Bakir gölde Turna avım

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. kedi

kedi kazim

Favori Kamış:
    Okuma
    Favori Makine:
    Okuma
    Çok güzel bir paylaşım olmuş.
    Tebrikler elinize yüreğinize sağlık.
    Oltanızdan balığınız eksik olmasın.

2. Snoek

Snoek Gurbuz

Favori Kamış:
    Ultimate Team (Thypoon)
    Favori Makine:
    Rozemijer Precicion
    En İyi Avı:
    Sudak 94 santim 7,5 kilo
    Anlatiminiz alip goturuyor Vedat dayi.
    Kendimi muhtarin karsisinda hisettim,bir yandan cayimi karistiriyorum bir yandan buyuklerimizi dinliyor gibi oldum.

Raporun geri kalanasi ise tek kelime ile harika tebrikler ustam guzel bir av olmus.

3. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    Vedat abi cok guzel bır sunum olmus her zamankı gıbı.Avınızı tebrık ederım.Allah daha daha ırılerını nasıp etsın.
    Rastgelsin

4. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Vedat amca, bu alemde teksin, vaz geçilmezsin, balıkavı net'in herşeyisin. Tebrik ederim. :)

5. 3182

3182

Vedat abi oncelikle yeni araban hayirli olsun. Kamp kurup balik tutmanin ayri bir keyfi var ateste balik pisir misir patlat patates kozle :D of ki of.

Rapor harika yakala birak yapmaniz size yakisan bir davranis olmus. Emre basimin etini yedi turna da turna diye burada ama var daha 3-4 ay sonra kismetse baslariz turna ya . Su anda bogaz da sarikanatlar rapalalari kemirirken gitmeyelim turnaya diyorum :D

Rastgelsin. Sivriceye sevgiler saygilar.

6. modena

modena

vedat amca raporun için çok teşekkürler...hep aklımdadır tatlı suların bu yaramaz devlerini yakalamak...ama şu an için nasip olmadı...ama inşallah işlerimi yoluna koyup ileride bu devlerle ben de tanışmak isterim...

vedat amca senden bir ricam olacak...acaba kullandığın kamışla ilgili biraz izlenimlerinden bahseder misin...bu kamış benimde çok dikkatimi çeken bir kamış...acaba boy ve atar değeri nedir...savurması nasıldır...mücadele esnasında kapasitesi ne yöndedir...şimdiden teşekkür ederim vedat amca...ayrıca bu güzel tatlı su raporu için tekrar teşekkür ederim...ellerinden öperim...

7. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    maşallah vedat baba çok güzel raporlarını da özlemiştim :) tebrikler daha güzel avlarını okumak dileğiyle...

8. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Ah be usta ne zaman nerede ne yapacağın belli değil. Şunuda anladıkki deniz demek her şey demek değil. Bahsettiğin gibi tatlı su avcılığının denizde olmayan bazı özellikleri var. Dağ tepe gezmek, çayır çimende uzanmak, derelerde yürümek, hatta susayınca ayaklarının altındaki suyu içmek. Şimdi uzun zamandan bu yana yapmadığım şeyleri bana hatırlattın.En son turnayı iki sene önce yakaladım yine o gerçek benekli alabalığı izmitin kartepe yamaçlarından muhteşem akan o soğuk sularından beş yıl önce yakalamıştım. Amatör avcılık bu olsa gerek. Deniz, göl, dere, baraj hiç farketmez. Tabi buradaki en önemli ders ise balıkları geri salmanız. Biz milletçe daha o mertebeye gelemedik. ( sözüm meclisten dışarı ) geçen televizyonda haberlerde izledim. İstanbulda bir balık çiftliği yıkılmış yada patlamış ve balıklar kaçmışlar. Bir dereye girmişler dere balık dolmuş. Milletimiz eline ne geçerse vuruyor dereye. Zıpkın, çarpma, serpme, çuval ve benzeri şeyler. Ya bıraksanıza bakalım ne olacak.Bu hayvan oraya neden girmiş, balığın mazereti nedir bir dinlesek ya olmaz. Tez vurula kelleleri. Akşam eve balık götürecez fazlasınıda kediye köpeğe verecez.
    Neyse ne zamandır bu olay aklımda idi, biraz bahsetmek istedim. Sevgili vedat abi seni böyle çayırda çimende görmek tahmin ediyorum bir çok arkadaşıda şaşırtmıştır. Aslında uzun yıllarını bu balık avı sevdasına verenlerin bir çok farklı avları mevcuttur. Zaten olmalıda. Bir diğer konu sivricede bu tarz güzel tatlı su meralarının olması. Aman dikkatli olun bizim bu taraflarda girdikleri derede ve barajlarda balık bırakmayacak çok avcı var. Bilmeye ve görmeye kalmasınlar konvoy halinde oracıkta bitiverirler.
    Yabandaki programını bugün son anda yakaladım. Azda olsa izledim. Seni televizyonda görmekte bir okadar keyifliydi.Bundan sonraki programlarındada başarılar dilerim. Belki bir gün izmite yolun düşer beraber olta atarız.
    Kal sağlıcakla

Son düzenleme: 7 Aralık 2010
  9. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    Ozenle fotograflanmis guzel bir rapor,tesekkurler Vedat baba,sayende memletetimizin degisyk yerlerini goruyoruz.

10. Cihan_C

Cihan_C Cihan

Favori Kamış:
    Farketmez
    Favori Makine:
    Daha Öğreniyorum
    En İyi Avı:
    Balıkları Besliyoruz daha
    Tebrikler abi.
    Sizlerin yazılarınızı okudukça daha yolun çok başında ve sizden öğrenceğimiz çok şeyin olduğunu görüyorum...

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    " Bak-bak gördün mü?!! Ühehheyy, yavrum benim be.!!! Üheheyy koçum. Harika bir balık.!" (Yaban TV'deki sazan avından)

İnsana hayat aşılayan koca yüreğinin çocuksu coşkusu kimbilir daha kaç kez de bu avda alımlı turnalarla buluştu. Orada, yanında olamasamda, aynen ve bizzat aynı yürek titreten heyecanın doyumsuz tadına vardım. Gönlüne sağlık, ellerin dert görmesin aziz üstad.;) :)

12. avciibo1985

avciibo1985 ibrahim

Favori Kamış:
    LINEeAFLE surf
    Favori Makine:
    okuma traventine65 surf okumacompressa cp 65 surf okuma compressa cp 80
    En İyi Avı:
    hangisini yazayım
    avın daim olsun usta başaralı bı av olmuş sunumda harika

13. nidya78

nidya78 Aydın

Büyük Ustaya büyük balık yakışır. Küçük tutarsada usta ustadır. :) Ellerinden öpüyoruz ustam...

14. metalurjist41

metalurjist41 EMRAH

Favori Kamış:
    Ron Thompson
    Favori Makine:
    Shimano Nexave
    En İyi Avı:
    Turna, 87 cm
    Ellerine sağlık Vedat amca.Raporlarına özletmiştin bizleri. Anlatımın her zaman ki gibi şahane. Allah uzun ömürler versin.

15. mr_zagg

mr_zagg zeki

Favori Kamış:
    V.s, v,s. v,s....
    En İyi Avı:
    hedefime az kaldı...
    Ellerine sağlık Vedat Abim.... Güzel karelerle süslendirdiğin raporunu keyifle okudum. Yeni barınağınız hayırlı olsun şimdiden. Ellerinden öperim.
    Saygılar, RAstgele

16. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Akıllı oğlum benim,tavsiyelerine uyma gayretindeyim,inşallah başarırım,teşekkürler

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sende çok temiz suratlı bir genç adamsın sevgili Emrah,gayretim isteklerinin yönündedir
    Sevgiyle kal

18. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Avatarındakiler gibilerinin peşindeyiz sevgili Barış.Anlatınlara göre böyleleride varmış o gölde.

19. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Seni hep bekleyeceğim sevgili Vahit,teşekkürler

20. turty

turty turan

Favori Kamış:
    FOX HORİZON SFD
    Favori Makine:
    FOX STRATOS FS 12000 MAG
    En İyi Avı:
    TROFE SAZAN 39.50 :) nasipse
    vedat baba maşallahın var yine ellerine diline sağlık çok güzel bir av raporu yine avda bereketliymiş avların her daim böyle olması dileğiyle...