malum havalar ısındı. Akşam üstüden başlayarak ertesi gün sabah suyuna dek balık tutmak bu mevsim yapabileceğimiz en iyi balık av saatleri. Bunu niye diyorum. Hem hava sıcaklığından etkilenmemek için hemde gündüz avında kıyıdaki küçük balıklarla ugraşıp yem kaptıra kaptıra sinirlerimizi bozmamak için söylüyorum. Şimdi gelelim asıl sorunumuza. Tuttuğumuz balıkları nasıl sağlıklı bir şekilde saklayıp evimize kadar götüreceğiz? Livarda saklamak tabii ki akla gelen en kolay çözüm. Ama ben livardaki canlı balıkların etraftaki diğer balıkları kaçırdığını bir derğide okumuştum. dergiye göre yakalandığını anlayan ve korkan balık tepki olarak denize bir takım kokular saldığını ve bu sayede de diğer balıkları ürküttüğünü belirtmiş. Mantıklı bi açıklaması muhakkak vardır diye düşündüğümden livar artık kullanmıyorum. Kovaya deniz suyu koyarak balıkları orada tutuyorum. Malum havaların sıcak olmasından ötürü ne yazıkki su sürekli ısınıyor. Hadi sabaha kadar suyu sürekli değiştirdik. Sabah oldu o balıkları bu sıcakta eve kadar nasıl götüreceğiz. Tabii evi yakın olanların elbette böyle bir sorunu yok. Ama benim gibi evine en az 80 km uzakta olanlar için bu büyük bir sorun. Bol tuzla götürmeyi denedim ama onda da pek başarılı olamadım. Bu konuda fikirleri olanlar varsa ve yazarlarsa sevinirim. İlgi gösteren herkese şimdiden teşekkürler...