Bebek diye ayırmaya gerek yok, dün boğazda balık yoktu. Bugün suyun bulanık olmadığı görülürse yemli denenebilir. Yanlız akıntı normalin çok üstündedir.
bu gün galatadan geçerken baktım duruma kefalcile iş başındaydı:d koavalarda vardı biraz kefal bazıları tek tük istarvit almıştı. kadıköye geçtim çinekop kilosu 13 liraydı 1,5 kilo kadar aldım afiyetle yedim
Boğazın balık yapmayacağını bile bile çıktım pazar sabah aşiyana 09:00 / 11:30 tık yok ne çapari nede rapala bir sefer daha ustalarımın haklı olduğunu anladım. Dün Doğusunda balık olmuyor.
Arkadaşlar emirgan tarafı ile ilgili bilgisi olan varmı yarın balığa gitmeyi düşünüyorum da boğazamı gitsem galataya mı ?
merhaba arkadaşlar biraz boğaz havası alayım dedim çıktım, hiç bir yerde balık yok su bulanık 1 haftadan önce düzelmez sanırım, tabi tekrar kar yağmazsa
beşiktaşta bir kişi rapala denedi baya ama sonuç sıfır, çaparide sonuç sıfır, karaköyde çapari yapanlar vardı yine sonuç yok, bu arada beşiktaşta levrek ailesinden bir balık (ispendek diyen oldu ama bilemedim) ters dönmüş su üstüne çıkmıştı çarpma ile kıyıya aldılar, akşam resmini eklerim baya büyük bir balıktı 1 ila 2 kg arasındaydı
valla bende resimlerden gördüğüm kadarıyla minekop dedim ama canlısını ilk defa gördüğüm için tam karar veremedim, baya sağlam bir balıktı
Evet güzel bir balık. Levrek ailesinden değil de eşkina ve sarıağız (Granyöz) ile aynı ailedendir. Kırgın bunun gibi nadide dip balıklarını kötü etkiliyor maalesef. Zaten az olan bu balıkların yüzeyde toplanabilenlerden çok daha fazlası dipte telef olup gidiyor.
evet minekop, eşkinanın ikizi çok güzel bir balık, yazık.. eşkinanın diğer bir adı da kaya levreğidir..