Baska bir marka makina deneyimlerimiz

Konu, 'Makineler' kısmında arkadas tarafından paylaşıldı.

1. arkadas

arkadas ibrahim

roy Luxor, Iyi makina yapiyorlar-Awa-shima da incelenmesi gereken bir marka.

================

Vedat Abayoğlu==Bu markaların haricinde hep sahipolmak istediğim marka İngiliz Fox'lardır ingizler de iyi iscilik olabir arastiralim vedat abi
    ====================================-
    VETSERHAT Rahmetli MEtin abimin mirasi yaklasik 15 senedir bende. 60 lik bi makine. sanirim bir 25 yili vardir makinenin. bendeyken daha kapagini acmadim. hala tikirtisiz gicirtisiz calisiyo
    ==============================-
    BOLULU Güzel konu açmışın bu forumda genelde bu 3 ü geçiyor benim şuan 1 i uydurukhatta uyduruk olan olan oltamla uzak atışları gayet güzel yapıyorum bunun sebebide kamışın esnekligi ( ne çok esnek nede çok sert )

2. arkadas

arkadas ibrahim

nasil bir makinadir bilmem ilgilenenolursa DAM QUICK SLR 830 model malina krismis dolayisi ile 35 avroda 20 avroya düsmüs yurtdisi belki ilgilenen olur diye yaziyorum
    ============================================================
    ikincisi-Daiwa Infinity X BR 5000 Angelrolle 449.95 den 299,95 e inmis
    ========================================================================
    3 üncüsü-Spro Red Arc Tuff-Body 10400,9+1BB W/S 2 ALU
    5.20 :1
    10.00 Stk.
    150.00 m
    0.33 mm
    310 g
    69,00€

3. king_barracuda

king_barracuda

fladen markasını kullananlarda görüş yazabilirmi...

4. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Boğazda kullanılırmı bilmem ama beklemeli avlar için surf takımda ryobi proskyeri önerebilirim.internette 200 küsürlü fiyatlara satılıyor ama bayilerden 160-170 tl civarına alınabilir.Arkadaşımın tavsiyesi üzerine deneme amaçlı kullandım sonra hemen aldım.8 aydır bende olmasına rağmen daha yeni yeni kullanmaya başladım.
    12 kg drag gücü olan surf kafalı makina.Takımı toplarken size hiç yük bindirmiyor.Balığın vurduğunu görmediyseniz oltada balık olduğunu ancak takımı kıyıya topladığınızda anlıyorsunuz.Çuprayı ispari çeker gibi çekiyor bu yönü mücadele olmadığından balık çekme keyfini biraz öldürüyor.Uzun soluklu kullanmadığımdan dayanıklılık konusunda sadece arkadaşımın 2 senedir ciddi bir sorun yaşamadığını söyleyebilirim.

5. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Tek kelime ile gorus: REZALET!!!

Fladen markasinin makarasindan da kamisindan da uzak durmak lazim. Sadece sahteleri guzel.

6. furunotr

furunotr Haluk

Ben Boğaz'da 2 sezon kadar at-çek için kullandım; tek handikapının ağırlığı olduğunu söyleyebilirim (690 gr. yüksüz...)...

7. furunotr

furunotr Haluk

Son bir gurup ürün Kadıköy-Kızıltoprak'daki Seafurry getirdi; daha önce Kısık getiriyordu; ne oluduğu ne olacağı belli değil yani; mesela kamışın ucu kırılsa uç yok ellerinde...:)

Applause-8000 hem inceledim; hem bir arkadaş kullanıyor; evet fiyatına göre oldukça iyi; ancak bizim buralarda göreceli olarak yeni; biraz zaman geçtikten sonra yorumlamak gerekir sanıyorum...

8. arkadas

arkadas ibrahim

fladen markasını kullananlarda görüş yazabilirmi...
    kullanan varsa elbette

9. arkadas

arkadas ibrahim

Boğazda kullanılırmı bilmem ama beklemeli avlar için surf takımda ryobi proskyeri önerebilirim. guzelmis cok memnunsun listede

10. arkadas

arkadas ibrahim

haluk tesekkürler

pplause-8000 hem inceledim; hem bir arkadaş kullanıyor; evet fiyatına göre oldukça iyi; ancak bizim buralarda göreceli olarak yeni; biraz zaman geçtikten sonra yorumlamak gerekir sanıyorum...

11. furunotr

furunotr Haluk

Linkini verdiklerinizden hem Tica; hem Ryobi Jig için üretilmiş makinalar; gerçi Tica Talisman'ı kullanan bir-iki kişi var; biri ip ile kullanıyor; diğeri monoflament ile kullanıyordu; monoflament ile kullanan bizim yaptığımız at-çek stili avlanma yapıyor ve makinanın monoflamentte gam yaptığını söyleyip ip sardı...

12. furunotr

furunotr Haluk

Son cümlede noktayı koymuşsunuz; Boğaz; iri balıklar için jig ve benzer durumlar hariç öyle çok pahalı ve kaliteli makinalara gerek yok aslında... Geçtiğimiz yaz Fethiye'de idim ve deniz kıyısında Alba'nın 5 liralık dandiri makinası ile balık tutan gördüm; birkaç yıldır kullanıyor imiş ve bana sorarsanız o makina orada ve o şekilde en azından bir 20 yıl daha çıkartır...

13. rapalacikral

rapalacikral ali

dostum applause candır.
    uzun yıllar rahatça kullanılır.
    boğaz da ağır jiglere gerek yok bence de..

14. arkadas

arkadas ibrahim

Alba'nın 5 liralık dandiri makinası ile balık tutan gördüm; birkaç yıldır kullanıyor imiş ve bana sorarsanız o makina orada ve o şekilde en azından bir 20 yıl daha çıkartır... aynen

15. 4443

4443

Applause bende kullanıyorum gayette memnunum 160 TL almıştım sene başıydı sanıyorum ...

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bende bir kaç tane alba var.

Fiesta diye bir şey vardı. Koca kafalı filan. Kasasını zayıf yapmışlar, azıcık yüke binince sıyıracak gibi oluyordu. Boş verdim, kaldı öyle.

Ama bunun dışında, kaç senelik Alfa, Beta'lar filan var. Hala gayet güzel çalışırlar. Tek sorunları, ip misina ile geçinemiyor olmaları.

17. 4443

4443

18. furunotr

furunotr Haluk

Ryobi bilindiği üzere oldukça eski sayılabilecek bir Japon firması; hatta elimde 1970'li yıllara ait olduğunu sandığım (ortası veya sonları) orjinal Japon malı bir Ryobi mevcut; vakti zamanında kullanmıştım da ona benzer bir makinayı; birkaç yıl evvel de Proskyer Noise kullandım 2 sezon kadar; o zamanki sorunu servis ve yedek parça ile ilgili idi... Eğer bu sorunu gidermeye gayret ederler ise kullanılabilir bir ürün... Tasarımı v.s. zaten tecrübeli bir firma olduğu için çok iyi; ancak bir Shimano veya Daiwa'nın uç malzemelerini ve malzeme kalitesini bu fiyatlara beklememek gerekiyor ... Dengeli ve güçlü güzel ürünler parasına göre; servis sorununu hallettiler ise gönül rahatlığı ile kullanılabilir; eğer halletmedilerse bana göre yine de kullanılabilecek bir ürün grubu mevcut...

19. 4443

4443

Ortalama 5 yıldır RYOBİ' nin makaralarını kullanmaktayım bu güne kadar her hangi bir servis yedek parça vs. gibi bir ihtiyacım olmadı yalnız basit bir kol siparişi geçtiğimde malzemecim hemen getirtiriz kolay demişti temin edilebiliyor yani kısacası ...

5 yıldır her hangi bir problemin çıkmaması her kez için aynı durumu sergilicek manası taşımaz illaki , gerek kullanıcı hatası gerek fabrikasal hata vs.. gibi etkenlerle insanların başına daha üst seviyedeki makaralarda bile talihsiz durumlar yaşatabiliyor sonuçta kul yapısı ..

Her yiğidin kullanım farklılığı olabiliyor mesala her makara her kullanıcının isteğini karşılayamıyabiliyor vs.. vs.

Ryobinin değişik 4 5 makarası var hepsindende memnunum ecusima , oasys , ARCTİCA , APPLAUSE ..

Zatan ağırlık RYOBI VE SPRO MAKARALAR KULLANIYORUM TERCİHEN BANA EN İDEAL EN UYGUN BU MAKARALAR GELİYOR GENEL ANLAMDA ...

20. arkadas

arkadas ibrahim

ryobide alman forumlarda oasys modelinde yedek kafanin pilastik oldugu yönünde sikayetler vama sadece o modelde ve wft ve trbucco markalarida ryobi ile isbirligi halinde modeller üretmege basladilar ///spro ise son birkac yildir sürekli ödüllendirilmesi benide bir spro edinmege yönlendiriyor
    http://www.angel-domaene.de/SPRO-Zalt-Arc-XS-Tuff-Body-7450==294.html
    http://www.angel-domaene.de/SPRO-Zalt-Arc-XS-Tuff-Body-7450==294.html
    http://www.angel-domaene.de/SPRO-Red-Arc-Tuff-Body-W-S-10400-Match==12112.html
    http://www.angel-domaene.de/SPRO-Grand-Arc-Tuff-Body-W-S-8400==299.html
    http://www.angel-domaene.de/SPRO-Opera-12500==307.html
    bu yeni modeller arasina secim yapmakta zorlaniyorum