Arkadaşlar Bu kefalleri ne ıssırabilir acaba

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında crazy_fısher tarafından paylaşıldı.

1. su6_kamerası

su6_kamerası

Favori Kamış:
    kamış-bazen zıpkın
    En İyi Avı:
    eşkina 800 gr
    abi 1 tanesınde olsa neyse ne ama 2 sınde carpma olma ıhtımalı az cızıklerde alttakı evet carpma gıbı ama usttekı duz bı kesık bencede bu balıklar agdan kacmıs...

2. sgntch

sgntch

Ustadlarim merhabalar.

Burak avindan dolayi seni tebrik ediyorum. Her gecen hafta yeni bir av hikayeni bizimle paylasiyorsun ve bizide o heyecana dahil ediyorsun.

Forumu bastan sona okudum. Buradaki tecrubeli abilerimiz ve arkadaslarimiz varken benim yorum yapmam dogru olmaz ancak yazilan mesajlara ve Burak arkadasimizin verdigi otopsi bilgilerine gore bu baliklar yakalandiktan sonra turnalarin saldirisina ugramis bu sebeple cekerkende zorlamislardir. Ayrica alt bolgedeki ters V seklindeki kesiklerde bu sekilde aciklanabilir. Govdedeki duz kesikler ise kayan dis yaralari olabilir.

3. gençkaptan

gençkaptan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kefal - 4.30 kg.
    inş bi ara başka balık tuttuğunu anlatır ve resm edersin bizlere
    forumda yeni olmama rağmen ilgimi çekti kefal ustalığın :D

4. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Sen forumun son kralı 5kg levreği görmedin sanırım:cool: :D

5. beyazkartal

beyazkartal selim

Favori Kamış:
    hertürlü malzm
    En İyi Avı:
    kofana eşkina yayın herhalde 1kg yakın
    kardeşim bu ne ya en kısa zamanda Gökovaya yerleşiyorum sen hiç boş dönmezmisin kardeşim:eek: rastgele:D :D demesem ne yazar yine rastgelir nasıl olsa :D :D

6. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    sağol selim abim.buyur beklerim:D

7. ozan

ozan Ozan

burak kesikler baraküda işi ne levrek nede lüfer bu şekilde kesik atmaz. lüfer alır gider levrekte tüm şeklini bozar. bunlar tamamen baraküdanın dişleri. ikinci resimdeki karın altı olmayan kalamar ısırığı gibi görünüyor.

8. mazo

mazo

En İyi Avı:
    Palamut Lufer
    Levrektir o

Arkadaslar levregin bir numarali sevdigi yem kefaldir bildigim kadariyla. Biz ufak kefal yakalayip canli yem olarak atardik. Levrek olma ihtimali yuksek....

9. gozutok

gozutok

Selam arkadaslar,
    Bu sorunun cevabı kullanılan takımda ve tutulan balıktadır.Kefal oltaya yakalanınca,en büyük mücadeleyi veren hayvanlardandır,bir anda sağa sola aşağıya yukarıya doğru yıldırım hızı ile davranışlar sergiler.Arkadaşımızın takımında sanırım enaz 7 iğne var (sarma ile yani kıbrıs ile avlandığını yazmış).Bu iğnelerin bir tanesi hayvanın ağzında ise (genelde tabii) diğerleri boşta ve yay gibi kıvrılan,savrulan bir hayvanın her tarafına takılmakta.O hayvanın da bu şekilde yaralanması çok doğal.Bir kısmında neden bir şey yok peki sorusunun cevabı ise,sarmaya takılan hayvanın ilk çırpınışında boşalan takımdaki iğnelerin birbirine dolanması ve yumak olarak gelmesine bağlamaktan başka akla bir şey gelmemektedir.O hayvanların o yaralarla dolaşması mümkün olamaz çünkü can alıcı noktalardadır yaralar ve yumuşak dokularda görünmektedir ki,iç organlarının hasar gördüğü kesindir.Yani yaralar hayvanın iğneye takılması ile aynı zamanda oluşmuştur.Eğer oltaya takılı hayvana başka bir hayvan atlar ise,o atladığı hayvanın büyük kısmını koparır ve bu büyüklükte hayvana atlayacak balığın kafası bir çocuk kafası büyüklüğünde olur ve atlayan hayvanın oltadaki balığı kesmesi ustura ile balığı kesmek gibi olmayacaktır,siz o hayvanı hissedersiniz çok kısada bir süre olsa ve hatta gündüz ise kafasını dahi göreceksinizdir (tecrübe ile sabittir olay).
    (ben kural dışı olarak bu yazıyı yazdım,ama dayanamadım.Fahri üye kabul etsin site yetkilisi arkadaşlar,üyeliğim sürdükçe arada bazen bu kaçamakları yapmaktan kendimi alakoyamayacağım demekki.)
    Hepinize bol şanslar avlarınızda.

10. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Arkadaşım bu söylediğin ihtimal imkansız ötesi.Hiç kusura bakma.Ben 15 senedir bu kefali avlarım.Daha öncede dediğim gibi kuyruğu kopmuş kefalleride yakaladığım oldu.Ve gayet güzel yüzüyorlardı.
    Söylediğinin dayanağı varsa bana göstermeni tavsiye ederim ok:confused:

11. gozutok

gozutok

Sayın Crazy fisher,
    Ben açtığınız konuya cevap vermekten kendimi alakoyamadım sebebi de,bence malum olan bir şey için garip tahminler yürütülmesi idi.Size olayı daha uzun ve sizin tezlerinizin yanlışlıklarını yazarak açıklayabilirim ama şu anda dahi site kurallarına aykırı bir tutum sergilemekteyim ve bunun için yetkili arkadaşlardan özür diliyorum.Bana onlardan özel izin alın size meseleyi anlatayım burada.Ama olurda izin gelmezse diye sunu yazayim hiç değilse,kuyruğundan darbe alan balık yaşar ve yemlenmeye de (hayatını idame ettirebilmek için tabiiki) devam eder,ama anüsünden başlayan bölgesi parçalanmış ve büyük ihtimal ile iç organları boşalmış bir hayvanın dolaşmaya devam edeceğini,bu hali ile yem peşinde koşacağını ve bu hali ile kıbrıs oltasına yakalanabileceğini 15 yıl balık peşinde koşan bir insan bir tez olarak ileri süremez,sürmemelidir.
    (Kurallara aykırı durumda olmamın sebebi kimlik bildirimi yapmamamdır,bunu da yazmakta yarar gördüm.)
    Saygılarımla.

12. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Balığın iç organlarında hiçbir hasar yok dostum.Bu 1.
    İkincisi 7 numara bir kancanın baıkta açabilececeği yırtık en fazla 1cm olabilir.Bu balıklar 45 50cm civarı ve yaralarıda 3cmden 5-6 cm e kadar çıkıyor.Çarpma tezini savunanların söyledileri sizin tezinizden daha mantıklı geliyor bunuda itiraf edeyim.
    Ayrıca benim yaptığım sarmaların en uzunu 10 cm dir ve 30 cmlik bir balığın anüs çevresine yetişmesi imkansız.Ve dikkat edin sadece anüste değil tam kuyruk başlangıcında kuyrukla ilk yüzgeçlerin arasında anüsün hemen arka kısmında ve anüsün simetriği sırt kısmında olmak üzere 4-5 yara izi var ve bukadar büyük pulları olan balığa kanca bu kadar zarar vermez.Kaldıki bırakma yaparkem 20 cm bir kefale olta geçirebilmek için o bölgedeki 3-4 puldan kurtulmak gerekir.Yada tersten olta geçirirsiniz ve zor girer.
    Benim 15 senelik kefal geçmişim bir yana şu an kuzenim yanımda ve su ürünleri mühendisi.Dün geldi.Şu anda bu yara izlerinin %90 baraküda işi olduğunu söylüyor.Ağdan çıkma ihtimali yok.Çünkü kefal tutmak için misinadan uzatma ağı kullanılır ve misina ağ balığa bu hasarı veremez.Çarpma tek yerden yara açar 5 ayrı yerden yaralamaz.Sarma iğneleri keza küçük.Ağızdan başka bölgeye girmez.Lüferde vurduğu anda keser.Baraküda tuttuğunu bırakmaz ama bu balıkların boyutu nedeniyle kaçırma ihtimali var.Eğer kalabalık bir sürü değildiyse Ellerinden kurtulmuştur ve yaşamını idame ettirmek ve tedavi amacıyla kıyıya yaklaşmıştır.
    Bir başka bilgide benden.Bu kefaller eylül sonunda kıyıya yaklaşmaya başlar.Yakaladığım mevsimde açıkta gezerler.Yani olağanüstü bir durum olmadıktan sonra bu aylarda kıyıya çıkmazlar

13. ozan

ozan Ozan

14. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Aleykumselam.Onunda selamı var.Bi gelişme varmı diye soruyo.
    Bu arada bariz belli belıkişi ama hangisi.Bende biliyosun o turnanın (elimizden balığı çalmıştı)işinden sonra ya turna ya akya demiştim.Turna çıktı.Yahut baraküda işte.Burada bol miktarda var.Azmağın içine kadar geldi.

15. deepbourne

deepbourne

Favori Kamış:
    Olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    Adabeyi 1,5 kg
    Tebrikler Burak.Yibe başarılı avlarından biri olmuş.Devamı dileğiyle rastgele :)

16. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Teşekkürler suatım abm;)Umarım sizede rastgelir.Bunları senmi yaraladın yoksa:D