Atçek Hikaye Çapari Şahane ( ilk Levreklerim)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında umutemin tarafından paylaşıldı.

1. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Tebrikler kardeşim, bir izne geliyorsunuz balık bırakmıyorsunuz:) balık ve deniz tutkuna hayran kaldım, umarım ki bu tutku seni güzel yerlere getirir...

2. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Mehmet Emin kardeşim ilk önce güzel memleketimizin hayranı olduğumuz denizinden ve bizzat defalarca avlandığımız yerlerin görsel olarak sunumlarını bizlerden paylaştığın için çok çok teşekkürlerimi sunarım, bir anda da olsa beni memleketime götürmedi desem yalan olur kardeşim, ayrıca seninle tanıştığımıda çok memnum oldum, inşalla bu dostluğun uzun yıllar devamı dilerim. kısmet olur bir gün tekrar karşılaşır doyasıya avlanma fırsatımız olmasını da isterim. raporun içten ve tadında, almışsın levroları ayrıca seni bu azminden dolayıda tebrik ederim. hatırlarsan hazırlıkların aşamasında olsun benim hep tavsiyem genelde çapari yöntemiyle ya silikon yada tüylü çapari ile avlanma yöntemiydi çünkü bu yöntemle defa kerelerce tarafımdan ve keza başka avcılar tarafından (mazlum hoca, saim abi gibi) çaparicilerin sürekli olarak kullandığı ve verim aldığı bir avlanma yöntemi ve sende gördünki halen günümüzde geçerliliğini korumaktadır, ben bu çapari yöntemini çok kullandığımdan bu iznimde genelde bu yöntemi kullanmadım, daha çok sahtelerime ağırlık verdim. ve levrek almayı başardım levrek raporumu yayınladım keza sadece bir levrekle kalmadım, gercek adraneli yaşadığım Barakudalarımın raporunu ana sayfamızda yayınlamadım. Bile kagan arkadaşımız buna şahittir, nedeni ortada sen yılda 10 gün izne gideceksin 3-5 gün avlanma fırsatı bulursan bulacaksın zor bela evdekileri atlatıp ava gideceksin şansına 3-5 tane balık tutacaksın birileri çıkacak ya bu küçüktü yok limiti aşmışsın ya bunlar limit altı, şudur budur gibisine acımasızca yorumlar insanı germekten başka bir işe yaramıyor, kardeşim yorum yaptıgın kişiyi bi tanı önce bi inceleme zahmetine gir, bu adam her gün, haftada veya ayda balığa giden biri değilki, 6 ayda bir fırsat bulursa yıllık izinlerinde giden amatör balık sevdalısı kişileriz, denizi kurutmaya niyetimiz yok elimizden geldiği kadar bizlerde uyumlu olmaya çalışan kişileriz bazı arkadaşlara sesleniyorum acımasız olmayalım, bizim konumumuzda olan arkadaşlarınıza anlayışlı yaklaşmanızı kırıcı acımasız yorumlardan kaçınılmasının daha güzel forumdaş arkadaşlığına vesile olacağına inancım sonsuzdur. Bizler sanal ortamda hergün balık sevdamızı gidermeye çalışırken aynı zamanda 6 ayda bir yıllık iznimiz gelsede memleketimize gitsekte balık avı sevdamızla buluşma bekleyen forumdaş arkadaşlarız. Mehmet Emin görüşmek üzere Kal sağlıcakla..

3. gokansacakli

gokansacakli Gökhan

Favori Kamış:
    Okuma V system 240cm, Okuma Similan 20-30 lbs jig kamışı.
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30S, Okuma Avenger Av-45
    En İyi Avı:
    :(
    Süper bir anlatım, belgesel gibi bir anlatım uzunca süre araştırmış ve yerinde destekle de almışsın balıkcıkları. Harika da olmuş ben okurken sanki yanındaymışım gibi hissettim ve neden o çapariyi akıl etmedim diye üzüldüm. birdahaki avında daha bol ve daha güzelleri nasip olur inşallah. Birde şu çapariyi resimlesen güzel olacaktı...

4. umutemin

umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

Bilge abi teşekkür ederim silikon çapariyi atmayı öğrenmem çok uzun sürmedi açıkcası ilk seferlerde takımları karıştırdım ama saim abinin yardımıyla karıştırmadan atmayı öğrendim. Pazar günü gelmek isterdim ama ilk kez balık aldığım merayı bırakamadım açıkcası :D
    Bilge abi seninle tanışmak çok güzeldi o yağmurda yırtık yağmurlukla yılmadan devam ettim :) deniz kenarına bi yere atanırsam ve sık sık balığa gitme fırsatı bulursam mutlaka seninki gibi bir kasık çizmesi edineceğim kendime :)
    SAYGILAR...

Teşekkürler samet darısı başına...
    Teşekkürler recep abi...

Yok be yılmaz abi altı üstü 4 balık :D Teşekkür ederim...

Mahmut abi izne gitmeden önce seninle defalarca kez konuştuk tavsiyelerine kulak astım sonuçta bana önerdiğin sistemlede balık aldım çok teşekkür ederim...
    Umarım bir sonraki izinlerimiz çakışır da birlikte keyifli avlara imza atarız...
    SAYGILAR...

Gökhan abi teşekkür ederim çapariyi fotoğraflayamadım ama sistem aynen aşağıdaki linkte anlatıldığı gibi topla yapılan sistemi kullandım çokta verim aldım :)

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=45103&page=3

5. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    Kardeşim aylardır şu 10 günlük tatili nasıl bir istekle, heyecanla ve sabırsızlıkla beklediğini, ekipmanını satın aldıktan sonra heyecanının nasıl arttığını, çok daha fazla sabırsızlandığını da çok iyi biliyorum. Gidip gayet güzel tatilini de yapmışsın balığını da tutmuşsun. Tebrik ederim.

Seni ağır bir şekilde tenkit edenlere aldırmamanı tavsiye ederim. Ben eminim ki sık sık balığa gidebilen birisi olsan yakaladığın o balıkları resmi limitlerin üzerinde olmalarına rağmen düşünmeden iade ederdin denize. Ben samimiyetini iyi biliyorum. İnşallah bu taraflara tayin olduğunda nice büyük balıkları birlikte yakalar, boyuna kilosuna bakmadan suya iade ederiz. Tekrardan tebrikler kardeşim :)

6. umutemin

heyt bea ümit abi teşekkür ederim...
    valla çok güzel bir tatildi ama işte her güzel şey gibi o da bitti cyr
    Umarım memlekete yakın biyerlere gelince birlikte av yapma şansı buluruz reeling reeling reeling

7. MUHAMMED BURHAN

MUHAMMED BURHAN MUHAMMED BURHAN

Favori Kamış:
    1)Spro Flashback 35-80 Gr Atarlı 300 Cm kamış
    Favori Makine:
    1)Okuma Trio 55 2)Ryobi Ecuisma 6000
    En İyi Avı:
    2 kilo kefal (en ağır)30 cm istavrit(en uzun istavritim)
  8. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Büyük bir hayranlık ve heyecanla raporunuzu okudum, ellerinize sağlık:)
    Adeta kendimizi yanınızdaymış gibi hissettik, tebrikler ve teşekkürler:thumb:
    Avlarınız daim ve bol olsunreeling

9. umutemin

teşekkürler
    teşekkürler beğendiğinize sevindim...

10. umutemin

takımlarımı 6 ay sonra açmak üzere toplarken üzücü birkaç olay ile karşılaştım neden olduğunu anlamadığım bir sebepten surf kamışımın ikinci halkası kırılmış, onu kesip çıkarayım derken kamışın ucunu kırdım :( neyseki en uç halkasının dibinden kırıldı onu tamir edebildim...en uç halkasının içini iyice temizleyip kamışın ucuna tekrar geçirdim ve japon yapıştırıcısı ile iyice yapıştırdım umarım doğru yapmışımdır...
    ikinci sorun ise spin kamışın en uç halkası sağa sola oynuyor ne yapmam gerekli?
    yardımcı olursanız sevinirim...

11. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    Mehmet Emin msj atıyorum sana burdan. Ama cvp gelmiyor. Msj kutun mu doldu ?

12. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    geçmiş olsun, gelen zarar mala gelsin. hatırlarsan geçenlerde ben de ayağım takılıp düşünce spin kamışın ucundan 5 cm kadar kırmıştım. yaptığım işlemi anlatayım:
    önce kamışın ucunu halkaya girecek kadar incelttim. bunun için çok ince bir zımparayla yaklaşık yarım saat uğraştım. uygun kalınlığa gelince 502 yapıştırıcı ile yapıştırdım. kuruduktan sonra, orijinalinde olduğu gibi kamışla metalin birleşim yerine 1,5 - 2 cm kadar sargı yaptım, bu iş için 0.20 örgü misina kullandım. sargının üzerine 404 plastik - çelik diye bilinen iki tüpün karışımı ile elde edilen yapıştırıcıdan bir miktar sürüp eşit şekilde dağılmasını sağladım. bu yapıştırıcı 4-5 saatte kurur, ama kuruduğunda çok sağlam olur. karışım ilk hazırlandığında mat beyazdır ama kuruyunca polyester gibi şeffaf olur. bu yapıştırıcı ile 1995'te halkalarını yapıştırdığım kamışı hala kullanıyorum.

dikkat etmen gereken şey, kullandığın yapıştırıcı ne olursa olsun, yapışacak yüzeylerde tuz, kum, toz, yağ, önceki yapıştırıcının kalıntısı vb. yabancı madde olmasın. hem metalin içini hem de kamışın ucunu güzelce temizle sadece 502 ile yapıştırsan bile bir şey olmaz evelallah. ama dikkat edet 502 çok çabuk donar, halkanın yönünü dikkatle ayarla ve yapıştırıcıyı sürer sürmez halkayı yerine oturt.

kolay gelsin :)

13. umutemin

bilgiler için teşekkürler bilge abi 502 ile yapacağım...