Astana - Trofe Turna 17 Agustos 2012

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Senol_Temur tarafından paylaşıldı.

1. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Sagolasın . Evet baslikta sadece sudak degişti turna oldu :D . Sudağıda inşallah tutarız bu boylarda )) .

2. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Şenol, maşallah bu sene görebildiğimiz en güzel trofe turnası diyebilirim.
    Gurbet ellerden böylesi güzel fotolarla gözümüzü gönlümüzü şenlendirdin, bu vesile ile yurtdışındaki tüm vatandaşlarımızın mübarek bayramını kutlar, esenlikler dileriz, sağlıcakla kalın:thumb:

3. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim İsa abi bizde sizin bayramınızı kutlar ellerinizden öperiz .

4. bolulu14

bolulu14 çetin

Favori Kamış:
    Remixon Venüs 2.70 spin
    Favori Makine:
    Remixon Bluesky
    En İyi Avı:
    5 cm istavrit :)
    tek kelime PERFECT bakıyorum da tatlı suda avcı balık kalmadı hep büyükler sende bir ara beni de tanıştır turnalarla :) iyi bayramlar...

5. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    şenol tebrikler güzel balık emğine sağlık eline alırkenzorlandın balığı bir file lazım. daha iyilerini yakalrsın İNŞALLAH

6. randuru

randuru Randuru

Favori Kamış:
    Okuma V-system 10
    Favori Makine:
    Okuma Trio55
    En İyi Avı:
    Yan yatmak en güzeli :)
    uuuuuu TRofeye bak.şenol tebrikler harika bir balık.İnşallah daha büyüklerinide tutarsın.Valla gecenin saat kaçı balık tutasım geldi :D yanlız üstad balığı kaçırmak için her yolu denemişin :D harika video izlerken tüylerim diken diken oldu ha kaçtı kaçmadı derken :D

7. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Teşekkürler nasipte olunca oluyor valla :) .

Teşekkürler , evet lazım bir kepçe artık almak şart :D

Sağol inşallah , Elimde kepçe yada kakıç olmayınca birde önüm kamış dolu sahte bir takılsa zaten balık kaçar o yüzden suya girip sakin sakin çıkardım . Dahası kaçacak olsa çelik telsiz popperi misinayı keser yine kaçardı nasipte varmış ki arka igneler takılmış misinaya temas edemiyordu :) .

Daha iyileri oltanızda olsun arkadaşlar . Herkese iyi bayramlar dilerim .

8. sencerveben

sencerveben hakan

harika bir turna yakalamışsın şenol.başarılı avlarının devamını dilerim.

9. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim .

10. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Şenol

İlkönce tebrik eder ve dahada ilerini yakalamanı dilerim.

Sonrasında diyeceklerim şunlar olacaktır.

Böylesine iri turnaların bulunabildiği sulaurda üstelik çelik beden kullanılmadığı zamanlarda,malum illaki bir kepçeyi yada gripper'i yanında taşımalısın.

Balığı çok güzel yordun ve kıyıya getirdin.

Elle balık yakalanırken,adeta okşar gibi balığı ürkütmeden kavramaya çalışmanda gayet ustaca.Ancak biraz daha baş kısma yaklaşık yerden kavrasaydın.

Balığın solungac kapaklarına el atmamanda ustaca,zira turnanın oralarındada dişlere benzer çıkıntıları vardır ve elini yaralardı.

Burada eksik yaptığın şey balığı iki gözünden kavraman gerekirdi.Böyle yapsaydın gözler yuvalarına girerken gayet rahat ve sağlam kavrayabilir bir hamlede dışarı alabilirdin.Yani turnaların gözlerinden kavranılmasını unutmamalısın.

Tdekrar tebrik ederim.

Sevgiler

11. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Vedat amca . Balığı gözünden almayıda biliyorum defalarca gördüm ama canını yakabilir diye onuda yapmak istemedim , Hani balıkta olsa içimde acaba canını çok acıtırmı diye düşünmeme sebep oluyor yoksa rusların yaptığı gibi kafasına sopayla vurup almak bile olurdu . Amacım zarar vermeden sakin ve sessizce almaktı . Her hareketinde gitti geldi ama sonunda yavaşca kucağımda sudan çıktı .

Çelik tel olayıda biraz Popper bozduğu için kullanmıyorum bir kaç kere denedim Popper bekleme yaptığım an su dibine çekiyor ondan sonraki sert kamış hareketimde Popper isteiğim gibi su yüzeyinde su püskürterek gelmiyor . O yüzden belki ip misina yada örgü kullanılabilir 1 metrelik . Çelik telde sanırım dalarlı sahteler için iyi oluyor .
    ,
    Avlakta inanılmaz küçük turnalarda kaynıyor 20 -30 cm arası bir sürü yakalayıp bırakıyorum . O kadar büyük turna olacağını hiç düşünmemiştim ama demek ki varmış bunu öğrendim :) .

Bayramınızı kutlar ellerinizden öperim .

12. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Şenol

İnanki sadece turna balığına mahsus olmak üzere gözlerden kavramak asla balığa bir zarar vermez.Sanki yaradan turnayı oralarından tutmak için yaratmış gibidir.Gözler asla zarar görmez güzelce yuvalarına oturur ve kavramak için uygun hale geliverir.

Sair balıklarda bu yoktur,gözlere zarar verirsiniz ve kavradığınız yerdesivri çıkıntılarda vardır elinizide kanatırsınız.

Mesela ben seneler öncesi bir trofe kırlangıca böyle yapayım dedim baş ve işaret parmağım kan içinde kaldıydı.

Esasen turna avında ip misina kullanmalısın.Mamafih iri bir turna ip misinayıda kesebilir.Belki kalın bir öncü misinayı usulüne göre bir metre kadar ipine bağlarsan,bu kalın misinayı kolayına kesemez.

Bende çelik tel kullanmayı sevmiyorum.Teşhisinde haklısın.

Ancak demek istediğim şey iri turna için ilave bazı tedbirler alma gereğidir.

Hayatımın en iri turnası 1.5.1970 senesinde tuttuğum 120 cm'lik bir devdi.Kepçesizdim misinam 0,30 idi kullandığım sahte ise klasik koca bir turna kaşığıydı.Gençtim fişek gibiydim balık ağzının ucundan yakalanmış ve allah,allah ne oluyor der gibi su üstüne yükselmiş ve paniklememişti.Ayakkabılarımı çıkardım,kalamayı iyice ayarladım paçaları sıvadım kamışımı bir arkadaşımın eline tutuşdurdum,sadece kamışı tut başka birşey yapma diyede tenbihledim yavaşca suya girdim arkasından dolandım yaklaştım o daha harekete geçemeden Karakucak daldım bastırdım gözlerinden kavradım sürükledim ve bir karış suda elimden kaydı,şişkoydu sığ suda hareketlenemedi üstüne adeta yattım tekrar gözlerinden kavradım ve dışarı atıverdim.Misinamı o çoktan kopmuştu bile.

Ama ertesi gün aynı yerlere yakın bölgelerde tek başıma avlanırken tüm kaşıklarımı derince aldıklarından kesip beni çaresiz bırakıp nerdeyse eşdeğer büyüklüktekilerin hepsinide kaçtılar

Sahte yemsiz ve balıksız kös,kös döndümdü.

İp misina kullanımın sair faydası ise çokca sazlara takılan sahtelerin çekilerek kurtulmasını sağlamasıdır.

Normal misinaya nazaran turnaca daha zorda kesilir.Benze elzemdir.

Sevgimle kal

13. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Tamam abi bir dahaki sefer gözlerinden almayı deneyeceğim turnayı . Ip misina kullandım . Hatta çokça sahtemi bu sayede geri aldım normal misina olsaydı nilüfer çiçeğine takıldığı zaman almak imkansız . Hatta geçen sefer ip misima ile çektim geri aldım sahteyi 3 lü iğnenin teki açılmış öyle çıkmıştı . Hoşuma gitmeyen tek şey ip misina da batmıyor olması . Belkide benim aldığım kalitesiz bir markaydı . Çünkü sadece Popper la avlanmıyorum elimde Mepps marka çok kaşık var duruma göre eğer su üstünde hareketler yapan turnalar gördüysem Popper la , eğer su üstü çok sakinse döner kaşıklarla at-çek yapıyorum .

Eymir gölünüde çok iyi bilirim Ankarada ikamet ediyordum Or-An sitesinde çok zaman bisikletle o göle inerdik ve gezerdik ODTÜ arazisi içinde kalıyor . Şu an orada balık kalmadı sanırım hiç balık avlama şansımda olmadı o gölde . Gölbaşı gibi bilinçsiz avcılık turnayı bitirdi oralarda .

Herkes yok hala insanlar çok bilinçsiz diye dövünüyorlar ama buradaki balıkçıların aldığı 20 cm lik turnalari görseniz ne dersiniz bilmiyorum . Daha dün aynı yere gittim daha sonra karşı kıyıya bir araba geldi sesi sonuna kadar açmışlar radyonun balık tutacaklar . Benim hemen karşımda olta sallamaya başladılar.15 dakika sonra oltama 30 cm lik bir turna yapıştı ve havaya fırlayıp bir takla attı karşımda oturan diğerine çabuk buraya gel burada at kaşığı diye bağırdı . Ben aldım turnayı suya geri saldım adamlar bana tip tip bakıyor konuşuyor . Aradan bir 15 dk geçti yine bir turna 35 cm lik onuda aldım geri suya saldım . Sonra baktılar olacak gibi değil bırakıp gittiler . Yani diyeceğim adamlar için o kadar cazip ki o yavrular tutsalar hiç gözünü yaşına bakmayacaklar . Eymirde de ve gölbaşında da öyle oldu . Umarım Ankarada ki diğer avlakların da sonu böyle olmaz .

14. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Timsah yavrusu muthis! Tebrik ederim Senol...

15. mashaimara

mashaimara Tolga

Favori Kamış:
    Hangi kamışı kullanıyosam o en iyisidir :)
    Favori Makine:
    Silstar
    En İyi Avı:
    Kazasız belasız biten her av en iyi avım
    Tebrikler çok güzel balık,
    Turnanın gözlerinden tutulması hususundan vedat üstadıma katılıyorum paylaştığım trofe turna kepçemiz balığı tartmadığı için sudan bu şekilde gözlerinden tutularak çıkarıldı.

16. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Geçen ayki belgesel çekimlerimizdede tuttuğum devasa turnayı tekneye bu şekilde alırken maalesef partnerim balık hışımla çırpınırken elinden düşürüverdi,botun kenarına çarptı,ip misinayıda kopardı sahte ağzında gidiverdi.

Bu sahneyi güzelce belgeledik,ilerde seyredersiniz televizyonda

Sevgiler

17. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Teşekkürler inşallah daha irisini sen tutarsın abi :)

Yeterki nasipte olsun gozlerinden de olur her yerinde de :) . Nasipte olmayınca Vedat Amcanın ki gibi botun üstündeyken bile çekip gider .

18. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 2.10 5-25 gr. Okuma V system 2.70 10-40 gr.
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    4,5 Kg. Sinarit 72 cm 3.2 Kg. Turna
    Tebrik ederim Şenol harika bir turna. İnan izlerken şimdi elini parçalayacak diye kendimden geçtim. Korku filmi gibi olmuş. Sende de iyi yürek varmış yalnız ben hayatta o boyuttaki bir turnaya elimi uzatamazdım sudan almak için :)

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Harika bir av, ben ıskalamışım bu raporu. Sudaklardan sonra süper bir turna.
    Gece suya o balığın yanına nasıl girdin. Timsah gibi maaşallah. :)

Devamına rastgelsin... :)

20. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    O boyuttaki turnayı görünce degil o kadar su 1 metre su olsa almak için yine girerim :) . Balık zaten yorulmuştu bende nazikçe aldığım için hiç ses etmedi hatta kucağıma lıp öyle çıkardım ))) .

Teşekkür ederim . O an ki adrenalinle insan herşeyi yapar bana öyle geliyor :)