Balıklarla Bayramlaşma -20.08.2012 tarihli av raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Levrekavcısı tarafından paylaşıldı.

1. Levrekavcısı

Levrekavcısı Levrek Avcısı Ali Abi

Teşekkürler Sonay kardeş. Daha iyisi sizlere inşallah.

2. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    tebrikler, uzun zamandır levrekler sahteye pek yüz vermiyordu, bereketli bir av olmuş.

3. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Tebrikler.
    Bir soru sorabilir miyim ?
    Balıkları hangi çayın ağzından tuttunuz acaba.
    Ben bu rover 98 in G15R siyle hem kendim çok yüzdürdüm hem de bazılarının ustaca WTD aksiyonları yaptıklarına da şahit oldum. Benimki de powerline 0.25 ucunda da görünmez ve pahalı bir fc misina var. Şöyle söyleyeyim, powerline 0,25, palamar düğümü vesaire attığın zaman çıt kopuyo. illa ki ucuna ek yapmak zorundayım. dişimle tükrüklü bir şekilde gerdirirken düğümü, çıt hemen kopuyo. ilkin çok moralim bozulmuştu. ondan sonra albright düğümü ile fc misina ile evlendirdim. bu sefer de iki elimle çektim, baktom kopartamıyom. anladım ki milletin powerline extreme kullandığı kadar varmış öyle dedim. ilk düğümlerde çıt çıt idi aslında yani.
    Rover 98 ile hiç bununla levrek alan olmamıştı bizim kıyılarda. Ben de bu sahteye olan inancımı kaybetmiş idim. Kaybetmeyeyim diye mi bütün bunlar diye düşündüm
    Bir de silikon yayınlamışsınız başka bir başlıkta da açmışsınız galiba sizdiniz.
    Silikon ile mi aldınız levroları ? Harbiden yoksa, Rover ile mi ? Bizim buralarda levrek tutup yayınlayan olmaz da pek. bu kadar adam tutamazken sizin tutmanız yer seçiminizle alakalı olabilir mi ? Sahtenin renk seçimiyle mi yoksa ? ne bileyim bu yoksalar uzar gider.
    Hayırlı olsun levrolar. Devamı gelsin doyumsuz ağzımızın suyu aksın resimlere baka baka

Ayrıca, bizim buralarda avlanan arkadaşların oluşturduğu nezih bir sayfamız da var. Haberiniz yok belki dörtyoldan iskenderundan osmaniyeden payastan ;) vs. erzinden amatör balıkçılar av raporlarını ve tecrübelerini yazıyorlar. Sayfamız 224 sayfa evveliyatlı. Belki ilginizi çeker
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=13548&page=224

4. Levrekavcısı

Levrekavcısı Levrek Avcısı Ali Abi

Alişan bey
    Konuda da yazdığım gibi kesinlikle Rover 98'in HA 16R modeli ile avladım.At-çeke ilk başladığım zamanlarda internette okuduklarımdan Rover98'in G15R modelinin çok övgü aldığını gördüm. Ben de G15R den 5 tane alarak at-çeke gittim. Günlerce atçek yapmama rağmen 1 tane levrek alabildim sadece.Sonra bir ustamız bana "avlandığın bölgede avcı balıkların hedefi olan hangi balıksa maketi de ona göre seçmelisin, balık florasına uygun ürünleri tercih et" dedi. Rover 98'in ilk GR15R modelini kullanmış ve hiç memnun kalmamıştım. Bu bölgede genellikle lüfer ve levrek balıkları kefalle beslendiğinden kefal rengine en yakın renk olan HA16R modelini aldım.Çok verim aldım.Bir dene istersen.(Kanaatimce daha çok gümüş balığının olduğu bölgelerde G15R iş yapıyo herhalde.)
    Bu arada gün aydınlanmadan Rover 98'in süt beyaz renli olan sahtesi (model nunmarasını şu an hatırlamıyorum) baya iş yapıyo. Ben her iki seriden de çantamda yedekleri ile birlikte bulunduruyorum.
    Poverline misinaya ilişkin olarak ise; senin yaşadığın sorunları ben de yaşadım ve halen de yaşıyorum. Kalitesinin düşük bir ip misina olduğunu düşünüyorum.Hiç memnun değilim.Ancak kaliteli misinaların 100 mt.si 30 TL. Poverlinenin ise 300 metresi 50 Tl olduğundan yani sadece maliyeti düşünerek aldım. Benim kanaatimce ip misina ile WTD daha başarılı.Parası olan için kesinlikle daha kalitelisine gitmesini tavsiye ederim. Ama öğrenmiş oldum.Senin taktiği uygulayacağım. (Tabiki uzağa atış yapmada engel teşkil etmezse).İp misinada Berkleyin ip misinasının çok iyi olduğunu kullanan bir arkadaş söyledi.Baktığımda epey pahalı olduğunu gördüm. Tuzlu su zamanla ipeği de çürütüyo.Bu kadar para vermeyi göze alamam.
    Yayınladığım silikon ile de başarılı avlar yaptım.Bir deneyin isterseniz.Ama daha çok ispendekler saldırıyo. Birde çinekop falan varsa acayip saldrııyo ve slikonunuz yarısı gitmiş halde geliyo haberiniz olsun.
    Resmideki balıkları yakalamam biraz şans, biraz uygun yer ve zaman dilimi diyeyim.O akşam avcı balıkların kefallere saldırdığını görmüştüm. Ertesi günde zevk için gittim.Ama bi şey yoktu.Av yerinin adı ben de kalsın olur mu?Malum levrek fazla hareketi sevmez.Nitekim defalarca barınağa gitmeme rağmen çok sayıda balıkçının olta atması, beton ve kayalıklar üzerinden çok geliş gidişlerin olması nedeniyle olacakki levrek takip etse bile kesinlikle saldırmıyo dönüyo ve gidiyo.
    Arkadaşların oluşturduğu sayfaya da hemen giriyorum.
    Bu arada slikonun resimlerini bu akşam güncelleyecem. Bu bölgede olduğun için temin etmen kolay. Sen de verim alırsan slikonu arkadaşlara tavsiye edebiliriz.
    Selamlar.

5. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler Ali kardeşim, inşallah bunların daha büyükleri de rast gelirler.
    Sevgiler hoşça kal.:) :) :)

6. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

Güzel bir av olmuş levrekler harika bayram tatilindeydim görmemişim raporu yeni farkettim levrek haberleri gelmeye başladı yurdun her yanından sezon açılıyo gibi yavaş yavaş :)