Barajlarda Av Sahasını Yemleme

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında balık_58 tarafından paylaşıldı.

1. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Herşey bir yana ben şunu bir türlü çözemedim . yıllar boyu bu ülkede solucan-ekmek-mısır ile sazan tutulurken neden yabancı kaynaklı boili devreye girdi..Haydin millet evde birde boili yapmaya başladı , para verildi hazır alındı.. amaç büyük balık ise eskidende büyük balıklar gelirdi sazan takımlarına..3-5 tane mısır takılırdı.. un hamurundan top yapıp sazan tutardı millet..

1970 -71 de sarayburnunda vagonların oldugu yerde adamın biri 3 lü takıma iğneler kısa saplı beyaz ozaman wmc vardı ..evde un ile bayat ekmek içinden bir karışım ile suyu birleştirip lastik gibi hamur yapmış sabahtan akşama 4-5 tane kilo üstü karagöz alırdı.. millet çaparaya talim eerken..

kısacası her türlü yeni arayış , merak belki güzeldir ama değişikliktir ama geçmişteki bilgileri de unutturur..

şaka bir yana bizde balıgı bir tür yeme alıştırma olayı diye bir şey söz konusu olamaz..

bahse konu koca barajda , kaç adet sazan vardır ? . bunlar her gün nerelerde gezer. ? sen ,ben ,o ,atmışız boiliyi..vs ...yi ona denk gelen balık birdaha orda olurmu?? birda ha nezaman nerde denk gelir??? .. bu konular biraz hayal..

yabancı ülkelerde özel avlaklarda mekan ufaktır..ve herkes aynı yemleri kullanır birde bu hayvanların bakıcısı bunları besler..

bizde yabandaki baraj sazanı çok farklı şartlarda yaşar..koca sazanları böcekle etle tutan insanlar var.. almanyada paralı göllerde acaba bunlar kullanılırmı??

kısaca ordaki ortamla bizim ortamlar farklıdır..yasalar farklı oldugu gibi

Son düzenleme: 21 Haziran 2011
  2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Anasonu bari kendine sakla ..:D :D :D :D

3. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Anason kokusu hos degil Muvaffak bey, sevmedim sevemedim.:eek: Arpa suyu olur bazen, oda senede iki elin parmakları kadar.:laughing:
    Ama size guzel servis yaparım.:p Cig koftenizi yogururum.:p
    İyi dileklerimle

4. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Uyar abisi..:D :D inşallah kısmet . bir gün bir yerlerde.. hiç belli olmaz..