CÜmleten selamun aleyküm, herkese günaydın, hayırlı günler ve hayırlı haftalar. herkesin keyfi yerindedir inşallah Murat abi senin bu güzel düşüncelerin inan çok önemli :thumb: daha öncede belirttiğim gibi ben şahsım adına seninle yüzyüze görüşüp sohbet etme fırsatı bulduğum için mutluyum Kısmet olursa bundan sonraki organizasyonlara katılacağını ve grubumuzdaki değerli abiler ve arkadaşlarla birlikte böyle güzel sohbet eşliğinde oltalarımızı suyla buluşturacağımızı düşünüyorum Selamlar...
Sa iyi haftalar güzel organizasyondu.kahvaltı ve çay için herkesin emeğine sağlık ve kesesine bereket sizlerle tanışmak güzeldi.bir sonraki organizasyonda buluşmak dileğiyle . Herkese tek tek teşekkür ederim
" o övünç aleyküm selam saol sen nasılsın iyisindir inşallah evet keşke sende katılsaydın ama kısmet işte inşallah daha sonrakilerden birtanesinde yine hep birlikte bulunuruz yokla tabi eşkinaları rast gele güzel raporlarını ve resimlerini bekliyoruz sağlıcakla kal aleyküm selam fatih unutma ara ozaman bizdende selam söyle merka ettik adamı aleyküm selam ersin saol sende iyisindir inşallah yeni org lara katılacak kadar dinlenebildinmi aleyküm selam onur gerçekten de yeni yeni arkadaşlarla tanışmak güzeldi bir sonraki org larda yine yan yana olta atmak kısmet olur inşallah sağlıcakla kalın
hayırlısı olsun ersinim sen daha iyi bilirsin makine şartmı değilmi ama bende şunu biliyorum toplu olarak alınsa idi bu makineler bayağı bir indirime girerdi heralde geçen iki arkadaş daha yeni makine aldı ali ve serkan ikisinede hayırlı olsun diyor iyi günlerde çok güzel avlar gerçekleştirmelerini dilerim ip ucu hani sonunda 2 olanlardan
ABi bana makina şart boğaz için, bendeki makina ağır işçi geçenki avlarda yarı yolda bırakmadı ama hem kendisi ağır hemde çekişi, bu nedenle hem oltaya takılan balığın düşme ihtimali artıyor hem de inanılmaz yoruyor Valla yeni makine için bilgi sahibi üstadlardan tavsiye bekliyorum, kredi kartı kullanmadığım için ayırdığım bütçe 150 tl civarında. Öyle haftanın 5 günü boğazda balığada gidemeyeceğim nasılsa bütçeme uygun kullanışlı iyi bir makina araştırıyorum şimdilik...bakalım hayırlısı
hayırlısı olsun ersin bişey diyemiyorum bu konu ile ilgili ama gerek forum içinde gerekse arkadaşlar yan yana geldiğinde makine için fikir alış verişinde bulunup sana ve bütçene uygun makineyi bulabilirsin bu makine konusu ile ilgili forum da birçok konu var onları bir karıştırmya başla istersen
150 tl ye Okuma Power liner var ama tavsiye etmem benim 65a pazar günü su bastığında ve balık bindiiğinde biraz kastırdı ama açıkdan balığı getirdim Cihan da da aynı makine var ilk kullanımlarda biraz zorladı ama şimdi yağ gibi çekiyorum diyor.. 2-3av sonrasında bir görmek lazım son durumunu.. sonrasında belki tavsiye edecek duruma gelebilirm.
Fatih senin kullandığın trio 65a da aklımda, eğer benim bütçeme uygun içime sinecek bir makina bulamazsam bütçeyi biraz daha zorlayıp senin kullandığın makineden edinebilirim bir ihtimal.. Belkide cihanın dediği gibi birkaç kullanımdan sonra makina biraz daha açılıyordur
Adım geçmiş ilk aldığım hafta sizinle birlikte kartal da kullandım makineyi. Bana çekişi ağır gibi gelmişti. geçen hafta boğazda 150 gr kurşunla kullandım, iki gün kol ağrısı çektim. Hatta kendi kendime 13 kg dragı olan bir makine bu kadar kasar diye söylendim Bu hafta hem cumartesi hem de pazar günü atçek yaptım 150 ve 160 gram kurşunla, kol ağrım olmadığı gibi sarışında önemli derecede iyileşme olduğunu gördüm. Hatta dün Fatih'e de sordum, dönüşü ağır mı diye Özetle makinemden memnunum. Tavsiye ederim. Ama diğer arkadaşlardan da fikir alman iyi olur. Yazdığın rakamlara Ryobi, Mitchell, Okuma, hatta azıcık üste çıkabilirsen Shimano exage 10000 ( kafa teli kapanma şikayeti vardı ama ) alabilirsin.
Bilgilendirme için sağol Cihan. Mitchell olarak Berkan abinin yeni aldığı Avocet big surf 6500 de fena değil gibi hatta kısıktan 120 tl ye almıştı indirimdeydi makina ama tabi başka tavisyelerede ihtiyacım olacaktır..
Evet orada ki indirimi değerlendirebilirsin. Birde Deniz abinin geçen gün bir önerisi vardı. Bütçe olarak kendini biraz zorla çünkü makineyi en az 6-7 sene kullanıcaksın. şöyle bir formül ile hesap yaptı. Senede ortalama 30 kere balığa gittiğini düşün. 30 : aradaki fark TL=? av başına düşen, ekstra vereceğin para Beyin Bedava hihi
Karaköy kısık ile görüştüm mitchell avocet surf 6500 makinayla ilgili fiyat istedim berkan abinin geçenlerde 120 tl ye aldığı makineye, 150 tl olur dedi ama boğazda ağır kurşunla avlanmak için tavsiye etmedi idk Evet bütçeyi biraz daha toparlayıp ona göre bir makina alacağım. Şu anki ilk düşüncelerimin arasında okuma trio 65a var.. Ya da en sonunda ben bu işin içinden çıkamayacağım, malzemeciye gidip ver ulen birtane iyi makine diyeceğim gerisi ya herru ya merru hihi
saol abi iyilik sende iyisindir umarım.. bakalım kar kıyamet olmazsa yoklayalım diyoruz şimdi yağlanmıştırda lezzeti 10 numaradır görüşürüz abi..
çok şükür iyiyiz idare ediyoz işte inan yağlandımı bilmem ama hem tutması hem yemesi zevkli bir balıkmış rast gelsin
Selamun aleyküm, cümleten hayırlı akşamlar dostlar Ersin kardeşim, bence hiç uğraşma, sana tek bir makina söyleceğim. Daiwa Emcast plus 5000... Yaklaşık 9 aydır kullanıyorum, müthiş güçlü ve hafifliğiyle on numara bir makina... En son yakaladığım lüferde heyecandan biraz hızlı sarmıştım.Kıyıya 30 mt. mesafeden itibaren balığın su üstünden sörf yaparak ve taklalar atmasını seyrederek dışarı çıkarmıştım Aynı makinanın 5500'ü Denizde var, diğer özelliklerini ondan öğrenebilirsin. Zaten benim o makinayı beğendiğimi bildiğinden bana bile haber vermeksizin yurtdışından siparişle getirtmişti sağolsun. Maliyetine gelirse ayırdığın bütçeye yakın, değişmediyse sanırım 75 dolar+15 dolar havale=90 dolar... Bir kere alacaksın ve bir daha boğazda hiç uğraşmayacaksın, her avında da bana dua edersin, üstelik teknik serviste Deniz kadar yakın
Birisi Eşkina mı dedi Övünç kardeşim merhaba, bir yokla bakalım, güzel haberler gelirse hemen mini bir operasyon yaparız.Söz konusu eşkina olursa gerisi teferruattır, akan sular durur
aleyküm selam abi hoşgeldin nasılsın millet yorgun heralde kimseden ses çıkmıyor izmitdekilerde karda eşkina peşinde hayırlısı bakalım