Bana Kimler Dua Etmişti. :) :) :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Volkan' ım sübye vardı onla denedim kıyıdan, gece 02' den sabah 08' e kadar. Kayınco 1 tane melanur yakaladı o kadar. :(

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tam tahmin ettiğim gibi Alper. :) Melanur aldığınıza göre demek kayalık bir kıyıdaydınız. Hemen şamandıralı bir takım yapıp küçük iğne ak yem (sülünez daha iyi olurdu gerçi, sübye melanura pek uygun değil ama neyse) ile melanur denemesi yapabilirdiniz. Tabi şamandıralı sistem için malzeme lazım.
    Bende hemen herşey var arabada. :D
    Bizde Dikili iskelesinde dip balığı denerken yanımızdaki avcılar dip takımıyla 2 adet gopez yakaladılar. Hemen bir oltayı şamandıralı orta su takımına çevirdik ama gelen giden olmadı :D

Avcı her ihtimale hazır olmalı. :) Gerçi ben hazırım da balıklar hazır değil.

Oysa sübye çipura için güzel yem olurdu. Kolaylıkla çıkmaz iğneden, kumluk bir sahil deneyebilir, çipura ve mırmır tutabilirdin şanslıysan.

Sağlık olsun. 1-2 ay sonra daha da kıyılayacaktır dip balıkları. Özellikle mırmır bizim avlaklarda şu an çok çok seyrek.
    Çipura gene 1-2 tane av veriyor bazen. Gönlündeki rastgelsin Alper. :)

3. anathema

anathema ersen

Favori Kamış:
    Shimano Catana BX 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30 S
    En İyi Avı:
    LeVreK
    Vay be Volkan, Bayadır foruma girmiyordum. Forumda en son senin av raporunu okumuştum, şimdide en üstteki konu yine senin. Balık alamasanda tadını çıkar :)

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

Bende bayadır foruma yazmıyordum zaten, izindeydim.

En üstteki konu yine benim :D:D:D:D:D:D (Yönetim torpil mi yapmış bana:D:D:D)

Şaka tabiki, benden sonra güncel av raporu bölümüne konu açılmamış ta ondan en üstteki konu benim. :D :laughing:

Çok güldüm yalnız. :D Neyin tadını çıkarayım. En üstte olmamın mı? Altta kalanın canı çıksın hesabı. :D:D:D

Aç bi konu da en üstte sen ol. :D

Şaka maka denizler ne kesat, doğru düzgün deniz balığı yok raporlarda. :D (Sinarit gibi, trança gibi, fangri gibi, 1 kg üzeri çipura gibi)

5. anathema

anathema ersen

Favori Kamış:
    Shimano Catana BX 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30 S
    En İyi Avı:
    LeVreK
    Yok üstte olmayı sevmem ben :D :D Şaka bi yana ben 5-6 aydır girmiyorum foruma... o yüzden öyle dedim :D

Aslında senin meraları keşif için zaman ayarlayabilseydim sonuçlarını özelden yazcaktım sana ama hiç vaktim yok malesef... eylülden önce fırsatım olursa bi keşif yaparım...

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Merakla bekleyeceğim Ersen, bakalım benim avlandığım meralardan güzel bir levrek çıkarabilecekmisin? Gerçi fırsatın yokmuş ama zaten Eylüle kadar tavsiye etmem. Ekim, Kasım, Aralık en performanslı zaman dilimleri benim tecrübelerime göre. Tercih senin tabiki. :) Yol bilgisi, debi vs. hakkında yardım istersen, özelden yazarım. Rastgelsin...

7. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    bizim buralarda bu mevsimde 15 - 16 cm boyundaki istavrit, kolyos ve saldalya sürüleri kıyıya kadar sokulur, hatta bazen kumsalı yalayan köpüklü dalgaların içinden börtü böcek yer. geçenlerde pazarda gezerken balıkçılardan birinin tezgahında iki kasa dolusu balık vardı. önce yemlik sardalya falan sandım, sonra dikkat ettim ki en irisi 13-15 cm civarında çinekoplar :mad: onların kofana olmuş hali gözümün önüne geldi .hafta sonu olduğu için tarım il müdürlüğüne şikayet edemedim, pazar da zaten bir günlük semt pazarı:(

8. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    haa gayret Volkan:) ,bu kis senin icin hayirli olacakhihi güzel paylasimin icin tesekkürler:hungry:

9. dr.zeki

dr.zeki zeky

:) yine severek okudum raporunu... güzel ve keyifli bir av güncesi yazmışsın. eminim tutamadığın kaba lidakiler sana kiloluk paşalar ( levrek) olarak sahtenin iğnesine takılıp geri dönecektir. güzel haberlerini alınca ben de yanına damlarım kısmetse. selamlar...

10. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    O aylarda illaki tutabilirsin,şansın açık olsun

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Gelecek böyle baltalanıyor maalesef. Artık çok sinirim bozuluyor böyle limit altı balıkların açıkça kasalarda umarsızca teşhir edilip satılmasına. :(

Bende bugün ilk defa turna gördüm tezgahta. Karşıyaka çarşı ilk sokak sağdaki balıkçıda. Pizzacının yanı. :(
    Bir kasa turna en büyüğü 40 cm en küçüğü 30 cm kadar. Önce şaşırdım. Zargana veya zurnamı diye iyice yanaştım kasaya. Dişlerini falan gördüm sonra bedenleri buzun içindeydi. Kafaları açıkta. Öylece baktım canım sıkıldı.
    Tebliğdeki karışıklık yüzünden yasal olarak ta pek bişey çıkacağını sanmadığımdan bakıp geçtim maalesef.

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hepimiz için hayırlı olsun Kadir abi bu kış. Eskiden yazı beklerdim, şimdi kışı :D:D:D
    Bu kış bende ümitliyim. İçimde çocuksu bir umut, bir pır pır eden yürek var. :D Hayırlısı artık.

Teşekkürler Zeki. Hayırlı haberler vermek tez zamanda nasip olur inşaallah.
    Herzaman beklerim. Belki bana da şans getirirsin. En azından senin şansın olur da sen yakalarsın beraberken. Bu bile beni çok mutlu eder. :)

13. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Volkan tebrikler ilerisi için umut vadediyorsun :) Eylülde trofe bekliyorum senden rastgele.

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ağzından bal damlamış abi, teşekkür ederim. Dillere destan atçek performansımla trofe garanti.:D

15. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Abi bence şikayet edilecek bir durum yok :) en azından güzel tatil yapıp kafanı dinlemişsin boşta dönmemişsin hani. Demekki benim durumumda olsan intihar ederdin. :D Tatilde takımlar bagajda, bir hafta boyunca Abant'tan girip Kurtboğazı'ndan çıktım gezmediğim göl çıkmadığım dağ kalmadı, bir vuruş dahi alamadım. Utancımdan rapor açıp anlatamadım bile kimseye. :D Daha iyileri rastgelir umarım, ufaklığın maşallahı var... :)

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Şikayet pek etmiyorum aslında. Benimki birazcık sitem. Hemen hemen herşeyi doğru yaptığımı düşünüyorum. Denk gelmedi mi gelmiyor. Kısmetsizliğime sitem benimkisi... O da şakayla karışık zaten. :)
    Güzel bir tatildi dediğin gibi. Sende kısmetsizliğini kırarsın inşaallah.
    Teşekkürler, rastgelsin... :)

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Vedat amca. :) Dün akşam görmemişim yazdığını. Yazman beni çok sevindirdi.
    Belgesel niteliğinde çekimler yapıyormuşsun zannedersem. Merakla bekliyorum, çok isterim izlemeyi.

(Ayrıca: Ben fiziki babamla da bazen çok şiddetti tartışabilirim, 2-3 ay küstüğüm olmuştur ama babam olduğu gerçeğini değiştirmez.
    Yani senin yerin, gönlümde farklıdır. Bazen küçük tartışmalar yaşasak ta baba demişim bir kere.:eek: )
    Ellerinden öperim, işlerin rastgitsin... :)

18. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Volkan,
    Ellerine sağlık. Gene çok keyifli bir sunum olmuş.
    Maalesef pek istediğin gibi geçmemiş. Çok klasik belki ama şans işi. Bu açıdan pek şanslı değilsin;):( Ne diyelim; Gel bari kofana yakalatalım sana:)
    Şaka bir yana; herdaim denizle bir bütün olmak yeterli. Yoksa amaç sırf balıkolasaydı, sanırım hiçbirimiz bu dertlere(ki bizler için güzellik) katlanmazdı.
    Gönlündeki avları yapman dileklerimle.
    Sevgi ve selamlar...

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Bahadır abi.

Forumda hiç şaka yaptığını görmedim, şu yaptığın şakaya bak:eek: :eek: :p :D :laughing:

"Ne diyelim; Gel bari kofana yakalatalım sana:)
    Şaka bir yana;"

Küçük bir çocuğa şeker gösterip, vermemek gibi. :D:D:D

Şaka bir yana :laughing: :laughing: :laughing: (Bende sana şaka yaptım :D)

Mevsiminde levrek tutarız İnşaallah beraber.

Önceki raporlarında kofana tutmayacağını yazmıştın yanlış anımsamıyorsam.
    Yumurta dökecekler demiştin sanırsam. En son Mesutla avlanmıştınız. :)

Damızlıkları yumurtlama mevsiminde rahat bırakmak lazım, zaten levrek mevsimine de ne kaldı şurda. :D

Rastgelsin abi.

20. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Hayırlı ramazanlar

Volkan abi nasılsın?

Okadar rapor yayınlamlanır, çoğunu okumam resimlere bakar geçerim(allahım ne kadar açık sözlüyüm:D) Daha okumadığım, okuyupta gülmedigim raporun yok balıklı balıksız:) rapor yine cok güzel ama keşke at cek için max rap ı cıkarsaydin. Silikon raglou ile levrek yavrusu yakaladim kaçırdım bir tane, bir tane de aynı gün içinde levrek yakaladım taşların üstüne çıkarırken iğneden kurtuldu taşa düştü boynu kırıldı öldü:laughing: :laughing: eylül en geç okul biter, niyetim var İzmir'e gelmeye bir kaç yakın arkadaşı görme maksatlı desemde inanma:D amaç o meşhur merada bir tanede olsa levrek yakalamak.:D hatta yakala-bırak bile yapmayı düşünüyorum. Bu aralar boş dönüyoruz artık yakalasam bırakırım modundayım:D

Bu güzel rapor icin teşekkürler abi umarım sezonda en ufagı kol kadar olan levreklerden bol bol tutarsın:) Saygılar:)