Herkese İyi Bayramlar ve Mutlu seneler arkadaşlar. Bayramın 3.Günü yani bugün sabah 9:00 gibi kalktım baktım hava açık. (Meteoroloji yağmurlu diyordu). Selim arkadaşımla beraber Bayram münasebetiyle seyyar yemcilerin bu saate kadar orda olup olmadıklarını bilmediğimiz halde gittik çarşıya. Baktık 2 tane yemci kalmış. Müşteri de kalmadığından dolayı sağolsunlar bol kepçe doldurdular poşete yemleri Kundu'ya vardığımızda saat 11:30 olmuştu. Hava kapanmıştı, yağmur yağmaya başlarsa hemen çıkarız dedik girdik denize. 1-2 tane tekne vardı denizde. 1 saat boyunca 7-8 yer değiştirdik tık yok. Açılmaya karar verdik. 2 km kadar açıldık. Oltaları atar atmaz havada kapışıldı. Karagün dostu(Bkz.MGB Gökhan) izmaritler yine yanlız bırakmamıştı bizi. Saat 04:00'a kadar izmarit kesmedi fakat yem bitti. Günün blançosu yaklaşık 5 kg izmarit, 2 domuz balığı, 1 kubbes, 1 barbun, 1 mırmır ve 1 adet kolyosa benzer balık Not : İzmarit için en uygun 7 no çapraz iğne 30 luk misina. 6 ve 8 no iğneler yeterli verim sağlamadı. Saygılarımla
''Kolyoza benzer balık'', hamsiye benziyor. Fethiye'de (hamsi sardalya) dedikleri bir balık var.O olabilir. İzmaritler mi küçük, hamsi mi büyük? Ne olursa olsun, tavalık çıkmış, emekler zayi olmamış ya, afiyet olsun.
resim haddime değil ama şu resimlerinizin yanına siğara koymayın çicek koyun başka bişey koyun ama siğara koymayın lütfen iyi av olmuş rastgele
oh ne guzel bız donuyoruz burada abıler balıga cıkarken kont mont kazak.... ne guzel ya balık yok dıye bır olay yok...... bız ıstanbulda balık nerde dıye bırbırımıze soruyoruz..... sımdı antalyada olmak vardı anasını satayım ... cok guzel av olmus afıyet olsun hep boyle oltalarınız dolu olur ınsallah ii bayramlar ii seneler
Teşekkürler arkadaşlar. Sizlere de rastgele. Mahir amca, bende hamsiye benzetmiştim ama çok büyük olduğu için başka bişey sandım. Akdeniz hamsisi diyorlar galiba burda. Ama bu fazla büyümüş normal kolyoz büyüklüğünde çünkü. Pulları elime alır almaz dağıldı.
Muhittin kardeş o balıktan balık çiftliklerinin yanından bende yakalamıştım kayıkçı sardalya diyordu. Hatta yem yapıp mercan,barbun yakalamıştık.
Kardeş çok güzel av olmuş. bu hafta sonu pazar günüde biz gideceğiz bakalım sizin kadar kısmetli olacakmıyız? Umarım bende yine yayınlarım balıkları. Bir ara birlikte gidelim. Bizde genelde kundudan çıkıyoruz. Hem tanışmış oluruz.
Yorum yazan kardeşlerimin elleri dert görmesin Savaş kardeş inşallah bigün beraber çıkarız. Fakat hava kötü bozdu bugün. Şu an dışarıda fırtına var. Akşam üstü denize baktım dalga 3 metre civarıydı. Şu sıralar tavsiye etmem.
güzel av elinize sağlık o tek balık akdeniz hamsi çapariyle sürüyü bulunca limit 10 dakka da dolar ama tatsız biraz