Antalya/ ßaracuda Avım :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Saydam_Adam tarafından paylaşıldı.

1. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Tebrik ederim gzel av olmuş.kendi yaptığın sahtenin de resmini koysaydın keşke...bu arada ben de geçen sefer denedim hem sabah suyunu hem akşam suyunu ama ne azıkki her iki turda da kaçırdım:(:( inşallah bu sefer kaçmayacak bende tıpkısının aynısından alacam:)

2. Kuzey Doğu

Kuzey Doğu Kerem A.

Favori Kamış:
    Shimano Alivio DX
    Favori Makine:
    Okuma Safina Noir 55
    Güzel av olmuş tebrikler yanlız şu balığın dişleri ve dili beni hep korkutmuştur :).

3. Saydam_Adam

Saydam_Adam Seyit

Favori Kamış:
    Procatch Carbon Spin Kamış 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Nexage 4000FC
    En İyi Avı:
    Levrek 3.5 kg Sinavrit 2.8 kg
    İnş bu akşam ki avımda olumlu geçer ve size sunarım arkadaşlar teşekkür ederim herkese :) hava bozuyor biraz ama şansımızı deneyecegiz :)

4. fishingpasion

fishingpasion izzet özgür

Favori Kamış:
    okuma vsystem 2.70 10-40
    süperr..güzel av olmuş..

5. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Keşke 2 tane olaydı da 1'er metre olaydı be kardeşim.
    Kıskanıyor muyum ne ?

6. Saydam_Adam

Saydam_Adam Seyit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Nexage 4000FC
    En İyi Avı:
    Zaten 1 i 65 digeri 63 cm kardesim :) digeri ise 59

7. EminTunca

EminTunca Emin TUNCA

tebrikler güzel av yapmışsınız.

8. simendifer

simendifer Sennur

Tebrik ederim, güzel bir av gerçekleştirmişsiniz. Arkadaşlarımızın da söylediği gibi ıskarmoz için av limiti 60 cm boy ve 1 adet ile sınırlıdır. Bundan sonraki avlarınızda dikkat edeceğinize inanıyorum. Ailenizle birlikte nice güzel günlerde, bereketli avlar dilerim. Rast gelsin. :)

Bu arada çok şanslısınız. Bizim buralarda çıkmıyor ne yazık ki. Çok lezzetli bir balık, pek çok balığa değişmem. :)

9. lorel

lorel İLYAS SÖYLEMEZ

Yapılan avı tebrik ederim.Her zaman rastgelsin.
    Değişik zamanlarda bu balıkla ilgili limit tartışmalarına giriyoruz.Kişisel fikrim ıskarmoz balığının günlük av limitinin 5 kg (tabi 60 cm sınırı kalacak ) olarak yeni yapılacak sirkülerde yerini alması yönündedir.
    Türü tükenme tehlikesi altında olan bazı balıkların günlük av limitleri kg cinsinden sınıflandırılırken bu balığa yapılan kıyağı anlamakta güçlük çekiyorum.

10. fthstorm

fthstorm fatih

Favori Kamış:
    Shımano Vengeance Shad 2.70 Cormoran Bull Fighter 2.70 DAİWA Crossfire 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC Okuma Travertine TR40
    En İyi Avı:
    3.5 kg. Levrek
    Seyit tebrik ederim,çok güzel bir ava imza atmışsınız ailecek,avlarınızın daim ve berekeketli geçmesini dilerim.
    Rast gele...

11. Saydam_Adam

Saydam_Adam Seyit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Nexage 4000FC
    En İyi Avı:
    Herkese tesekur ederim birazdan isten çıkıyorum hava bozuk ama şansımı deneyeceğim su konyaalti sahilinde bir tane levrek tutamadım sadece ona yanıyorum :)

12. king_barracuda

king_barracuda

harika av .. 1 kere kısmet oldu barracuda avı.. ama çok hayran kaldım nickimdende anlaşılacağı gibi:) kafalarını tuzlayıp kurutup vernikleyebilirsin bi nevi bu avın hatırası olarak. yada iri bi barracuda kafası hediye kabul ederim:)

13. Saydam_Adam

Saydam_Adam Seyit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Nexage 4000FC
    En İyi Avı:
    Nasıl tuzlayip vernik atacağım biraz bili verirmisiniZ cok hoşuma gider evime koyarım :)

14. king_barracuda

king_barracuda

Balığın kafa kısmını keserken hatlara dikkat et. yani bıçağı dümdüz indirip kesme. yukardan aşağı boyun solungaçlarının önünden yada arkasından takip ederek kes. solungaçlı yada solungaçsız o senin zevkine bırakıyorum.

balığın kesilen kısımdaki etleri sıyır. ince telle omur bağlantısındaki kanıda al .

balığı balığın kafasını suyla yıka iyice. sıcak su kullanma.. daha sonra balığın ağzına açık tutacak şekilde bi mandalı koy dik şekilde. solungaç larını kabarık tutmaz istiyosan o kısımlarada biraz pamuk sıkıştır. iki solungaç arasınada mandal koy yada onları dışa iticek bi aparat ..

kabartmaya gerek yok diyosan dokunma.

kaya tuzuyla tuzla.tabi bembeyaz tuz olmıcak üstü. ama yeterli miktarı sen ayarlıcan.üstünü içini ağzını tuzla

sonra güneş görmiyen bi yerde 1 hafta kurutucan. kapalı depo değil tabi. açık hava olursa daha rahat olur. ilk etapda sürekli kontrol edicen tuzlandığından sürekli su salıcak kağıt havluyla al suyunu zarar vermeden.. kuruması hızlanır.

1 hafta sonra yumuşak bir fırça yada diş fırçası yardımıyla tuzu üstünden al. suyla temizleme. nemli bişi kullanma. ağız içi dişleri ve hassas yerlerini fırçayı yavaş kullan dökme dişleri :)

sonra normal sofra tuzuyla tuzla 1 hafta gene kurumaya bırak .bu seferki yer güneş görsün ..hatta hep güneşlide olabilir.

1 haftada öle bekledikten sonra tuzunu yine fırçayla al. ama iyice kuruduğundan daha dikkatli al ... sonra ağızdaki mandalı falan çıkar..dikkatli ol. mandalı sıktığından iyice yerleşmiştir oraya. ağzı aralıyım derken kırma çeneyi. kolay çıkması için mandalın yada ne kouyosan artık onun iki ucuna ince bi miktar selpak tampon yapabilirsin.

sonra cam cilası . yat verniği gibi muhtelif çeşitleri var. saydam görünüm. daha mat bi görünüm . hangisini istiyosan. yat verniği kullanırken üstünü okuyun inceltilmemiş vernikse. biraz inceltin yoksa çok kalın tabaka yapıyo . inceltip 1 kat atıın gölgede 2 gün beklesin 2. katı atarsınız.. ama verniğe bağlı tek katta iş görür. o sizin işçiliğinize kalmış.

bütün iş bitince arkasından 2-3 yerden silinkon noktalar atın daha önceden hazırladığınız ahşap levha üstüne yapıştırın ..

not: yan yapıştıracaksanız ağzını kapalı yapın yada hafif aralık yapın dişleri gözüksün azcık bence yani. arkasından yapıştırıcaksanız balık ağzını tam açın .

AHŞAP LEVHA YAPIMI
    balık monte ediceğiniz levhayı bence kalın tercih edin .. büyük yapıp 2-3 başta monte edebilirsiniz yada tek baş için bi boyda yapın. yuvarlak olur elips olur . üstüne balık cinsini avlağınızı tarihini kurşun kalemle el yazısı ile yazın. kim tuttuysa onuda yazabilirsiniz yada makinenizi size kalmış..

el yazısı güzel bi ark edinin :) yazı biraz aralıklı olsun geniş olsun..

Lehim yardımıyla yazının üstünden nokta nokta batırıp yakıcaz .yada direk çigi takip ederek düz şekilde yakıcaz. yazmadan önce iyi bi zımpara çekin üstü pürüz olmasın. yakarken düzgün yazı bozulur yoksa biraz.

sonra arkasında 2 çengel vidala. sonra vernik...sonra balığı monte et.

duvara asmadan önce elinle biraz yokla.sağlam tutmuşmu diye .

malzeme depona varsa tabi as. olta sakladığın yer varsa oralara as. gidip kendine onada yada salona koyarsan benim gibi her gelen misafire bi tane vermek zorunda kalırsın sana bişi kalmaz..:):):)

bişileri atladıysam özelden yazarsın cvplarım seve seve.

15. Saydam_Adam

Saydam_Adam Seyit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Nexage 4000FC
    En İyi Avı:
    Cok muhteşem bir anlatım olmuş bunu kesinlikle yarın uygulayacağım teşekkür ederim