arkadaşlar öncelikle merhaba yeni üye oldum... Bi sorum olucak akçayda kayalıklardan atıyorum oltayı yemi didikleyim didikleyim kaçıyolar anlıcanız hiç vurmuyor bile. Geçen gün gittik balıklar suyun üstünden culup culup atlıyorlar gene oltada tık yok. Dip oltası kullanıyorum bazen kayalara takılıp kopuyo(zaten balıkta gelmiyo)bazende şamandıralı atıyorum didikliyo gidiyo. Yem olarak sülünez, kalamar,tavuk,ekmek kullandım yokk önerilerinizi bekliyorum
O zıplayanlar muhtemelen kefal yavrularıdır. (deniz kategorisinde açmışsın ona istinaden yazıyorum). İrileri sabah çok erken saatlerde sadece sıçrama yapar, gün içerisinde yavrular sürekli su yüzeyinde olur. Hedef balığın türünü belirtirsen daha kolay yardımcı olabiliriz, bahsettiğin düzenek ve yemlerle bir çok tür avlanabilir ama önemli olan balığa göre, uygun takım ve yem seçimi yapmaktır. (hava şartlarını hiç saymıyorum bile.) Nereden katıldığınıda yazarsan iyi olur, bölgede ikamet eden ya da orayı iyi tanıyan arkadaşlarımızda yardımcı olabilirler. Aramıza hoş geldin.
Cevabınız için teşekkür ederim.. Evet denize atıyorum edremit-zeytinli'den katılıyorum.Biraz acemi olduğumdan herşeyi bilmiyorum haliyle.Hangi balık vardır yoktur dersen çok bilgim yok ama karagöz,zargana,kefal oluyo yardımlarınızı bekliyorum...
Anılan türler hakkında forumumuzda geçmişte ve şimdilerde teorik ve pratik bir çok uygulamayı tartıştık. Çipura ve karagöz için buraya, Kefal için buraya, Zargana içinde burayı incelerseniz, ilgili türler hakkında bir çok yoruma ulaşabilirsiniz. Avlanma teknikleri bölgesel durumlardan çok, hava şartlarının değişikliği nedeniyle farklılık gösterebilmektedir. Bunun haricinde uygulanan teknikler, ülkemizin bir çok yerinde halen en geçerli yöntemlerdir. Yukarıdaki köprüleri takip edin, soracaklarınız olursa bu başlık altından devam edebilirsiniz.