Baliklar, Baliklar, Baliklar...Yillardir Benim Dunyam Onlar

Konu, 'Fotoğraflar' kısmında Huseyin Alp Arslan tarafından paylaşıldı.

1. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili ve cok degerli Erkan Bey,

Cok tesekkur ederim.Gurbetcinin halini anlayan az bulunur, gonlume su serptiniz.Gurbet biraz sucluluk, cok ama cok hasret cekmektir ve biraz da aydinlanmadir. Hicreti emretmis Allah(CC), kalbin bu cendereyi cekmesini istemis.Yepyeni bir dunyaya geldiginizde orda artik bildiginiz insan olamazsiniz.
    Her seye yeniden baslamak, yep yeni bir insan yaratmak zorundasiniz.Onceleri korkunc gorunse de, buyuk ve icsel deprasyonlar gecirseniz de bir gun duru bir gune , duru bir akil ve yurekle uyanirsiniz.Aslinda gurbet muhtesem bir firsattir o an

O gune kadar yaptiginiz hatalari bir daha yapmamak icin, o gune kadar kirdiginiz insan gonlunu bir daha kirmamak icin, o gune kadar utandiginiz her seyinizi sonsuza dek gommek icin...Gurbet icinizde ki pirlantayi bulup, sadece
    ona sarilip, tekrardan var olmak, tekrardan mujdeyle uyanmaya donusur...Allah(CC)'nin hicret emrinin ardinda saklanan mucize bir anda size "ne kadar sarih, ne kadar basitmis." dedirttirir. Mukemmel olabileceginizi bir an dusunursunuz, sonra belki de yillarca o yolda yurursunuz.Oysa ki ders bitmemistir. Cunku nihayetinde onca ugrasmaniza ragmen gene kalpler kirar, o guya mukemmel dediginiz insanla, insana ait her hatayi gene yapmaya baslarsiniz.Nihayetinde
    'noksansizligin sadece Ona ait olduguna' uyanir ve "pes" edersiniz. Artik tavekkuldesiniz.Yuruyupte zaptedilecek bir nokta, bir basamak, bir sifat, bir mukemmeliyet kimse icin aslinda yoktur.O ilerde bir yerde degildir, tam uzerinde duruyorsunuzdur. Insan ozunde mukemmeldir.Noksanlarimizla bile mukemmelizdir.Sadece once kendimizi sonra herseyi bagislamasini bilelim.Ve bagislanmak once kendinden, sonra herkesten "Ozur" dilemekle baslar...Ozur dilemek hic olmaktir...Hicligin ta kendisidir.Ancak

"Hicligini bulamiyan, herseyligine asla ulasamaz."

Samimi yureginize, samimi dualariniza, mutesekkirim...Halaoglunuz gibi ekmek parasi icin gerek gurbette, gerekse Memleketimizde alin teri doken herkese yaptiklari is ne olursa olsun "Allah kolaylik versin."Kolay kazanilan ekmek yoktur.":)

Kusura bakmayiniz yorumunuz kalbimde yukardaki gibi bir firtina kopardi. Umarim paylasmakla sizi daraltmadim.Icimden geldigi gibi yazdim.

Tekrardan gorusebilmek umuduyla, saygiyla, sevgiyle, saglicakla kaliniz.

2. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Uyumak zorundayim dostlar.Oldukca yorgunum ve hafta sonlari isimin en yogun oldugu zamandir.Vedat Beyin mesajini gordum ozellikle nezaketi icin kendisine tesekkur ederim, su ana kadar cevap veremedigim tum dostlarima da teskkur ediyorum yorumlari icin, ayrica kendilerini cevaplamaya devam edecegim...Biraz sabrinizi istirham ediyorum.

Simdilik saygiyla, sevgiyle, saglicakla kaliniz.

Her zaman gonlunuzdekine rast gelsin.:)

3. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    fotoğraflarda gözüken hırs değil, sevgi :) tebrik ederim, devamını dilerim.

4. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi.
    yüreğine sağlık.

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Muhabbet küllense de gün gelir harlanır elbet. Yeter ki sevda; canda can bulsun, can denizinden yitmesin.

Farkinda misiniz her gun muhabbetimizden nedir yiten?

6. cemal doğan

cemal doğan cemal doğan

Pırıl pırıl bir gökyüzü altında,dev bir çınar ağacının dibindeÇağıl çağıl akan bir pınarın başında.
    İçtim kana kana içtim.
    Doymadım.
    Avların.
    Sohbetin.
    Muhabbetin.
    Seni sen yapan herşeyin daim olsun.

7. melikşah

melikşah ........................

Sevgili hüseyin düşüncelerine,yüreğine,diline ve o güzel duygularını yazıya dökmene sebep ellerine sağlık:)
    Valla ne diyeceğimi bilmiyorum hatta şu an seninde dediğin gibi aklımdan geçenleri an ve an yazıyorum.
    Bir önceki yorumumda belirttiğim gibi raporunu okurken ve bizlerden kilometrelerce uzakta olman, bende daha değişik bir duygu fırtınası oluşturdu.Her ne kadar birbirimizi tanımamış ve görmemiş olsak bile bu memleketin havasını,suyunu ve ekmeğini paylaşan gönül dostlarıyız.
    Her ne kadar burası bir balık avı platformu olsada bizde elimizden geldiğince
    Sana ve senin gibi gurbetçi kardeşlerimize uzakları yakın etmeye çalışıyoruz:)
    Bunu azda olsa başarabiliyorsak ne mutlu bizlere.
    Allah seni sevdiklerine bağışlasın.
    Kazasız belasız bereketi bol avlar dilerim.
    Nefes aldığımız sürece ve sağlığımız elverdiği sürece Allah'ın izniyle
    hep beraber buradayız:)

Son düzenleme: 11 Mayıs 2012
  8. Asant07

Asant07 Osman

Favori Makine:
    Banax
    Sevgili Hüseyin ağabeyim, senin paylaşımlarından ayrı bir haz alıyorum inan. Bu ve benzeri platformlarda paylaşımda bulunan her arkadaş elbette bir emek harcıyor ve sunum yapıyor, hepsi de takdiri hak ediyor.
    Ama senin sunumlarında ayrı bir içtenlik, sıcaklık ve yalınlık var. Her türlü nefsani kötülüklerden uzak. Ben bunu senin yüreğindeki güzelliğe, iyiliğe veriyorum ağabeyim. Adeta insana, kendini senin yanındaymış ve beraber avlanmışız hissini veriyor.
    Yüzündeki ve yüreğindeki nurun hiç sönmemesi dileğiyle, sağlıcakla ve muhabbetle kal ağabey, Allah (c.c.) yar ve yardımcın olsun.

9. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish

Sevgili Dostum, Adasim...

Tesekkurler ...Ilgine alakana, nazik yorumuna...Iki gundur oldukca mesguldum.Hafta sonlari ne yazik ki sizlerin arasinda olmam neredeyse mucize...Bu yuzden beklettigim icin ozur dilerim.

Bu benim icin cok keyifli bir paylasim degildi.Aslinda cok gurur duydugum bir paylasim da degil. Benim dunyami yansitiyor ancak cizgimi degil.Zaten elestirmeye calistigimiz bu.Zorlandigimiz, cekilmeye calistigimiz yon nedir? Ve bu amator balikciligimizin faydasina midir yoksa zararina midir?

Kendi acimdan bu elestiriyi yapmak zorundaydim...Artik rahatim...

Sevgiyle, saygiyla degerli dostum.Daha nicelerinde bulusalim.

10. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish

Sevgili Roy,

Dedigin gibi kalplerimiz aynidir ve bu gercek amator balikcilik kalbidir. Savunmaya calistigim ve ifade etmeye calistigimsa sadece budur. Yoksa kimseyle alip veremedigim yoktur.Insanlarin secimleri ve ozel yasamlari , insanlarin secimleri ve ozel yasamlaridir. Beni bu alakadar etmez, kimseyi aslinda etmemelidir.Ancak surda ki amator balikcilik muhabbetimize ve bunun cizgisine elbetteki elestirilerimiz olacaktir ve olmalidir.Elimizi tasin altina sokmazsak, kalbimizi ates hattina koymazsak bahsettigimiz degerlerin yok olmasina izin veriyoruz. Kalbimizi yok ediyoruz.

Amator balikcilikta miktar sowenizmine karsiyim...Amator balikcilikta kirli rekabete karsiyim...

Dostluguna ve destegine tesekkur ederim. Sana sevgilerimi ve saygilarimi sunarim. Daha nice paylasimlarda bulusabilmek umuduyla ....Saglicakla kal dostum.

Gonlundekine rast gelsin...:)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 14 Mayıs 2012
  11. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Ersin Kardesim,

Her seyden evvel tebrigin icin cok tesekkur ederim.Sizlerin nezaket dolu gonulleri, destegi olmasa bu paylasimlarin hic bir degeri olmaz. Aslinda konusu kendim olan bir paylasim acmak pek benim tarzim degildir. Paylasimlarimda hem amator balikcilik, hem de insana ait bir hikaye olsun isterim.

Insaallah daha nice paylasimlarda gorusuruz degerli kardesim.

Kendine iyi bak.Saglicakla kal.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 14 Mayıs 2012
  12. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Tesekkur ederim sevgili Ilyas,

Insaallah bu balikciliklarin yapildigi paylasimlarida yakinda acarim. Resimlerin bir ikisi haric hepsi baska baska balikciliklarimdan alinmistir. Onlarin hikayeleri uzerinde bir sure daha calisacagim.

Umarim onlari da begenirsin.

Gorusmek dilegiyle, kendine iyi bak degerli dostum.

Gonlundekine rast gelsin.

13. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Aret'cigim,

Eger sizin amator balikcilik ufkunuza , bakis aciniza bir nebze katkim olursa bu benim icin en buyuk oduldur.Butun caba bunun icindir.

Cok nazik destegin ve dileklerin icin cok cok tesekkur ediyorum.

Daha nice paylasimlarda bulusabilmek umuduyla...

Saglicakla kaliniz.

Dahasina rast gelsin...

14. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Amatör ruhla yapılmış nice güzel avlarının devamını dilerim Hüseyin ağabey, bu işe gönül veren her amatörün kedinden birşeyler bulacağına inandığım, sana yakışır harika bir paylaşım olmuş.

Selam ve sevgiler, sağlıcakla kal.

15. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    harika bir paylaşım fotoğraflarıyla roman tadında insan hiç bitmesin istiyor :)

ellerine sağlık üstadım :)

16. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish

Eger bu yorumunuz "bir zeytin dali uzatmak" sa bunu nezaketle kabul ediyor ve tesekkur ediyorum.

Sahsima yapmis oldugunuz, hak etmediğimden emin olduğum elestirilerinize ragmen kisisel olarak sizinle hic bir problemim yoktur. Soyleminiz uzere, savunmaya calistigimi dusundugunuz herhangi bir grupla da direkt iliskim yoktur. Benim problemim, tamamen amator balikcilik tabanindadir ve bu konuda ki goruslerim zaten yillardir acik secik calismalarimda islenmistir. Anlasmazligimiz, benim nazarimda tamamen amator balikcilik anlayisimizin uyusmamasindandir.

Kulturumuzde bir catisma sonrasinda kucugun buyukten ozur dilemesi adettendir. Hem bu yuksek kulture saygim geregi, hem de ortaya sacilan ve istemeden de olsa taraf oldugum cirkinlikten duydugum esef neticesinde,
    basta Balikavi.net'in cok degerli uyelerinden, ardindan kendilerini oldukca zor duruma dusurdugume inandigim Balikavi.net sitesinin degerli yoneticilerinden ve sizden ozur dilerim.Ancak size karsi sundugum "Ozrun" sizin benden beklediginiz ve ifade ettiginiz "teslimiyetci" karakterde bir ozur olmadiginin altini cizmeliyim.

Saygilarimla...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 15 Mayıs 2012
  17. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Cok sevgili ve saygi deger dostum Okan,

Nazik yorumunuz ve incelik dolu dilekleriniz icin cok tesekkur ederim.Daha nice paylasimlarda dunyami sizinle paylasmaya calisacagim.

Umarim her zaman birlikte oluruz.:)

Gonlunuzdekine rast gelsin, saglicakla kaliniz.

18. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish

Cok sevgili ve saygi deger Sami Bey, Elestirinize ve sorgulayisiniza cok gec cevap verebildigim icin affiniza siginirim.Lutfen assagida ki fotografa bir goz atiniz.

Bahsettiginiz balikcilikta cekilen fotografla, yukarda cekilen fotograf ayni gune aittir.Ben pek bu konularda becerikli degilim ancak bildigim kadariyla kimi komputer delisi arkadaslar fotograflarin hangi gun ve saat cekildigini bir sekilde bulabiliyorlar.Eger onlar yardimci olursa bu cok kesin olarak kanitlanir.Olurda tatmin olmazsaniz ayni seferle ilgili pek cok fotografimiz vardir, bunlari acariz.
    Gordugunuz gibi teknede uc kisiyiz. Ben bu karede, bas ustune yatarak fotografi ceken kisiyim.Teknemizin kamara ustunde "Rocket Luncher" adi verilen
    bolumunde diger kamis ve takimlar acik olarak gorulmektedir.Baliklar donus yolunda 3'umuz tarafindan yakalanmistir.Gormus oldugunuz baliklar hatirlayabildigim kadariyla asagi yukari 12 tane 1.5-2.5 kg arasi kahawalar(Arripis trutta) , iclerinde asagi yukari 10-15 tane de 20-30cmlik istavritlerdir.
    Yeni Zelanda da adam basi kahawai limiti sadece kahawai yakalamissaniz her hangi bir boy limitine tabi olmadan 20 tanedir.Istavrit ne boy ne de adet limitine girmedigi gibi , limitleri baliga gore farkli olabilecek ancak toplamda 20 balikla sinirlanmis "canta" limitine de dahil degildir.Yani adam basi sadece 20 kahawai yakalayip, uzerine istediginiz kadar istavrit yakalamakta serbestsiniz.

Bu bilgiler isiginda hem tuketim amaciyla hem de baska seferlerde yem olarak kullanabilecegimiz kahawai ve istavritlerden adam basi 4er tane almisiz.O gun marline sirti cektikten sonra donus yolunda kahawai ve cok iri istavritlerin hamsi oynagina kabardigini gorduk. Baliklarin hepsi segirtmeyle asagi yukari bir saat icinde yakalanmistir.O gun isteseydik o curumde adam basi 20 balik limitini cok kisa bir surede doldurabilir, 60 kahawaila geri donebilirdik.Tenezzul etseydik tekneyi doldurur da gelirdik.Ama o teknediki ben ve arkadaslarimin boylesi bir kalbi olmadigi sanirim acik secik ortadadir.150bin dolarlik tekneyle, 500 dolar maliyete varan seferde adam basi 50 dolarlik piyasa degeri olan bir geri donumle balikciligimizi sonlandirmayi yeglemis olmamiz ekonomik acidanda amator balikcilik degerlerine ne kadar bagli oldugumuzun sanirim acik gostergesidir.Temennimiz korunan , kurallara uyulan denizlerde nasil bir bolluk olabilecegini sergileyerek, yarin bizim denizlerimizde , bizim insanlarimizinda , hatta tavan limitlerine erismeye bile gerek duymadan sadece ihtiyaci olani insafiyla alarak, boylesi bir bollugu Ulkemizde de gorup, paylasabilecek sartlarin saglanmasina ilham olmaktir.Bu burda yaklasik 30 sene de mumkun olmustur ve Ulkemde de bunun olabilecegine acik delildir.Secim ve yatirim, akli basinda insanlarin sadece sag duyusuna ve konuya karsi samimiyetine kalmistir.

Asagida bolgemize ait olan limitlerin sergilendigi linki yayinliyorum.Acip bakabilirsiniz.

Eger hala tatmin olmadiysaniz, lutfen bu konulari belirtiniz , yardimci olmaya devam edeyim.

Duyarliliginizdan ve sorgulayisinizdan vazgecmeyiniz . Bu acidan size ayrica tesekkur ederim.

Gorusebilmek umuduyla saglicakla kaliniz.:)

http://www.fish.govt.nz/en-nz/Recre...Areas/Auckland+and+Kermadec+Areas/Finfish.htm

19. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili ve cok saygi deger Ferdi kardesim,

Zaten limitlere saygimizda hic bir kusurumuz olmaz, bizim buranin limitlerinin cok altina isabet eden kendi vicdani limitlerimizde vardir. Ben o gun 4 balik almisim, alabilecegim 16 baliga hayir demisim, dikkat ediniz balik boylarina sadece secme buyuklukte olanlar ali konulmus, gerisi salinmistir.Boylesi bir algilayis ve bolluk umarim Milletimin her insanina nasip olur.Yakala-sal her yakaladigin baligi sal demek degildir, oyle olsaydi amator balikcilik sadist bir mesgale olurdu.Denizin urununu hasad ederken bilim adamlarinin, bilir kisilerin bizim henuz takdir edemiyecegimiz bakis acilari ve bilgilerin isiginda kanunlari hazirladigini, bunlarin elbetteki halen insan hatasini ve yanlisliklari barindirabilecegini bileceksin, icabinda sorgulayacaksin, bakis acini ortaya koyacaksin, ancak o kanunlara oyacaksin ki top yekun olumlu bir sonuc elde edilmesine katkin olsun.

Degerli yorumuna, beni anladigini acik secik hissettigim buyuk yuregine cok ama cok tesekkur ederim.

Gorusmek dilegiyle, saygi ve sevgilerimi sunarim.Saglicakla kal.

Gonlundekine rast gelsin.:)

20. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili ve cok saygi deger Mustafa Bey,

Gonlumu anlayan gonlunuze , nazik yorumunuza cok tesekkur ederim.

Daha nice paylasimlarda buluabilmek umuduyla, saglicakla kaliniz.

Rast gelsin.:)