üstadlar arası çekişmenin tatlı ve olumlu yönde olmaması ve son zamanlarda bu atışmaların yönü yapıcılıktan çok uzaklaşması hoş olmuyor inşallah herşey eskisi gibi olur.Siz ve sizin gibi üstadlardan daha çok faydalanırız :)

5. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Veysel

Hakkımdaki kanaat ve yorumlarına teşekkür ederim.

Ben asla burnu büyük birisi değilim.Ancak balıkcılık konusunda iddialı ve siz üyelere 10 seneyi aşkın sürede en çok rapor,resim ve bilgi içerikli rapor ve mesaj yollayan birisiyim.

Beni tam manasıyla anlamayanlara artık diyecek bir lafım kalmamıştır.

Büyük bir gayretle sizlere hem tatlısu hem deniz avlarını tüm alternatif yöntemleriyle anlatıyorum.

Bundan keyf alıyorum.Ancak lütfen üstadlar demeyiniz.Bu laf artk çok ucuzladı ve cıcığı çıktı.

Ha kim üstadsa beri gelsin.Sadece tek bir yöntemle,üstelik demode yöntemle balık avlayıp ben üstadım diyenlere sadece gülmek gerekmektedir.

Forumları bir ararsanız özellikjle bazı küçük forumlarda bana veryansın edildiğini görürsünüz.

Başka bir deyişle ben sizlere birşeyler verme gayretindeyken,sair taraftanda olmadık hakaretlere maruz kalıyorum.

Bu benim hak ettiğim durum değildir.

Bu kıskançlığın son mertebesinde olanları tümüyle allaha havale ediyorum.

Sevgimle kal

6. volkanca

volkanca Volkan

Vedat abicim, ne güzel yazmış, ne kadar açık anlatmışsın.. ellerine sağlık.Saygı ve sevgilerimle

7. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol sevgili Volkan,sen ve senin gibiler olmasaydı çoktan bırakırdım forumlara yazmayı.

Sevgimle kal

8. Ya benim gibiler Vedat abi?:D (Kıskandım:eek: )

9. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sen bahsettiğim kişilere zaten dahilsin.
    Meraklı,öğrenmeye meyilli,neyin doğru neyin eksik yada yanlış olduğunu şimdiden anlamaya başlamış olman gibi sebepler nezdimde değerlidir.

Elimden geleni yapmaya devam edeceğim.

Sevgimle kal

10. ephesos

ephesos serhat

abi eline yüreğine sağlık bunları yazarken hacardığın vakit yorduğun beyin inşallah sana hak ve helaliyle geri döner kim senin hakkında kötü düşünürse ALLAH cc seni korusun sen burda bizlere gerçekleri öğretiyorsun bizlere yardımlarını esirgemiyorsun ve tecrübelerini paylaşıyorsun daha ne istiyelim senden abi seni taktir etmek gerekirken seni üzenlere söylüyorum madem biliyorsunuzda neden bu zamana kadar bizleri bilgilendirecek birşeyler sizlerde ortaya koymadınız? siz neden bilgilerinizi burda aktarmadınız? önce kendinize bunları sorun sonra konuya müdahil olun derim saygılarımla vedat abim ellerinden öperim sözüm sana değil abi anlayan anlar....

11. leventturksoy

leventturksoy levent

Favori Kamış:
    Daiwa Procaster 4.20 surf daiwa crosscast 2.74 spin
    Favori Makine:
    Daiwa Crosscast S 5000 Daiwa Procaster 2500 A spin
    abiler kardesler anavasya baslamıstır balık cok yuksekmiktarda deyil ama bunlar ilk gelenler heralde avcılar sahilden kayıkla 500 metre acıldık iki bucuk saatte 2 kiloyu gecen istavrit yakaladık balıklar iriydi kıraca hic yoktu icinde
    cokta lezzetliydi :) bugunden sonra balıgın yogunlasarak artacanı dusunmekteyim yarın bogazda avlanabilceni umuyorum hepinize iyi avlar 2012 ilk balını tutmus oldum

12. gurkan58

gurkan58 aydın

Favori Kamış:
    silstar 3305-350
    Favori Makine:
    wiking atlantis6600
    En İyi Avı:
    has kefal
    vedat amca merhaba. valla yazdıklarından öyle bir feyz alıyorum ki bu işe deli gibi sarıldım dün gündüz çıktım evden kazlı çeşmeden sarıyere kadar dolaştım nerede ne var diye her yer boş sadece galata dolu akşam başladım bu sabah geldim eve b u akşam tekrar gidicem senin yazdıklarını okuyor ve elimden geldiği kadar uygulamaya çalışıyorum bu gece galata da iyi bir sarıkanat aldım ve acemiliğimin ilk büyük balıklarından bir tanesi oldu çok sevindim o gür çeşmeden aktığı sürece içmeye devam edeceğim dökmeden kırmadan. HOŞÇAKALIN

13. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Serhat

Aslında ortaya birşeyler koyma çabasındalar ama ne yazıkki çoğu eksik.Kimi kastettiğim iyi bilinmelidir.

Dediğin gibi anlayan anlar,anlamasınada,nedir, gaye nedir onu anlamak mümkün olmuyor bazen.

Hep diyorum tekrar edeyim;

Gayem sizlere layık olabilme çabasıdır.

Sevgimle kal

14. Rakipsiz

Rakipsiz H.Ibrahim

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance Tele 3,00M XH 40-80
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 FC
    En İyi Avı:
    Somon 1,350 gr
    Selamun aleyküm saygıdeğer Vedat amca forumun yeni üyesiyim konundaki tüm mesajları baştan sona okudum güzel şeylere rastladım.Ancak bir kaç konuda beni aydınlatmanızı sizden rica edicem.

1. olarak ben Trabzon'dayım burada istavrit ne zaman başlar ?
    2. olaraksa 15-20 iğneli bir çapari yapmaya kalksam nasıl yapmalıyım.(istavrit için)

birde bana uygun fiyatlı makine ve kamış önerebilirmisin ?

15. kanlıkuyu

kanlıkuyu alper

Favori Kamış:
    okuma v system 2.70 10-40 gr. Dam Super Natural 3.30m 50-100gr.
    Favori Makine:
    okuma trio 40S, daiwa ballistic 3000sh
    her ne kadar vedat beye sorulmuşsada cevaplamakta sakınca görmedim:) trabzonda istavrit gözükmeye başlamış ama daha ufak tefekmiş.en geç 2 haftaya başlar irileride.15-20 iğneli çapari nasıl olur bende bilmiyorum:confused: ama hazır ve güzel çapari yapan bir kaç kişiyi biliyorum.albatros balıkçılığın sahibi ve birde meşhur avni baba.parayla satıyorlar.

16. kerempek

kerempek kerem

Vedat Amcam değerli yazılarınız için çok teşekkür ederim...Bu sene istavrit'in boğaza giriş haberini verdiğim için de ayrıca bir mutluyum :) Bir amatör olarak bu tip küçük şeyler bile mutlu ediyor.

Yarın belki balığa çıkacağım. Kanlıca'ya daha ulaşmamıştır balık ama şansımı deneyeceğim. Ben balığın olduğu yere gitmiyorum balık gelsin diye bekliyorum genelde :)

Senden ufak bir ricam var. İstavrit çaparisinde hangi köstek bağını kullandığını söyleyebilir misin ? Yani köstekleri gövdeye bağlarken tercih ettiğin bir düğüm var mı?(istavrit çaparisinde).

Teşekkür Ederim.

17. kerempek

kerempek kerem

üstadım bana da cevap verebilir misiniz vaktiniz varsa ? çok teşekkürler. Bir iki ufak sorum daha olacak. Sizlerden öğrendiğimle ben de kendi çevremdeki arkadaşları balığa alıştırdım. Hepsi bilinçli avcılar oluyorlar. Sizin etkiniz düşündüğünüzden çok daha fazla.

Tekrardan teşekkürler.

18. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    İstanbuldan dün gece döndüm.Bu bakımdan bazı cevaplarımda geçik
    me olmuştur en kısa zamanda ele alıp cevaplayacağım

Sevgimle kal

19. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kerem

Sorduğun soruyu cevaplıyorum.

Asla ve asla kıyıdan kullanılacak çaparilerin bedenine düğüm atılmamalıdır.

Bu ana kaideyi belirttikten sonra devam edelim.

Köstekler evvelden hazırlanıp bir araya getiirilip boyları aynı olmak üzere diplerinden kesilip bu uçlar aşırıya kaçmamak üzere,orta kısıklıkta bir çakmakla uçları hafifce dağlanır.

Sonrasında ana bedene bir kasa düğümü atılır,rahat çalışılabilecek bir yere takılır.

Sol elle kösteğin ucu ve bu arada ana beden tutulur.

Sağ elle iğneden tutulup ana beden üzerinden geçirilip,köstekle,beden arasında meydana gelen boşluktan geçirilip,çekilip sıkıştırılır.
    Bu işlem beş altı kez,üstelik hafif darbeli bir şekilde yapılıp,sonrasında iki kerede ters yönden yapılır.
    Tükürükle arada ıslatırda darbelide yaparsanız köstek ucu güzelce ana bedene oturur.

Dikkat edilirse burada hakiki bir düğümden çok sanki ilmek atmaktayız.Ana bedende düğüm olmamakta.

Köstekleri döşemeye başlamadan önce dipleri hafifce çakmakla dağlanır demiştim.

Bu sizin insiyatifinizdedir.İsterseniz bunu yapmayabilirsinizde.Maksat ilk iki ilmekten sonra kösteği çekip,hasıl olmakta bulunan eklenti yerine kösteğin tam oturması,ucu az topak olacağından kolayca sıyrılmaması ve nihayetinde köstek uçlarının sıfır kalıp ayrıca makas marifetiyle temizlenmesine gerek kalmamamsı içindir.

Umarım anlatabilmişimdir.Kafana takılanı sorabilirsin.

Sevgiler