av hikayeleri

Konu, 'Av Hikayeleri' kısmında RUNO tarafından paylaşıldı.

1. RUNO

RUNO onur ABACIK

Favori Kamış:
    Virax palermo
    Favori Makine:
    alfa 60
    En İyi Avı:
    sazan 9 kilo
    ''FORD FEKA MİNİBÜS''

Ava ilk başladığım yıllardaydı. Ankara yakınlarında Çanıllı göletine aynalı sazan avlamaya gitmiştik. Ben aynalı sazan avını yeni öğrenmiştim. Neler yapabileceğimizi sınamak için soyadını şimdi anımsayamadığım bir zamanlar dişlerini tedavi ettiğim Noyan Bey, Araba tamircimiz Selahattin usta ve ben Hikmet Solak olmak üzere üç acemi gölet kenarında kendimize uygun bir yer bulup çadırımızı kurduk. Biraz ilerimizde karavan haline getirilmeye çalışılmış eski bir Ford Feka marka minibüs duruyordu. Küspeli oltalarımızı attık zillerini bağladık ,akşam yemeği hazırlıklarına girişecektik ki minibüsten güleç yüzlü 65-70 yaşlarında
    bir adam yanımıza geldi. Selam verdi, selam aldık. Bizi çaya davet etti. Balıkçı geleneğidir acı bir çay bile olsa çevrendeki avcılarla paylaşmak lazımdır diyerek israr etti. Kabul edip yanına gittik. Çaylar içildi sohbet koyulaştı. Adını şimdi hatırlayamadığım amca akşam yemeği için tuttuğu balıkları bize pişirip ikram etmek istedi. Henüz balık yakalayamayan biz acemiler sevinerek kabul ettik. İhtiyar balıkçı üç değişik torbadan irili ufaklı birçok balık çıkarıp hadi bunları temizleyelim dedi. Bu arada bizim oltaya bir balık vurdu. Oltaya bağladığımız zil çok kısa fakat çok tok bir sesle çalıp bağlı olduğu kazığı da yıkarak misinayı boşaltmaya başlayınca amca bizden önce bizim oltaya koşarak ‘’bu çok büyük bir balık siz acemisiniz çekemezsiniz’’ diye bizim oltaya sarıldı ve balığı çekmeye başladı. Tam bu sırada amcanın oltalarından birinin de zili çalınca amca bana dönerek hadi doktor bunu da sen çek hem de öğrenmiş olursun dedi . Bende severek oltayı çekmeye başladım. Bu arada amca bizim oltadan tahmini 1.5-2 kg lık bir sazanı eline almıştı bile . Bende onun oltasından bir el büyüklüğünde bir sazan aldım ve amcaya balığı nereye koyayım diye sordum. Bana hangi oltadan tuttuğumu sordu. Toplam 4 oltası vardı o zaman dikkat ettim her birinin zili ayrı renge boyanmıştı. Sarı renge boyalı zilli oltadan tuttuğumu söyleyince balığı minibüsün içindeki kovaya koymamı söyledi. Bende içimden ne tuhaf adam diye düşündüm zilleri rengarenk boyamış, her oltanın balığını ayrı torbaya koymuştu. Bizim oltayı tekrar atıp gelince bunun nedenini kendisine sordum. Sesi titredi gözleri nemlendi . Balıkları yiyelim de anlatırım dedi. Yemeği yedikten sonra sorumu yineledim. Gözlerinden bir iki damla yaş süzüldü ve anlatmaya başladı. Oğlum ben yirmi yaşımdan beri avlanırım av ekibimiz dört kişiydi onların üçü rahmetli oldu bir tek ben sağım her renkteki zil onların birine aittir. Sarı zil bana ait o yüzden o balığı minibüsteki kovaya koydurdum. Onu eve götüreceğim . İlk arkadaşımız rahmetli olduğunda aramızda bir karar almıştık. Şayet aramızdan birini kaybedersek onların namına da olta atacağız çıkan balığı da içki mezesi yapmamak kaydıyla çevredeki balıkçılara ikram edip sevabını ölen arkadaşlarımızın ruhuna adayacaktık. O yüzden eğer içinizden geliyorsa lütfen arkadaşlarıma dua edin dedi. Hepimiz hıçkırıklara boğulduk .Çok duygulanmıştık içimizden dualar mırıldanıyor ama çıtımızı çıkarmıyorduk ki bir balık oltaya vurdu. Amca yine herkesten önce koştu. Bir yandanda neşeli bir ifadeyle Ülen sazan sana boşuna sazan dememişler, ağız tadıyla bir gözyaşı döktürmedin diye söyleniyordu.
    Bana balıkçılığı bu denli sevdiren amca ; Duydum ki arkadaşlarına kavuşmuşsun, ama sazan oltan BİZDE ve hala SİZLERİN adına atılıyor.

Son düzenleme: 1 Ağustos 2007
  2. RUNO

RUNO onur ABACIK

Favori Kamış:
    Virax palermo
    Favori Makine:
    alfa 60
    En İyi Avı:
    sazan 9 kilo
    Sayın solak'a teşekkür eder o amcayı bu hikayeyi her okuyanın rahmetle anmasını istiyorum teşekkürler RUNO

3. derya__kuzusu

derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Çok güzel bir hikaye paylaşım için teşekkürler :)

Allah rahmet eylesin bir duada biz okumuş olduk Ruhları şaad olsun ...

4. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Allah rahmet eylesin bizim de bu balıkçı amca gibi dostlarımız olur inşallah,
    Yerimize bir kere olta atıp,
    Bir Nefes le tekir i çağıran. ;)

5. E hani fotograflar nerde:confused: :D

Etrafta bi tane mod varsa taşıyıversin gari:D

6. derya__kuzusu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Acemi amcamız daha sen taşıyıver artık konuyu yerine .;)

7. RUNO

RUNO onur ABACIK

Favori Kamış:
    Virax palermo
    Favori Makine:
    alfa 60
    En İyi Avı:
    sazan 9 kilo
    Teşekkürler

8. RUNO

RUNO onur ABACIK

Favori Kamış:
    Virax palermo
    Favori Makine:
    alfa 60
    En İyi Avı:
    sazan 9 kilo
    LÜTFEN HİKAYEYİ DİKKATLİ OKUYALIM NE ALAKA FOTOĞRAF?

9. derya__kuzusu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Yanlış anlamayın lütfen .

Siz konuyu yanlış bölümde açmışsınız onu demek istedi Mod arkadaş ..

10. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    güzel bir hikaye paylaşımın için teşekürler;)

11. Güzel bir av hikayesi yazmışsınız ama konuyu fotograflar bölümüne koymuşsunuz, bunu belirtmek istedim:)

Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim, forumda büyük harflerle cümle kurmak yasaktır;)

Teşekkürler...

12. RUNO

RUNO onur ABACIK

Favori Kamış:
    Virax palermo
    Favori Makine:
    alfa 60
    En İyi Avı:
    sazan 9 kilo
    siteizin yeni üyesiyim klavyem de yavaşın bu konuu av hikayeleri blümüne yazamadım bilgi verirseniz sevinirim

13. beyazkartal

beyazkartal selim

Favori Kamış:
    hertürlü malzm
    En İyi Avı:
    kofana eşkina yayın herhalde 1kg yakın
    Abimiz bu forumda acemi arkadaşlar galiba lütfen yardımcı olalım tahminim konuyu yanlış yere açtığının farkında değil sadece paylaşım yapmak istedi ;) öyle değilmi abi

14. derya__kuzusu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    İsminiz tam olarak ., runo'mu bilemiyorum ama sitede yazışırken ,her konunun bir başlığı var yani konu açarken ne ile alakalı ise o bölüme konu açılıyor siz az evvel ,,Av hikayeleri bölümüne değilde ,,Fotoğraflar ,,bölümüne açmıştınız bu konuyu ...

Ve mod olan Can arkadaşımızda sizin konunuzu Av hikayeleri bölümüne taşıdı ..bilginize ..

Bu arada isminizi tam olarak yazarsanız seviniriz eğer isminiz Runo ise ozaman sorun yok ..

saygılarımla sevgiyle kalın :)

15. Biz de bişey demedikki, taşıdım işte konuyu;) :)

16. derya__kuzusu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Konu taşındı zaten bi sorun yok ;)

17. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    güzel bir hikaye teşekkürler

18. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Hikmet bey hikaye için teşekkürler,dualarım rahmetli abilerime.gerçekten etkileyiciydi be abi

19. babacakka

babacakka Murat Turan

Favori Kamış:
    OLTA,ZIPKIN
    En İyi Avı:
    YAYIN 12 kg,LEVREK (DENİZ)2-3 kg
    Elinize sağlık güzel bir anı paylaşmışsınız.Allah hepsine rahmet eylesin..

20. hakan28

hakan28 hakan

Favori Kamış:
    kamışlar, el oltaları
    En İyi Avı:
    Levrek, çipura
    Runo beyciğim, allah o abilerimize rahmet etsin, toprakları bol olsun, nur içinde yatsınlar. Okurken çok etkilendim. Birden o amcanın yerine kendimi koydumda.... Baktım Ali4, cenk benim yerime olta atıyorlar. Çok etkilendim çokkk. Ağzınıza sağlık, üzerinde düşünülmesi gereken güzel paylaşım.