Avlakta Baharatlı Sucuk Yemeyin

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Tebrik ederim arkadaşım yemliyle levreği tutmuşsun sonunda :)

Arkadaş tavsiyesi olarak kabul et ; yem sıkıntısı yaşamamak için dolabında herzaman sardalya bulundur, mamunla beraber lodoslu havada güzel iş yapar.

Devamını dilerim arkadaşım :)

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Timur bazı siteler farklı uzunluk ölçülerinde farklı isimlendirme yapmış. Mesela çinekop, lüferdeki durum gibi. Bence palaz daha küçük, biraz kabası ve 40 cm e kadar olanlar ispendek gibi ama sınırları nedir tam anlayamadım, bulamadım. :D
    Doğru yöremizde kafasına ne eserse onu diyor. Balık küçükse ya palaz diyor, ya ispendek. Genelde palaz diyorlar dediğin gibi. :) Aslında palaz dedikleri balık genelde ispendek bence. :)
    İstediğini sorabilirsin tabi Timur. (Orada şunu demek istedim. "Avcılığım rezalet, eski zamanlarda, ilk insanların zamanında yaşasaymışım ne avcılık ne toplayıcılık (orman meyveleri toplamak gibi) yapamazdım." demeye getirdim. :) Levrekle bi ilgisi yok toplayıcılığın. :)

Teşekkürler Deniz, bence de balıklı rapor yazmaz güzel. Balıklar trofe olmasa da gerile gerile yazdım :D:D:D
    İnsan nefsi işte, en cahilimizden, en bilgesine hep aynı çalışır. Bilge olan yalnızca farklı olarak mücadele eder. :)
    Biz demek daha hamız. :) Kel kafamı kıra kıra inşaallah Nuri abim beni de kendi gibim bilge yapacak. :D Rastgelsin Deniz, keyfin tıkır olsun :)

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Bende saymadım zaten Roy. Ben bu boyutlarda zaten yakalamıştım. Hedef kilo üzeri ve spinle :D Arayış devam edecek. Rezilliğe non stop devam :D:D:D

O dediğin yöntemin benzerini sardalyayla yaparlar.
    Bizim buraların leveğinde işe yarar mı bilmiyorum :confused:
    Buralarda mığri de çok, musallat olur zehir eder avı.

Ayrıntı vermen lazım biraz daha. Türkiye de deneyen başaran varmı?
    Çok soru işareti var. :D:D:D

Rastgelsin :) Sen napıyon, tutamadın mı hale iş yerine yakın seni çaresiz bırakan yayını? :D

4. 4443

4443

Uskumru ile kefal yakalıyorum hep marina içerisinde levreğe canlı bırakmak için , balık ekmek yapan teknelerin olduğu yerde bu yüzden alışık kefaller uskumruya , dışarda başka bir yerde yemez mesala o uskumruyu kefal , ama hiç denemedim bende avcı takıma uskumru dikip bırakmayı idk

Canlısını bulmuş olsa idim uskumrunun kesinlikle denemiştim bu arada ama malesef :D

Son düzenleme: 21 Ocak 2013
  5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Yayini tuttuk ya kardesim :) hedefe ulasinca yeni hedefe yogunlasirim. Akabinde turna ve sudak demistim onlar da tamam. Kisin Spinle yayin hedefim vardi, onu beceremedik :D haftaya pazar at-çek spin avi nisan sonuna kadar yasak döneme giriyor. Disarda 15cm kar ve -4derece hava var 2 haftadir :)
    Bahara yemli biyikli,sazan,yayin avlari var hedefte. Grubun feeder avlari da baslar yakinda. Su an kis uykusundayim ( hönk ! :) ) spin de açilirsa yine perch-turna-sudak avlarina devam ederiz. Mayis-agustos arasi tuzlu su yaparim birkaç kez. Senelik av programi ve hedefler bu sekilde.
    Aslinda geçen avlardan biriken resimler var da raporlardaki baliklardan büyük olmadiklarindan yayinlamadim.

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kefallerin bile alışması lazım demek uskumruya Deniz. Bizim levrekler ne bilsin uskumruyu. Onlar kışın gamit, börtü böcek, yazın isparoz peşindeler. :)

Şimdi ben uskumru takarsam, levrekler neder? Ne takmış len bu, bırakmaya, demezler mi? (Seni tenzih ederim Roy, sizin levrekler alışkındır muhtemelen) :D:D:D

Aslında bayağı bişeyler tutmuşsun gibi Roy. Sanırım aynı boyut ve türdeki balıklarla rapor yayınlamak istemedin?
    Balıksız raporlar yazanlarda var be kardeşim. Şöyle bol fotografla rapor yazaydın da gözümüz gönlümüz açılaydı. Avlak gizleme derdi de yok :D

Full paylaşım, elindeki nimetin değerini bil :) Biz sekiz takla atıyoz, gene de beceremiyoz saklamayı :D

Mevsiminde rastgelsin :) Sevgilerimle...

7. bogaz_1905

bogaz_1905 Erdem

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme Cast 430
    Favori Makine:
    Raw II 55
    Tebrikler Volkan, umarım en kısa zamandan spinle trofelere de denk gelirsin.

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim, güzel fikir aslında. Lodosta hiç denemedim sardalya. Normalde miğri baskısı rezil ediyor sardalyalı avı ama çok yakına kıyıya yapılacak sardalya bırakmaları iş yapabilir. :)
    En uygun havada deneyeceğim. Sardalya sıkıntı değil, bolca bulabilirim. :)

Patlak havalarda mamun çıkarmak sıkıntı olduğundan çok az ve faiş fiyat oluyor. Bulduğumuza razı geliyoruz artık :D

Sağolasın :)

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim, Erdem inşaallah. :) Sana da gönlündeki rastgelsin. :)

10. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Vay be Volkanım, demek dualarımız karşılığını buldu, Allah her zaman gönlüne göre versin:thumb:
    Tebrikler kardeş, ellerine sağlık, devamını ve daha iyilerinide dilerim:)

Bu sefer kafadan resimleri koymuşsun ki, kimse yine balıksız bir rapor diye okumamazlık yapmasın diye:D :D

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Evet abi sonunda kabul oldu. Siz bi yandan, ben bi yandan bi senedir okuyoruz. :D:D:D

Resimleri, raporu koyduktan 3-4 saat sonra ekledim aslında abi. :)
    Raporu öğle arasında iş yerinde yazdım. :)

Sana çok daha güzellerini dilerim abi, rastgelsin :)

12. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Nedense yinede seni kesmemiş gibi his var içimde:rolleyes:

En az üç kiloluk bir levrek raporu koymadan rahat edemeyecekmişsin gibi geliyor bana:D

Her zaman duanın gücüne inanmış bir insan olarak, hiçbir samimi edilen dua geri çevrilmezmiş diye biliyorum.Umarım ve dilerimki, tüm (gerçek) amatör balıkçılar gönlünden geçen trofelerine birgün kavuşurlar.:)

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Zaman meselesi abi, biz istiyoruz ki hemen. :)
    Herşeyin hayırlısı. :)

Bu levrek beni kesmedi tabi abi, uzun süre düşündüm salayım mı diye, kaç cm bilemedim. Tam alma sınırımda veya çok yakındı. Gerçi hala yemedik, levrek Bergama da. Haftaya ölçerim mutlaka. :) Gerçi iş işten geçti ya merak ta ediyorum hani. :)
    Yemliyle aldığımdan ispendeği, pek sevinemedim açıkçası.
    İyi akşamlar abi. :)

14. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    en sonunda yemli ile kandırmışsın levreği Volkan:D ne diyelim hayırlı olsun ama bu sayılmaz..sahte ile yakalıyacaksın:D hadi bakalım rasgele:) bu arada sizin oralarda da bohcacı had safhada yaa:( onlara selamda verme takımda gösterme:) selam almazlar uyuz uyuz bakarlar:) oltanın gavur tarafıynan bir koyacaksın boynuna..suya düşerkende bir tanede tekme vuracan kıçına:D ama sen yapma bunu:D

15. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Ah be Volkan abi, hani birlikte yakalayacaktık levreği, oldu mu şimdi, ben kendi kendime avunuyodum "bak volkan abi bile tutamadı daha" diye :D:D:D

Şaka bi yana tebrik ederim abi, yemli ile de olsa almışsın, baksana bize ne yemli iş yapar oldu ne spin(zaten spin hiç iş yapmadı ya neyse :D:D)

Bu arada hafta sonu gidecem ki önümüzdeki hafta sorun çıkmasın dedindi, yine kendini tutamayıp ava gitmişsin, şimdi bu hafta yenge izin vermezse o zaman neyleriz :D:D Bak best of diyorum, kaçmaz diyorum abi :)

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Abi tek tabanca takılsam ben biliyorum ne yapacağımı. :D Buraların şartları çok farklı. Böyle yazıyorum ya, beni en sonunca çarmıha gerecekler. :)

Bi hafta falan foruma girmezsem bilin ki başıma bi hal geldi. :) Hepte tenha yerlerdeyiz. :rolleyes: :p

Senin düşündüklerini bende çok kereler düşündüm. :D:D:D (çok güldüm yazdıklarına) Çizdiğin insan tipi aynen, selam veriyorsun bön bön bakıyor. Bakışları bile niye geldi bu bilmem ne diyor sanki. Öyle rahatsız edici. Tabi herkes değil ama, sempatik, güler yüzlü, av heyecanını yaşamaya gelen 50 kişiden 3 kişi ya çıkar ya çıkmaz. :(

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Birlikte de yakalıcaz inşaallah. :) Hemde spinle :)

Senin organizasyon ne alemde? :D
    Yemli kıyıdan mı, tekne mi, spin mi ne iş?
    Ben uymaya çalışacam kanımın son damlasına kadar. Du bakam ne olacak. Siz bi haritayı çıkarın önümüzü görelim. :)

18. fztyasin

fztyasin yasin özkan

İnşallah abi, sabırsızlıkla bekliyorum, hemde bi elimde spin bi elimde yemli ceplerde kasnaklarla bekliyorum :D:D:D
    Hava durumunun gelmesini bekliyoruz abi, rüzgar, yağmur vs. durumuna göre bakacağız sanırım :D
    Bi de organizasyondaki herkes fark etmez diyince olmuyomuş yav :D:D Benim gönlüm her ikisinden yana ama bakalım konuşuruz yine abi
    ( 1 aydır çeşitli sebeplerden dolayı ava çıkmadığım için hanımdan bu haftaya izni almam zor olmadı, hatta izin şartları o kadar güzel ki; Cumartesi gece 2-3den pazar akşam 5-6ya kadar, nasılmış ama :D:D:D)

19. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Izdırap mıdır tellere mızrap? Ki, benlikten azade erler hayran?

Gitti/yitti denilen anda, varsın, yaad’ın olsun bilgelik. Ana gibi, yar gibi ruhlara dokunan mızrabının her ritminden can-can diye dökülen nağmelere can kurban.

Bir lahzanı duyumsayayım, cehl’im ne de sevimli. Hele bir o koca yüreğinin gölgesine sığınayım, başımdan aşar.;)

20. timursen89422

timursen89422 timur

Toplamacılığı bilmem ama bu bilgilerle senden iyi avcı olur :) :)
    bir tek nasiplerde sıkıntı var oda açılır İnşaallah:D :D :D
    Senin taş burundaki mevzu gibi bizimde başımıza çok geldi...
    palaz deyince hemen bi olayı hatırladım :D
    Şimdi çamur akan ençok gidilen avlaktayız. Orda tanıştığımız avcılardan biri.
    setteyiz balık yok o avcı kumsala indi yarımsaat sonra geldi .
    sorduk
    -aşağıda durum nasıl
    -pek çıkmıyo bir iki palaz aldık.(ama bu aradada aceleyle toplanıyo tekrar aşağı gidecek):)
    -hayırdır nereye
    -aşağıda arkadaşlar var bir iki bişey götürecem
    -iyi rastgele
    1 saat geçti balık yok. canımız sıkıldı yürüyüşte olsun inelim kumsala.
    indik .
    arkadaş sordu -nerde palazlar
    -torbada
    -palazlar bayağı iriymiş... 2 ve 3 kiloluk:D :D :D
    Bu levrekçilikte levrekçilerde bi acayip olmuş:D :D :D