At-Çek Levrek ve Lüfer

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında REEL28 tarafından paylaşıldı.

1. SmH

SmH Semih Sezer

Favori Kamış:
    Farketmez Su Kamışı bile olur :)
    Favori Makine:
    Dam ama modelinin hatırlamıyorum ;)
    Ben bu meranın neresi oldugnu tahmin ediyorum :) Yine süper bir av tebrikler ümit abi =)

2. REEL28

REEL28 ÜMİT

Favori Kamış:
    1.71 Boyunda kanlı canlı bir japon:)
    Favori Makine:
    1.71 boyunda kanlı canlı bir japonun zekası :)
    En İyi Avı:
    1.71 boyunda kanlı canlı bir japonun dostluğu..
    sağolasın erhan:)

3. REEL28

REEL28 ÜMİT

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sağol semih, senin balıkları ellemedim merak etme:D

4. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    Ümit şimdi hemen meranın koordinatlarını bana msj atıyorsun. Bak bekliyorum ona göre :D

Herkes fikrini yazmış ben de yazayım. Ben de çoğu arkadaş gibi meramı açıkça söylemem. Eğer sevdiğim güvendiğim arkadaşlarım varsa sadece onlarla paylaşırım.

Eser senin o bahsettiğin "Kalender'de şu kadar balık aldık" vs minvalindeki raporlarda meradan bahsedilmesi çok normal. Çünkü zaten oraları birçok insan tarafından bilinen ve çok ama çok kalabalık olan meralar. Ancak Ege'de durum İstanbul'daki gibi değil. Ben buradan o balıkları tam olarak nerede tuttuğumu ilan edersem emin ol ertesi gün orada balık tutmaya yer bulamam. Mesela buradaki bazı üye arkadaşların Ümit'i takip ettiğini biliyorum ben :D Sırf merasını öğrenmek için. Herkes insaflı olsa, az balıkla yetinse sorun değil. Ancak balığı bulduğu zaman çuvalla tutup "ben böyle balıkçıyım" deme peşinde koşan çok adam var. Sonuç olarak ben de nokta olarak mera paylaşmama taraftarıyım. Şehir paylaşılmasında zaten sakınca yok. Ümit'in Aliağa'dan avlandığını herkes de biliyor zaten...

Ümit kardeşim bu arada raporun ve balıklar için de tebrikler. Daha lüferi göremedik burda :D

5. korsann52

korsann52 cemil

Arkadaslar burada mera yeri soran biri zaten amatör balikciligin hakkini vermiyor demektir.Bu is fedakarlik isidir parani, enerjini,ailenle gecirecegin zamani , sabrini bu ise veriyosan ve bilincli bi avciysan zaten mera sorunun fazla olmaz.Illaki en cok baligi yakalayacagiz diye bi sorun yok ben baliga gidemesem bile burada forumlari okuyup insanlarin deneyimlerinden faydalaniyorum eger bir arkadas güzel balilklar yakalamissa resmini görünce okuyunca bende bundan haz duyuyorum orda o baliklarin olmasi oltayla yakalanmasi benimde cok kücük bi ihtimalde olsa öyle bir av yapabilme olasiligimin olmasi beni mutlu ediyor.Unutmayalim bu siteyi her gün binlerce kisi ziyaret ediyor ben yillarimi tecrübemi vericem ve güzel bi mera bulucam limit alti baliklari aticam ve ``merayi burda paylasicam`` ertesi gün onlarca yamyam hemen yan tarafimda benim saldigim limit alti baliklari tutucak ve balik tuttum diye aptalca cigliklar aticak.Ayrica balik bitmez falan diyen arkadasim karadenizde 30-40 yil önce kac cesit balik vardi. Ya simdi nerdeler.Lütfen özellikle ic sularla ilgili mera ismi vermeyin.Bu isi hakkiyla yapmak isteyen balikciliga gönül vermis arkadaslarin burada tanisip beraber ava gittiklerini de okuyorum zaten tecrübeli ustalarimiz bu konuda yeni baslamis arkadaslarada yol gösterip yardimci oluyorlar bence gercek anlamda PAYLASMAK bu iste.Yani benim ve bircok arkadasimin bu siteye gelis nedeni kendilerini gelistirmek.Yoksa mera paylasimi degil.

6. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Ümit tebrikler kardeşim :)

Atçekin hakkını veriyorsun.

Senin raporlar oldukça sansasyonel geçiyor bu aralar :p

Mera konusunda bir çok arkadaşa katılıyorum..

Bu yüzden herkes amatör balıkçı olamaz... bu iş sabır, keşif ve araştırmacılıktan geçiyor başlangıç olarak.

Nasıl balığa gitmeye vakit buluyorsan, mera bulmayada vakit ayıracaksın.. ;)

Gerekirse dağ, bayır demeden... pabuçların; pantolonun kirlenecek diye düşünürsen ohooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo... :D

7. Sargoz35

Sargoz35 Mehmet TEKİN

Favori Kamış:
    Remıxon Albor 3 m.
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000 Vİ
    En İyi Avı:
    Sargoz 1,6 kg,Çipura 1,5 kg,Levrek 3 kg
    Ümit kardeşim yine karıştırmışsın ortalığı :D herkes peşine düşecek bu gidişle :D yine güzel Reel28'e özgü bir av olmuş.Tebrikler.
    Ben merayı cidden bilen biriyim,Ümit kardeşim ile yüzyüze tanışma fırsatı bulmasamda,benim samimiyetime güvenip evvelden bu avlağı bana anlatmıştır.
    Bakıyorum da bazı arkadaşlar haklı olarak kızmaktalar,benim kerterizim ''DERYA DENİZ'' diyecek işin içinden çıkacaksın,bunu fazla uzatmanın gereği yok.Hepinize Selamlar.

8. REEL28

REEL28 ÜMİT

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ümit teşekkür ederim,koordinatları biliyorsun zaten;)

9. REEL28

REEL28 ÜMİT

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim,zahmetsiz rahmet olmuyor haklısınız:)

10. REEL28

REEL28 ÜMİT

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Vay mehmet abi:) sağolasın abi ...Düşen düşsün peşimize boş verrrr,beni balıkta yakalayana çikolatalı gofret alıcam:D :D Yer neresi? deniz -derya yalan değil abi :D görüşmek üzere...

11. Adil Akırmak

Adil Akırmak Adil Akırmak

Bu bakıs acısında amator balık avı ruhuna uymayan bir durum söz konusudur.Eger paylasımın amacı yerde cekilmiş balık resimleri görmek ise bence anlamsız oluyor.Canım balık görmek istese balıkcıya giderim reyonlara bakarım bütün gün.Amacımız amator balık avı ruhunu yatsıtmaksa eger takım hazırlamaktan tutun merada içilen cayına yenilen yemegine durum müsaitse balıgı cekme anında resim yada video kaydına kadar ve layıkıyla hazırlanan bir rapor ile doyumsuz bir keyif oluyor bizler için.İnsanın tekrar tekrar okuyası geliyor.
    Eger el degmemiş bakir bir mera ise bunu korumak için resim cekmemek zaten en büyük amator ruhtur saygıyla egilirim önünde.Fakat beyefendinin paylasımda gördügüm resim gayet halka arz bir yer.Benim meram sayılır burası hatta bakın ben bir bakısta anladım yorumda yeri söylemek yasak mı öyle bir kuralda yok.Ben şimdi burda desem surası 2 parca balık için adamlar patlayıcı mı kurucak yoksa izmirin bi basından diger basına mı gelicekler ?
    Kendinizi sorgulayın siz olsanız 70-80 km yol bu resimden sonra gelirmisiniz?
    Biraz gercekci olalım olayları abartmayalım.Amatör ruhlu olalım paylasalım üstad vedat abayoglu bile acık acık o trofelere ragmen paylasıyorsa bizim hiç hakkımz yok gizlemeye.

12. REEL28

REEL28 ÜMİT

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Emin olun halka açık bir yer:) hatta fazlasıyla açık..

13. Adil Akırmak

Su ana kadar yaptıgınız paylasımlara baktım bence daha güzel raporları hakediyorlar siz güzel raporlar resimler sunun bizi keyiflendirin burda:)Bırakın oltasını sallayan sallasın nasibini alan alsın dünya malı dünyada kalsın:)

14. REEL28

REEL28 ÜMİT

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Haklısın arkadaşım da ayda 1 tane balık yakalayan bir adam değilim ki ballandıra ballandıra rapor yazayım.Gerçi onu da yapmışımdır ama senaryo yazmak gibi bir yeteneğim olmadığı için av nasıl geçtiyse onu yazıyorum.Kullandığım takım bellidir değişmez spin.Ha bazen binde bir yemli takılırım.Şimdi ben her gün güzel rapor koyacam diye kasayım mı kendimi yani?Nedir? takımdan söz edersin,fotoğraf zaten olmazsa olmazıdır raporun varsa bir de hikayesini yazarsın.Evden çıktım yolda hüseyin emmiye rastladım,ordan bilmemkim dayı geldi ,ayağım takıldı düştüm vs.vs.bunları mı yazalım yani?Ben balığımı yakalarım,resmini çekerim,takımımı açıklarım raporum biter.Beğenmeyenlere de yapabileceğim fazla bir şey yok.Avlandığım yerin resmini paylaşırım ya da paylaşmam ayrı mesele.o balığı alıp,deniz kenarın da taşın tepesinde resim çekip aha burası benim avlandığım yer demeyi de bilirim.Ne gerek var yanlış yönlendirmelere?rastgele...

15. Max_izm

Max_izm Mehmet

Favori Kamış:
    Okuma salina Seaspin 240cm
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    Ümit yine çok güzel bir av yapmışsın Afiyet bal şeker olsun
    Gece Menemenden yola çıkıp Aliağa ışıklarda pusuya yaıtıcam haberin olsun meranı öğrenicem kafaya koydum :D
    yeni raporlarını bekliyoruz rastgele...

16. REEL28

REEL28 ÜMİT

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sağolasın:) Pusuya yatmana gerek yok gelecem de yeter kardeş,ben ışıklarda beklerim seni:)

17. Adil Akırmak

Neyse bu sizin ötekide benim fikrim saygı duymak lazım daha büyükleri oltanıza gelsin rastgele.

18. REEL28

REEL28 ÜMİT

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler tekrar:)

19. Max_izm

Max_izm Mehmet

Favori Kamış:
    Okuma salina Seaspin 240cm
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    Sağol Kardeşim düşünmen yeterli inşallah birgün rahatsız edicem seni :)

20. REEL28

REEL28 ÜMİT

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Beklerim her zaman:)