Balik oltaya vurunca ne yapilir?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ali-baba tarafından paylaşıldı.

1. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Yav Ali siz ancak kaşık sallarsınız oda 50 metreyi geçmez:cool: :cool: :D :D

şaka şaka

2. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Kesinlikle haklısın Murat.Bu anlatmakla değil yaşanarak öğreniliyor:) :p :D :D

3. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Atmaya mı atamamaya mı?;) :p :D :D

4. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

kaşık olsun kurşun olsun gramı belirt atışlar gelsin:D:D:D:D

5. alikemal

atış serbes :D:D:D:D

6. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Eyvallah usta atarım diyene sözümüz yok :D :D

7. ali-baba

ali-baba GOKOVA

arkadaşlar herkese selam.bugun akyakada denizin bana verdikleri ve benim aynen denize iade ettiklerim. tolpam 7 tane balık yakaladım. 5 tane kaya balığı 1 tane orta resimdeki adını bilmediğim balık 1 de ispari.acaba iğneler 9 luk diyemi boyna küçük balık yakaladım? ama yinede balık yakalamanın zevkini aldım :)
    bide unutmadan balık oltaya balık oltaya vurunca çooook yavaş şekilde sarıyorum ama çook yavaş sanki yem suda yüzüyormuş gibi.
    yem olarak tavuk göğüsü kullandım.inşallah daha buyuk balıklarıda yakalıycam :)
    bu arada orta resimdeki balığın markası ne?

Son düzenleme: 1 Mart 2010
  8. albeton

albeton Ali

En İyi Avı:
    kötü av yok
    kaşığa gerek yok.sizin Galatadan yakaladığınız gümüş kadar istarvitleri yem yapıp turna yakalarız.:D

9. alikemal

ortadaki balık güneş balığı sanırım yanılmıyorsam yanıldıysam arkadaşlar düzeltsin

diğer oranın müdavim oltacıları neye atıyo arştırma yaptınızmı? ne çıkıyo

10. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Kardeş bence sen hiç tanımadığın insanların avları hakkında yorum yaparken biraz düşün ondan sonrada profilinden yaptığı avlara açtığı konulara falan bak ;) ;) ;)
    ben senin gibileri sazan diye yakalar turna gibi pişirir istavrit gibide yerim;) :p :D :D

11. ali-baba

ali-baba GOKOVA

çipura mrmır levrek kefal. balık bol.bugun zaten ahım şahım balık tutan yoktu.olta atıcak 2 yer var 1. yer iskele kaya balıkları ordan çıkttı.baktım başka bişey yok daha derin olan başka yere gittim diğer balıklarda ordan geldi.

12. albeton

albeton Ali

En İyi Avı:
    kötü av yok
    İstanbul kıyılarına ne zaman gitsem çok büyük bir çoğunluğun küçücük istarvitlerden başka bir şey yakaladığını görmedim.ayrıca yazdıklarım biraz espiriydi hemen beni yemeye kalkma yav..:D

13. alikemal

çupra ve levrek konusunda biraz daha sabır ve tecrübe kazanmaya başladığınızda levrek ve çupra denemelrinizde size süpriz balık olarak mırmır ve kefal gelir :D:D sezonun amortisi derim ben bunlara çünkü hedef balıklar farklı

eğer sabrınız yeterse ve şansınız varsa tecrübeyi kenara bırakıp levrek denemelerine başla :D ufaklarla uğraşma belki bi amorti gelir

14. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Benim gibi bir tatlısu avcısına kıraça avcısı dersen pişirmeden çiğ çiğ yerim:D :D

15. alikemal

bian bana yapılan yorumun altındaki beyazla yazılmış şaka şaka yı okuyamadınız sandım :D:D:D geriliyo burası dedim kendi kendime :D:D ankra istanbul kapışması hepsi geyik esvabında muhabetler ciddiye alınacak bişey yok bence istanbulda zaten balık tutmaya gitsen 1 yıl boyunca çeşit 4-5 balıktan ibaret oyüzden fazla büyük balık yoktur sanırım yazın istavrit zargan eşkina baharda istavrit eşkina karagöz kışın lüfere eşkinaya talim :D:D:D ne mübarek balık eşkinayla istavrit yanlış yazmadım sanırım genelde çıkan balıklar bunlar bide boğaz trafiği olunca mecbur açık atıcaklar :D:D:D

Son düzenleme: 1 Mart 2010
  16. ali-baba

ali-baba GOKOVA

levrek için iğne önerin nedir? yoksa bi sahte alıp onumu sallasam?

17. alikemal

sahte sallaman için uygun teçhizant lazım :D:D:sallayan yine sallar bala gte yakalayan oluyo öyle iğne tavsiyem 4-6 numra arası seçim yap aynı iğnlerle çuprada yakalanır ,mırmır da bu benim taktiğim balıkcılığım :D:D başkası başka söyler en güzel yemi mamaundur ama deniz suyu sıcak ve isparoz gibi küçük balık çoksa yem dayanmaz o yüzden sabır şart ve inat etmelisin yoksa sıkıcı gelir bu sefer kendini sorgulamaya başlarsın , neden buradayım diye

sahte yemde dere ve çay ların denize karıştığı yerlerde sabah erken saatlerinde sabah ezanında yani meranda olmalısın ve atçeke devam etmelisin derenin denize karıştığı akıntısının olduğu orta noktalara he farklı yerleri rapalayla tarıyarak denemelisin özellikle ava gittiğin gün denizin bulanık ve havanın lodoslu ve kapalı olduğu denizin köpürerek döklen şekilde dalgaların kıyıya vurduğu zamanlarda şansını dene

levrek için canlı bırakma yönteminide deneye bilirsin dibi kumlu çamurlu , denize çayın ve derelerin döküldüğü, hava mualefetinin yukarıda belirttiğim gibi olması kaydıyla sabah ve akşam suyuna yakaldığın küşük karagöz, sarpa, kupez, kaya balığı, isparoz gibi balıkların sırtındaki dikenlerin altından 4-6no mustat siyah levrek iğnelerini kullanarak dalganın durumuna göre ağırlıkla oynayıp gezer kurşunlu takım hazırlarsın ,bu konularla ilgli detaylar ve yöntemler forumda mevcut

merak ettiğin kanuları farklı başlıklar açıp onların altında paylaşım yapabliriz aynı başlık altında çok karışıyo

18. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    İğnede yem kalmadığına göre demekki balık var aslında,siz yem takmayı bilmiyorsunuz daha,iğne seçimide önemli tabi...Zamanla öğreniceksiniz bende 2 ayda öğrendim yem takmayı desem inanın yalan olmaz..Bide mercanı kıyıdan zor alırsınız,boşuna zorlamayın kendinizi mercan takımıyla falan,genelde derinlerde yaşıyan bir balık benim tecrübelerime göre 40 mt,den başlıyor yaşam alanı..Kıyıdan alınmazmı? Alınır ama,şans derim tamamen..Yemi doğru takarsanız tasmalama yapmanıza gerek yok(mercan için konuşuyorum),hayvan zaten yemle beraber direk iğneyide yutuyor,sonra hemen hafifçe aşağı basıyor biraz salın sonra o kendini bırakınca çekin yukarı,misinayı gerdirmeye başlayınca tekrar biraz salın yorulunca tekrar çekin..bu şekilde alabilirsiniz..
    Denizi çok özledim uff :(

19. ali-baba

ali-baba GOKOVA

arkadaşlar sahte yem aldım.bunlardan hangisine levrek gelir? boyları 9 la 12 cm arası

Son düzenleme: 5 Mart 2010
  20. TuRKLoRD

TuRKLoRD Polat

Favori Makine:
    Banax sx 5000
    cevap yazmıştım bu mesaja karşılık olarak ama malesef silmiş adminler...lütfen bunu silmeyin...

Biz izmirlilerin gördüğü en yüksek yapı saat kulesi değil ilk önce
    onu belirteyim.Tarihi bir yapı olduğu için izmirin simgesi saat kulemiz.ben şu an 12. katta oturuyorum, üzerimde 3 kat daha var.bizim apartman bile en az 3 kat yüksek saat kulesinden.sizin mantıktan gidicek olursak ben izmirin en yüksek binasında oturuyorum...Balkondan bakınca bizden daha yüksek olan apartmanlarda var.onlar İzmirin simgesi olması gerekiyor öyleyse :) :)..neyse....başka şehirleri hor görmeyelim lütfen.

Başımdan geçen ufak bir anıyı anlatayım kısaca...2008 senesinde kuzenim iş gezisi için çine gitti.orada bir fuardan bana tel açtı.0.45 euroya 0.37 lik okuma marka misina olduğunu söyledi.hemen 1000 adet almasını söyledim.ticari amaçlı düşünmüştüm bunu.misina için ayrı bir belge gerektiğinden bana getiremedi bu adeti.çantasına sadece 9 adet sokmuş.buradaki okumaların aynisi ama malesef üzerinde 100 mt yazan misina 49 metre çıktı...

100 mt,200 mt atarım diyen arkadaşlar bunları kullanıyor sanırım.nede olsa sanal alem atış serbest :)..o arkadaşlara önerim kamışlarında sarılı misinayı metre ile ölçmek.