Arkadaşlar Bu kefalleri ne ıssırabilir acaba

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında crazy_fısher tarafından paylaşıldı.

1. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    burak bey levrekcisin bunlari bilmen lazim...levrek bir kefali alip kustuktan sonra balik nasil gelir ?gelen baligin kafadan baslayarak pullari yuzulur ve sirt yuzgeci tam tersine bakar...bu olaylar tamamen CARPMA neden nerden genelde karin alti ve kuyruk bolgesi yirtilmis baliklarda...neden cunku carpma ile avlanilan baliga carpma kuyruk veya karin altina denk gelirse carpma orayi yirtar gecer..carpma ile alinan baliklar genelde kafadan veya tam govdeden gelir..kacanlarsa kuyrugu yarali bu sekilde gezer....
    kuzu degil
    lufer-kofana hic degil cunku isirdigi gibi koparir..cizikler yapmaz
    ag balikta bu sekilde yirtiklara yol acamaz
    levrek degil
    turna degil zaten turna bir isirdimi kacisi yok baligin..
    zipkin yarasi olma ihtimali var ama bu kadar cok balikta olamaz
    bu yuzden CARPMA

Son düzenleme: 27 Ağustos 2007
  2. Bu olayı özellikle akşam üzeri ve zaman zaman da sabahları görmek daha olasıdır.Nedenine gelince sizin 10 cm suda gördüğünüz 3-5 lüfer aslında korkudan kıyıya gelen küçük balıkları açığa sürmek yani açığa gitmelerini sağlamaktır.açıktada asıl kalabalık sürü gelenleri bekler.

lüfer bu işi yaparken oldukça sığ suya gelir ve şapır-şupur ses çıkararak panik halinde gider ki diğer balıklar geldiğini duysun ve açığa kaçsın;)

3. Sanırım bu soru bana....

Fotoğraflara dikkatlice bir bakın tüm yaralar balığın aynı noktasında ..
    Bunu çarpma ile yapılması için milimetrik atış yapılmalı..haksızmıyım????
    ayrıca çarpma ile yapılan avda genelde av sırt tarafından yakalanır ve en önemlisi bu yaranın olduğu yere gelen çarpma balığa saplanmaz kayar;) çarpma genelde sırt yüzgeci ile solungaç arasında saplanır...Bu yaralı bölgelere saplanması çok zor.Bu klasik bir avcı balığın yaptığı marifet olduğuna şahsen eminim..kıyılarda zarganadan yara alıp kaçmış balıklara rastlarız özellikle bakın yara hep aynı yerdedir av balığın boyu değişse bile yeri hep aynıdır sırt yüzgecinin bitimi..Lüfer diğer balıklardan ayrı olarak aşağıdan saldırmaya daha meyillidir.Levrek ise takip ettiği balığa saldırmadan önce genelde sola doğru açılıp yandan saldırır..Sahtenin hemen arkasından gelen levrek sadece meraktan gelir av niyeti olduğunda 1-5-2m arkasından gelir ve açılarak yandan çarparak av yapar...yüzlerce kez izledim bunu

Bu sola açılıp saldırma olayının gelen dalganın yönü ile ilgili olduğunu söylerler..ama ne kadar doğru emin değilim

Son düzenleme: 27 Ağustos 2007
  4. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    erdal abi ben burak icin yazmistim...oncelikle cocuklugumdan beri baliklari gozlemlerim..genelde avci baliktir avlarim...resimlere tekrar baktim ama dediginiz gibi milimetrik ayni yerlerde yara yok sadece kuyruk bolgesi bu sekilde yarali...tum avci baliklar avina kafa ve gozdeden saldirmayi yegler..levrek avini kafadan yakalar,kuzu govde ve kafadan...turna karindan tutar..lufer kofana nerden denk getirirse...ben hic ihtimal vermiyorum lufer veya kofana olduguna cunku bu sekilde cizik tipli yirtmalar yapmaz..ya kafayi ya kurugu keser...ayrica avci bir balöik avina vurdumu o bölgenin pullarini dagitir...ben carpma yapan cok gordum ve izledim carpma direk govde veya kafadan gelecek diye bisey yok..bu teknikle avlanan balik her yerinden yakalanma sansi var cunku bu iste kafaya isabet alma diye birsey yok..bu yuzden kuyrugu yirtilan veya yaralanan balik kiyiya yuzer...ve kyi boyunda yara kapanana kadar aciga cikmaz aksamlarida genelde bir tas altina yatar ve gundusleri yuzeye yakin bir bolgede fazla hareket etmeden bekler tekne altlari gibi yerlerde...levrek avina saldirmadan once surekli 10 mt relik daireler icinde avini gozetler..eger avin kacmaya calistigini gorurse veya baska bir avci gelirse is rekabete biner ve ataga gecer....saatlerce oltamin basinda levrek cok izledim ve izledigimide aldim...kefal avci baligi hissettimi hareket etmez...cunku avci balik ya yarali baliga saldirir yada kendim kacan baliga...bu yuzden hareket etmez ama kefaller yuzeyde ise bu defa avci alttan takip etcegi icin su ustunde tabiri caizse kuyruk ustunde kiyiya yuzerler...cok konustum:)
    kisacasi burak arkadas o bölgede carpma yapilip yapilmadigini bilir !!
    eger carpma yapan gormediyse veya duymadiysa.o zaman siz haklisiniz..
    ama ben lufer-kofana-sirti kara bu sekilde yaptigini hic gormedim yillarca kofana ve sirti karalari izlemis olmama ragmen..
    saygilarimla

5. levrek balığı kafadan başlayarak yutar ancak yakalama anında balığın hareketini keseceği yerden yani kuyruk tarafından yakalar ve yutmak için çvirir ağzında.Bırakma yapıldığında (canlı balıkla) bir mıktar misinanın boşta bırakılmasının espiriside budur.levrek yem balığa saldırır,yutacağı pozisyona getirinceye kadar ilerler ve yutar yutarken misına elinde ise vuruntuları net hissedebilirsin.yutmak için bazen 2-3 metre bazende15-20metre gider.

6. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Bu soruyu bilemeyeceğim.Çünkü Hibi levreğin ağzında balığı göremedim.Balığı kusuyo ama olta grtlagında kalıyo balıkta düşüyo:D

7. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    erdal anlattiklarini cok yiyi bilirim;) asagidaki likte daha oncede tavsiyelerde bulunmustum...
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=13123

8. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    yakinda ogrenirsin o zaman:D gerci sen birakma yapiyosun olta basinda beklersen basina en yakin zamanda gelir....belik 5-10 metre goturup birakir bazende agzina lidigi gibi geri kusar...huylansin yeter:D o zaman baligi cekince uzerini incele...

9. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Bende genelde akyaların özellikle kuyruktan saldırdıklarını izledim ama kaçma şansı yok balığın çünkü 4-5li sürüler saldırdığı balığı parçalayana kadar vırakmıyo ve kuyruktan başlıyo.Çarpmayı azmakta kullanıyorla fakat bu balıklar azmağa girmiyo.Sümüklü kefaller(okyanus)Sahilde gezerler burda.Oda nadir.Genelde derin diplerde olur.Akyalarda genelde açıktan balığı kıyıya sürer ve yakaladığını yer kaçanda ya kuyruksuz yzdz böyle gelir.Benim merakım aslında şu.Gördüğüm balıklar 300 gr dı.5-6kg balık saldırıyodu.Bunlar 1er kilo buna nasıl bi yaratık saldırı acaba.küçükler yarasız sağlam.Büyükler gazi:D

10. gözde86

gözde86

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kaya balığı 500gr
    bencede carpma olma ihtimali zor gibi.

11. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Ufak bi pürüz şuki benim oltalarım 4-5-6 numara yemliklerim 8-12 cm balıklar.Yani balık yeme dokunduğu anda ki yemler canlı olduğundan levrek çk incelemeden atlıyo olta ağzında kalıyo.Yemi tükürsede balığı alyorum.Ve her seferinde yemi yükürüyo zten.

12. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    sizin ordaki levrek cok enayi veya ac o zaman..alanyada dene birde sen..emin ol ki bir gun bu tecrubeyi edinirsin:)

13. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    akya yarali veya halsiz avini kafadan alir!eger av kaciyorsa govdeden tutar...biraz mantik yorarsak bir baligin en zir tutulacak yeri kuyruktur...bunuda avci baliklar bizden iyi bilir..ayrica akya (kuzu) dan bahsediyorsan bu hayvanda lufer gibi dis yoktur..olanda cok ince ve kucuk dislerdir akya sert dudak yapisina sahiptir...levrek ve akya yutamiyacagi baliga pek saldirmaz..ama turna boyundan buyuk baliga saldirir..vede dizli oldugu icin baligi bu sekilde yirtabilir..carpma veya turna baska ihtimal gormuyorum..turnalarda ya o kefaller boyunda yada daha ufak cunku turna bir isirdimi kolay kolay balik agzindan kacamaz...

14. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Tebrik ederim güzel av olmuş.

15. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    ellerine sağlık dostum ,gider onlar ekmek arası tekirle felan boşver kuyruğunu

16. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    DAIVA ST.9070 + ALBASTAR-Target 1,80 Two Piece
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    Dostlar bunca yıllık konsültasyon tecrübeme istinaden: Bu düz yırtıklar ÇARPMA izi. AVCI-AKYA kefalleri genel olarak havaya atıp kafadan yutarlar kuyruktan yakalarsa zaten iş tamamdır. LÜFER-KOFANA-ÇİNAKOP farklı büyüklüklerde olmak kaydı ile hilal şeklinde keserler ve bu kesi o kadar temiz olurki neşter yarası gibidir ve genelde kuyruk tan dik açı ile oluşurlar. BARAKÜDA-TURNA kesileri noktalı ters V izi bırakır bazen ve koparma şeklindedir temiz iz kalmaz genelde ve yaralı hayvanı kolay bırakmazlar. Dostlukla kalın. Bol avlar.

Son düzenleme: 28 Ağustos 2007
  17. Amateur Hunter

Amateur Hunter

Favori Kamış:
    3-5 tane kamış ve 3-5 tane makina , meps , sahteler , çelik teller vs vs
    En İyi Avı:
    en iyi avım çanıllıda 65 cm uzunlukda turna , YeniFoça 450 gr. Mırmır .
    Arkadaşlar baraküdalar yapmıs olailbir sen bu balıkları çekerken atlamıs olaiblirler balığa baraküdelar yaralı balık gördümü dayanamazlar :D direk atlarlar ege tarafında baraküdaların yaşam alanları var ama sen bunları sanırsam akdenizde avladın demekki akdenizdede baraküdalar var :D buda güzel bir durum

18. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Bunlari barakuda yalamis. Disleri onde ve igne seklinde oldugu icin siyirmis. Palamut , torik de boyle siyrik gibi iz birakir, atladiginda. Kofana ,lufer herzaman ay seklinde iz birakir.Genelde temiz kesikler olur balikta. Bu izler siyirma gibi oldugundan diyecegim yakalanip cirpinan balik etraftaki bir barakuda surusunun dikkatini cekmis olabilir. Bana barakuda isirigi izlenimi verdi.

Burak paylasimin gene enfes olmus.Kendine iyi bak degerli kardesim.

19. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    aynen katiliyorum bende anlatmistim aynilarini...:D yanliz baligi cekerken turna saldirirsa balikta bu sekilde yara acabiliyor basima gelmisti...ama bu olay carpma:D

20. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Ben egedeyim barış.Gökova körfezinin iç kısmı;)Arkadaşlar bunlar çarpma izi değil.Bundan eminim.İki paralel çizgi yanyana var.Sıyırılmış belli.Çarpmada bu olmaz.Çarpmada tek çizgi olur.Ayrıca dikkat edin lütfen iki balığında yaraları tek değil.Simetrik anüs kısmı ve sırtında ayrıca kuyruğa yakın iki yan tarafta.Anüsteki parça kopuk v şeklinde.Sırttaki ıssırılmış içine doğru insanın diş izine banzer diş izi var.
    Şunuda özellikle söylüyorum bu mevsimde çarpma ile avlanan olmamakla beraber bu cins kefaller kıyıya yaklaşmıyor.Tabi yaralanmadıları sürece.;)
    Çarpma ihtimali 0.Dediğim gibi tek bir yırtık değil.Kefalde yara aldığı halde orada bekleyecek kadar aptal değil.