Bafra Sazan Avi 5.240 Gr.

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında HÜRGENERAL tarafından paylaşıldı.

1. HÜRGENERAL

HÜRGENERAL SİNAN

Teşekkür ederim.

2. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Sayın hemşerim, Kolbaşı'nda iki kere karşılaştık, sohbet ettik. Hazırladığınız ve kullandığınız takımlardan usta balıkçı olduğunuzu biliyordum da, beraber avlanma fırsatı bulup sizi balıkla görememiştim.
    Geçen seneki Akalan çayı furyasında orada kamptaydım, ben de nasibimi fazlasıyla almıştım.
    Ama Derbent'te bu mevkide böyle bir toramanı avlamak gerçekten ustalık ister.
    Sizi tebrik ediyorum. Düne kadar T.S. levreği, b,r kaç yıldır da gökkuşağı'ndan başka balık çıkmayan Derbent'in trofesini avlamak kolay değil. Ellerinize sağlık.

3. Bülent_39

Bülent_39 Bülent

Selamlar Sinan abi başarılı bir sazan avı gerçekleştirmişsiniz sizi ve arkadaşınızı tebrikederim.Bu sazan avı gerçekten büyük bir sabır ve ustalık ister hele şamandıralı takımla bu balığı kenara almak bütün olay orda zaten çok güzel bir Sarı Sazan. Avlarınızın devamını diler her zaman büyük balıklı avlarınız olsun Saygı ve Sevgilerimle Rasgele.

Son düzenleme: 16 Ekim 2008
  4. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Bülent kardeş bu rapor bana ait değil, Bafra'dan tanıdığım arkadaşlara ait, ben bu raporda sadece yorumcuyum :)

5. Bülent_39

Bülent_39 Bülent

isimler karıştı :)

6. HÜRGENERAL

HÜRGENERAL SİNAN

Merhaba Sevgili Yakup Hocam,

Yakup Hocam,siz telepatiye inanırmısınız?Ben inanıyorum çünkü bunu defalarca yaşadım,halen yaşamaktayım.Dün akşam sitede sizinle ilgili geçmiş mesaj vs.leri inceledim araştırdım.Avatar resminizden tam seçemedim yüzünüzü ve adınızın geçtiği tüm av raporlarını araştırdım.En sonunda Dereköy Limanı`na benzettiğim bir yerde o harika balıklarla çektirmiş olduğunuz resminizi gördüm ve dedim kendi kendime " İşte bu benim Kolbaşı`da tanıştığım sohbet ettiğim Yakup Erdem".Bugün mesajınızı görünce şaşırdım ve sevindim.Hocam BAFRA`ya geldiğinizde sizinle sohbet etmek isterim,Kolbaşı`na söylerseniz beni arar hemen gelirim.Yorumlarınız için teşekkür ederim,görüşmek dileğiyle selamlar,saygılar,RASTGELE.

Son düzenleme: 16 Ekim 2008
  7. HÜRGENERAL

HÜRGENERAL SİNAN

Teşekkür,

Teşekkür ederim Bülent Kardeşim.Hemde ne sabır ne sabır,birde bizim buralarda kaya balıkları korkunç sayıda çoğaldılar,onlara rağmen bu sazanları yakalamamız mucize olsa gerek.Tam 4.5 saat boyunca 5 dk. arayla yem tazeledikten sonra geldi bu sazan inan.Selamlar,saygılar,RASGELE.

8. HÜRGENERAL

HÜRGENERAL SİNAN

Akalan

Yakup Hocam,

Akalan`a kamp kuracağınızı anlatmıştınız son karşılaşmamızda bana.Geçen yıl Akalan`da katliam yapıldı bilmem duydunuz mu?Yaklaşık bir rakamla Akalan Koyu``dan 40 ton balık aldılar ağcı lar.BAlık resmen kırıldı orada geçen sene.100 metre ağdan 300 kilo balık çıktığı olmuş.Buna kimse dur demedi geçen sene,balık yazın sıcağından bunaldı serinlemek için oraya girdi fakat bitirdiler balğı orada.Bu sene Altınkaya da balık tat vermedi o yüzden.Neyse Hocam Bafra`geldiğinizde uzun uzun konuşuruz inşallah.Görüşmek dileğiyle selam,saygı,rasgele.

9. estergon_44

estergon_44 mahmıt

Favori Kamış:
    LINEAFFE 5-CURVE 4,20CM
    tebrik ederim.balık harika...

10. HÜRGENERAL

HÜRGENERAL SİNAN

Teşekkür ederim.

11. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    İnternet olanaklarım kısıtlı olsa da, bu hafta sonu (18 ekim 2008) yine bir sazan organizasyonu için Samsun'a giderken Bafra'da malzeme tedarikçimiz Kolbaşı'na yine uğradım ve Sinan ile tekrar kısa bir görüşme fırsatı buldum.

Balıkavı.net de görmeyi en çok istediğim ekiplerden birini oluşturan arkadaşları sanıyorum bundan sonra bol ve büyük balıklı raporlarla görmeye devam edeceğiz. Çünkü bu ekip hem işi hem de balığa ne zaman ne kadar zaman ayıracaklarını iyi biliyor.

Bizim sazan organizasyonundan tek bir 1 kg üstü balık çıktığı için raporlamaya değer görmedim.

Sinan'ın bir sonraki mesajda bahsettiği Akalan katliamında oradaydım.

Ortalaması 7 kg üstü sazanlardan yüzlercesi iki gün içinde ağla yakalandı. Ama Bafranın usta oltacıları 7 gün boyunca tek bir şamandıralı olta ile 13 kg ye varan pek çok balık yakaladılar. Yani aslında ustaysan ağa ihtiyacın yok.

Baraj ticari balıkçılığa açık fakat ağla avlananların çoğunun ticari ruhsatı yok. Denetim yapılacak gibi değil. Ama satışta denetim mümkün. Menşei belgesi olmayan balığın satışına izin verilmese, bu sıkıntılar kendiliğinden ortadan kalkacaktır.
    Saygı ve selamlarımla...

12. ahmetcem

ahmetcem Cem

Favori Kamış:
    el,parmak,diş :)
    En İyi Avı:
    Ben ne yakalamıştım ya ?
    Sinan abi tebrikler çok güzel bir pullu yakalamışsın ;) Mesajlara baktımda yakup hocamın dediği gibi derbent'te böyle büyükler yakalamak gerçektende usta işi :) Geçtiğimiz bahar biliyorsunuz derbentte güzel bir alabalık furyası oldu gittiğimiz günlerde sazanın üreme zamanıydı ve balık hareketliydi suyun üstünde şapırdayan koca pulları gördükçe içim gitmişti :eek: Ama yinede ne bileyim sazan için biz daha içlere geçiyoruz her ne kadar aklım oralarda olsada :) Paylaşımın için tekrar teşekkürler :)

13. HÜRGENERAL

HÜRGENERAL SİNAN

Sevgili Yakup Hocam ve balıkçı dostlarım,

Yapanın yanına,yaptığı kâr kalıyor çoğu zaman ne yazık ki.Bazen yetkilerin,bazen de bizlerin duyarsızlığı neticesinde,olan doğaya ve dolayısı ile gelecek nesillere oluyor.Babam anlatır bazen eskilerden,eski av anılarından.Neredeee!!!Şimdi o anlattıklarının yüzde birini bile göremiyorum ben.Acaba yıllar geçip de,bizde yaşlandığımızda,gelecek nesillere,sadece ve sadece anlatılabilecek anılar ve resimler mi kalacak.

Yakup Hocam,

Bu karşılaşmamızı saymıyorum.Selamlar,saygılar,rastgele.Bu arada deniz coşuyor haberiniz olsun.Lüferler ve kalkanlar havada uçuşuyor.

14. HÜRGENERAL

HÜRGENERAL SİNAN

Teşekkürler.Sizede rasgele.

15. yigithakan

yigithakan yigit hakan

tebrikler. Allah devamini nesipeder insallah. fotograflari görünce oltalari kapip evden cikasim geldi. Kurban bayraminda Samsun Cakmak barajina gidicem kismetse. Bakalim nasipte ne var? sana bol rasgeleler.

16. HÜRGENERAL

HÜRGENERAL SİNAN

Teşekkür ederim,sanada rastgele.

17. prekazi74

prekazi74 Murat DİKEN

Favori Kamış:
    d.a.m. 60 4+1
    En İyi Avı:
    AynalıSazan 5,5kg
    Tebrikler çok güzel bir balık afiyet olsun...

18. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    sanırım bunu yeni görüyorum.Tebrikler;)

19. HÜRGENERAL

HÜRGENERAL SİNAN

Teşekkürler.Selamlar,saygılar,rasgele.

20. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    sinan abi. avlarını hayranlıkla takib ediyoruz. bir istirhamımız olucak. biz de samsunlu avcılarız. acaba birgün bafraya gelsek, bizi avlandığınız mekana götürürmüsünüz? sadece avlağı gösterseniz yeter. bafrayı hiç bilmiyoruz. çoktan atlayıp geleceğiz ama bulamayız diye gelmiyoruz. yardım edersen seviniriz abi.