Volkan kardeş ; Bizlerdeki dert "Meslek Hastalığı" gibi bir şey sanırım Balığa giderken Olta,çanta,yemler,kova VS. sanki denizdeki en büyük veya en çok balığı kendimiz tutacakmışız gibi bir motivasyonla gideriz,elimiz boş dönerken de tebessümü eksik etmeyiz fakat gönlümüzdeki o fırtınalar yok mu?Saman alevi gibi dir gelip geçer... Olta su'da olsun da ,sonrasına rastgelsin...
Sana da hayırlı geceler abi. Allah razı olsun. Duanın geçeceği biri vardır elbet, belki de ben. Gönlün geniştir, beni de dahil ettiğine sevindim. Sevgiler karşılıklı. İdare ne kelime Roy, mutlu oldum. Konu diye bişey yoktu zaten, olsa da feda olsun. Yeter ki cana zarar gelmesin. Tekrar geçmiş olsun kardeşim.
2-3 sene önce çok yakaladığım bir balık tı Mırmır. Sonbahar da yakalardık genelde. Hatta aynı anda 2 tane 25 cm'lik çekmiştim, süperdi. Koca ağızlı, yeme hamle yaparsa büyük ihtimal yakalanan bir balık. Biz mamunla yakalardık. Şimdi özellikle mırmır aramıyorum aslında. Levrek yokluğunda oyalanmak için aslında. Karidesi hazır almayı bende düşündüm ama hazırlamayı denemem lazımdı. Daha sert hale getirebilmek için. Bilgiler için teşekkür ederim Can, rastgelsin...
Sevgili Volkan aslında şehir ve deniz olarak çok şanslısın.Birde şu son zamanlarda Adanadan Orhan abinin kullandığı yakım olan pater nosteri kullan bence.Kösteklerin boyunu bayağı bir uzun tutuyorsun sana videosunuda yolluyorum bir bak istersen bayağı güzel birşey. http://www.youtube.com/watch?v=KLUM_IpAxkw
Volkan Kardeş gittiğin yerlerde balıkmı yok,yoksa senin böcüğünmü ölü her şeyden önce sabah kalkıp gitmektense,akşam gidip gece avlanmanı tavsiye ederim.Karides kullanma,mutlaka boru kurdu veya sülünez kullan,İllaki Karides kullanacaksan kesinlikle jumbo karides kullanma ve mümkünse taze karides kullan,neyse inşallah bir dahaki avlara yakalarsın. Rastgelsin. Roy Kardeş,geçmiş olsun.Çok şükür sana birşey olmamış.Selamlar.
Teşekkürler Can. Daha önce de izlemiştim gene izledim. Hazır pater noster takımı da var aslında ama adamlar kırmızı boncukla yapmışlar. Videodaki ise saydam bir madde sanırım. Pek boncuğa benzemiyor. Ya da ben biyerleri kaçırıyorum. Yapılırken canlı canlı izlemem lazım. Benzerini yapabilirim sanırsam. Birebir aynı olmasa da işgörür. Berkley'in Fc misinasını aldım, şimdi takım yapacağım. Pater noster gibi uzun kollu. Sasame ve fudo iğne de aldım bugün, bakalım sonuç değişecek mi iznim boyunca. Rastgelsin
Teşekkürler Orhan abi. Aslında balık yok diyemem. Ancak küçük balıklardan fırsat kalmıyor büyükleri. Gerçi hep sabah suyunda gittim. Saat 02:00 gibi yola çıkacağım, 03:00 civarı avlakta olurum. Sabaha kadar bakalım nasıl olacak. Sabah gün doğarkende atçek yapacağım inşaallah. Yem şu an boru kurdu. (Yalnızca 1 paket) Önerilerin için teşekkürler. Sonuçları paylaşırım izin dönüşü.
Sevgili Volkan, sabahın bu saatinde beni güldürdün ya, Allah da senin ne muradın varsa versin.:laughing: Son zamanlarda en çok keyifle okuduğum balıksız balık raporu Bu saatte ayakta ne işim mi var.Deniz kardeşimle eşkinadan geldik ama biz senin kadar kısmetsiz değildik.7 adet eşkina ve 1 iskorpitle geceyi sonlandırdık, raporuda yarın koyarız inşallah.Eğer İstanbula yolun düşerse senin bu makus kaderini ters çeviririz herhalde, bizede kısmetsizliğini bulaştırmazsan tabiki Bu arada Roy kardeşim büyük geçmiş olsun, Allah korumuş gerçekten, en kısa zamanda daha iyi bir arabaya kavuşman dileğiyle tekrar geçmiş olsun:thumb:
Sevgili Volkan kardeşim son günlerde gerçekten balıktan boş dönenlerin sayısı arttı ama gene az da olsa bizim buralarda biraz balık çıkıyor....Sen Sivrice'ye gel beraber çıkalım, sevgiler hoşça kal.
sesimiz sedamız kasildi volkanım soranlara bu hafta da yok . kimse tutamıyor. ben zaten olmıycağını bilyordum deniz havası iyi geliyor. ulen adama sorarlar pazar sabahı saat 3 temi iyi geliyor deniz havası sende normal insan saatinde deniz havası alsana diye. biz trofe peşinde koştuğumuzdan eve küçük balıklada gidip tavayı doğrultamıyoruz (küçükten kastım karagöz lidaki mercan vs limitler dahilinde neyse günü gelir elbet. sanada rastgelsin.
Volkan abi sen niye balık tutamıyorsun abi:laughing: Tekirdağ'ın Muratlı adında bir ilçesi var orada derdine çare bulabiliriz abi (Motor) lakaplı bir falcı var. Neden motor diyorlar bilmiyorum ama söylediği tez zamanda çıkıyor:laughing: :laughing: Ya okadar gırgır yaptım akşama ben de cıkacağım basiretim baglanmasın Ben de Pater Noster kullanıyorum. Ersan abi göstermisti sağolsun. Çizgili levrek(mırmır) icin çok ideal tavsiye ederim. 2 hafta evvel kaya kurdu çıkarmak amacı ile bir yere gittik 4 kişi. Vücudum kadar molozları karaya çıkarırken güneşin tepemde olduğunu unutmuşum Yok böyle yanmak cupra bile mangalda böyle kızarmaz 2. kat deri atıyorum bir ara kertenkele zannettim kendimi. Sonra düşündüm o güneşin altında anca kertilenkele oldugumdu Raporu yine neşe ile okudum abi eline sağlık duamı da ettim gerisi sana kaldı Saygılar.
Teşekkürler İsa abi. İstanbul'a yolum düşerse (pek ihtimal dahilinde değil ya neyse) Deniz'i rahatsız edeceğim zaten. Birgün olur umarım. Sizin avın keyifli geçmesine sevindim. Rastgelsin....
Teşekkürler Orhan amca. Umarım birgün oralara gelmek nasip olur da senin o güzel avlarını canlı canlı izlerim. Rastgelsin... :laughing: :laughing: :laughing: Bende kışın levrek peşinde koştuğumdan mırmır, sargoz, mercan gibi balıkları yakalayamadım. Bilirim boş dönmenin acısını. :laughing: :laughing: :laughing: Mırmıra çizgili levrek mi diyorsunuz siz Levrek tutamadıkca nelere levrek ismi takıyoruz. Bende tek çizgili levrek tuttum (İsparoz) Teşekkür ederim, rastgelsin... İşimiz falcılara kaldıysa vay halime.
O da levrek abi Mesela eşkina, kaya levregi Dün mırmır denemesi yaptık, daha ilk atışta gelince dedim bereketli olacak ama göstermelik mırmırmış o
öyle abartili su fiskirmasada olur popper popper durhihi hulbb hulllbb yapsin yeterhihi popper icin ayri bir konu acacagim ileride,önce levreksiz su dönemde popper ile birseyler yakalayip görüntüsünü buraya aktarayim