Baraküda,İstavrit Avı Yumurtalık 20 06 2012

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan1969 tarafından paylaşıldı.

1. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Levent Hocam :) ne çektiğinizi bilen biliyormuş demekki :p Hüseyin Kardeşime katılıyorum,ne çektiğinizi sadece bizler bilmeyelim :p

En güzel dileklerimle :)

2. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Guzel dostum Mehmet,

Orhan Beyi herkes tanir...:) Pek cok siteye yazar ve sevilen bir sitenin de modudur.Amator balikciliga ilgisini ve sevgisini de biliriz.Bu site cevreciligi kendine bastaci etmis bir sitedir...Kimsenin kimseye terbiyesizligi olmaz ve lakin gelen yorumlarda nezaketi bas taci ederek gelmistir. Ama forumdur hepimiz gunu gelir elestiriliriz, gunu gelir tebriklerle goge cikartiliriz.:) Arada hepimiz pek cok sey ogreniriz.

Ben Orhan Beyin bu degerli paylasiminda Caranx R'nin Turkiye sularinda oldugunu ogrendim.Kendi bildigimi paylastim.Eski bir dostumla karsilastim.
    Iskarmoz ve tebligdeki problemler hakkinda bilgi alis verisinde bulunduk.Zengin, katkilarla dolu bir paylasim oldu.

Bu Orhan Bey'in degerli paylasimi kadar, kendi fikir ve elestirilerini nezaketle ifade eden dostlarimiz vasitasiyla oldu.

Buna bence sukretmeliyiz.Buna alismaliyiz.Ilerleme ancak birbirimizi nazikce destekledigimiz kadar, nazikce tamamlamamizla mumkun olur.Forum bunun icindir.Yoksa adi forum degil, tebrik tahtasi olurdu...:)

Yorumumu anlayisla karsilayacaginizi umarak...

Basta paylasimi acan Orhan Bey'e ve Size saygi ve sevgilerimi sunarak...:)

3. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Kuru gürültüye gitmeyelim de :p

4. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Gitmezsin merak etme ;)

5. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Sevgili Hüseyin Alp Kardeşim :) bu akşam üstü Sevgili Dostum Levent Hocam ziyaretime geldiler,çok keyifli bir sohbet yaptık dostlarımız ile birlikte,sizin de kulaklarınızı çınlattık bol bol :p

Hakkımda söylediğiniz sözler beni ziyadesiyle memnun etti,çok teşekkür ediyorum.Sizler gibi oltacı dostlarımın beni bu şekilde anlatması bana onur ve gurur veriyor.Teşekkür ederim.

Belli bir süre forumlardan uzak tuttum kendimi,sizin de bir dönem yaptığınız gibi,yaşanan kargaşa ve polemikler soğumama sebep oldu forumlardan ama bu ayrılık forumlarda başlayan ve süregelen dostlarımın olması nedeniyle fazla uzun sürmedi,Forumlardan tekrar soğumamak için kendimce kararlar aldım,balığımı yakalayacağım,raporumu yazacağım ve sadece kendi konularıma yazılanlara cevap yazacağım diye.Tabiki bunu yapamadım,elden geldiğince gerek genelden,gerek özel mesaj yolu ile sorulan her şeyi içtenlikle ve tüm samimiyetimle bilgim dahilinde cevaplamaya çalıştım.Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana,

Lakin gelinen bu nokta da,kendimi ve paylaşımlarımı daha da kısıtlama kararı aldım,

Sizinde söylemiş olduğunuz gibi,Amatör Balıkçılığın Kitabını yazmış bir Ustamızın kurmuş olduğu ve herkesin takdir ettiği bir forum da,Ustamızın teveccühü ile Moderatörlük görevini üstlenen,ayrıyeten başka bir sitede Bölge temsilciliği yapan ben '' tebliğe aykırı '' av yapmakla itham ediliyorum,hemde aynı balıkların olduğu üçüncü raporumda :rolleyes:

Saygı ve Sevgilerimle :)

6. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    :)
    Orhan Dostum,

Alingan olmamak lazim.:) Herkes sizi bizim tanidigimiz gibi tanimiyor.Tebliglerde ki Iskarmoz la ilgili problem de pek cok kimsenin kafasini bulandiriyor. Sizin yorumunuz baska, arkadasin yorumu baska.Onemli olan bu yorumlarin bir birne nezaketle sunulmasi.

Orhan Bey,

Bana da bazen cok haksiz elestiriler olabiliyor ancak terbiyesizlik olmadikca kendimi olabildigince altan alarak ifade etmeye calisiyorum.Boyle yapmak zorundayiz bir yerde.Cunku herkes kendi fikrini soyluyor.

Bir de yuz paylasimda goklere cikariliriz , sonra bir paylasimda bir arkadasimizin yorumu kirar bizi...Eeee peki butun bizlere nezaket gosteren herkese sirtimizi donmelimiyiz.Sabir dostum.Kimsenin sizi bir konuyla sucladigini sanmiyorum. Sadece parmak basiyorlar.Cunku amator balikciligi tebligler bazinda , olabildigince cevreci yapmaya calisan arkadaslarin cogu kendilerine adam basi bir iskarmoz desturunu koymus ve tebligi bu yonde yorumlamistir.

Buna sevinmeliyiz.Kisisel algilamamaliyiz. Bir toplum baskisinin ve ayip anlayisinin amator balikcilik uzerinde baliklarimizi koruma yolunda yerlesmesinin faydasi vardir , zarari yoktur.Yasadigim Yeni Zelanda da limit alti baligi cikarin aninda butun gozler size cevrilir.O gozler "baligi hemen sal" der. Cunku limit alti baligi tutmak o kadar ayiptir ki..Cocuklara bu anlayis verilir...Bu artik Ulkemde de olmalidir.

Ama bu yolda bir takim karisikliklar nedeniyle yanlis anlamalarin da olmasi kacinilmazdir.Yorum farkliliklari kacinilmazdir.Sabir ve karsilikli anlayis hepimize yardimci olacaktir.

Ozellikle taninmis amator balikciligi artik namzet olmus insanlar tabii cok goz onunde oluyorlar.Cunku onlarin balikciligi cok buyuk kitlelere ornek oluyor. Ozellikle onlar cok dikkat etmeli... Ancak tebliglerde bazi konular gercekten cok daraltici ve acikca yanlis. Yani iskarmoz boyu ureme boyunun iki misli. Orfozu 3 tane almaya izin var, iskarmoz bir tane olur mu?Komiktir bu...

Iste bu muhabbetlerle bunlar sabirla ortaya cikacak, kanuni alt yapi zamanla oturacak, vicdani anlayis daha saglikli olacak.

Bu yolda hepimiz biraz SIKILACAGIz.Ama sabir...Hersey guzel olacak dostum.

Kendine iyi bak...

Sevgiyle, saygiyla dostum...:)

Herzaman gonlundekine rast gelsin.

7. araştırıcı

araştırıcı Levent Bekir

En İyi Avı:
    akya

Orhan Bey ve Hüseyin Alp Bey....

İkinizde birbirinden kıymetli, birbirinden tutkulu, özgeci balık dostlarımsınız...

elinize- aklınıza sağlık...

iyi ki varsınız...

en güzel dileklerimle...

8. araştırıcı

araştırıcı Levent Bekir

En İyi Avı:
    akya
    Hocam estağfurullah... :) :)

"Ne çektiğimi":) zaman zaman anlatıyorum... bundan sonra konu açmaya gayret ederim...

en güzel dileklerimle...

9. JOHNY GUITAR

JOHNY GUITAR Deniz Erdeniz

Hoş olmadı Orhan abi,
    bağışlayıcı olmanı beklerdim,

10. sazankara

sazankara ali

Favori Kamış:
    hangisi tutarsa o:)
    Favori Makine:
    hangisi tutarsa o:)
    En İyi Avı:
    turna 3.3 kg
    Bağışlanmaya ihtiyacım yok deniz bey forumun ustalarından saydığım bi abimizin
    raporuna bilgi sahibi olmadan fikir yürütüp uyarıcı bi mesaj yazdım kendiside sağolsun gerekli cevabı vermiş orhan abinin yada forumdan bi arkadaşımızın bundan sonra yapacağı tebliğe uygun olmayan bi avına yorum yapmayacağım için sorun yok forumdaki tüm balık avı gönüllülerine trofeli ve bol balıklı avlar dilerim...

11. kemmrt

kemmrt ALİ KEMAL

Favori Kamış:
    Shimano Beast Master
    Favori Makine:
    Shimano Catana
    En İyi Avı:
    Levrek
    Sizi bir gün takip edeceğim, av dönüşü Ceyhan Yumurtalık yolunda önünüzü kesip elinizde ne balık varsa alacağım. Kıskançlıktan çatladık burada. Güzel av olmuş tebrikler.

Şaka bir yana yarın öğleden sonra takımları almaya geleceğim. yarın görüşürüz saygılar.

12. vodıl

vodıl Zafer NİZAMOĞLU

Favori Kamış:
    Okuma V sistem 3 mt. 10-40
    Favori Makine:
    Okuma Ceymar FD CY-40
    En İyi Avı:
    LEVREK (2.750 gr.)
    Abi selamlar,

Baraküdalar bir harika,istavritlerinde geri kalır yanı yok.Hepinizin ellerine sağlık,yine sayenizde gözümüz gönlümüz açıldı :) Allah güzel avlarınızın devamını nasip etsin...

13. kemmrt

kemmrt ALİ KEMAL

Favori Kamış:
    Shimano Beast Master
    Favori Makine:
    Shimano Catana
    En İyi Avı:
    Levrek
    Geçen yıl başka bir sitede sokar balığı hakkında çok güzel bilgiler verdim, nasıl yakalanacağını ayrıntılarıyla yazdım. Tebliğde direk geçmediğinden yakalama limitinin günlük 5 kg olduğunu yazdım. Ancak; istilacı bir balık olması, etinin lezzetli olmaması, ticari değerinin olmaması, Akdeniz'de zaten kıt olan yosun ve meraların sokarın çabuk üremesi yüzünden tüketilmesi, dolayısıyla yerli balıkların besinini tüketmesi yüzünden kendi şahsi görüşüm olan kafanıza göre yaklayın yazmıştım.
    Bir küfür yemediğim kaldı. Ülkemizde herkes her şeyi biliyor ya, güzelce akıl verdiler. O siteye o günden beri pek girmiyorum.
    1- Tebliğ Kuran değil. Orada yazılan bir çok bilginin, yasağın eksik veya yanlış olduğunda hepimiz hemfikiriz.
    2- Tebliğde bazı balık türlerinin yanlış yazıldığında da aynı fikirdeyiz.
    3- Tebliği hazırlayanların gerekli bilgi birikime sahip olmadığını, kes, kopyala ve yapıştır yaptığını da düşünüyoruz.
    4- Güzel bir tebliğ hazırlansa, içinde bence istilacı balıklar da yer almalı, bunlarla ilgili ek madde konulsa, mücadele edene ödül vs verilse. Güzel olmaz mıydı? Örneğin balon balığı. Ve yine bence sokar. Gerisini bilenler düşünmeli.
    Diğer taraftan siteyi renklendiren, avlarıyla içimizi şenlendiren ve dahası çoğumuzun bu siteyi takip etme sebebi olan ustalara akıl vermenin, onları suçlamanın, küstürmenin ne gereği var? Bu site ben olmasam da takip edilir, ama şurda herkesin takip ettiği 9-10 usta var. Bence bundan sonra daha düzeyli olmalıyız. Ustaları zan altında bırakmakla bir yere varamayız. Bunu bilir bunu söylerim. Saygılar.

14. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    İstavritin ( Cranx rhoncus'un ) iki türünü yakalıyoruz Şevket Bey,kendi aramızda topak ve sivri burun şeklin de sınıflandırıyoruz.Söylediğiniz gibi gerçekten çok lezzetli balıklar,şöyle güzel bir av yaptığımız zaman size seve seve gönderebilirim.

Rastgelsin.

15. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Ali Kemal Hocam sürekli değişik güzergahlardan dönüyoruz :D İnşallah bir gün balkonda çay içmek için rahatsız ederiz.

Zaferim teşekkür ederim :) daha iyileri sizlere rastgelsin.

Ali Kemal Hocam sizinle sohbet etmek çok güzeldi,istilacı türler ile mücadele fikriniz ciddi olarak düşünülmeli,

Rastgelsin

16. eski balikci

eski balikci Erhan

Topak ve sivriburun derken 2 türden söz etmişsiniz. Topak burun derken Caranx crysos olabilir mi? Yani tral. Gerçi onun eti baya yavandır :)
    http://www.fishbase.org/summary/Caranx-crysos.html
    yada;
    http://www.fishbase.org/summary/Pseudocaranx-dentex.html

Yine aynı familyadan fakat türünü kestiremediğim 1995 yılında tadına baktığım 20cm kadar vıcık vıcık yağlı lüfer tadında bi balık yemiştim tadını hala unutamadım o balıkta sizin oralardan gelmişti.
    Bu arada ben Erhan abi Şevket babam olur emekli olduğunda onun adına üye olmuştum foruma girsin diye ama internet fakiri :) 1 kez girmedi ben gireyim bari dedim.
    Güzel düşüncelerin için teşekkür ederim. Kısmette olursa, ölmezde sağ kalırsam, arazi çalışmalarına mersine geldiğimde size uğramak isterim.
    Erhan

17. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Erhan Kardeş :) Muhtemelen Sivri Burun dediğimiz türdür sizin tadına baktığınız :) 40-45 cm ye kadar olanını yakaladık,senin de söylediğin gibi çok lezzetli bir eti var.Daha önce açmış olduğum konuda resimlemiştim.

http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=41604

İnşallah Mersin'e geldiğinde,tanışır,birlikte av yaparız.

Rastgelsin.

18. eski balikci

eski balikci Erhan

evet gönderdiğiniz linkteki balıklar Caranx rhoncus yani sarı istavrit yağlı döneminde yemesi güzel olur. Vıcık vıcık yağlı dediğim tür apayrıydı o zamanlar daha bilimsel çakışmaya başlamadığım için ne fotoğrafını çektim nede türünü tespit ettim şekli dışında aklımda kalan bişeyde yok ama tadı müthişti :D peki topak burun dediğiniz türe ait foto var mı? Benim çalışma konum olduğu için merak ettim :D
    Erhan

19. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    İki türünde resimlerini ayrı ayrı ekliyorum Erhan Kardeş :)

20. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sivrice'den sevgili dostlara selamlar olsun,:) :) :) ellerinize sağlık, afiyetler olsun.:) :) :) Hayırlı işler hoşça kal sevgili Orhan kardeşim.:) :) :)