Atçek Hikaye Çapari Şahane ( ilk Levreklerim)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında umutemin tarafından paylaşıldı.

1. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    tebrikler hikayede resimlerde avlarda çok güzel daha güzelleri çıkar inşallah karşına :)

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    İnşallah Mehmet beklerim herzaman. Yalnız 30 cm'den küçük tutarsan aldırmam, haberin olsun :D

Şaka şaka...:laughing: Sende almazsın zaten artık.

3. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Mehmet Emin yasal limitleri boşver kardeş. Onları da kim belirliyorsa Allah'tan bulsun zaten banghead

Şöyle düşün tuttuğun balık daha yavru, biraz büyüsün ergenliğe erişsin en azından bir kez üreyecek şansı olsun ondan sonrası sana kalmış yine.

Bir dahaki sefere o boy balıkları salmanı temenni ederim. Rastgelsin.

4. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    ilk heyecanla olur böyle şeyler:)

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Hiç rapor yazmamış arkadaşlar ne güzel de eleştirmiş !!!!????

5 kiloluk içi havyar dolu balığı alıkoyana bravo, nerden tuttun, nasıl tuttun, sahte neydi falan diyelim. Senede 1 defa on günlük izninde ilk defa atçek yapan bi arkadaşımızın limit üzeri balıklarına (vicdanen küçük) vay sen misin tutan. ?????

Neden bu kadar tepki anlayamadım. Balıklar hiç milli olmadan gitti diye mi? :D

Havyar dolu damızlık bir balığa neden tepki yok o zaman.

İnekten örnek vereyim : Hamile bir ineği kesmek mi, hiç doğum yapmamış bir danayı kesmek mi?

Hangisi vicdani.

İş vicdani değerlere kalınca bence eleştirmek biraz abes kaçıyor, belki şöyle yapaydın daha iyi denilebilir ama acımasızca eleştirmek haksızlık gibi geldi bana ve üzüldüm gerçekten. Bu güzel, ayrıntılı raporu gölgeledi.

Balıkta örnek aldığımız gibi eleştirirken de Kadir abiyi örnek alırsak daha yapıcı olur gibi bence. Hem kırıcı da olmaz. (Kadir abinin eleştirisi : Bknz = Sayfa 1 :D)

Son düzenleme: 17 Şubat 2012
  6. umutemin

umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

kadir abi bende senin gibi antalya da yaşasam ve sürekli ava gitme imkanım olsa emin ol ;
    " Dur salacam salacam debelenme dur!" der ve salardım :D
    ama abi senede 1 kere giden birinden vicdani limit beklemeyin abi!!!

7. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    Bende Bu konuda birşeyler yazmak istiyordum duygularıma tercüman oldunuz.
    Hayatında ilk kez levrek tutan ve yılda 3-5 gün balığa gidebilen birinden bahsediyoruz burda kimse kalkıpta yok ufakmış limitin altıymış gibi pervasızca yorumlarda bulunmasın. Ha şunu anlarım hergün balığa gidipte limit altı tutulursa eyvalah ona birşey demem,,, lütfen yorumlarımızı yaparken biraz düşünün ....

Ben tekrar canı gönülden tebrik ediyorum çok güzel bir ava imza attı ,,,

8. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Neyse umut germe kendini. olur öyle arada böyle seslerde çıkabilir. pire için yorgan yakmaya deymez. Yok pişman oldum yazdığıma felan gerek yok bunlara. Zaten senin durumunu bilen biliyor ve yorumlardada belirtmiş. Elbette hoş bir şekilde eleştiri almak en güzeli. Burda bukadar verip veriştiren arkadaşlar acaba balık haline gidip limit altı yavru herne olursa gördüğündede veriyormu aynı tepkiyi. Onlarada ayıp değilmi bu yavruları katletmek diye tezgahtarada söyleyebiliyormu sen ona bak. Bunu yazarkende ricam kimseye sen yapmıyorsun bunu diye yadırgamak amaçlı değil yanlış anlaşılmasın. Burda 1 arkadaşın 4 limit üstü balığına takılacağımıza gelin bunu asıl kilolarca limit altı satanlara yapalım. Dolayısı ile satamayan adam almaz/yakalamaz, arz talep meselesi. Amacım kavga etmek değil sadece tezgahtarı uyarıp bu sebeple balık almayacağını bildirmek. Bilinçlenme böyle olur işte kanımca.

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Afiyet olsun kardeşim, boşver kafana takma bence.

Değil senin, benim bile moralim bozuldu burda. :D

4 tane aslan gibi balık tutmuşsun. Çok süper de vakit ayırıp raporlamışsın. :)

Seni en sert eleştiren 2010 da üye olmuş, 5 tane mesaj yazmış bu güne kadar.

Hiç rapor paylaşmamış. ??? Hiç kimseye bi faydası dokunmamış!!!

Tam bugünü, senin raporu bulmuş mesaj yazacak. :D (güleyim mi ağlayayım mı bilemedim)

Sen gel Dikili'ye beraber gidelim levreğe. :) Bozma moralini.

10. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Tebrikler dostum. Dolu dolu geçirmişsin tatilini, okurken kendimi gördüm biraz da, bende denizden çook uzaktayım ne yazık ki, bir haftalık bayram tatilimde memlekete gidince neredeyse sahilde yatıp kalkacaktım. :D

Son gün son avımdan sonra da seninle aynı şeyleri yaşadım. Gözlerim doldu denize son kez bakarken. İçsesimle konuştum onunla uzun uzun... Çok zordu. Yaşamayan bilemez. Seni çok iyi anlıyorum.

İnşallah tekrar kavuşur ve bu defa ayrılmak zorunda kalmazsın. Yakaladığın 50 cm levreği geri salarken de çekeceğin videoyla en güzel cevabı verirsin gerekli kişilere. ;)

11. umutemin

teşekkürler gültekin abi...

Volkan abi az kaldı sabır dikilide görüşmek dileğiyle ...

Aykut aslında saldığım bir balığın videosunu çekiyordum ama telefonun şarjı izin vermedi çokta keyifliydi benim için ama o gerçekten küçüktü umarım ileride daha büyüklerine rast gelirim :D

12. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Avlarınızı tebrik ediyorum ve ilk heyecanınızı da gayet iyi anlıyorum :) .Geçtiğimiz hafta ben de ilk kez silikonla 3 adet ispendek aldım.İlk kez diyorum ve gerçekten inanılmaz bir keyifti at-çek ile levrek yakalamak.Fotoğrafları yok ama en az sizin yakaladıklarınız kadar vardı boyutları.Haliyle; ilk kez at-çek ile levrek yakalıyorum, 4 tanesini de tasmalayamadım , adrenalin had safhada :D İnsan o an "Yemişim limitini" diyor :D Fakat bundan sonraki at-çek avlarımda her ne kadar limit üstü olsa da bu boyutlarda aldığım levoları salmayı düşünüyorum.Tekrar tebrik ediyorum.

NOT: Bu arada yakaladığım ispendekleri raporlamadım.Sebebi açık :D

13. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Bu taşlar bana mıdır ?

14. şerifbuğra

şerifbuğra Şerif Buğra

Favori Kamış:
    cormoran bull fighter 2.70
    Favori Makine:
    okuma trio 40
    Kardeşim keyifle okudum ve henüz levrek yakalama heyecanını yaşayamamış birisi olarak çok sevindim.Bu arada avlakta ustalarla tanışıp işi öğrenmen çok iyi olmuş bizim buralarda tanışma imkanımız olmuyor en güzeli pratikte öğrenmek. Daha güzel avlarda daha güzel raporlarını bekliyorum. Ayrıca bahsetmeden edemicem at-çek yapmak kadar ustalık gerektiren bişey daha var oda iyi rapor yazabilmek onunda hakkını vermişsin. :)

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :D :D :D Yok Emir, sana değil. Sen kırıcı eleştiri yapmadın. Fikrini belirttin.

Belki görmedin senden sonra biri " Çok yazık " diye bir mesaj yazdı. Sonra yönetim o kişinin profil bilgilerinde tutarsızlık ve yanlışlar gördüğünden mesajlarını sildi. Tartışma büyümeden bitirdi. İyi de oldu.

Bende gidenin arkasından konuşmayayım. :rolleyes:

Özetle, sana değil yazdıklarım.

16. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Eyvallah Volkan. Diğer arkadaşın mesajı silinmiş bir tek eleştiren benmişim gibi oldu :) Problem yok.

17. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    kardeş öncelikle elin boş dönmediğin için tebrik ederim. balık avlamak için ne kadar gayretli olduğunu gördüm, barınakta yağmur sel olmuşken sadece ikimiz vardık :) inşallah çok daha iyilerini yakalarsın.

rover 98'le daha ilk avında saldırı aldıysan ne mutlu, ben kullanmaya ilk başladığımda yüzdürmeyi öğrenene kadar 3 ay boyunca takip bile alamamıştım. aklında olsun su üstü sahtelerde takip alırsan veya saldırıyı kaçırmışsan sahteyi biraz daha hızlı sar, hatta harada su üstünde hafifçe zıplat. bu hareket bazan balıkları tahrik ederek hırsla saldırmasına yol açıyor

silikona gelince iş yaptığı kanıtlanmış bir sistemdir. bir ara kullandıysam da atışındaki sıkıntılardan dolayı artık pek kullanmıyorum. bizim buranın balıkçısında bir düşünce var : neyi biliyorsa onu kullanıyor ve diğer sistemleri denemeden reddediyor. hani derler ya '' kargadan başka kuş tanımam '' işte öyle :) ben avlanırken bana da diyorlar kardeş onlar burada iş yapmaz diye, hatta gülüyorlar. ama rover 98'le, GES'le, ya da gagalı sahtelerle bir çok balık aldım ki hepsi de iri balıklardı. hatta geçen hafta su üstü çekerken biri dedi ki: '' kardeş ona bir kurşun bağla da derinden gelsin, öyle iş yapmaz. '' ama onu diyen de mantarla su üzerinden silikon yem çekiyordu :) silikonu bırakmamın bir nedeni de, bizim burada orta boy ve küçük levrekler daha çok rağbet ediyor. ben de balık az olsun, öz olsun diyorum bu aralar. ama senin vaktin daha kısıtlı olduğundan boyutlarından ziyade balığı yakalamak daha öncelikliydi.

pazar günü gelseydin keşke, yakup, gültekin ve alişan arkadaşlarımızla beraberdik, muhabbet olurdu.

18. umutemin

İnan abi teşekkür ederim çapari veya atçek sonuçta amaç levrek yakalamaktı o da oldu ama eminim atçek ile yakalamak daha keyiflidir çünkü iki kere takip bir kere de yeme atlayan balık beni çok heyecanlandırdı hele bide onları göre göre tutabilseydim o zaman tadından yenmez bir av olurdu benim için :D

Şerif kardeş kesinlikle saim abiyle tanışmak benim 10 günlük av maceramın dönüm noktası oldu sayesinde levrekle tanıştım :D
    Rapora gelince bu kadar beğenileceğini hiç düşünmemiştim hatta sıkıcı olduğunu bile düşünmüştüm...
    Kadir abinin Volkan abinin raporlarını okuya okuya bişeyler kapmışım :D
    mesela kılçıkları mizahsel olması için koydum o da volkan abinin mizahsel raporlarından aklıma geldi :D

19. sametfaki

sametfaki Samet

Favori Kamış:
    ALBA PORSUK 240CM
    Favori Makine:
    KK 60 ALBA
    tebrikler cok guzel anlatim :) darisi benim basima insalllahhhhhhhhhh

20. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Tebrikler Emin kardeş 6 ay sonrasına bol şanslar dilerim rast gele :)